Hirdetés
Aktív témák
-
brownus
veterán
Megérkeztek kis hazánkba a Seasonic S12 széria tápjai:Bővebben: link
Bővebben: link
és, hogy az usaban mennyi az annyi: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
KőkorSzaki
tag
válasz
Fade_Away #696 üzenetére
1) látom te sem vagy fizikus
2) nyelvész sem
3) akkor biztos hentes vagy, mert azt mondod, hogy veséztél
4) van, akinek a meg a léted ''lényegtelen'', neked meg az a legfontosabb, na innen láthatod, hogy ez a fogalom erősen szubjektív
4) sem csabához sem hozzád nem szóltam sem én, sem tenfoot, szóval eleve azt nem értem miért kell nekem beszólni, amikor másnak segítek
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
KőkorSzaki #694 üzenetére
''Nem vagyok fizikus, de annyit tudok, hogy 'hideg' levegő venti nelkul is jut be....''
ja csak ventivel gyorsabban bejut.....
codegen házaknál, hogy mennyinél oldják meg utólag az imhoteljesen lényegtelen az meg, hogy hogy azt egy másik topicban rendesen kiveséztük.
btw érdekesen rakod össze a mondatokat majd rosszabbúl mint én. -
Fade_Away
őstag
Nemszeretem a Tomshardwaret de szépen halad a PSU teszt..... érdekes, hogy a márkás PSUk 60%a elhasal a teszten.... Bővebben: link
-
KőkorSzaki
tag
válasz
Csaba_20_ #692 üzenetére
Elsődleges a hátsó venti, ha tényleg befér abba a házba a 12-es, akkor sluszpasz, ennyit lehetett tenni. A procihőmérséklet szempontjából sokadlagos a beszívó venti. Nem vagyok fizikus, de annyit tudok, hogy 'hideg' levegő venti nelkul is jut be
. Tippem, hogy alaplapi hőmérsékletben max 1-2 fok az első venti (ha a hátsó venti megy rendesen), proci hőmérsékletben szerintem 1 fok sem lesz a különbség.
Lehet mérni. Az ''alap'' dolgokkal meg ne huzzuk mar fol egymast, az eredetileg nem szűrős (->Codegen) hazak kozul szerinted mennyinel oldjak meg utolag, es te hogy oldod meg? Na mind1.
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
Csaba_20_ FSPből szted blue storm vagy green power és miért?
(Visszanéztem nemkeveset és ilyen kérdést, hasonlítást nemtaláltam....) -
Csaba_20_
őstag
válasz
KőkorSzaki #691 üzenetére
A hideg levegőt beáramoltató ventilátor szerintem sokat javít a dolgon. Az pedig alap dolog, hogy az ilyen befelé áramoltató ventilátorok elé légszűrőt kell tenni.
-
KőkorSzaki
tag
Legfontosabb hatulra a venti (''kis codegen'' házba nem tudom tényleg bemegy-e), masodik legtobbet javithat a tapcsere (de ki akar a tapon at szelloztetni? en nem), a beszívo venti is javithat, de nem sokat, viszont nagy lesz bent a por. Ha a levett oldalfal 7 fokot csökkent, akkor a 10 fok csökkentés huzatkeltéssel csak elméleti lehetőség, nem túl sanszos. És még1: a prescott-256 cerkák elég melegek (talán az új lga-sok már nem annyira), szóval sajnos ígyjárás esete forog fenn, lehet jobb hűtőt tenni rá, vagy megbékélni a 60-67 fokkal max terhelésen.
[Szerkesztve] -
KőkorSzaki
tag
válasz
csatahajós #681 üzenetére
oceanearth IRONIZÁLT!
Amikor komolyan beszel, NEM ajanlja ezt achiefteket, mint ahogy innen senki sem! -
-
Tenfoot
tag
Sziasztok.
Az elmúlt heti nyári melegben egy kisméretű codegen házban (és táppal) egy socket 478-as prescott celeron bizony elérte a 67 fok celsiust a procventi 4800-as fordulaton. Kollégám levette a ház oldalát és lement 60 fokra. (egyébként 25 fokos szobahőmérsékleten is ennyi!!!) Ekkor megvilágososodott benne hogy kell valamit kezdeni a hűtéssel, nincs mese. A ház hátulján van hely egy (talán) 12 cm-es fannak hely, de én még javasoltam neki (már ha van ilyen kereskedelmi forgalomban szabványosítva) hogy elől neki van 2-szer vagy 3 szor 5,25-szörös cdrom szabad hely és helyére beépíteni egy szívó ventilátort hogy kintről szívja a friss luftot. Aztán gondolom érdemes lecserélni a procventilátort. de talán a tápot is egy dualfanosra igy meg lenne a házban egy lég-áramlási folyosó. (prescott celeron, radeon 9600, dvd íro, 160gb-os vinyó) 10000 ft alatt tudtok hatásosabb hűtést hogy házat ne kellejen cserélni, egyáltalán kb 10 fokot le lehet faragni ugy amiket elképzeltem neki? (rear fan, front fan, tápcsere).
Válszotokat köszönöm. -
Fade_Away
őstag
válasz
csatahajós #685 üzenetére
nézd végig a környéken lévő boltok honlapját aztán ahol legolcsobb ottveszed.
Ha np akkor nemtesszük meg ezt neked... -
csatahajós
senior tag
válasz
Csaba_20_ #682 üzenetére
Ezer thnx! Még csak annyit, hogy esetleg van-e tipped, honnan lenne érdemes beszerezni (legolcsóbban).
Ja és egy hülye kérdés, hogy ugye ez kompatibilis a régebbi szabvánnyal is, mert a mostani lapom még nem igényel ATX2-t. (Asus A7V8X-X).
Amúgy a Cooler Masterrel miben gyengébb? Már csak azért, mert jó 5 e forint különbség van az árban (a CM javára), ahonnan én tudnám beszerezni őket.
Üdv. -
Alyens
aktív tag
Nemrég szereztem egy Asus Atlas 36F tápot! Tök nehéz és igényesnek tünik, de többet nem tudok róla. (Valahol azt olvastam, hogy FSP belül) Egyszer már rákérdeztem, h valaki ismeri e és semmi, hátha azóta valaki találkozott vele?
-
Calogero
addikt
A konfig a #664-es hozzaszolasban (Bővebben: link)
Ime az Everest adatok. (Kezdhetek gyujtogetni uj tapra?)
Feszültség értékek
CPU mag 1.63 V
+3.3 V 3.39 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.04 - 11.92 V
-12 V -11.87- -11.95 V
-5 V -5.25 - -5.20 V
+5 V készenléti 5.04 - 5.02 V
3.3V Dual 3.58-3.60 V
DIMM 2.74 V -
Csaba_20_
őstag
válasz
csatahajós #681 üzenetére
FSP: Bővebben: link
Tápegység gyártó cég neve. De olvass vissza pár hozzászólást, úgy legalább 100-at. Vagy használd a keresőt.
[Szerkesztve] -
csatahajós
senior tag
válasz
oceanearth #671 üzenetére
Hali!
köszi a gyors választ. És a Cooler master miért nem jó? Csak kérdezem, mert az adatok alapján az is jónak tűnik. A 410 és 430 W közötti különbség akkor csak parasztvakítás?
Amúgy árban egy szinten vannak.
köszi
UI - most látam, hogy milyen felbojdulást keltettem. Bocsi, de az embernek nem mindig van ám ideje 600+ hozzászólást elolvasni. Ha jól tudom ez egy szabad fórum, ahol bárki kérdezhet és csak azért, mert valai újonc (amúgy nem vagyok az, csak a régi regem elveszett) nem kéne szekálni. gondolom nem olyan nagy fáradtság begépelni azt az egy sor infót.
Kedves Csaba! Mi az az FSP? Ha azt mondod, hogy olvassam vissza, megteszem, de segítenél rajtam, ha leírnád vagy adnál linket.
Köszönöm
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
oceanearth #676 üzenetére
Engem is kiborít, hogy egyesek képtelenek venni a fáradtságot és visszaolvasni a topicban, hogy eddig milyen tápokat ajánlottunk és milyet nem. Tőlem meg kismilliószor elvárják, hogy magyarázzam meg, hogy mit miért javaslok, vagy nem javaslok. De nem tartom szerencsésnek azt ajánlani, amit amúgy nem tennénk.
-
tomcsi23
veterán
válasz
oceanearth #676 üzenetére
Akkor nem kell írni. Ha írsz, inkább jót írsz, hasznosat, ha indulataid vannak, azt ne itt vezesd le. Ez egy tocsik, ahol lehet kérdezgetni, válaszolgatni. Nem egy cikk, ahol leírják a konkrétumokat, és azt kell elolvasni, ezerszer. Örülj neki, hogy nem nyitott új topikot a kérdésnek.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Tudom, hogy unod. De ő komolyan veszi, mégha te nem is komolyan gondoltad.
csatahajós: Válasz más tápot szerintem. Például FSP-t. -
Csaba_20_
őstag
válasz
csatahajós #670 üzenetére
Az Acorp tápod nem ad le 28A-t a 3.3V-os ágán, csak ráírták. Igaz csak egy 230W-os táp belsejéről van képem, de meg lehet nézni, hogy milyen üres:
(A minőségért elnézést kérek.)
-
tomcsi23
veterán
válasz
Miért írsz neki ilyet, még, ha irónikusan is?
-
oceanearth
őstag
válasz
csatahajós #670 üzenetére
csakis a 410est, chieftec 410 power, vedd azt, az nagyon jo tap
-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Tervezek A64-es konfogra váltani, de a tápot most szeretném lecserélni anyagi okok miatt, de csak lap/proc/vidkari csere lesz, a többi marad a konfigomból -lásd adataim.
A kiszemelt példány egy Coller Master 430W eXtreme Power RS-430-PMSR/P.
Mi a véleményetek róla? Jelenleg egy 300W-os Acorp tápom van, ami érdekes módon a 3.3V-os ágán 28A ad le, ez meg csak 25-öt, igaz a többin erősebb. Ennek van jelentőssége?
Ezen kívül még ez a táp is szóba jöhet: CT410A 410W Chieftec 24/20 tűs
Ti melyiket javasoljátok? Melyiket vennétek magatoknak?
Üdv. és előre is köszi. -
oceanearth
őstag
ertem, nekem arra lenne szuksegem, hogy kb 6-7 ampert adjon le mondjuk 1-2 oran kersztul. mennyibe fajna egy ilyet elkesziteni, vagy atalakitani a 300as mercuryt?? tudom, hogy miskolci vagy, megoldhato-e ez postan keresztul? termeszetesen a postakoltseget en fizetnem. ha neked ez megfelel kikalkulalnal nekem egy arat, munkadijjal egyutt?? ha nem vallalod, akkor nem tudsz valakit pesten aki vallalja?
-
Calogero
addikt
CM Stacker hazam van amibe 2 helyre lehet tenni a tapot. (alul/felul).
A haz alja lyukasos.
Ket kerdesem lenne.
1. Ha nomalisan teszem be a tapot alura, akkor a venti fefele all, lentrol kapnal a friss levegot, de vajon eleget-e?
2. Artok-e valamit a tapnak ha fejjel lefel szerelmbe, ugyhogy a venti felfele all?
A tap: Chieftec 420-102DF (Egyenlore, ha elhalkul a rendszerem es hangos lesz a tap akkor cserelem majd 12centis ventivel szerelt peldanyra (Jeloltek: Chieftec 460W, FSP500)(de erre meg visszaterunk keszobb))
Amit hajt:
A64 3000+@2500Mhz
2*512DDR500
Max 3 vinyo, ebbol csak 1 megy allandoan, a masik 2 rackes vinyo
1 Floopy
6600GT (610/1250) (Most kerult bele a konfigba a -12V valtozot, majd ha hazaertem bemasolom az ertekeket)
5db Rendszer venti
3db USB cucc
A hazal aljarol itt talalhato a kep: Bővebben: link
A valaszokat elore is kosszonom.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
oceanearth #430 üzenetére
Átalakítani majd több iő, mintújat építeni
-
oceanearth
őstag
stol vagy csaba_2^0_ vagy valaki mas szaki valaszolnatok a 430asra?? fontos lenne
-
stol
addikt
Hi ALL!
Új gyermek születik Stol bácsi kezei alatt, egy Coolink 400W-os panelra épülő, 350W-os tuningtáp formájában.
Sikerült keríteni 4db 40A-es kettősdiódát, ebből 2db-ot ebben használtam fel, a maradék 2-t meghagytam Eaxaminator Enermaxába.
A Coolnik belet, a már korábban Pitbull által szétégetett CT360 maradékából építettem újjá.
Tuning lépései:
-primer oldalon, 2*680uF puffert kapott
-kapcsolótranzisztorok cserélve nagyobbra, a döglött CT-ből
-szekunderoldali egyenirányítótuning (5V-on 40A-es, 3,3V-on 40A-es, 12V-on 2db30A-es dióda párhuzamosan van)
-túlpufferelés (3,3V 2*3300uF, 5V 2*3300uF, 12V 2*4700uF)
-NYÁK megerősítése plussz ón felrakásával
Képek:
Bővebben: link -
pisti
őstag
válasz
Csaba_20_ #634 üzenetére
Stabilak a feszek, nem ad ki semmi hangot full terhelés alatt sem. Ebből gondolom, hogy nincs terheléses probléma.
Csak ha teljesen áramtalanítom, akkor egy ideig nem lehet bekapcsolni a gépet, ha újra áram alá kerül a táp. Ezt pedig nemrég csinálja (ebből gondolom, hogy kezd meghalni), egyébként minek ilyen 400-500W-s táp mikor egy ilyen átlagkonfig mint az enyém kb 150W-t fogyaszt? -
Fade_Away
őstag
válasz
Csaba_20_ #648 üzenetére
!%&@%%!
átfogalmazom, szeretném ha a másfél év múlva birtokomba lévő gépet is simán vinné ami kb így fog kinézni, légyszi ehez ajánlj tápot! Wt hasraütéssel adtam meg legnagyobb felvehetőt.
nf4 lap (30w)
2giga ram(mondjuk 4*512) (20w)
X2 proc ( AMD szerint max ffelvett 110w)
7800 (max100w)
5hdd (50w)
2optikai drive (20w)
2 pci kártya (10w)
jó sok usbs eszköz (10w) -
Csaba_20_
őstag
válasz
Fade_Away #639 üzenetére
Ha 400W környéki tápot kéne vennem, akkor az azt jelentené, hogy új gépet vettem.
Ez esetben én Enermax EG425AX-VE (W)SFMA, vagy FSP550-60PLN-t vennék. Utóbbi természetesen indokolatlanúl nagy teljesítményű, de tetszik az elektronikája.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy egyik táp se üzemelne maximális teljesítmény mellett, mert nem nagyon van olyan számítógép, ami ekkora teljesítményt igényelne. Legalábbis én nem tudok olyat venni. -
Lacika_
aktív tag
Az általános jelenség, hogy winyó működése közben(mikor tölt és sokat seekel) cicereg, sípol a táp? vagy csak nálam csinálja ezt egy Coolink 350es
-
szeva000
addikt
Beraktam a régi gépembe a chieftek házzal együtt vett tápot már 3napja.Na ez eddig rendben is van.
De most néztem csak rá a biosra!!!
A -5V-ot azóta -61V-nak méri és az abit gyári szoftvere meg az aida is +3,5V-ot mér -5V helyett!
Ugye csak a bios csal???Akkor már rég kampec lett volna minden ha nagy lenne a baj.
Na,de!Visszaraktam a régi kodegány 20tűs tápot,azzal meg tökéletesen mér,persze azért nem hagyom benne -
Shadows
senior tag
erről ennyit #635
-
szeva000
addikt
na itt egy kis FSP550-60PLN szerver táp bele.
Aki még kételkedne
pisti. az én gépembe már vagy 3 codegen ment tönkre. egyik 1 hónapot se bírt. azóta mióta megvettem az fspt nem féle. mellesleg a codegen annyi árért egy jó táp ha max egy irodai gépbe használod mert abba aztán semmi baja se lesz ha nem piszkálják. ui szerencsém volt hogy semmit se vitt magával a táp!
-
Fade_Away
őstag
Csab_20_ ha te most tápot vennél 400wkörnyékén magadnak akkor melyik márkát, tipusokat választanád?
-
Calogero
addikt
Szerintetek Chieftec 420-102DF tapot megeri lecserelni egy 12 centis 460asra?
A64+6600GT+3HDD+2OPD+5DB Rendszer huto.
Tunning is lesz. -
pitman
őstag
Az az Enermax 22A-t tud 12V-on, tehát nem nevezhető gyengének, főleg annak fényében, hogy milyen régi konstrukció.
Megbízhatósági adatokat valószínűleg nem fogsz kapni, ahhoz egy szervizt kellene megkérdzni. Nekem ilyenem van, majdnem három éves, és most megadta valami magát benne (ha visszaolvasol egy pár napot, akkor megtudod, mi volt a gond). Viszont az kétségtelen, hogy nagyon kultúráltan adta elő a problémát, még félholtan is ugyanúgy vitte a gépet, mint új korában. Ha minden igaz, csak sikerül gariztatni, ha pedig nem jönne össze, a következő tápom is valószínűleg Enermax lenne. -
zfarkas
senior tag
Hi!
Az alabbiakat kellene meghajtani, halkan es stabilan: A64, 1GB DDR (4*256), 2*120HD (1 PATA, 1 SATA), DVD-RW, AGP 6600GT, kesobb valszeg valami nagyobb PCI-E kari.
Erre gondoltam: Chieftec GPS400-AA-101A (Bővebben: link)
Kerdesem: miert ne ezt vegyem?
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
Hali láttam q-tech 550w tápot 10k (12v-10a) milyen ez vagy inkább valami
410w 420w chiftech??? -
Csaba_20_
őstag
Ha azt hiszed, hogy azért, mert az esetedben nincs probléma, nem is fordulhat elő, amit leírtam, akkor tévedsz.(Figyelem, feltételes mondat volt, ha nem így gondolod, akkor természetesen nem tévedsz!) Érdekelne, hogy mi alapján mondod azt, hogy a jelenlegi Coolink lassan meghal, amikor azt írod nincs teljesítmény problémának nyoma. Akkor miből gondolod?
-
Csaba_20_
őstag
válasz
KőkorSzaki #631 üzenetére
Jogos.
-
pisti
őstag
válasz
Csaba_20_ #630 üzenetére
Nekem perpill is egy 300Ws Coolink van a gépemben és nyoma sincs terheléses problémának, csak jól kell összeválogatni az alkatrészeket. Tehát a teljesítményén túl más kifogás ez ellen a táp ellen? Egyébként azon az egy 12Vs ágon ha jól emlékszem 18A-t bír, a mostani Coolink 15A-t, szóval terheléses probléma nemlesz, procit A64t veszek továbbra is, vidkareszt meg majd vmi új gyártástekknológiásat, ami szintén keveset eszik. Szóval a közeljövőben sem lesz szükségem nagyobb teljesítményt leadó tápra.
Olyasmi érdekelne, hogy megbízhatóságra milyen (van olyan mint a drágább testvéreié? ), mert sajnos ez a Coolink úgylátszik lassan meghal szegénykém.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Ez egy elég régi típus, amit új gépek mellé semmiképp nem ajánlok. Korábban teljesen más volt energiaellátása az alaplapoknak. Némelyik a processzor számára a +3.3V-ból és a +5V-ból állította elő a szükséges feszültséget, másik pedig a +5V-ból és a +12V-ból. Mára úgy néz ki egységes rendszerre tértek át az alaplapgyártók és csak a +12V-ot használják erre a célra. Ezt az Intel által kidolgozott +12V-os tápcsatlakozó bevezetése segítette elő. Az egyik szabvány előírja, hogy 240W-nál nagyobb teljesítmény esetében külön kell választani az ágakat. Így amikor megnövekedett a +12V-on a terhelés, megtették a szükséges lépéseket. Azóta láthatjuk, hogy a nevesebb gyártók kettős +12V-os tápokat gyártanak, de némelyek továbbra is megmaradtak a régi elgondolás mellett, mely hosszú távon szerintem a kikopásukat fogja eredményezni. Ha valaki egy régi tápegységgel üzemeli be az új számítógépét, könnyen terheléses problémába ütközhet.
-
Csaba_20_
őstag
KaYaK írta:
Szóval az ATX 2.2 szabványt támogató tápegységek miben mások?
Másnak csak úgy lehet lenni, ha viszonyítunk valamihez. De gondolom a korábbiakhoz képest gondoltad. Megkülönböztetünk ATX v2.2 szabványt és ATX12V v2.2 szabványt. Előbbi a tápegység mechanikai jellemzőit írja le, utóbbi pedig az elektronikait. Gyakorlatilag az ATX12V v2.0(v2.01) és az ATX12V v2.2 között nincs különbség, csak utóbbiba beleírták a 450W-os tápegység terhelési jellemőzit is. A szabványokról bővebben itt olvashatsz:
pisti
őstag
Helló!
A legkisebb Enermaxrol EG301 vagy ilyesmi a típusa, van valakinek valami tapasztalata? Az ára nagyon barátságos kb 8k bruttó. -
KaYaK
tag
Meg még 1 kérdés! Tápcserén gondolkodom és ezek jutottak szóhoz:
Cooler Master real power 450
Hiper Power hpu-4s480 ---> ATX 2.2-->?
Igaziból nagyon nem vagyok táp szakértő igy nagyon nincs rálátásom a tápra de szükségem lenne egy biztonságosra masszív kicsikére...
Ha valakinek egyéb ötlete van azt is szívesen venném!
Előre is köszike! -
KaYaK
tag
Sziasztok! Elég új vagyok a témában így asszem buta kérdést fogok feltenni de muszály feltennem itt ugyanis érdekelne. Szóval az ATX 2.2 szabványt támogató tápegységek miben mások? Méretét tekintve is más?
-
hefe
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #623 üzenetére
De a két dolgot teljesen el lehet választani!
Más ha minden látható hallható ok nélkül döglődik és hol megy hol nem és megint más ha vihar van és villog a lámpa a szobába, gondolom áramingadozás(vagy másodperces áramszünet) és ennek hatására indul újra a gép...
Meg ahogy olvasgattam sokan írták hogy a coolink főnleg ha öregecske elhagyja magát a nagy melegben...
Különben még semmi bajom sincs az uj táppal... Minden tuningtesztem úgy kocog ahogyan régen...
Csak azt nem tudom hogy ingadozásnál ez a megfelelő reakció e? -
hefe
aktív tag
Nah megvettem a Bluestorm 400Wattos FSP tápot...
Nem tudom de olyan furcsaság van hogy elég xar az idő és gyakran egy szinte észrevehetetlen időre elmegy az áram...a gép meg resetel ilyenkor...
Fura hogy a másik két gép meg nem csak ez....
Ez minek tudható be? (gondoltam valami védelmi funkciórais de nem vagyok benne jártas) -
sasa311
veterán
Ma egy nagyon furcsa dolog történt, de egy nagy tanulságot vontam le belőle...
Szal 2án vettem egy Sweex nevezetű 450W-os tápot. Úgy jónak tűnt, aranyozott volt 2 ventivel, hátulján kapcs + túlfesz védelem.. Namost az volt vele az 1. gond, hogy ahogy betettem új vinfost tettem és mindent felraktam. De rögtön a hangkártya (integrált) behalt, recsegett, mint a rohadás, akármit csináltam vele
a 2. probléma az volt, hogy furcsa, sípoló hangot adott ki a táp, amikor valami + delejt vett fel (pl dolgozott a gép). Nosza ma vissza is vittem a bótba, hogy ugyan már 3 nap, rossz meg minden adjanak egy újat. Ember nem akart adni, mondván, hogy nincs raktáron, mondom akkor adj egy másik fajtát hasonló árban. Kaptam is egy 420W-os Ultra Power tápot (ami eddig nagyon halk és pöpec). És láss csodát, hazajövök és a hangkártya tökéletesen megy!
Okozhat ilyen ''átmeneti'' problémát a gagyi tápegység?
Amúgy az ultra power ''elmegy'' kategóriájú táp? Ez is 2 venti, csak nem aranyozott
szerk: ja és a up fordulatszabályzós lehet automatice és még 3 kézi fokozatra is állítani
[Szerkesztve] -
Destroyer
csendes tag
Ha lehetne bolt cimet és árat is kérnék .
használt nem érdekel -
Destroyer
csendes tag
Hi Mindenki
Tápegység vásálása előtt állok, kellene egy pár típus, amik elviszik ezt a pár dolgot:
ABIT NF7-S v2.0, AMD 2500-3200 BARTHON, 2x512MB 400MHz RAM
80GB Maxtor S-ATA 2db 200GB Maxtor ATA 133, 160GB Samsung ATA 133
PIO DVR 107, PIO DVR 109,PLEXTOR DVD-ROM PX-116A,
Creative Audigy 2,
Silicon Image SiI 0680 Ultra-ATA/133 Medley RAID Controller,
Az ár: ~20000Ft
Ami kell: SATA-csatlakozó mini. 2 db, Hagyományos meghajtócsatlakozó (Molex) min. 6 db,
Floppycsatlakozó, Ventilátor min. 9cm 2db,
Hálózati kapcsoló, Kézi fordulatszám-szabályozás,
az eddigi tápom Eurocase EC 480X, 480W, ATX, P4, SATA, 2x fan, PFC, CE
Élt 12hó.13 napja járt le a gar.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Rommel6600 #616 üzenetére
10e [pont]
-
Rommel6600
őstag
Hi
szerintetek mennyit érdemes max adni egy használt Chieftec 420W dualfan tápért??? 1 hónapos, két év gari BP-n
előre is kösz -
rhonin
senior tag
alaplap proci ilyesmit írd le a címeket amiket tudsz de most nem tudok válaszolni mert elkell mennem. köszz hello.
-
szeva000
addikt
Hát tényleg igen brutális táp
Súlyzónak is bejönne.
2tápot vettem,kellett a haveromnak.A chieftek nevetséges volt mellette,így megállapítottam gyorsan,hogy 22k-ért nem az FSP táp drága,hanem a többi lomhoz viszonyítva nagyon is olcsó.(főleg ahhoz képest,hogy egy tagan táp 34k)
Jó,lehet még egy halkabb ventit érdemes lenne bele rakni,de a zaj is ember kérdése.Nekem pl. nem is hangos. -
rhonin
senior tag
szevasztok! tudnátok mondani olyan oldalt ahonnan tudok rendelni cuccokat? Ilyent mint pl: a www.depo.hu Csak azért mert nem pesti vagyok és elég húzos árat kérnek érte zalaegerszegen. a depo árai mennyire számítanak olcsónak? a válaszért kösz előre is.
-
oceanearth
őstag
válasz
(Kolombusz) #607 üzenetére
nem, ezeket a tápokat amiket írtál felejtsd el
-
tomcsi23
veterán
válasz
(Kolombusz) #607 üzenetére
Hali,
szerintem ugyanúgy mellőzd, mint a fenti kettőt.
Sajna, egy normális tápra min. 10-et rá kell szánni. -
(Kolombusz)
veterán
Gembird 550w - ez jó táp? 5500ért tudok venni egyet használtan.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #604 üzenetére
ne haragudj.....
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #601 üzenetére
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Sztetek egy 350es codegány jobb, mint egy 300as GABA?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest