Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
HuMarc #13099 üzenetére
95% támogatja az 1280x1024-et, nagyon gyakori még most is. Pár szarul megírt játék menüjében van torzulás. Pl a Defense grid 2.
Aztán hogy mennyit látsz? Hát a tököm se tudja. Eddigi életem során játszottam 640x480-ban, 800x600-ban, 1152x864-ben meg 1280x1024-ben.Aztán amelyik játékban csak 1280x960 van, ott torzul, vagy windows 8 és levág.
BTW neked opció hogy átgyüssz és megnézed.
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #13098 üzenetére
Hogyan viszonyulnak a játékok az 5:4-hez? Ezt mindig is tudni akartam. Azt hiszem, a Torchlight pl. jól kezeli, de nem vagyok benne biztos, hogy azt 4:3-ban (1024×768) játszottam-e.
-
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #13094 üzenetére
Írni kéne neki, hogy ha utal erre és erre a számlaszámra utal, akkor TALÁN moderátor lehet.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ezzel sincs gondom, egy szál se. Se driver mizéria, se más. Nem melegszik, jó a teljesítménye.
Nem kell nekem nVidia, elkötelezett vagyok a vörösök felé.
AC4 Full HD-n simán bekajálja, állandóan fixen 980MB körül van a VRAM használat. Már egy CoD4 Full HD max is bekajál 680MB-ot.
-
Blackmirror
őstag
[link] F1 topicba is olyan jókat ír
-
Ed3r_X_
nagyúr
HD7790-re kevés az 1GB VRAM
Nem processzor, és nem is VGA limit van, VRAM kevés.
-
w333
félisten
Új Transformers -t nézzétek meg ... szerintem ez a legjobb része
-
quailstorm
félisten
kipróbálom S5230 hogyan teljesít akkuban
van füles és töltő végre -
Ed3r_X_
nagyúr
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13085 üzenetére
Van 4GB-os is GT630-ból, az még jobb nem? Há' azon 1GB-tal több VRAM van
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13082 üzenetére
Reméljük.
Aztán óvatosan a foglalatnál, egyik oldalon nagyon kis hely van.
Más:
OLX-et nézem, el akarom majd adni a gépem. Egyik hirdetőt legszívesebben fejbe lőném. Hirdet gépet, 75-ért, integrált VGA-val/IGP-vel (FM2 APU) 4GB RAM, és Full HD Gamer PC néven.. örülhet ha HD/Medium mellett elfutnak rajta a mai játékok, és ez roppantmód nem gamer. Az emberek tudatos félrevezetése szerintem.
A másikat meg se említem, debreceni cég, és Tatabányán hirdet. Vicc.
Mellesleg az integrált VGA/IGP nekik is gamer.
-
HuMarc
veterán
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13079 üzenetére
Nekem nem C2Q-ra hasonlít, mert 2.3Ghz-es, 12MB cache-sel rendelkező C2Q nincs tudtommal
Ami van, az is nagyobb órajelű.
-
-Faceless-
őstag
Na megvan a csöppség, még ismerkedünk egyenlőre, de kezdetnek nem rossz.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13077 üzenetére
Nem raktam, alapból ment
És van SSE4.1, meg VT is, szóval nekem felesleges lenne felraknom.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13074 üzenetére
Igazából mi olyan memória igényes dolgokat használsz, hogy az a 200Mhz kiütközik? Nekem fel se tűnik az 1333Mhz, és 1066Mhz közötti különbség. Win élményindexet se igazán zavarja, minden megy gyorsan.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13072 üzenetére
Speed(R)-rel beszélgettem mostanság a Xeon témáról, szóba jött a tuning. Mondta, hogy a G41-es lapok többsége kifekszik 340-es FSB-nél is már. Nem bírják, a 333 is éppen határ..
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13069 üzenetére
Annyit számít az a 200Mhz? A Xeon alapból a teteje FSB, amit a lapodba raksz.. azt tuningolni.. hát érdekes lesz, sokra nem mész vele.
800-as FSB-t lehet emelni persze, most, azt bírja.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13067 üzenetére
RAM-ból max.. de te FSB-ről beszéltél. Abból 1333Mhz@333Mhz-et bír, ami a Xeonnal megegyezik. G41-el nem nagyon lehet tuningolni, hamar kiakad, ha FSB-t emeled, még ha a Xeon bírná is.
RAM órajele meg FSB-től függ? Nem így tudom, de lehet tévedek.
-
batai15
félisten
Mi a helyzet srácoK?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13061 üzenetére
FSB-t te ennél már nem igen fogsz állítgatni szerintem. 1333@333Mhz-es a Xeon, lap is ennyit bír, G41 ki fog feküdni nagyobbtól. Nem egy tuning lap.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13059 üzenetére
Milyen lapod is van? Nekem alapból 1066-on mennek az 1333Mhz-es modulok, G41-es lappal. A pontos típus GA-P41T-D3. Így alulfeszelve semmi gondja neki.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Xeon E5410 alulfeszelve, 0.96V simán elég neki, és beton stabil.
Nem mellesleg a hőfokok is javultak (42,47,35,32 fok, idle)
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13056 üzenetére
Ez nem is volt kérdés, 100x jobban megéri szerintem.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13054 üzenetére
Gyakorlatilag ugyan az szerintem, csak jobb minőségű a nyák, meg maga a chip, és kevesebb feszt kap gyárilag, kevesebb hőt termel.
-
quailstorm
félisten
Állítólag nem gyengébb egyáltalán az L-es mint az E-s.
-
quailstorm
félisten
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na érdekes, processzor AC4 közben "elmolyol" összesen 70% terhelésen, de a GPU is. Nem hajtaná ki a HD 7790-et?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13049 üzenetére
Hacsak nincsenek olyan nagy igényeid, akkor bőven elég az is, valóban
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13046 üzenetére
Jó, persze utólag is lehet
De ahhoz a VGA-hoz nem éri meg a legnagyobb Xeont venni szerintem, bőven kihajtja azt bármelyik 4 magos Xeon.
w333: Látszana elég rendesen a különbség.
A Q6600 jóval gyorsabb.. a régi D-s Pentiumok még nagyon sokat örököltek a Pentium 4-ből.
-
HuMarc
veterán
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13043 üzenetére
50W-os TDP-re mehet elvileg az alu magos. De így meg VGA limites lesz az egész... köztes megoldással jobban járnál szerintem.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #13040 üzenetére
Az orajel? Hat nem tudom, nekem a 2.3 picit keves, ma megnezem AC4 alatt, szerintem CPU limites vagyok. De GTS450 mellé felesleges nagyobb, VGA limit lesz majd ott már.
A TDP csak annyira szamit hogy azert le tudd huteni. Vagyis az alu magos gyari huto szinte kuka, ha 65W feletti a TDP. A rez magosat is 80W-osnál nagyobbra nem raknam, idle igy is a 4 magra kb: 47, 36, 45, 37 fok korul alakul.
Ennyi penzbol E5410-5420+ par ezrest radobni HD5830-ra pl. Vagy kicsit erosebb VGA-ra. (ha szerzek masik Xeont, az enyem szabad lesz, es meg a VGA-ra dobsz 5k-t, es HD7770 is kijon talan
es nem is koltotted el minden kereted
-
quailstorm
félisten
Ti kedvet csináltok nekem a Xeonhoz. Rá tudok szánni 16k-t. Abból mit érdemes venni? Számít az a plusz órajel? A nagyobb TDP limit?
-
-Faceless-
őstag
Ha valakinek éppen kellene, akkor auchan-ban 48 MB/s-os class 10-es samsung mircoSDHC kártya adapterrel 10 év garival 4490.-
Kb. pont feleannyi, mint MM-ban vagy másutt. -
Tim82
félisten
w333: sztornó, Dell-ék szerint nem menne az Optiplex 745-ben az újabb E6700.
Na igen, én is most olvastam utána. De talán a Q6600-val még elbírna a géped. A lapcsere valószínűleg necces, gondolom, nem szabvány mATX/ITX formátum lesz. De itt biztosan többet tudnak mondani.
-
w333
félisten
Köszi ...
De sajnos sok fórumot végig olvastam már és ezt az E6700 -t nem támogatja a Dell Optiplex 745 alaplap
(már mások is próbálták) szerintem hagyom a fenébe az egészet, és majd idővel veszek egy használt i5 konfigot
Az a baj hogy q6600 -al sem megyek sokkal előrébb és amennyibe kerül már lassan veszek egy félkonfigot, csak kérdés hogy Dell 745 -be mennyire kompatibilisek a nem gyári lapok ?
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #13032 üzenetére
Ez a legmegterhelőbb játék eddig, a többi régebbi. Skyrim, Mass Effect-sorozat, Dragon Age I-II, ilyenek mennek főleg.
Ha a kártyáját is lecserélném, akkor is valami hasonló kisfogyasztású darab kellene helyette (a GT520-nak ugye igen kellemes 29W-os TDP-t írnak mindenhol - ha minden igaz, terhelés alatt, idle még kevesebb). Mondjuk már a processzor miatt is tiltakozott a csajszi - nem akarja, hogy költsek a gépére.
w333: igaz, nem azt az E6700-at, amelyikre gondolsz, hanem az újabbat, de fel tudom ajánlani kipróbálás erejéig, miután megjön az L5420 (EU-n belül jön, tehát pár napon belül itt lesz, az adapter meg eleve megvan már). Ugyan nem írja a Q965 chipset datasheet-je a kompatibilitási listában, de ki tudja. Elvileg FSB alapján jó bele.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #13026 üzenetére
Nekem fontosabb a magas órajelnél az alacsony fogyasztás, így eleve az L54** procik között nézelődtem.
(A barátnőm meg ellenne az E6700-zal is, de miért ne fejlesszek a gépén, ha már játszik rajta - saját notiban hamarosan SSD csere lesz, így rendszerlemeznek megkap tőlem egy felszabaduló 60 GB-os Kingston V300-at.)
w333: a szóban forgó asztaliban egy 250W-os, Seasonic beles SFX táp van, vígan elbírja a jelenlegi konfigot (valami G41 chipsetes MSI lap / E6700 / GT520 / 250 GB Samu vinyó / 2*4 GB Kingmax DDR3)
-
w333
félisten
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
10-ért nem is kapok Q6600-at, mikor azért már kapnék 2.6-os Xeont is akár.
Vagy 2.8-asat.
Gondolkozom, hogy lehet egy 2.8-as jobban passzolna, elég nagy kereslet van rájuk, a 2.33-asat szerintem hamar elvinnék
A lapom antituning, szóval a húzás nem igazán játszik itt.
w333:
Itt elvileg igen, de nem vennék rá olyan nagy mérget
Hivatalosat nem tudok, G31-től már biztosan.
-
HuMarc
veterán
Na, szerintem végül egész használható állapotba került a lista
Bár vannak még foghíjak (40k alatt, 60-70k, 80-100k, 120-150k), de azért most már egész sok készülék be van írva. [link] Köszi mindenkinek
Belefűztem a Vodafone-os linkeket, tehát ami elérhető a Vodafone-nál, most már ott a linkje. Kéne valami 40k alatt, mert fentebb meg tudom oldani összevonásokkal, hogy ne tűnjön annyira foghíjasnak a lista, de rengetegen keresnek a két legolcsóbb kategóriában telefont...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 4 46 mm
- HP ProBook 440 G5, 14" HD, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- Dell Latitude 5590, 15,6" FHD , I5-8350 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest