Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Casseus
tag
Melyik márkát javasoljátok? (mondjuk tuninghoz)
-
szesa
senior tag
Miez a 20 vagy 24 labas ugy?
Nekeme gy abit ic7em van azon az atx tapcsati 20labas es van hozza egy kulon betap ami meg 4 labas, most akkor ehhez milyen kell? -
Casseus
tag
Nagyon aggaszt, hogy elég lesz-e egy Chieftec 420W táp ennek a konfignak:
ASUS P5ND2 DELUXE
INTEL PENTIUM D 830 3.00GHz + COOLERMASTER HYPER6+
2*1024Mb DDRII 667MHz KINGMAX
LEADTEK 7800GTX
SAMSUNG SATAII 250Gb
THERMALTAKE HÁZ -
fasyrt
őstag
Enermax az Enermax, még ha a fene fenét eszik, akkor is.
Enermax tápra nem vonatkozik az ilyesféle ajánlás, nyugodtan dugd rá. Az alaplapot nemtom, hogyha a táp 20-as és a lap 24-es, akkor kell-e átbuhera vagy sem, de szvsz nem.
Örömteli látvány: képes volt ezért beregelni, s majd 1 értelmes kérdést feltenni megfelelő megfogalmazásban. Ritka az ilyen ember, tartsd meg eme jó szokásodat. -
brno
csendes tag
Köszi.
-
brno
csendes tag
Nekem van egy eladó 350 W-os Asus tápom. A FSP Bluestormok mennyire halkak? A Green Power milyen? Mi jobb az aktiv vagy passziv PFC? Egyáltalán ugy 15 k és alatt mit ajánlatok? Halk legyen. P!, 3 Gh, Abit RX 600 128 PCIe, 2x80 Gb Samsung PATA, egy DVD iró.
-
táp
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne mágusok, mi van ha csak 300w-os tápom van (enermax) régi masszív darab, videokártya szerint 350w kell illetve ajánlott, az alaplap 24tűs, viszont csak 20 van, az alaplap leírása mintha említené, hogy így is meglehet próbálni. Van esély így elindítani a rendszert csak hogy lássam minden oké-e???? -
tjhooker464
őstag
Van bizony!
J meg elfogultság is. Jelenleg egy 300w os ra van kötve az a64 em 1 winyóval meg 6600 as videókártyával. Remélhetőleg nemsokára a Blue Storm fog virítani benne. Azért nem Green Power mert csak oem kiadás van nálunk és mert megrendeltem a Gigabyte 3d Aurorát tehát a kékség előny!
-
fasyrt
őstag
válasz
tjhooker464 #2185 üzenetére
FSP tápot mindenkinek!
De alapja azért van. -
beniboy
tag
válasz
Motion_Blur #30 üzenetére
szia nekem is ilyen van. szoval nekem is kb 700-800 at foroghat. Én alul neztem a venti alatt ahol ugye sziv hogy mennyit sziv és ott elég jol szivott ami ugye elméletileg csak hatul mehet ki....... Bar a tap nem elég erös ugyanis volt mar mikor cd-t beraktam es ugy belassult a gép hogy inkabb ujraindittottam. Majd mindent lehuzva olvastatom a cd-t.
-
szesa
senior tag
450W - 480W
halk olcso megbizhato stb
Mit ajanlotok? -
detroitrw
addikt
hy all!
Max 15k -ért milyen tápot tudnátok ajánlani?
min 400W-os kéne
Pls help mert most egy mercury zötyög a gépembe -
EasyR
aktív tag
A közeljövőben cserélném a tápomat. Csak azt nem tudom, hogy milyet vegyek!
Az elvárások a következők lennének:
- legalább 450w-os, 24 tűs csendes (12cm-es fan?), sata + pc-ie csati legyen rajta
(esetleg 8 pines csati a dual core miatt)
- nem kell semmi sallang (led, kijelző, stb), csak megbízható és tartós darab legyen
- minél olcsóbb (max. 20-22k)
Tudtok valamit ajánlani? -
-
Helvir
tag
Sziasztok, én nagyon jókat hallottam az FSP Bluestorm nevű tápról. Szerintetek is táp??
-
Csaba_20_
őstag
Na szétszedtem. A vezérlő IC KA7500, ami a lehető legrosszabb. Mindenből spóroltak benne, a lehető legkisebb alkatrészeket használták, még a hűtőborda felülete is elég kicsi. Nincs kedvem jobban szétszedni, de annyit mondhatok nem venném meg.
Hja, a ventilátoron mégcsak egy vacak CE jelölés sincs, csak annyi, hogy Made in China.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
sajnos elég sok gyártó van aki 10 éve a piacon megtalálható és elég közismerten ócskát csinálnak.. szóval az idő lehet hogy gyártási tapasztalat meg a jobbak élik túl érv lenne, .. ez nemcsak a pc piacra igaz.. a sz@rt olcsón mindíg el lehet adni és még úgy is hasznot hoz..
-
Casseus
tag
Nagyon aggaszt, hogy elég lesz-e egy Chieftec 420W táp ennek a konfignak:
ASUS P5ND2 DELUXE
INTEL PENTIUM D 830 3.00GHz + COOLERMASTER HYPER6+
2*1024Mb DDRII 667MHz KINGMAX
LEADTEK 7800GTX
SAMSUNG SATAII 250Gb
THERMALTAKE HÁZ -
Csaba_20_
őstag
A 410W-os Chieftec táp hibája nem volt leírva itt a fórumokban. De egy másik fórumon egy meghibásodott TT táp belseje megegyezett vele és egy kolléga a stand-by tápegységben talált hibás alkatrészt. Azt kicserélve újra üzemképes volt a táp. Ebből valószínűsíthető, hogy a Chieftec esetében is ugyanez okozza a hibát.
-
TudorVigyor
aktív tag
válasz
strike-force #2161 üzenetére
-
Miazhogy
csendes tag
válasz
oceanearth #2146 üzenetére
Szükségem van a tápra vagy a házra táppal
Egy kisfogyasztású konfighoz kell.ENlight-7396
-
GD
őstag
kérek tippet ~max 15E ft tápra, alap konfig, semmi tuning vagy extrém használat, lényeg a stabilitás és biztonság, jó szellőzés, halk üzemmód, garancia
-
Dracula
őstag
Asszem a BS-nak jobb a hatásfoka talán, mint a simának... Ez csak nagyon a max terhelésnél számít, tehát nem vsz. hogy észerveszed.
A BS PFC-s, a másik nem tudom, és ha mind2 az akkor talán passzív PFC-s a sima és aktív a BS. Bár össze vissza olvastam már mindent, hogyl A-PFC-snek írják a BS-ot, hol passzívnak. Lehet, hogy tényleg passzív.
Meg hát szép kék az egész és kék a kapcsoló világítása is hátul, kékek a kábelei stb.
Üdv! -
-
válasz
strike-force #2158 üzenetére
Itt még 10 000 sincs
jah és 410W Chieftec, ami szerintem nem mondható gagyinak
[link] -
uzsz
senior tag
Ha már melyiket vegyem akkor: max 10K ig milyen minimum 400W-os tápot ajánlotok? Tudom, hogy jobb ha 20-30K-t költök rá de annyi nincs.
Ugyanakkor a mostani tápom egy DELUXE400W, ezt véleményezzétek, hogy mennyire rossz, v jó!
Előre is köszi. -
brno
csendes tag
Kösz a segitséget, akkor holnap majd megirom, milyen is a tápom.
-
-
brno
csendes tag
Illetve http://www.agysoftware.hu/szolg/shop.php?a=x&kep_leiras=T%C1P van egy FSP GREEN POWER 400W. Mi a véleményed?
-
brno
csendes tag
Ezeknek kicsit húzósabb az ára. Ahogy néztem a seasonic kilőve. Az FSP és Chieftec határeset. Minnél csendesebb legyen, hát... max 15 k-m van rá.
-
altalaban a 12 centis halkabb, de ez nagyban fugg a beszerelt venti tipusatol is. pl a dualventis enermax noisetaker halkabb egyik--masik nem olyan kiemelkedo minosegu gyarto 12-es ventivel szerelt tapjatol.
coolinkrol megoszlanak a velemenyek,van akinek fustolt mar el ilyen tapja (nemtom, hogy ez a tipus volt-e) de nem vitt magaval semmit, van akinek elkezdett ciripelni, van aki 100%-ig meg van vele elegedve.
en szemelyszerint a 12cm-es vonalon a seasonic-fsp-chieftec triot preferalom ilyen sorrendben! -
brno
csendes tag
Ok, megnézem, holnap majd megirom. Mindenesetre hangosnak tűnik. A Coolink tápról mi a véleményed, és két venti-kontra egy 12 cm-es venti kérdésről (melyik halkabb)?.
-
-
brno
csendes tag
ASUS táp, de egybeket nem tudok most megadni, holnap este. Egy P4 3 Gh, 775 proci és egy Neo 2 Platinum alaplap, egy 128 MB, Abit Radeon 600 VGA, meg két PATA 80 Gh-es winch. van benne. Nem kevés a 350 W, nem kéne egy kicsit erősebb nekem ezekhez?
-
a ''regi'' 360-as tapodon milyen felirat, vagy cimkezes van?
11k-ert van 350-es fsp bluestorm. halk, megbizhato, eros.
Bővebben: link -
brno
csendes tag
Szevasztok!
Egy Asus TA-250-es házba vennék egy csendesebb tápot. Amit kinéztem: Coolink AP-450X12 400W A.PFC 12cm fan v. dual fan. 13 k. körül van. Tudtok ebben az árkategoriában ajánlani mást, halk legyen. A kétventis acendesebb vagy az egy 12 cm-es ventis? A házban lévő 360 W-os tápomat eladnám. 1 hónapos sincs még. Köszi. -
operator10
senior tag
válasz
strike-force #2144 üzenetére
Megnyugodtam. köszönöm
-
Balux
vedd meg, mert jo tap. bluestorm vagy ez, teljesen mindegy, jo mind2.
operator10
11.86V meg teljesen jo, de alaplapi szenzornak ne higgy mindig, mert nalam a GIGABYTE lapon 3 fele tapra is (360 chieftec, 480 thermaltake, 300 enermax) 10.5-13.5 volt kozott irkalt ki veletlenszeruen a 12V ertekre. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #2126 üzenetére
Nekem is mondjatok valamit
-
Miazhogy
csendes tag
Hello!
ENlight 7396 dobozba való SI-DX180P2 tápegységet keresek. Kérlek segítsetek! -
válasz
JockeyEwing #2139 üzenetére
350 fsp vagy chieftec. mind2 12 cm-es ventis verzio. csak 1x kell megvenni.
-
JockeyEwing
aktív tag
Üdv
Szerintetek elég az alábbi konfighoz egy 300W-os tápegység?
MSI INTEL865P NEO alaplap
Intel Pentium 2.4Ghz
2x512MB KINGSTON DDR400
Inno3D GeForce 6600GT AGP (+tápcsatlakozóval)
120GB MAXTOR 7200rpm 8MB Cache
40GB MAXTOR 7200rpm
LG DVD olvasó
LG GSA-4163B dvd-író
ADVE-9011HE Deluxe digitalizálókártya
1 db házhűtő ventilátor
2 db winchesterhűtő ventilátor
2db ventilátor (Mobilrack-ban)
3,5-ös FDD meghajtó -
XyRoP
csendes tag
Köszönöm fasyrt a válaszodat! Egy ilyen választ vártam!
So meg is vettem!
Chieftec ENH-0746GB
Nagyon szép táp Olyan mintha krómozott lenne ,de annál sötétebb a színe! Ilyen fekete gyöngy ...!
Tudom ez nem számít ,de akkor is szép!
Ma rakom össze so majd még eldől hogy mennyire jó is?!
De thx a gyors válaszod! -
Bubee82
őstag
válasz
antikomcsi #2031 üzenetére
Most nézem csak h neked is SF volt. Hmmm... Ez több mint meggyőző.
Lehet h akkor maradok ennél. -
Bubee82
őstag
Kinek mi a véleménye a Super Flower tápokról?
Lenne egy 14 cm-es ventivel szerelt Plug N (Play) 400Wos 18k-ért.
Szeretném tudni h megbízható -e.
[Szerkesztve] -
mm00
aktív tag
Hello!
Lenne egy kérdésem!
- Gigabyte GA-K8N-SLI Nforce4 SLI S939/PCIe
- Athlon 64 S939 3200+ dobozos gyári hűtővel (Venice)
- Gigabyte X600XT PCI-e 128 DDR/128 bit (450/700 MHz)
- 512/400 MHz PC 3200 Kingston
(Meg van 3 vinyó és egy dvd író és három venti! (mind IDE))
Ilyen gépet veszek! Ehhez milyen tápot kellene vennem? Olyan kellene amin van 6-8 molex és 1-2 SATA! Sajnos sehol nem láttam olyan leírást ahol ezek le lennének írva egy táphoz!
Válaszotokat előre is köszönöm! -
petyax
aktív tag
Nekem a következők vannak:
A64 3200+ proci (2420Mhz-en szinkron ramokkal)
1Gb Hynix RAM 440Mhz (5,3,3, 1T)
ASUS V9999 6800GT
2db 160Gb winchester
3db venti 5V -on (hangjuk 0)
kb... ennyi.
Ezt egy 350w-os Chieftec simán elviszi. Soha nem fagyott még több órás ''nagy'' terhelés után sem. -
EQMontoya
veterán
Sziasztok!
A következő konfigurációt építem:
-amd athlon 64 3.500+ proc. (s939)
-alaplap valamilyen MSI lesz, azt még nem döntöttem el, melyik
-1G Kingston PC3200 ram
-His Radeon x800 GTO IceQ II 256MB vidkari (PCI-e)
-250GB SATA HDD (maxtor sztem)
-thermaltake tsunami ház
-vmilyen pioneer dvd író
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen tápot lehetne beszerezni, ami tud PCI-et, és nem 20.000ft-ba kerül...
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
Stingie
tag
Sziasztok,
A leendő gépem egy Athlon 64 3000+ (Venice) magos CPU, Abit AN8 Ultra és MSi NX6600GT ből áll össze, más csak a tápom kérdéses. Visszaolvastam a topicban, és az már biztos, hogy 400 W felettit kell vennem, de még nem döntöttem el, milyet. Igazából Chieftec-ben gondolkozom, de azt nagyon kevesen írták le, hogy mennyire hangos a táp - halk gépet építek, ez is nagyon fontos szempont a számomra. Szerintetek melyik lenne alkalmasabb a feladatra: a 410 wattos ATX-410-212 -es Bővebben: link vagy ez a szintén Chieftec 400 W-os GPS-400AA-101A Bővebben: link típus. Mindegyik 12 centis ventivel szerelt, de utóbbin van 1 plusz PCI-E csatoló is, ez nemtudom pontosan, kell-e a VGA-hoz, mert az PCI-E-s de nem láttam rajta plusz csatlakozót és amúgyis adnak hozzá átalakítót.
Tippek esetleg más típusokra olyan bruttó 13 ezer ft körül?
Előre is köszi a válaszokat.
[Szerkesztve] -
Bumbee
tag
válasz
tjhooker464 #2089 üzenetére
Ugyanez lenne az én kérdésem is. Blue Storm vs. Greenpower... Melyik jobb? A GP nekem a 85%-os hatásfoka miatt jobban tetszik. Blue Storm milyen hatásfokkal bír, nem tudja vki? Szóval melyik sorozatot érdemes választani?
-
operator10
senior tag
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy:A +12V-os ágon hány volt a maximum, illetve a minimum?Pontosabban arra gondolok, hogy ezen az ágon mekkora eltérések a megengedettek.+ illetve -irányban is.Konkrétabban350W FSP tápnál, nekem a +12 V, folyamatosan:11,86V.Ez normálisnak számít e?
Köszönöm a türelmet, és a válaszokat -
Dracula
őstag
nekem 400as Bluestorm van, hangtalan....
Üdv! -
Balux
tag
Bővebben: link
azt hiszem ilyen tápot gogok venni: FSP350-60THN-P (fejjebb linkkel)
de mielött megvenném megkérdezem hogy a nála 2k val drágább bluestorm 350W
szerintetek mennyivel okosabb??megéri arra gyüjtögetni?
a gyártó lapján nem derült ki mivel jobb!
az bizti hogy jobban néz ki de a többit tölletek várom!!
ja és visszaolvastam az összes fsp re keresett hszt igérem!! -
fasyrt
őstag
válasz
oceanearth #2122 üzenetére
hopp, ezt elnéztem. Érdekes.
Meg lettek válaszolva, valahol a 2100 hsz között. Most én sem vágom, hogy hol esett szó a 460-asról. -
fasyrt
őstag
Mindkettő nagyon jó táp, ha azokon kívül amit írtál lesz még más is akkor a CT460-as, ha csak ezek, akkor lehet mind2.
Arra viszont felhívom figyelmedet, hogy (állítólag) az FSP-t mikor eléggé leterhelik, akkor elkezd hangosodni.
Minőség szempontjából meg mindkettő kíváló. -
fasyrt
őstag
válasz
oceanearth #2119 üzenetére
Olvassvissza,olvassvissza,olvassvissza.
Megértelek hogy lusta vagy, de legalább ne írd le.
Mod: az hogy lehet, hogy 12 perccel hamarabb postoltam, és te vagy előrébb?
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
válasz
oceanearth #2093 üzenetére
Teljesítménytényező javítás. Egy kis áramkör ami a felharmónikus tartalom kiegyenlítésére szolgál és aminek segítségével szélesebb feszültségértékek között tud működni a táp.
Nem kell mindennkit hülyének nézni és itt vidéken új lakóparkban sűrűn ingadozik az áram.
-
XyRoP
csendes tag
Hi all! Kéne kis help emberek! (pls only tényleg hozzáértők
Összeállítottam egy gépet :
-ASUS P5ND2 SLI
-Intel 630 CPU
-1GB DDR2 RAM
-MSI 6600GT + távoli jövőben még 1 (or 7800GT
-DVD író
-Maxtor 160GB + közel jövőben Maxtor 250GB
Nah és az lenne a problémám ,hogy milyen ''JÓ MÍNŐSÉGŰ'' tápot ajánlotok hozzá!?
Utána olvastam a témának ,de sehogy sem tudom eldönteni hogy milyet vegyek!
Amit kinéztem: Chieftec ENH-0746GB Bruttó 17.900Ft-ért!
FSP Blue Sorm/ 400W /385W folyamatos / 12cm ventillátor Bruttó 14.900Ft-ért!
A 7800GT-t a távoli jövőben úgy értem hogy eladom a 6600GT-t és Single-be!(ha érthetetlenségem értelmetlenné tenné az értelmét annak amit írtam valakinek)
Ezt a chieftec-et mindenki ajánlja ,de én kicsit sokkalom érte a zsét ,bár enyit még kiadnék érte ha tényleg olyan jó!Győzetek meg kérlek!
Kérlek segítsetek! Előre is köszi! -
törölt tag
Sziasztok!
Eléggé mindenféléket mondanak már nekem meg én is visszaolvastam jópár hétre a hszokat de nem lettem sokkal okosabb.
A köv config:
IS7 3,2@3,8prescott 1giga ddr400(+1giga tervezett) 6800LE@6800Ultra 16/6-on 300Gb 120Gb + 1 vendég vinyó 1 pio DVD firkáló 1 pci hálókari 1 pci tvtuner
ezt elbirja e egy: TÁPEGYSÉG ATX12V 2.0 400W CHIEFTEC 12CM 2ÉV GPS-400AA-101A tápocska
Már beparáztattak hogy nem fogja birni de nagyobbra márkásba nincs pénzem ha meg nem márkásat veszek pl:
Név: TÁPEGYSÉG ATX12V 550W GEMBIRD DUALFAN
Gyártó: Gembird
Típus: CCC-PSU7
Ez meg megint nem biztos hogy ténylegesen tudja e ezt a teljesítményt.
Mondjuk azt sem tudom hogy ezek milyen hangosak halkak mert ahány helyen olvastam utána annyi félét irtak rá. Bár erről a GEMBIRD (noname) cuccrol nemigazán találtam használható infot.
Eddig egy 350w-os codegen-em volt valamiért elszálltmost egy 300wos codegen van alatta ezzel netezek éppen de ez is biztos sokáig birja majd
please heeeelp -
5gid
csendes tag
válasz
strike-force #2107 üzenetére
Thx
-
-
hu, ez nehez eset. 7k-ert jo 400-as tapot max hasznaltan lehet kapni.
depo-rol ezeket ajanlom (kicsit dragabbak, de nem lesz veluk gond)
FSP350 Bővebben: link
CT360
CM380
vagy a ph-n
Bővebben: link -
jagada
addikt
válasz
strike-force #2102 üzenetére
7k és 400W
-
-
jagada
addikt
válasz
strike-force #2100 üzenetére
jó lenne ha valaki hozzáértő összeírná melyek azok a ''fantázianevek'' amelyek ua. a codegány belsőt takarják. nem szívesen vennék duplaköltségen u. olyan szart....
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest