Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
Goose-T #1696 üzenetére
en ugy vaok vele, hogy ha egy tapert kiadok 15+k HUF-t, akkor az lehetoleg ne haljon meg, akar garos, akar nem. masreszol meg en is nezegetem egy darabig a chromus-t, csak nem sikerult rajonnom, hogy ki a beszallitojuk, igy inkabb enermax-ot vettem, az orok, mint a nyomor!
megis le fogom cserelni seasonic-ra a nyomorusagot, ha osszejon a mani!
-
Goose-T
veterán
Sok Chromus-halálról is lehetett olvasni a fórumban. Sokat tanulmányoztam a tápos
topikokat, mielőtt megvettem a mostani tápomat. Az oldal valószínűleg nem tartósan tesztelte, a másik pedig, a Revoltec német székhelyű cég, ezért a német nyelvű oldalon némi elfogultság is közrejátszhatott. Igazából nincs vele semmi probléma, ha meghal, nem ránt semmit magával, ha a garancia lejárta előtt teszi, nem gáz. Csak idegesítő lehet azért.
-
-
KPepe
senior tag
üdv!
A konfigomhoz milyen tápot javasolnak a szakértők?
Azzal módosítva a jelenlegit, hogy a vga cserélendő 6600GT-re, később +512MB memóriára.
Lehetőleg halk legyen, de nem ez a fő szempont.
Előre is köszönöm. -
Helo, melyik tápegységet vegyem: casetek420w Kb. 6500-ért, vagy revoltec chromus 450w kb.17500-ért? Veszek egy csont új gépet, amit biztos hogy elbír bőven mind a kettő(sempron+x700, ilyesmi kategória. Hosszú távra és tuningra tervezek, ott már kell a kakaó), de ha biztos lehetnék, hogy legalább 5 évig(de inkább 10, ha lehet
megtarthatnám a revoltec-et akkor azt venném. Vhol egy PH forumon volt egy német nyelvű oldal linkje, ahol kb 40 tápból, a 4 kategória egyikében ez lett a győztes.(nem biztos hogy ár/teljesítmény, de az lenne a jó) Úgy tudom attól, hogy majd btx-es házat vennék, még nem kell tápot cserélnem. A casetek esetében viszont, ha lenne is vele baj, legalább olcsó volt, nem nagy a bánat. (na persze kivéve, ha magával rántja az egész gépet a halálba
Szóval, melyiket?
UI:előre is kösz, de ha lehet csak szakértők nyílvánuljanak meg. -
Goose-T
veterán
válasz
Interceptor #1685 üzenetére
A Mustár kifogyott, már csak 400W-os van és Szentesen 450-es, de itt a PH-n két arctól is vehetsz:
Bővebben: link,Bővebben: link.
Van még a M*klandban és a Us*rsben is ilyen cucc, valamivel drágábban (15K körül). -
Goose-T
veterán
válasz
kiraly45 #1682 üzenetére
Az egyik fórumtagnak pont ilyen táptól hullámzott a monitor képe.
Talán ebben a topikban is szó volt róla. A Q-Tec gagyi, ne vegyél ilyet. Nem összetévesztendő a Q-Technology-val. Ha nem látsz ilyet:
a minősítéseinél, nem érdemes foglalkozni vele. A Q-Tec-nek nincsenek ilyen minősítései (csak CE, de anélkül importálni sem lehetne). -
kiraly45
csendes tag
válasz
oceanearth #5 üzenetére
Hali!
oceanearth hozzászólásában olvastam, hogy Q-TEC tápot ne! Erre a Q-TEC tápra gondolsz, illetve azokra, amelyeket itt feltüntetnek?
http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=14348
Üdv.
[Szerkesztve] -
Goose-T
veterán
válasz
Interceptor #1660 üzenetére
A Mustárban 13.5K a 450W-os Chieftec. Már ha akar valaki ott vásárolni.
Én ott vettem, eddig még nem ment tönkre. Standby módban nem melegszik, mint a 420-as.
-
válasz
gedikart #1679 üzenetére
pixel.hu
FSP Green Power 400W
10.900 Ft + áfa
Bővebben: link
a google tobb oldalt is kidobott, de itt volt a legolcsobb...meg asszem ok is a hivatalos forgalmazok. -
gedikart
aktív tag
FSP Green Power-t hol lehet kapni? Ki a Magyarországi forgalmazó?
-
na megjott az uj tapom es mar 3 napja megy egyfolytaban, de csak a szoba levegojet kevergeti.
tipusa FSP AX450-PN (USA verzio) Bővebben: link
+3.3V - 30A,
+5V - 28A,
+12V1 - 18A,
+12V2 - 18A
szamozas alapjan eleg szopatos, mert azt hittem hogy 450-es, holott ''csak'' 400-as, bar eleg jo parameterei vannak, ahhoz kepest, hogy feleannyiba kerult, mint egy 500-as Bluestorm (ertekei: 3,3V-30A,5V-28A,12v1-15A,12v2-15A - ki erti ezt???)
feszultsegek (1. ertek alaplapi szenzor, 2. ertek multimeter)
+5V - 5.16V - 5.16V
+12v - 12.19V - 12.28V
halozati feszultseg: 118V (multimeteres ertek)
hangja semmi, meglatjuk hosszutavon hogy birja a kicsike. -
Josi
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #1654 üzenetére
Csatlakozom a válaszhoz.
És tegyünk rendet végre a csatlakozóknál.
A komolyabb AGP-s kártyákon van plusz tápcsatlakozó. /4-es/
A PCI-E kártyán még nem találkoztam vele.
/Pl 6600GT AGP van, 6600GT PCI-E nincs/
Amit itt többen is emlegettek az a 6-os csatlakozó az alaplapra
csatlakozik. Na ez az a csati ami több tápon nem található meg.
Igaz a PCI-E alaplapoknál sem kell mindegyikre.
Az enyémnél pl ott a helye, de nincs beszerelve. -
-
fasyrt
őstag
válasz
Interceptor #1669 üzenetére
A BTX szabványt már évek óta mendemondogatják, mégsincs belőle semmi...
-
Slax
senior tag
válasz
Loretto #1672 üzenetére
Bakker, elfelejtettem, bocsi
. Ebben a tápban ezért már csak böszme nagy bordák vannak. A Tápokról alaposan topikban vajon a szakértő urak, így a képekre nézve, milyennek ítélnék? Azért szvsz még ha 600-700 rpm fel is megy, akkor is nagyon halknak illene lennie, de majd úgyis elmeséled
.
-
Loretto
veterán
Holnap lesz az első indítás, remélem semmi gond nem lett szállítás során..
Szétszedni nem fogom 1602-ben egy teszt ott ki van bontva.Dobozon a könyvben és a tápon is eltérő a dolog, legkellemesebb amit a tápra írtak 20%os terhelés mellett 533 rpmDe ez tök mind1, holnap kiderül.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Interceptor #1669 üzenetére
Interceptor írta:
Állítólag hamarosan jönnek a BTX-es tápok,de ahoz ugye új ház is kell majd
Ha ezt a ''hardver szakértő'' haverod mondta, akkor javaslom neki a témában jobban mélyüljön el, mert a BTX az egy formatervezési szabvány, mely a számítógépházakra vonatkozik leginkább, nem pedig a tápokra. -
fasyrt
őstag
válasz
Interceptor #1660 üzenetére
Olcsó hát. Megmentettél vele 1 gépet.
a 400-asat nem ismerem
a 410-es az ócsak széria (állítólag az újabb má jó, de én akkor sem vennék ilyet)
a 420-as emlékem dual fanos, vele az a baj, hogy STNDBY módban buzimód melegszik
a 450-est szintén nem ismerem
a 460-as az jó azt tudom. -
Csaba_20_
őstag
Hát nem tudom, igazából a kémiához/biológiához ezen a szinten nem értek. Az alacsony páratartalom tény, hogy a tárgyak kiszáradását okozza, de fogalmam sincs mennyire szól bele az adott kondenzátorok életében. Elképzelhetőnek tartom, hogy a túl alacsony már jelentősen. A 8%-ot extrém alacsonynak tartom azért lakókörnyezetben.
-
Talas
tag
válasz
Csaba_20_ #1664 üzenetére
Terhelés nélkül is megvan a különbség.
''A 8%-os páratartalmat szerintem csak kitaláltad, vagy nagyon elmérted.''
Van rá egy elég pontos és nem is annyira gagyi műszerem, de ha ez nem lenne elég, akkor egy egyszerű példa: Téli időszakban a hőmérséklet kb. ua. mint nyáron 24-26 fok, nyáron kb. 50 %-os a páratartalom, ami ugye ideális télen nyolc. Nyáron 2 nap altt is nehezen szárad meg a famer mosás után, télen a vastag kabátomat kimosva és nem agyoncentrifugázva másnap reggelre csont száraz.
Ja még annyit, hogy a fennyő konyhabútorom, ami 12%-ra szárított anyagból készült az első téli fűtés után szétcsavarodott, és a betétek kiestek a keretből
''Én nem tudnék ilyen konkrétan számottevő károdosádra utaló összefüggésre jutni a kondik kiszáradása és a levegő páratartalma között.''
Valamelyik táp javítás cikkedben olvastam (de ha nem így van, vagy félre értettem akkor mea culpa) hogy két kondit is kellett cserélned mivel kiszáradtak- de ez gondolom a magasabb működési hőmérséklet miatt lehet. Nálam viszont a gép alig van használatban, tehát a keletkezett hő, ami éri az minimális (második tarcsi gép).
Ezért feltételeztem, hogy ilyen extrém alacsony pára esetleg megygyorsíthatja a száradást.
Amúgy biztos ha látnád a tápot és ráméricskélnél, lehet egyből megmondanád mi a gondja és köze se lenne az én elméletemhez.
Bocsesz kicsit hosszú lett -
Csaba_20_
őstag
A szabvány a +12V-os ágon megenged 10%-os eltérést is maximális terhelés esetén, de alapjában véve 5%-osat csak. A 8%-os páratartalmat szerintem csak kitaláltad, vagy nagyon elmérted. Ha jól emlékszem, akkor a hőmérséklet növekedésével együtt nő a levegő páratartalma is. Én nem tudnék ilyen konkrétan számottevő károdosádra utaló összefüggésre jutni a kondik kiszáradása és a levegő páratartalma között.
-
gedikart
aktív tag
Sziasztok!
Erről tud valaki nyilatkozni?:
http://www.kellytech.hu/hun/case/chieftec/CT410A.htm
Mert csak magyar oldalakon lehet megtalálni.
Ezt és a 400W-os FSP Bluestormot összehasonlítva melyiket vegyem?
Bluestorm-nál azt írják, hogy 30dBA alatt. Chieftecnél meg, 26dBA körül.
Valakinek tapasztalata esetleg valamelyikkel?
Köszi! -
Talas
tag
válasz
Csaba_20_ #1654 üzenetére
tartósan 12.6 - 12.7 v gondot okozhat a gépnek? Arra gyanakszom, hogy a tetű panellakásban kb 8%-os a páratartalom a fűtési időszakban, lehet hogy elkezdtek száradni a kondik. okozhat ez feszemelkedést, vagy semmi köze hozzá? 12 voltos ágon amúgy mennyi a max ami még nem probléma? -
Csaba_20_
őstag
A PCI-E csatlakozó egymaga elvileg 150W teljesítményt képes átvinni a kártyának, ez alapján úgy gondolom még a periféria tápcsatlakozó(hétköznapi nevén molex) is felesleges PCI-E-s kártya esetén.
''De valahonnan régről valami 75W rémlik, csak most a neten kutatva mindenhol 150W-ot találtam, ahova kattintottam.''
Hja, az AUX tápcsatlakozó 5 érintkezős, a régi AT-s tápegység maradványa, már nem használatos, 2003-ban kiszedték az ATX12V szabványból.
[Szerkesztve] -
Cs@@bi
tag
válasz
Interceptor #1650 üzenetére
Itt van Bővebben: link
-
fasyrt
őstag
válasz
Interceptor #1650 üzenetére
Számtech bóótban.
-
Cs@@bi
tag
Nomeg alig találtam ilyen tápot amelyiken van ilyen tápcsati, ezis feltünő.
-
Cs@@bi
tag
-
fasyrt
őstag
válasz
Interceptor #1641 üzenetére
Az a GT nagyon szeret jóltáplált lenni... Tessék megadni neki a 400-at.
Ha halk olcsó & jó 12-est keresel, akkor mehetsz Bluestormot venni. -
penene
őstag
én nekem coolink 450es tápom van.
nemtom milyen PCIe csatiról beszéltek, nekem nincs, és nincs semmi bajom vele..... vagy kéne?)
enermaxon lett volna irva, lehet ezen is van, de nemtom, mér hova kéne kötni?nekem megy VGA, meg venti is
(asus 6600 GT)
-
fasyrt
őstag
Persze, hogy adnak. Gondolj bele. A táp gyártásánál nem írjál elő kötelezően a PCI-E csatit. Tehát vagy van... vagy nincs. Ha van akkor ok. De ha nincs akkor nem vehetsz bele brutál VGA-t?
A VGA gyártó érdeke, hogy tudd használni, ezért biztosra megy, és ad egy ilyen átalakítót.
Már csak azt lenne jó tudni, hogy a sima molexes csati miért nem volt jó a VGA gyártóknak?Csaba_20_ te tudsz valami okosat?
-
Interceptor
addikt
Hi!
Hasonló lenne a kérdésem az elöttem szólóhoz.A konfigomhoz(adatoknál) szeretnék egy új tápot csak nem tudom mekkorát érdemes venni.Valószínűleg a vga-m majd helyet cserél egy sima 6800-assal talán GT-vel amit tuningolni is szeretnék majd.Szóval Chieftec-ben gondolkodom.Az is fontos lenne hogy halk legyen, ha jól tudom ezeknek 12cm-es ventijük van ami lényegesen halkabb mint a 8cm-esek. -
KrAt
veterán
Helló!
Most szeretnék tápot venni. Az adatomnál lévő konfighoz melyik tápot ajánlanátok?
Chieftec GPS-300AB-100L (300W, PFC, 8cm-s hőszab. venti) - 5850 Ft.
Chieftec GPS-350EB-101A (350W, PFC, 12cm-s hőszab. venti) - 8250 Ft.
Én a 350-essel szemezek, nekem az jobban tetszik, s talán még a kövi konfigomhoz is elég lesz. De azért megkérdek itt egy pár szakértőt: melyiket javasonád? Megéri azt a plusz 2400 Ft-ot? Alapjában jó tápok ezek?
Előre is köszi: Atesz -
Zull
senior tag
Segítsen vki!
Ehhez a konfighoz kellene a svarcz!
Alaplap: Aw8-max
Proci: P4 630 @ 4.5-4.7ghz (vízzel)
Mem: Corsair twinx (2x512) 800 @ 1000
VGA: MSI Nx7800GT
Táp: (szerintem) Enermax EG465AXV-E
Help! Sürgős! -
-
Goose-T
veterán
válasz
littlerock #1631 üzenetére
Q-TEC != Q-Technology. Az előbbi gagyi, az utóbbi drága. 500W-os Q-TEC tápot szerintem boltban is kapsz 8K-ért, talán Codegennél jobb egy picit. A silány minőséget csillivilli csomagolással és kinézettel ellensúlyozzák.
-
Balli
őstag
Minimum mekkora táp kell a következő cucchoz:
-955X lap: Aus p5wd2 v Abit AW8
-Intel: 830 v 840 dual core
-2*512 DDR2 667Corsair xms2
-6600gt
-2*250GB
-DVD író
Szval hány Watt-os, ugy hogy késöbbeikben az esetleges tuningot is bírja a kicsike
Azt külön megköszönném ha típust/fajtát is mondatátok, természetesen ami megbízható, és a jelszó: a Csend! -
littlerock
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék, egy bizonyos Q-TEC 500W-os tápegységről...
8K-ért kínálják bontatlanul...
szép arany színe van, meg nagyventis, ami nekem pont kapóra jönne, mert az ac freezer pont arra fújja a levegőt...
tapasztalatokat, ötleteket várnék..
előre is köszi.. -
Csaba_20_
őstag
Nem vagyok se kisker, se nagyker, így az árakat is figyelembe véve nem tudok javasolni tápot, mivel nem ismerem azokat. Ahhoz el kell menned egy üzletbe és ott megnézni, hogy mit adnak el.
Javaslom az FSP és az Enermax termékek közül történő választást. A Chieftec honlapján nem találtam utalást arra, hogy PCI-E csatlakozó lenne valamelyik tápjukon. -
fasyrt
őstag
válasz
Frenky89 #1622 üzenetére
''És ezeket már kismilliószor leírtam/leírtuk csak ti a kérdezők arra is lusták vagytok, hogy használjátok a keresőket és utánanézzetek. Persze kikéritek magatoknak, ha mások a fórumon nem képesek segíteni és leírni kismillió+1szer is, hogy mi a helyzet.''
Csaba_20_ -tól.
És mostmár igenis olvassa el mind a bő 1600 hsz-t, sőt az I-es topik ~5000hsz-ért is.
Szerk.: Tudtam, hogy el fogom írni Csaba_20_ nevét.
[Szerkesztve] -
Cs@@bi
tag
hello. Azt szeretném kérdezni hogy a 2.0-ás verzióju tápoknál van 6 pines pci-e-es tápcsati vagy az újabbakon már minegyken van?
-
Csaba_20_
őstag
Te lábat akarsz venni cipőhöz, holott a cipőt kell venni a lábhoz. Fogalmam sincs milyen konfigurációhoz szeretnéd illeszteni az említett két tápegységet, így honnan tudjam, hogy melyik fog majd megfelelni(egyébként valszeg mindkettő)? Minimális logika csak, amit elvárnék, dehát...
Jó, most az fog következni, hogy leírod a konfigot és hozzáteszed, hogy ''de még majd bővíteni is szeretném''. Nincs időm számolgatni az egyes konfigurációk fogyasztási értékeit, akinek táp kell legalább arra vegye a fáradtságot, hogy utánanéz, hogy melyik egysége mennyit fogyaszt és melyik ágon teszi azt. Ezek után már kiszámolgatja, hogy melyik táp lesz számára a megfelelő.
Általában egy HDD/ODD 10-15W-ot fogyaszt, a processzor fogyasztási értéke ott van az adatlapján, a memóriák 10W/slot, videokártyáknál meg nem adja meg a gyártó lehet akár 30-70W is. Az adott alaplap elektronikája határozza meg, hogy a processzor melyik ágat fogja terhelni, de az újabbaknál a 12V-os ágat szokta.
Egyébként az említett két tápegység mindegyikének el kell bírnia egy erősebb konfigot is.
És ezeket már kismilliószor leírtam/leírtuk csak ti a kérdezők arra is lusták vagytok, hogy használjátok a keresőket és utánanézzetek. Persze kikéritek magatoknak, ha mások a fórumon nem képesek segíteni és leírni kismillió+1szer is, hogy mi a helyzet.
Mivel mások se indokolják meg szakmailag a saját véleményüket, mégis hiába írom én le az enyémet, akkor is nekik hisznek, ezért feleslegesnek tartom megindokolni. Tudnék most rá mondani példatopicot ahol konkrétan sz*rtak a szakmai érvekre és itták a sallangdumát meg hódoltak a személyeskedésnek. Nem kell messze menni, itt van a PH-n. -
Goose-T
veterán
válasz
tyson18 #1606 üzenetére
Én a Chieftecet ajánlom. Nemrég vettem egy ugyanilyen tápot és nagyon meg vagyok vele eddig elégedve. Teljes terhelés alatt is szinte hideg levegő jön a tápból, az én gépemmel nagy szó. Nem serceg, nem ingadozik, kikapcsolva nem melegszik, jó az offline egysége. Coolink tápom volt sokáig, de ez jobb.
-
Fex
tag
válasz
gedikart #1615 üzenetére
Helló!
Volt valaki, aki írt olyanról, hogy a 410-es, ledes 12 cm-s ventivel szerelt változat hibás, illetve nagyon gyakori a hibás darab benne, keress rá valahol itt van a fórumban. Ami nekem van, az nem ledes, és már lassan egy éve viszi a rendszeremet (adataimnál), és semmi gond nincs vele.
Ha összesen 210 w lesz, akkor elég a 350-es. Ha gondolsz esetleg a későbbi fejlesztésekre, akkor kellene csak nagyobb.
Van itt egy oldal, melyet folyamatosan fejlesztgetnek, érdemes benézni, mekkora táp kell hozzávetőlegesen:
Üdv,
Fex -
-
gedikart
aktív tag
Sziasztok!
Sajna nincs időm visszaolvasni, légyszi segítsetek! Ehhez kellene egy jó tápgység
ASUS K8N-E Deluxe S754
AMD Sempron 3000+ Socket754 FSB800 256kB 64bit
Én egy 350W-os FSP BlueStorm-ot nézegetek, mert Chieftec állítólag sok a hibás széria.
FSP Under 30dBA low noise design, ez nem hangos egy kicsit?
A lényeg hogy stabil legyen és csendes
Köszi! -
rob21
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #1607 üzenetére
okés, ezt szakértő nélkülis vágom
noeliberalizmus,vagy mifene?
csak valami olyasmi cél is létezne, hogy kérdések megválaszolása, a témában kevésbbé elmélyült érdeklődők segítése, vagy nem?
Én azt gondolom, hogy csak szimplán nem akarsz befolyásolni, pedig engem kifejezetten érdekelne a véleményed, pláne ha esetleg szakmai alapon is kifejtenéd,+tisztelnél!
ha +nem akkor feleslegesen koptatom... -
DioKVP
tag
Hi!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni:
Chieftec HPC-360-202 DF 10.000,- (Élettartam garancia)
Coolink AP 450X-12 9.800,- (1 év garancia)
igazából én a Coolinket választanám, csak nem tudom, hogy mennyire megbízható. Ha nem feltétlenül durranásveszélyes akkor megvenném. Várom a véleményetek -
-
tyson18
csendes tag
Hi!
Új táp vásárlása előtt állok.
2 tápot ajánlottak nekem:
1. Coolink 500W-os
2. Chieftec 450W-os
Szerintetek melyikbe érdemesebb beruházni? Szóval a kettő közül melyiket válasszam? -
fasyrt
őstag
válasz
question man #1604 üzenetére
Hol vetted 2 hónapja? Szvsz akkor még csak a 20+4 dugós volt...
[Szerkesztve] -
question man
tag
azt passzolom hogy hol olvastam mert kb 2 hónapja vettem a tápot és még akkor nézegettem utánna nagyon de szerintem egy minőségie halk megbízható és stabil táp ami 430w-os és csak 12ropi szerintem megfelel az ár/teljesítmény szerint jónak vagy tévednék
-
rob21
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #1600 üzenetére
Kedves Csaba20
közben végigolvastam a köt.irodalmat, bár még minden terminus tecnikust nem sikerült elsajátítanom, de közelebb vagyok a döntéshez...
Viszont a kérdésem továbbra is él, és nagy örömömre szolgálna, ha megosztanád a véleményed is, vagyis:
''Kedves tápszakértők!
Melyik tápot válasszam ezek közül:
FSP Típus: BLUE-STORM-400 ill.
HIPERPOWER Típus: 480WHPU-4M480
Kérnék részletes indoklást is ha lehetséges, köszönettel'' -
Loretto
veterán
Nagyon valószínű hogy egy ilyenem lesz...
Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest