Hirdetés
Aktív témák
-
erdoke
titán
Szerintem semmi gond az 1.3-as szabvánnyal, ha normálisan megcsinálták azt a 12 V-os ágat, ami 18 A fölött bír.
A 24 pineshez van átalakító 20 pinre.
A tápom GlobalWin, és nem esik bele az általad megjelölt ártartományba. Egyébként megtalálod a legfrissebb ''erdoke'' tartalmú témában. -
DrSoul
őstag
-
erdoke
titán
A honlapon ám csodálatos dolgok vannak, mint pl ez a két 2-2 oldalas PDF datasheet:
v. 2.01: Bővebben: link
v. 1.3: Bővebben: link
Ha csak a képeket megnézed, látod a venti méretbeli különbséget, illetve a szabályzós grafikonon az eltérő fordulatszám-tartományt. -
tts
addikt
meglátogatnál # 196 Bővebben: link - kösz
-
DrSoul
őstag
Már csak az a gond, hogy az IPONnál 3 év garanciát ír a CM-re, csak pár száz forinttal drágább, és szvsz u.arról a tápról van szó. De majd meg nézegetem őket. Elméletileg a boritó fémlemezben is igen nagy különbségek vannak (az újabb lukacsos, ha jól emlékszem).
Sajna a d.studio 1 év garit ír. -
-
erdoke
titán
válasz
KőkorSzaki #1384 üzenetére
Ez esetben meg kell kérdezni a boltot. Mindenképpen az ATX 2.0-ás verziót javaslom. A 120-as ventiből egyszerűen meg tudják állapítani.
-
válasz
KőkorSzaki #1385 üzenetére
2002. augusztusi beszerzesu a gep, tehat ujnak eppen nem mondanam...
-
KőkorSzaki
tag
válasz
strike-force #1383 üzenetére
kira, akkor latod modern a gep, mert 2db 12V-os aga van. vegul is gondolom az alaplap is egyedi, szoval ha 12.8V kell neki, akkor annyit kap...
[Szerkesztve] -
-
na, mivel regen jartam erre.
mostani gepem: Compaq Presario 6027US
P4 2 ghz, 768 ram, 80 gb hdd, benq 1620 pro, lg dvd-rom, asus 6600 agp.
es ez ala van akasztva egy kokemeny Compaq tipusu 220W-os tap. es nyugodtan alszom.furcsa egy tap ez, mert nem szabvany atx. meretet nem tudok mondani, de 1 db 92es venti van a hatan es a max aramfelvetel agankent a kovetkezo:
+3.3V - 15A
+5V - 11A
+12V - 5A
+12.8V - 7.5A (nem eliras, tenyleg 12.8V)
kerdezem en, ez most akkor mi?? -
erdoke
titán
válasz
KőkorSzaki #1381 üzenetére
Tényleg kétfajta van a 380-as CM tápból, csak szerencsére a régebbi 1.3-as már itthon is kifutott.
A bolt árlistáján ott a ''Passzív PFC'' megjelölés a termék neve mellett, elvileg ugye nem is helyezhető forgalomba PFC nélküli táp az Unióban.
8e Ft-ért + 12 V-ra 300 W-ot tudó márkás táp szerintem kifejezetten jó vétel. Talán a csúszócsapágyas CM venti se veszélyes benne, bár szerintem ugyanez van házventinek a Stackerben.
[Szerkesztve] -
KőkorSzaki
tag
Majd figyeld meg, hogy ez a különbség a CM és a Codegen között. A Codegen ráírja a tápra, hogy PFC-s, de nincs benne (stoltól tudjuk). A CM nem írja ki (legalábbis a honlapra), de mégis tuti van benne a. Csak te személy szerint nem mész vele semmire, de az már más kérdés.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Első bekezdés demostudio.hu, a második 3t.hu
A 380-as CM passzív PFC-s, de te ne foglalkozz a PFC-vel, az áramszolgáltató se törődik veled.
Nekem is a CM 380-as a szimpi, 300 W-ot tud + 12 V-ra, és automatikusan szabályozza a 120-as ventijét. Van 2 db SATA tápcsatija és 24 pines az alaplapi csatija.
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
válasz
KőkorSzaki #1376 üzenetére
Ok, bár nem kaptam.
-
DrSoul
őstag
Itt Bővebben: link 2db Extrem CoolerMAster táp van a 380W-osból. Az egyik 2.1-es verziójú, a másik meg 1.3.
Mi a különbség? Melyiket vegyem (ill. melyiket találom. Most látom, van az iP*N-ban, de melyik... -
HERR Z
veterán
-
DrSoul
őstag
Akkor +1x sziasztok.
Kevesebbet szeretnék költeni, mint 10K Ft, tehát inkább 8K körül legyen.
Radeon 9800Pro, XP1700+, de talán Barton lesz (ha találok), 512MB Ram, 2HDD, Cd és DVD író.
Néztem ezt az IMBP-t, azt mondják, nem rossz. De jó? Eddig nekem DTK volt, semmi gond nem volt, most is az megy a fenti konfiggal (300W), és bírja. De azért vennék egy 400W-osat, hogy ha kicsit bővítek, majd talán valamikor átállok újabb konfigra, akkor is jó legyen.
Itt kolléga javasolta vmi UltraPowert (fasyrt), de bevallom én nem ismerem. Azt hiszem 360W-osat mondott nettó 7600-ért. Hát mondjuk az se olcsó... Akkor már van 400W Chieftec is annyiért, nem?
Ami még fontos, hogy halk legyen, tehát egy 12cm-es venti jobb lenne, gondolom. -
Zull
senior tag
P4 630, 1gb mem, 6800gt körüli videókari, ehhez ilyen táp? (csak chieftec-et ne mondjatok pls)
-
LukE
veterán
elegge off, de errol jutott eszembe: valahol hallottam, hogy egy audiofil/hifista ''elvbol'' nem akart kapcsolo uzemu tapot latni (hallani) a kozeleben, ezert csinalt egy ''hagyomanyos'' tapot. Az egesz szerintem ott van meglove, hogy egy modern gepben van 2-3-4 viszonylag nagy teljesitmenyu kapcsitap, es meg nehany kisebb
-
LukE
veterán
meg lehetne csinalni.
De b**** nagy es nehez lenne, vodornyi kondik kellenenek bele. Emiatt draga is. Ha azt akarna stabilizalni az ember, akkor rengeteget energiat kellene elfutenie (melegedes, villanyszamla). Es a melegedes miatt valszeg azt is aktivan kellene huteni, abban is meghalhatnanak a kondenzatorok.
Nemtom mennyi monggyuk egy 300W-os toroid, tranyok a stabilizalashoz, bordak, kondi halom, egy fel szamitogepnyi vasdoboz, de majdnem biztos vagyok hogy joval dragabb, mint egy minosegi, vagy akar szerver tap legalabb akkora teljesitmennyel. -
Covy
csendes tag
üdv!
a mercury kob 139 házhoz lévő tápról tudja valaki h 20 vagy 24 tűs?
ja a 450Wos verzióról van szó -
Goose-T
veterán
Tényleg nem melegszik. Sőt, még kikapcsolt állapotban sem, ami pedig a mostani tápok egy eléggé rossz szokása. Vasárnap óta készenléti állapotban van a gép, de tök hideg az egész, a legkisebb langyosságot sem tudtam kitapogatni rajta.
Az M betűs, sokat szidott számítástechnikai üzletlánc egyik tagjában vettem, felettébb jutányos áron. Bővebben: link. Kapcsoló pedig tényleg van rajta, attól függetlenül, hogy mindenhol kapcsoló nélküli kép van róla. Legalábbis az enyémen tuti van.
Lehúzássegítős csatlakozói is vannak. Szerintem jó vétel. A hangja a doboza szerint terhelt állapotban 27dBa, szubjektív füllel hallgatva egész csendes.
-
Talas
tag
Csaba és a többi szakinak!
Régebben voltak hagyományos ''trafós'' tápok. Igaz sokkal nehezebbek voltak és több anyagot kellett belerakni, de szerintem megbizhatóság szempontjából sokkal jobbak
voltak. (kevesebb elektronika) Ma is vannak még ilyenek? Hatásfokuk milyen vol a mai cuccokhoz képest? -
codec
senior tag
válasz
tomcsi23 #1353 üzenetére
Bocs én bekapcsolt állapotról beszélek, amikor csak pl képernyőkímélő megy össz vissz a gépen.
Pokoli meleg levegőt nyomatnak kifelé a ventik, még ha a ház oldala le is van véve.
Az hogy lekapcsolt állapotban mennyire meleg nemigazán érdekel.
Szal ha ez a táp ok: ATX 360W P4 Chieftec CT360D2
akkor lehet hogy ilyen kerül a masinába.
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Atyaég...az, hogy melegszik kikapcsolt, de áram alatti állapotában, mert nem megy a venti, ez nem jelenti azt, hogy kegyetlenül melegszik. Persze, van olyan, ami így nem annyira melegszik, tény. Anno volt itt tesztelve mindkettő, hogy az Enermax mennyire melegszik ''kikapcsolt'' állapotában, nem tudom.
-
fasyrt
őstag
Vagy az általam emlegetett Cooler Master...
-
codec
senior tag
Sziasztok!
400w-os Codegen tápot szeretnék venni(erre van perpill keret). Van belőle 2 féle:
ATX Táp 400W Codegen PFC
ATX Táp 400W Codegen PFC 12cm ventilátor
12cm-es drágább.
Van köztük minőségbeli különbség is?
Vagy tökmind1 hogy melyiket veszem.
Előre is köszi az infókat. -
stol
addikt
válasz
oceanearth #1341 üzenetére
Micsudi?!
Majd ingyé vágták hozzám, csak akkut kelett bele tenni, (2*2900HUF), és már működik is. -
LukE
veterán
válasz
oceanearth #1339 üzenetére
ki lehet kapcsolni a sipolast
-
Goose-T
veterán
Vettem egy 450-es Chieftec-et (Bővebben: link), beüzemeltem, eddig meg vagyok vele elégedve. A feszültségek stabilak, egész halk a cuccos, terheléssel is csak enyhén langyos levegőt fúj ki, terhelés nélkül tök hideget (pedig azért combos a konfigom) és a fényképekkel ellentétben van rajta hálózati főkapcsoló. A súlya tekintélyes, ahhoz képest, hogy nem másfél millis krómacél lemezből van a doboza, mint a csillivilli ''minőségi'' tápoknak. Nem kell hozzá 24>20 átalakító sem, a +4 csatlakozó egész egyszerűen lecsatolható. A táp maga egyébként Delta gyártmány (Bővebben: link). Majd meglátjuk, hogy meddig bírja.
-
Muton
addikt
válasz
én nem áramszünet miatt vettem (bár amikor a 4 napi diablo cuccom szállt el akkor gondolkodtm ezen is
) hanem mert nálunk szánalmas az áramszolgáltatás (tele feszingdozássl, csúcsokkal, stb.) és ha ez a tápot nem éri el (elvileg nem, mondja az APC
)akkor gondolom tovább fogja bírni. persze a kondiszáradáson ez sem segít, de legalább normálisabb cuccot kap, nem azt a sz@rt, ami a konnektorból jön.
csak 500VA-es de eddig jól teljesített. nálam 13 percig megy, ha a hifit kikapcsolom de ha nem érted, nézd meg a konigomat
ja és minap fel kellett fúrnom újabb könyvespolcokat, de nem tudtam, h hol vn a vezeték --> kismegszakítók le --> ütvefúró (kb 1200W)az UPS-be és fúrtam vele nyolc lyukat lassan. és le se merült -
stol
addikt
válasz
Nono!
2*7Ah-ás, akkus Albaomppal, 30percet megy a gép monitorostul, akkor még ki lehet írni egy DVD-t is
Zerathul bizonyíthatja! -
Muton
addikt
válasz
Csaba_20_ #1334 üzenetére
remek!
végre megvagy
aha, szóval olyan tápot keressek, ami az adott teljesítményt a legnagyobb hatékonyság mellett adja le. jól értem? és ha jól emlékszem akkor a 70-80% terheltségnél javul a hatékonyság, tehát nekem egy max 350-es lesz az optimális
én a szünetmentesnél a táp élettartamának meghosszabodása tekintetében írtam (de szép mondat). azt vágom h a hőmérséklet növekedése ellen 'nem véd'
csak gondolom a pár éves használhatósághoz hozzárak vagy 1-2 évet, hogy nem élvezi közvetlenül az ÉMÁSZ remek szolgáltatását
-
Csaba_20_
őstag
Ne keress, itt vagyok.
A hőmérséklet annyira összetett dolog, hogy nehéz általános érvényű választ adni rá. A hatásfokkal lehet leginkább összekötni a melegedést.Ugyanis a tápegység a veszteséget elfűtni. Még a hatásfok is változik valamelyest(pár százalékot) a terhelés függvényében.
A szünetmentes nem tünetmentesít.Melegszik továbbra is, mert a tápegység hatásfokán nem javít.
-
Muton
addikt
válasz
Csaba_20_ #1329 üzenetére
Hello mindenkinek!
Csaba, téged kereslek
info kellene: mitől lesz egy táp hideg? most nem arra gondolok, h jó a ventije, hanem az alpból alacsony hőmérékletre. gondolok itt a terhelésre és a hatékonyságra
most 235W-os a tápom és a konif fejlesztésévl max 300-350wos kellhet majd, viszont ha eg pl 500w-os ua-nál a felvett teljesítménynél hidegebb, akkor azt veszem (most tekintsünk el attól, h a mai tápok közül melyik értelmes, melyik nem.) ja és ebben az esetben ugye a terhelés alacsonyabb, gondolom ez meg a hatékonyságot befolyásolja negatívan (aktív PFC mellett)
ja, és ahogy olvasgattam a hsz-eket az derült ki számomra, h a mai tápok csak pár évet bírnak ki? segít rajta ha van előtte szünetmentes?
hát így hirtelen ennyit -
Wini
aktív tag
Köszönöm mind 2 töknek!
Van mellette hely az a szerencsém!
Peace mindenkinek! -
-
Csaba_20_
őstag
Minek van a kereső, ha nem használod?
Bővebben: link
És a belinkelt oldalakat se olvasod el:
[Szerkesztve] -
Wini
aktív tag
válasz
csabika999 #1327 üzenetére
Kössz!
De akkor minek van az a plussz 4 tű még, ha ugyanúgy viszi a 20-as lapokat is?
Te is így használod? -
DioKVP
tag
hi!
Szóval ez a Thermaltake 410W-os 12cm-es ledes ventis táp (W0030) nem az a durranós fajta, mint az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Chieftec????
Ha valakinek van vmiféle tapasztalata, plíz írjon!!!
[Szerkesztve] -
sammo
csendes tag
Hello mindenkinek!
Régebben rengeteget olvastam visszafelé, de még mindig nem tudom melyiket vegyem meg (a többi pl: FSP azért nem jöhet szóba, mert egy helyen kell az egész gépet megvenni a részletf. miatt):
1. Chieftec CT460A 460W, 24tűs (19,5K) - gondolom ez a ENH-0746GB
2. Coolink COOLCP5012P 500W, 12cm (13,5K) - létezik egyáltalán ilyen típusu Coolink?
Persze, ha ua. kp lenne mindkettő akkor a Chieftecet venném, mert a Coolinkről több rosszat hallottam, és valszeg nem is tud többet.
Ezt a konfigot gondolom mindkettő elbírja:
A64 3000+ plusz később tuning (akár 2,4-2,6 GHz Zalmannal)
Gef 6600 GT plusz tuning
2x512MB RAM
1 HDD
1 DVD-író
hangkari
tv-tuner
De jó lenne, ha 2-3 év múlva egy kis bővítés sem fájna neki:
1 akkori középkat. kétmagos proci
1 közép-felső kat videókari
+1-2 RAM modul
+legfeljebb 1 HDD
Remélem legalább a Chieftec megbírkózik ezekkel. -
Csaba_20_
őstag
Pontosan ezért nem csak annyit kell mondani a boltban, 420W-osat kérek. Hanem meg kell kérdezni azt is, hogy milyen típusok vannak. Amikor elkezdenék sorolni az árlistában lévőket, akkor pedig mondani kell nekik, hogy ilyen típusai a Chieftec-nek nincsenek, legyenek szívesek a pontos típus megjelölést használni. A tápegységre rá kell legyen írva, hogy mely típusú Chieftecről van szó, ha valóban Chieftec tápokat adnak el.
Olvasd el ezeket:
(Már sokadszor linkelem be...)
-
need
addikt
válasz
Csaba_20_ #1293 üzenetére
Ez idáig rendben is lenne..
csak arrol az egyszerű tényröl ne feltkezz meg hogy ha bemész a boltba vagy akárhová .s azt mondot kérek egy 420 W tápot akkor nem kérdezik meg hogy milyet...?!?
Vannak tipus jelek ami alapján probáltam rá jönni dolgokra...de nem tudtam rá jönni hiába nézem a hivatalos oldalt...!
Az üzletben ezek a ''tipus jelek'' vannak csak felsorolva...!!!!
Mind amelett a V.2.0 táp esetében mit jelent...?
Az már 1 átdolgozott valami....? -
fasyrt
őstag
Fater ért hozzá? Ha igen akkor jó, ha nem, akkor szerencsés ember.
Szerintem ennyiért jól vettétek. AOpen táp az átmatricázott FSP táp. Az meg hogy dobozos az szvsz mind1, tápkábel meg 4 csavar.
Nem hinném, hogy elromlana 2 év alatt (megfelelő házszellőzés mellett), és vagy elromlik - vagy megy. Ha meg nem lenne benne a szabvány 5-10%-os feszültség-tűréshatárban (amit erősen kétlek), akkor meg tök felesleges visszavinnetek, mert úgysem cserélik ki, mert mustár.
De szvsz jó. -
fasyrt
őstag
Ez a legjobb. Rámenős, vissza nem olvasós.
Na most elmondom de aztán csend legyen: a Tt tápokat nem gyárt, csak más tápokat matricáz át. És ezt a más tápot egy másik gyátónál sokkal jobb áron megkapod. Ergo ugyanazt a tápot sokkal drágábbért sózzák rád. De persze, ha te a Thermaltaki feliratért veszed meg, úgy kell neked...
Szvsz ehhez a konfighoz (monitort miért írtad le? az nem a gép tápjáról kap áramot!) elég egy 350 wattos jó minőségű táp, amennyiben nagyobb volumenű fejlesztés nem várható az elkövetkező 1-2 évben. -
<MZ/X>
őstag
Akkor most jó vagy nem jó a tehrmaltake táp? Codegány minőségű?
Mellesleg ehhez a konfighoz milyen táp kell?A kiszámolós oldalon csomó minden nem volt.
Abit AN8 Fatal1ty
A64 3000+
PowerColor Radeon X800XL
Samsung 160Gb vinyó
Dvd író Piooner
2*512Mb Kingston ram
Philips 105E régi 15'' CRT monitor
Nagyon köszi a Segítséget.
Oh, és mi számít jó tápnak? -
Csaba_20_
őstag
A nagyobb teljesítményű táp ajánlását jól láttad a fejlesztéshez kötöm. Egy jól megválasztott tápegység hosszú időn keresztül képes üzemelni. Nem tartanám azonban szerencsésnek, ha az üzemidő lejártánál előbb botlanánk a teljesítményének korlátába. Azonban, ha szó sincs fejlesztésről, akkor nem kell nagyobb teljesítményű tápot venni. Az alapvető logikára alapoztam, amikor a fejlesztéshez kötöttem a nagyobb teljesítmény igényt. A nagyobb teljesítmény, mint olyan egy relatív dolog. Feltételezem mindenki el tudja dönteni, hogy az ő konfigjához képest mi számít nagyobb teljesítménynek.
Egy tápegységnek azonban nem csak a teljesítmény az egyetlen műszaki paramétere, ezenkívül számos van még. Például ilyen a hatásfok, vagy a szabványverziónak megfelelés. De számtalant említhetnék még. Azon a véleményen vagyok, hogy inkább elmondom azt, hogy mi alapján lehet helyes képet kialakítani egy tápegységről, mintsem mindig az aktuális esetben megmondanám mit érdemes venni. A vásárlás elengethetetlen feltételének tartom, hogy a vásárló tisztában legyen a megvásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival. De képesnek kell lennie szerintem arra is, hogy ténylegesen el tudja dönteni, mi a lényeges. -
sanyag
csendes tag
csaba_20-nak:
Azért hozzád intézem soraimat, mert a többi hozzászólóhoz viszonyítva nagyobb hozzáértőnek feltételezlek Téged. Észrevettem, hogy a tápválasztásnál a minnél nagyobb annál jobb elve érvényesül, ezt ajánlod 1 későbbi fejlesztés címszóval. (minőségiben gondolkodva)
Az alábbi 1. pontban azonban azt látom, teljesen felesleges ehez a konfighoz 360-as CT tápnál nagyobb. Már ha nem hazudik a max. 129Wos fogyasztás. Mi erről a véleményed? Vagy a nagyobb táp (420-as) vásárlása a nagyobb teljesítményen kívül más előnyökkel is kecsegtet? Tartósságra gondolok.
1.
A64 3000+ alap órajelen
ABIT AN8 Ultra
2x512 MB Corsair DDR400 RAM
Radeon X800
1 HDD
12 centiméteres Coolink ventilátor
Coolink AP350FL passzív táp aktív PFC-vel
Üresjárat - 67 W
100%-os CPU terhelés - 94 W
FarCry alatt - 129 W
-----------------------------------------------------------------
2.
Asus P5ND2-SLI Deluxe
Pentium 4 (Prescott) 3,6 GHz, Vcore 1,4 V
2 x 512 MB Corsair DDR2-675
3 HDD
1 ODD
2 x MSI GeForce 6800 Ultra
2 x 8 cm-es Papst ventilátor
Hyper Type-R 580 W táp
Üresjárat - 240 W
Játék alatt (teljes terhelés) - 414 W
-----------------------------------------------------------------
3.
Asus P5ND2-SLI Deluxe
Pentium 4 (Prescott) 3,6 GHz, Vcore 1,4 V
2 x 512 MB Corsair DDR2-675
3 HDD
1 ODD
1 x MSI GeForce 6800 Ultra
2 x 8 cm-es Papst ventilátor
Hyper Type-R 480 W táp
Üresjárat - 195 W
Játék alatt (teljes terhelés) - 305 W -
fasyrt
őstag
válasz
czombacs #1290 üzenetére
Szvsz tök jó táp, majd ha nem leszek lusta 7végén levenni a dobozát, akkor tudok mondani pontos típust is.
Eddig 1 minuszpontot tudok neki adni: a kábelkötegelő hálóba könnyen beleül a por, s ezért néha nedves ronggyal át kell törölni, vagy meg kell porszívózni.
De ettől eltekintve abszolút osztom a véleményedet. -
fasyrt
őstag
Hali!
Van 380-as változata is:
eXTREME POWER 380W PASSZÍV PFC 6200
Vagy van még ez:
REAL POWER 350W PASSZÍV PFC 7600
+fa mindenütt.
Ez itt a reklám helye: Bővebben: link -
<MZ/X>
őstag
SEGÍTSÉG!
-
wolfman
veterán
Én is egy Thermaltake tápot néztem ki magamnak! De nem is csoda! A leghalkabb ventillátoros táp amit találtam. W0019 vagy W0020. 17dBa!!! 8-D
Ha valaki tudna valamit mondani ezekről a tápokól azt megköszönném!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest