Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
válasz
-Faceless- #18198 üzenetére
Öt megvan, hol a hatodik?
-
-Faceless-
őstag
Szóval az a helyzet, hogy ebben a 6 darab V van. Legalábbis a professzor szerint.
Fck yeah, és holnap vizsgázom.... -
Švejk
őstag
Én meg idén teszem le a jogsit ha minden jól alakul
A saját autó még a távoli jövő messzeségében van -
batai15
félisten
válasz
maggi1886076 #18195 üzenetére
De így lenne! így viszont lehet csak 1 év mulva : (
-
-
batai15
félisten
Lol lehet eladom a telefont. 10 körül használtan max 20 mit ajánlottok?
Láttam valamit a kocsira. akarom!!!! -
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #18182 üzenetére
Három parancs a lényeg, a terminálban bepötyögve.
sudo dpkg --add-architecture i386 (ez után kérni fogja a jelszavadat, azt nem fogod látni, valószínűleg még csillagot sem fog mutatni; nem baj, add meg, utána üs Entert) -> elképzelhető, hogy valami olyasmit fog kiírni utána kimenetként, hogy ... already enabled, az nem gond.
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ $(lsb_release -sc) partner"
sudo apt-get update && sudo apt-get install skype (a sudo apt-get install skype helyett lehetne megkeresni a Szoftverközpontban a Skype-ot, de ha már úgyis a terminálba írsz be parancsokat, akkor így egyszerűbb.
Röviden és nagyon konyhanyelven
:
- az elsővel 64 bites rendszeren engedélyezed, hogy 32 bites alkalmazás is tudjon futni (mert a Linuxos Skype 32 bites alkalmazás) -> de lehet, hogy már engedélyezve van.
- a másodikkal hozzáadod a Skype-ot tartalmazó tárolót a rendszered által forrásként használt tárolók listájához
- a harmadik paranccsal először is felismerteted a rendszerrel, hogy frissült a tárolók listája, aszerint alkalmazza azt és töltsön le alkalmazást belőlük, majd telepíted a Skype-ot. -
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #18176 üzenetére
És ha ide bedobod?
Egyébként szerintem az mnt/dev mögül hiányzik valami, nem tudom, hogy hogyan látja a live rendszer a telepített Ubuntu partícióját, de valami ilyesmi, mint mnt/dev/sda1 kellene oda.
De előtte mindenképpen nézd meg, hogy milyen jelöléssel látja a live rendszer azt a partíciót!
-
Bkrisz9
őstag
-
quailstorm
félisten
válasz
HuMarc #18172 üzenetére
A 3R az Báné, azért open. A többi meg azért zárt, hogy lehessen csatlakozni. A hülyegyerekek automata csatlakozó fostelefonjai elvették az IP címeket a gépektől, ezért kellett a jelszó, amit nem tudok se én, se Kissada.
De a laposokban be kéne állítva legyen, meg pár tanár használja nálunk, és megy. -
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #18164 üzenetére
Ja bocs, 315-ös, nem 313.
Nekem nem sikerült csatlakoznom, csak egyhez (RMG R3 vagy valami ilyesmi) a többihez nem akart a laptop semmi áron.
Azt tudom én is, hogy a monitorkábel el van törve egy csomó helyen, a mi termünkben is. Nem értem, hogyan lehet beletörni, szerintem az életképtelenségre vall.
-
quailstorm
félisten
amúgy gnome 3 nem megy az FX5600-zal sajnos, csak fallback módban
de úgy is korrekt
gyorsabb mint xfce -
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #18162 üzenetére
Döglött Róka amúgy kinek a sokadregje? Misály/Set-Comment-é?
-
quailstorm
félisten
válasz
HuMarc #18163 üzenetére
mindhez lehet csatlakozni, nem értem a problémát
fogalmam sincs, hogy van-e beragasztva LAN, 313 az egyáltalán melyik, ének? (nem mert eggyel visszább)
én már amúgy se lepődök meg semmin, mert jogosítvány nélkül használják a dögöketmonitorkábelt már rohadt sokba beletörték amúgy
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #18162 üzenetére
313-as teremben a laptopba be van ragasztva az a LAN, vagy miért nem tudtam kitépni belőle?
Meg minek annyi RMG WiFi, ha csak egyhez lehet csatlakozni?
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #18102 üzenetére
Máshol láttam, de szeretnék leszögezni két dolgot.
Első, NEM ÁLLASZ SZÓBA dölgött rókával
második, nem akarsz HTC HD2-t venni
hacsak nem kell a pengés hőlégfúvós érintőcsere élménye háromhavonta, egy belépőszintű hardver élményével (Adreno 200-zal, és 5 éves)
ha hardveresen nem lenne ilyen széthullós és ragasztott, még vehetnéd, mert amúgy minőségi, csak már kevés, pláne az eszement droidnak -
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #18152 üzenetére
Ha egy partíció van, ami raadásul a rendszerpartíció, azt okkal nem lehet Windows-on belülről bolygatni.
GParted, vagy Hiren's Boot CD valamelyik particionáló alkalmazása bele tud nyúlni "kívülről", de én nem piszkálnám azokkal sem a rendszerpartíciót, mert megvan az esélye, hogy összeborul a Windows.
Az előző offos hsz.-emre, persze, nem idén az már...
-
HuMarc
veterán
válasz
Cyberpunk #18143 üzenetére
Ha egy OS kell, akkor kb. mindegy, hogy OS X, Windows, vagy Linux. Ha a legolcsóbb kell, akkor Linux, ha Windows alternatíva, akkor is Linux. A Wine-nal még mindig közelebb vagy a Winhez, mint Mac-en akármivel, amihez nem kell megvenni magát a Wint. Mert ha meg kell venni (pl. Virtualboxhoz), akkor már fel is teheted rendesen.
Az OS X sem rossz, de játékra kb. alkalmatlan. Meg az átlag user, aki Wint használ, a Mac-en valószínűleg az IE 6-ot sem találná meg, és ez így van fordítva is. Van olyan ismerősöm, aki inkább vett egy MacBook-ot az előző helyett (ami tönkrement, már elég régi volt), mert hogy ő a Windows-t nem tudja használni. Közben arra, amire ő használja a gépét, arra feleannyiból kijöhetett volna egy Wines gép (ha jól emlékszem, neki 13"-os van, számoljunk mondjuk 300k-val) és akkor a maradék pénzen vehetett volna egy normális tévét a CRT + egy tippre első generációs, 800×600-as körüli felbontású Samsung monitortévé helyett, és lenne mire kötni a T-Home IPTV-t (CRT) és az Xbox-ot (Samsung monitortévé). De nem, ő nem tudja kezelni a Windows-t (lehet, hogy tényleg nem, én itt hagytam fel ezzel a vitával).
-
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #18150 üzenetére
Nem mintha harag lenne.
(Kb. idén tavasszal feküdtem rá komolyabban a Linuxra - értsd: azóta használom huzamosan, napi szinten.)
Valamivel kellene csinálni egy üres partíciót az Ubuntunak. Windows Lemezkezelője is tudja, de én azért nem biztos, hogy bolygatnám a Windows rendszerpartícióját (ez a C:/). Ha van adatpartíciód, abból le lehet hasítani.
-
Bkrisz9
őstag
Nekem is első linux ez. Eddig csak videón nézegettem. de aki nem játszik stb csak alapfelhasználó biztos ,hogy ezt ajánlanám. Ha esetleg ezzel is gondok lesznek akkor utána nézek annak amit használsz
Szerk.: hogy tudnék a win7 mellé feltenni egy Ubuntu-t? 1 meghajtó van csak a gépen nincs jelenleg szétosztva. Meg tudom azt tenni ,hogy leválasztok egy 20GB-ot amit a linuxal használnék? Nem vágom még ezeket a dolgokat. Meg azt is jó lenne beállítani ,hogy bekapcsoláskor rákérdezzen ,hogy melyiket indítsa ha már megvan a dolog.
-
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #18146 üzenetére
Én mondjuk notin (Thinkpad X201@i5-520M, 8 GB RAM, 160 GB SSD) CentOS 7-et használok Gnome 3 felülettel. Szép, gyors, nagyon megbízható, igaz, kellett szenvedni a beállítgatásokkal, kezdő Linuxosként.
Kb. a játékok és az Evernote, OneDrive kliens hiányzik, de van fent virtuális gépként egy XP, ami le van tiltva a nethozzáférésről.
-
Bkrisz9
őstag
Egy ismerősnek lesz csak valami ősrégi cuccra én csak kipróbáltam gyorsan USB-ről. de nekem bejön
amire neki kell net,film,fényképek zenék videók pakolgatása arra jó lesz ezzel az a gép is
eddig linux mint volt rajta .. na annál pendrive-ról nem lehetett semmit áttenni gépre mert meghalt az egész úgy ahogy van.
-
-
Bkrisz9
őstag
Ez az Ubuntu egesz jo cucc
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #18137 üzenetére
Kiegyenesedett? Straighten-gate!
-
-Faceless-
őstag
Ez a G2 Flex csak szimplán azt a rohadt mocskos életbe...
-
Bkrisz9
őstag
-
Bkrisz9
őstag
Valaki segítsen légyszi mindjárt a falnak megyek
EZT hogy a jó büdös francba tudom törölni? Nagyon idegesít h ott van.. uninstallja nincs a vezérlőpultból nem lehet eltávolítani kereséssel sem találom sehol és böngésző bővítményekbe se. Ötlet?
-
batai15
félisten
[link]
nem tudom ismeritek e, de nyugodjon békében. -
w333
félisten
Mi ez a pangás ...
-
pit stop
addikt
BUÉK utólag mindenkinek, még hibahatáron belül
Z nekem is meghalt két ünnep között, de kiderült hogy csak memóriakártya, és az akasztotta kersztbe. Egyébként én maradnék Sony mellett, bár Samsungot is néztem. Z3c tulajt én is elégedettnek hallottam. Kínait viszont sose vennék a szerviz miatt.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
maggi1886076 #18116 üzenetére
Hát igen, pl. Leagoo Lead 3S, igaz az ritkább és inkább AliExpressen található meg(legalább is ott találtam én
)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
quailstorm #18114 üzenetére
Annyira megéri, hogy kínából rendelek majdnem ugyanennyiért 4magos 1gb ramos telefont
-
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #18110 üzenetére
Legközelebb én is így árulok telefont
Kijelző vajon benne van az árba
vagy ha 10-ért megy el azt is kiveszi eme értékes telefonból?
-
maggi1886076
addikt
válasz
Mennyire megéri
30ért már galaxy tabot is kapni, nem ilyen fostalicskát hátlappal
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Hálózat: 4G
Kamera (Mpx): 5
Processzor (Mhz): 83210000 Ft felett : Hátlapot
-
quailstorm
félisten
ehhez mit szóltok?
nemtom mit szívott de csipás kölkök ne zavarják
ilyen áron nem is fogják... -
Cyberpunk
félisten
válasz
Blackmirror #18108 üzenetére
Biztos jobban tetszik nekik ez concept art, mint az igazi.
-
Blackmirror
őstag
Ha már egyedi ájfonrol beszélgettünk, emag
-
batai15
félisten
Gratulálok. Tuti elkerülte a figyelmem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest