Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
-
Švejk
őstag
Nye problem, kiforrja az majd magát. Mindenesetre a PH!-nak a fórumát, a közösségét nem tudná überelni. Óriási közösség van itt, akik ideszoktak (megjegyzem én is) az IT-ipar minden ágáról, játéktól a mobilon át a PC-ig, és ott van a Logout is, ami remek kikapcsolódás a szakmai témák után.
-
Švejk
őstag
Hát mér' olvasod ha rémes?
Nem értem ezt a sok mazochistát...
Kéne bizony, a Tech2 szépen fejlődik, a cikkíró tesztjei lehetnének kicsit pörgősebbek, hangulatosabbak, Bog tesztjeit itt például élmény olvasni.
Ha Ádám a Tech2-n felverekedné magát, elérné, hogy ő is azonnal megkapja a gyártók új feljesztéseit, tesztre, remek konkurenciát jelentene. Minőségi oldal, szép képek, sok videó, normális pontrendszer. Szurkolok nekik! -
HuMarc
veterán
Én az PH! mellett a CHIP-magazint olvasom, hát az valami rémes. Olyan oltári butaságokat tudnak írni. A legtöbb tesztjük a lehető legtávolabb áll az objektívtől, és látszik, hogy éppen azt a cikket melyik cég szponzorálta.
Fülhallgatós tesztnél egy betűt nem írtak arról, hogy milyen tartományban szólal meg és hogy milyen a mélynyomása (legfontosabb tulajdonságok, bár nem biztos, hogy szakszóval így mondják) de az, hogy adnak-e hozzá zacskót, az elsődleges szempont.
Aztán volt olyan, hogy azt hittem, egy tesztnek (SSD) hiányzik az utolsó oldala, mert egyszerűen nem volt befejezve a cikk
Most júliusban kipróbálom a PC World-öt, hátha jobb...
Amúgy az MA!-nak is kéne konkurencia, mert amíg nem lesz egy oldal, ami elcsábítja az olvasókat, nem nagyon lesz változás sem.
Szerk.: Ja, ráadásul a CHIP-nek sehol sem lehet visszajelezni, mert az e-mailnek nincs értelme (nem nyilvános, a szerekesztők meg vagy tudomást vesznek róla, vagy törlik a fenébe) nyilvánosan meg nem lehet sem a Facebook-oldalon (le van tiltva a bejegyzés írásának lehetősége) sem az oldalukon, ami tulajdonképpen csak egy blog, és a kutya sem olvassa > ugyanúgy nem lenne nyilvános, mert hamarabb törölnék. Ráadásul nem is elérhető a fórum menüpont.
-
Švejk
őstag
válasz
batai15 #1281 üzenetére
Ráférne a csapatra egy kis frissítés. Remekül elvannak a langyos lábvízben, csak ebből a felhasználók nem profitálnak semmit. A szerencséjük, hogy még így is messze a legjobb telekommunikációs portál, nincs nagyon konkurencia. A Tech 2-t szerintem hagyjuk, a Technet komolytalan. A Geeks ritkán kap telefonokat, ahogy a Mobilport sem
-
Švejk
őstag
válasz
pit stop #1277 üzenetére
Ehh...a Mobilarena nagyon jó kis portál lehetne!
De amíg annyiból áll a teszt, hogy találomra lőnek pár fotót, és jöhet a "nem mutat kiemelkedőt" vagy "nem a fotózás az erőssége", utána az állandó mondat, a "zenei fronton már jobb a helyzet..." leírják hogy nagyjából 1 napot bír az akksi, megmondják, hogy jó a betekintési szög, de egy fotót nem látunk róla.
És a végén rányomnak egy plecsnit, amiből semmi nem derül ki, mert tök szubjektív az osztogatás. Nincsen egy normális pontrendszer...stb...nagyon-nagyon lenne hova fejlődni! -
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #1275 üzenetére
Én mindig lusta vagyok. Nem csak most.
-
HuMarc
veterán
Valaki olvassa már el a Vodafone Smart Mini-s tesztet, és mondja meg, hogy akad-e, mert én már egy éve nem olvastam MA!-tesztet.
-
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1266 üzenetére
Egyébként aki nokiáról vált azt pl a billentyűzár is idegesíti,mert mindig kioldódik.Nálam pl nem,sőt tetszik is h 1 gomb elég.
Az meg is érdemli aki nem némítja le a billentyűzet hangját,de most visszaállítottam,mert nem emlékeztem rá...értem mire gondolszHolnaptól él már a balatonos akciója a t-mobilnak.
Asszem 24fokos volt a víz. -
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1265 üzenetére
billentyűhang, meg rendszerhangok, az
Amikor be van kapcsolva, érzem ahogy szívja el az agyam.
persze nem rossz teló, de nokia és SE után max a kamera tud megfogni -
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1264 üzenetére
Sajnos annál a szolgáltatónál nem lehet kapni e52-t ahol a céges előfizetésem van.
Másik hogy eléggé lelakott állapotban vannak,legalábbis én olyanokat találtam.(mert pár e-s nokedlit megnéztem mielőtt ezt megvettem.)plusz még megkérdeztem a szakikat mobiltelefonos topicban,mert az asha 302-n is gondolkoztam.Úgy ezek voltak a normális telefonok szolgáltatónál.
0Ft-ért én elvagyok vele.Nekem csak a kijelzőjével van bajom,x820-at váltott egyébként.Milyen agyzsibbasztó hangeffektek? ja, agyrohasztó,még jobb
-
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1263 üzenetére
A java laggolásában vagy a samsung agyrohasztó hangeffektjeiben kell keresni az előnyét?
Mert egy Nokia E52 is megy 1 hetet...nekem nagy csalódás volt az a teló(s5610) élőben
-
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1262 üzenetére
Azért azt látom a reakciókból, hogy nem csak engem kavartak be ezzel a tpop-spop dologgal alcatelék.
Remélem másik szolgáltatónak is lesz valami hasonló ajánlata.Akkor az s5610-et nyugdíjba küldöm.
(bár van amiben semelyik okostelefon nem veheti fel vele a versenyt) -
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1260 üzenetére
mehet persze
ennyiért galaxy y-t nem kapsz újonnan
Node komolyra fordítva, nagyon durva a belső tárhely. Eddig mindig az volt az occsófosokkal a baj, hogy bekapcsoltad és nem volt hely. Azzal kellett kezdeni hogy anyázás, root, garanciavesztés, brickelés, link2sd, satöbbi.
Itt VAN HELY! És ha még az alcatel azt is belerakta mint az OT-993D-be, hogy ha raksz bele microSD-t, akkor csatolási pontot cserél, amit ace2-őn csak garivesztéssel lehet megoldani, akkor még jobb. Mert ugye Ace2-őn 890megád van SD appnak... -
Švejk
őstag
válasz
Blackmirror #1260 üzenetére
Ez egy nagyon hűha telefon! Abszolút bestbuy!
-
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1258 üzenetére
Na végre van teszt is róla,gondoltam hogy lecsapnak rá
Szerintem mehet simán a Bestbuy listába,nem? -
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1258 üzenetére
A fene se tudja követni ezt,itt szenvedek h tpop vagy spop. köszi
Humarc: az s 4 vodánál 183ezer kártyás csomagban,telenornál 190,miért a t-mobile ára van a bestbuyban?
expansys 174 ezer.
s4 active 172. -
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1257 üzenetére
nem az de közeli rokon, a kamera amit látok különbséget elsőre, de van topicja
Alcatel V875, és elég öszvér -
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1254 üzenetére
Most nézegettem,ez alcatel Spop lehet más néven.(?!)
Svejk:köszi
közben beugrott nekem is,elég valószínűtlen lenne amúgy...
-
Švejk
őstag
válasz
Blackmirror #1252 üzenetére
Ha nézted a MA! TV-t anno a P6-ról, leszögezte a Huawei főnök, hogy kizárt dolog a Google-P6.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #1254 üzenetére
Az ilyeneket bánja az ember, hogy csak brandelt telefonok
-
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1253 üzenetére
MT6575+HVGA? Lassú nem lehet az biztos. Szerintem annyiért ez egy tök jó ajánlat. Egy mai napig forgalmazott galaxy y és társaihoz képest pláne. Eddig annak örültünk ha már ARMv7-es volt a cucc. Ez már cortex-a9 és nem is adreno 200 hanem SGX531. Szerintem jó az. Csak ki kéne próbálni.
-
Blackmirror
őstag
válasz
Blackmirror #1252 üzenetére
Engem ez érdekel.Nem mintha kéne,de kíváncsi vagyok rá.Nincs valakinek ilyen "gépe"?
Vajon akkora fail mint az y vagy használható kis készülék?Melyik okostelefont vegyem topic mai tanulsága: Sony fannak ne ajánljatok LG-t
Egyébként soha nem fogom érteni, hogy ha valaki eldönti magában, hogy milyen telefont akar akkor miért kérdez.Van pár ilyen. -
HuMarc
veterán
-
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #1247 üzenetére
Én ezt nem értem. A HTC-nek sosem volt pár %-nál nagyobb részesedése, míg a Nokia úgy ~30%-ot látok a képeken.
-
Blackmirror
őstag
Én meg azt hittem csak a mobilarénán vannak mostanában túl bulváros címek:Retteghet a nokia?
-
quailstorm
félisten
Kiindulási áron
Én kőkemény 3k-ért vettem az egyik PSX-et, másikat meg valami 4500-ért. És itt be van fejezve. 10 évet vársz vele mindjárt olcsóbb lesz, PSX-nél meg már baromira mindegy mert sose volt Mo-n online multija.Mondjuk ez így nagyon abszurd hasonlítás volt. De egyébként hiába olcsó egy konzol. Ha megjelenik egy gáma és bekerül a boltba, akkor PC-re 9-10k, konzolra meg 13-15k. Én meg aszondom anyád. Há konzolt még csak törni se lehet me hát jaj ha véletlen belebakizol kibannolnak Windowsliveról...
Errefelé meg nem épp occsó a dolog... örülsz ha van géped.Havernak van Xbox live arcadeja. Még a fos P4 mellé vette. Előfizetése sose volt, nincs rá dodó. Játékot vett 7-et. Mind 10 felett volt. Konzol volt 50. Erre azt mondta anyád. Bevágta a sarokba, várt(dolgozott) egy nyarat, és lecserélte a 2,6os P4-eg meg 7600GT-t egy i7+HD6970 kombóra.... (ebben a tesója is segített)
Játékvásárlásra pénz nem maradt, bár egy mass effect 3 vagy BF3 kötelező volt... -
HuMarc
veterán
Nem mostani cikk, de a PS4 a legolcsóbb PS. [link]
-
HuMarc
veterán
-
Blackmirror
őstag
válasz
quailstorm #1239 üzenetére
Ezt csak viccből írtam, érzékelem a különbséget a kettő között.
fojuzer káoszosan fogalmaz egyszerűen,olyan mintha nem is magyar lenne az anyanyelve.Megnyugtatlak 90%-ban érthető vagy számomra is,amikor úgy nagyon belelendülsz akkor az már vagy olyan téma ami engem nem érdekel annyira mélyen szántóan vagy nagyon szakmai amit én nem értek.
-
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #1238 üzenetére
Mire célzol?
-
quailstorm
félisten
válasz
Blackmirror #1238 üzenetére
ha valami szakmai szöveget tartalmaz, amihez neked előtanulmány kéne, vagy pedig nettó káoszt, az nem ugyanaz...
sajnos nem vagyok olyan pro, hogy számotokra érthetően meg tudjak mindent fogalmazni
-
HuMarc
veterán
-
Neck
veterán
válasz
Blackmirror #1231 üzenetére
Mint a pokémonban, szerezd meg hát MIND!!!
-
quailstorm
félisten
válasz
Picike8 #1225 üzenetére
Úgy látom nem érted a dolgokat. Közepesen jól informált családapa bemegy a boltba, szeretne droidos telefont venni a lányának. Rászán kb 25 ezer forintot. Meglátja hogy van samsung, megveszi, egyébként is a szomszéd Pistikének meg a kutyájának is az van. Utána népesíti a galaxy y felhasználók táborát, nem kis bosszúságot okozva ezzel a lányának, ha egyáltalán annak van annyi esze hogy észrevegye hogy annyiért az volt a létező legrosszabb telefon. Hiába volt mellette Huawei Y200, Alcatel OT-918, nem ismeri a márkát.
Manapság leginkább a design dönt, aztán meg a számok közül a kijelző, CSAK AZ ÓRAJELE a processzornak, és RAM belső tárhely, már ha nézik. Nomeg a kamera. Droid verziószám elég ritkán dönt, főleg otthon frissíteni, na azt nem. Rengeteg Galaxy S van még 2.1-2.2-es droiddal. Tulajdonosa meg NEM AKAR frissíteni. De láttam én már SGS2-őt is 2.3.3-mal. Pont az a beégett fotóm, akkor brickelte ki és adta hát hogy basszunk neki valamit. Wipe data/factory reset... aztán gyorsan egy 4.1.2-es tácchwizh.
Arra már nagyon sokan rájöttek hogy a Nokia az elmúlt pár évben nem adott ki megfelelő telefonokat. Arra viszont senki hogy a Samsung soha nem adott ki megfelelő telefont. Külső segítség nélkül... Úgyhogy egy boltban egy a lényeg, samsung legyen mert az tuti jó. Van ismerősöm aki idén még galaxy minit vett újonnan, mert a barátnőjének az van. Természetesen S5570i lett belőle... Aztán meg nézhettük a QVGA 15FPS videókat a VGA24FPS helyett. Hát nem remek?(#1221) HuMarc: HTML css és javascript. Így értem. Böngészőablakhoz semmi köze.
Ahhoz pl hogy a Symbiant valaki újraélessze, kell egy ARMv7 port. Ami NAGYON JÓ. Egy remek swype UI. Aztán meg már fejlesztés közben tunkolni az appgyártókat hogy ez az új platform most nem fogunk senkit átverni mint a két linuxszal. ajd intenzív samsungos reklámhadjáratot indítani. És ha tényleg megüti legalább a droid szintjét, ami ugye nem nehéz. Akkor lehet sikere.
Márpedig nem a WP-vel kellene a droid ellen menni, mert más világ, rétegtermék. -
Picike8
aktív tag
válasz
Blackmirror #1231 üzenetére
Aztaqrvaaaaa!
-
Blackmirror
őstag
Na ezeléggé bestbuy lesz neki.
[link] -
apuc
őstag
válasz
Blackmirror #1229 üzenetére
-
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #1227 üzenetére
Képzeld, a FFOS előre telepített HERE-vel érkezik
A legszebb az lenne, ha Oviból lehetne további alkalmazásokat letölteni, de ha nem, hát nem
Ez nem Nokia.
-
Blackmirror
őstag
válasz
Picike8 #1225 üzenetére
1.az olcsót nem láttam egyik hszedben sem...így pedig vissza lehet is kanyarodni HuMarc profit orientáltsággal kapcs. válaszára.
2.ide nincs is már mit válaszolni épp a fentiek miatt.
Egyébként ha ez olyan egyszerű lenne mint ahogyan leírod akkor nem csak a droid ,ios, wp vinné a piac nagy részét hanem lenne több is.Ami természetesen nekünk kedvezne,rögtön elkezdenének kapkodni a "nagyok".
FFOS-t (jó rövidítés)pedig majd meglátjuk még hogyan tud szerepelni és milyen igény lesz rá.
-
Picike8
aktív tag
válasz
Blackmirror #1223 üzenetére
1. Olyan brand-et kell kiépíteni, ami ezt sugallja: olcsó vagyok, de jó.
2. Az emberek specifikációk alapján vesznek telókat: 50k-ért Ace2 512mb RAM-mal, vagy 60k-ert S Advance, amiben 768 mega van? No, az a tízes belefér...
@HuMarc (...24) Igazad van, ez is sokat nyom a latba
-
HuMarc
veterán
válasz
Picike8 #1222 üzenetére
[2. bekezdés] Te nem érted, hogy a tökéletes rendszerből nem lesz pénz, mert akkor senki sem fogja megvenni a következő szériát!
-
Picike8
aktív tag
válasz
quailstorm #1220 üzenetére
Kibebé kevés erőbefektetéssel jó mobilokat lehetne csinálni, de mivel nem 100%-os a siker, ezért nem csinálják a gyártók.
Világos?
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #1220 üzenetére
Hogy érted, hogy webapp? Hogy kvázi a böngészőben fut? Simán el tudom képzelni. És az milyen durva már, hogy van benne offline-mód, szóval az FFOS = 20 000 Ft-ért ingyen offline navi
Ha tényleg 20k lesz kártyásan egy FFOS-es mobil, akkor veszek egyet, wifi-terminálnak. A PSP-m szar (mondjuk javítható, mindegy), a Kindle meg egy rémálom.
-
quailstorm
félisten
Ezt én tudom.
Viszont van egy gond. Az androiddal nem lett semmi könnyebb. Pedig azért hozták létre. Tehát a cégek is érdekeltek lennének valami más után nézni. Csak ennyit. Ez még érthető gondolom.
Ha nem lenne annyira szar egy galaxy y mint amilyen droiddal, vagy még jobb élményt nyújtana egy S4 mint most. Mindezt úgy hogy könnyebb megcsinálni a rendszert és az appokat, az mindenkinek jó lenne. Ne feledjétek a Nokia N900 6 hónap alatt a piacra jutott nulláról újraírt rendszerrel...Mellesleg a Nokia maps az webapp, azért van már FFOS-ra. Tudtátok? Leglalábbis N900-on 100% hogy webapp.
(#1216) Picike8: akkor bocsánat. Másképp fogalmazok. Sajnos nem tudtam értelmezni a szöveget. Kérek egy magyarázatot hozzá. Ez van, nem ment másodikra sem...
-
Švejk
őstag
Majd' el is felejtettem büszkén bejelenteni, hogy a Nagy Népi Kínából valahonnan előrébb jutott a csomagom
Most már célországba elküldve állapotban van. Pár nap múlva jöhet a vámkezelés, aztán megint pár nap amíg elszállítják kicsiny városomba, de reményeim szerint jövő héten valamikor (szerintem csütörtök-péntek) nálam lehet -
Neck
veterán
válasz
Blackmirror #1211 üzenetére
Nagyon offnak éreztem, (nem szoktam off topicokba járni), és reflexből klatty off be
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #1214 üzenetére
Amíg nincs rá igény, (mert a valós igény egy ilyen OS-re nem tesz ki egy ezreléket az összes felhasználók között.), amíg meg lehet oldani máshogy, egyszerűbben, addig nem lesz ilyen OS.
Itt a fórumon egy csomóan abba a hibába esnek, hogy azt hiszik, a cégek a felhasználók igényeit szeretnék kielégíteni. Hát ez mocskosul nem így van, a cégek 99%-a pénzt, zsozsót, lét, suskát és még több kápét akar, a maradék 1% pedig egy év után csődbe megy.
Az XDA-n tevékenykedő modderek a közösség érdekében odateszik magukat egy-egy ROM fejlesztése közben, míg a Samsung mérnökei csak rácseszik a telefonra a szabvány TW-t (ugyanazt, minden modellre) mert úgysem az adja el a telefont, hanem a marketing.
Ehh, ez olyan, mintha te írtad volna
(Stílusát tekintve.)
-
Picike8
aktív tag
válasz
quailstorm #1214 üzenetére
"A szarkazmusod meg nem hat meg, ha egyszer lesz újra olyan rendszer majd meglátod miről beszélek..."
Öhmm... nem voltam szarkasztikus.
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #1207 üzenetére
Ezt miből szűrted le? Van pár nagyon elbaszott symbianos telefon, meg rengeteg gyenge hardverrel rosszkor. Évekig toporogtak egy helyben, N95 után meg visszafejlődtek. De ha megnézel egy Nokia 808-at, azzal a hardverrel és a duálba kötött ISP-vel vannak dolgai amiben élvonalas, meg amiben droidhoz mérten középkategóriás. Egy tíz éves alapokra helyezz hardverrel...
ja és 60 app futtatásakor is smooth a felülete....(#1208) Picike8: a samsung rengeteg embert beleöl a fejlesztésbe, sikertelenül. Jön pár lelkes srác XDA-n és csinál 6x jobbat... vagy ott az sgh.ru. Még a zárt rendszeres borzadványokból is kihoznak valami értelmeset reverse engineeringgel.
A szarkazmusod meg nem hat meg, ha egyszer lesz újra olyan rendszer majd meglátod miről beszélek...
#1213) HuMarc: ez jó volt
-
Švejk
őstag
_Emberi lustaság lvl 100_
Inkább nem olvasom el quailstorm kommentjét, túl hosszú. De aki ennyit ír bizonyára igaza van.
Úgyhogy +1 -
Neck
veterán
Igazad van, szóval ez alapján, a Tchibo márkájú esernyőm is szar, mert a kávéjuk a múltkor nem ízlett.
Érdekes logikád van. Vagy pl ne vegyünk Samsung telefont, mert beszart a Samsung vinyó.
Mondj még ilyen dolgokat, élvezettel olvasomTudsz durvább általánosítást is?
Pl. ne vegyek fából készült széket, mert a fanyelű késem eltörött? -
Picike8
aktív tag
válasz
quailstorm #1198 üzenetére
Hihetetlen nagy +1!
Sokszor elgondolkoztam én is ezen. Kéne csinálni egy kb. 0 HW igényű mobil oprendszert.
Nézzük az üzleti részét!
Az X gyártónak 100 egysége van. 5 egység elmegy az emberek igényeinek feltérképezésére. Marad 95. 25-öt elköltenek tervezésre, optimalizálásra 70. 30-at a készülék (4 inches qHD kijelző, 300MHz-en - optimalizáció!) legyártására. 40. Ebből 15 megy a fejlesztőknek, legyenek alkalmazások. Mindenféle. 25 megy a marketingre (a negyede a projektnek!).Lehet, hogy rosszul gondolkodom. Valószínű. Nem értek még hozzá. De abban biztos vagyok, hogy az agymosógépezetnek köszönhetően nagy sikere lenne a mobilnak.
Nagyon szvsz!
-
batai15
félisten
válasz
quailstorm #1203 üzenetére
akkor a symbian mégse olyan jó?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #1205 üzenetére
Nem játszok egész nap, leírtam, miket csinálok
Fénykép, sok telefonálás, sok net, sok játék. Operát használok, de van fent gyári böngésző is, de azt párszor használtam csupán.
mert érdemes és érdekes azért
Jobb lesz, ha én is elkezdem a hibáit nézegetni? Mindennél el lehetne ezt játszani szerintem. Érdekelni érdekel, de időm nem sok, mélyebb szinthez Linux kéne, de az kilőve nálam, az tuti fix, hogy a gépemen jó ideig nem lesz. (megint játékok, meg minek bíbelődjek, Win-t is havonta rakom újra, bekap valami vírust mindig)
PC jobban érdekelt mindig, mindig bújtam a hardveres részét főleg. Alaplapok, processzorok, és miegymás. Jobban bejön.
Symbian se lenne rossz, de lejárt lemez már. A Windows-os mobilokról annak idején nem volt túl jó vélemény. Én visszasírom azt az időt, mikor még ilyen SE, és Nokia telefonok voltak forgalomban, K800i, N73 (nagy kedvenc) , és a többi. Túl elmentünk, hogy kiváltsuk a PC-t, de ez szerintem nem fog menni, rendes billentyűzetet pótolni nagyon nehéz, net sebessége se olyan nekem, mint a gépemen, illetve a kijelző is kicsi. Hordozni persze lehetne, egy Netbook-ot vennék ilyenre mégis.
Szükségmegoldásnak jó, de hogy csak telefont használjak, azt sosem. Ágyból netezni néha jó, de sokszor odaülök inkább a géphez, és azon csinálok valamit.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ed3r_X_ #1204 üzenetére
Ha te egésznap játszol...
De mint írtam a böngészők is a leggányabbra vannak fordítva, Chrome FF kivételével."De amíg történik minden, minek lássak mögé?"
mert érdemes és érdekes azértÉn mindig is úgy tekintettem rá mint egy mini PC-re. 2002-től 2009-ig meg is volt a lehetőségem rá WinCE és Symbian meg linux alapokon. Most kivették alólam a lovat. Mérges vagyok. Ennyi...
Eltömeghulladékosodott az okostelefon világ, és egy darab tradicionális cucc nem maradt. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #1198 üzenetére
De amíg történik minden, minek lássak mögé?
Élvezitek hogy az androidon minden kisujjmozdításra ott van. De attól még magvában hibás elmélet hajtja.
Lehet, használom a telefont, minden igényemet kielégíti, net, zene, fénykép, applikációk. Ez még mindig telefon, nem PC.
Le van korlátozva? Lehet, mégse veszem észre, éppen Te magad mondtad, hogy nagy része natívan fut, úgy meg kihasználja a hardvert.
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #1200 üzenetére
Hozzátenném hogy egy évvel ezelőtt még 2Giga RAM volt a gépemben. Sok gondom nem volt vele. Újabb játékoknál ki kellett lőni minden mást, telóról skype-oltam bemetebe dugva. De vitte. Ehhez képest droidon a többszálas feladatmegoldás elég nehézkes. A teljesítmény meg 1/6-1/16 közt mozog. 1/6 a QSD8250 1/16 meg a Snapdragon 600. Ja és szintetikus teszt de azért elég sokat mond.
Távolodunk a hardver képességeitől, exponenciálisan, növekvő ütemben. Jó ez így? Ott a PandaBoard. Van rá fullos Ubuntu. Vagy akár emlegethetném az exynosokat is. Arra is van. Ugyebár a chromebook egy kőbutított ubuntu, de vissza lehet azt növeszteni. Tehát nem a HW gyenge. Egyedül a játékok a natívság miatt amik hozzák a szintet, meg a böngészők részben. De az átlag droid programozó nem natívan dolgozik. Ami egy sport trackernél nem baj, de egy táblázatkezelőnél, adattömörítőnél, casual játéknál, távoli asztal appnál eléggé az. De ha úgy vesszük mindennél, mert több erőt emészt fel kevesebb teljesítmény mellett.No és miért alakult ez ki? Mi volt a cél? A híres álom, a multiplatformitás. Aztán kaptunk nagy lófaszt multiplatformitás helyett. Egy casual játék, pl temple run, ami FULL DALVIK és semmi kötődése nincs az ARMv7-hez, sem futtatható el a fejlesztők szerint ARMv6-on. Érdekes X8-on mégis megy. Ace-en meg a 2-es is. Fura...
Aztán meg ott vannak a gámák. Architektúra és GPU szerint külön külön meg kell csinálni. API fragmentálásról nem is beszéltünk. Komolyan szarabb a helyzet mint ha natív kódot használnának mint a symbianban vagy a linuxban. Mert ami alapszinten van megírva, tehát ARMv5 noFPU app. Az elmegy ARMv6 FPU-n is. Hiszen a CPU támogatja. Ilyenkor a hatásfoka olyasmi mint a dalviknak, bár annál azért jobb. És nem kellett újraírni. Ilyen az Opera mobile. Az WinMO-n ARMv4-re van megírva, így hiába van HTC HD2-őd, nem használja ki. De elfut.
Droidon meg ARMv5-re van megírva. Nagy kijelzőn a skálázás miatt be is laggol. Csak integert használva nem csoda.
Érdekes mód symbianra képesek voltak megoldani hogy legyen float verziója. Ráadásul egy csomagon belül. Automatikusan érzékelte a chipsetet és aszerint a megfelelő verzió települt.
ÉS AKKOR A LÉNYEG, MERT AZ EDDIGI NEKTEK CSAK HABLATY VOLT
Symbianon fpu nélkül 128 mega RAMmal egy közepes weblap, pl mobilarena.hu megnyitása esélytelen. A rendszer elvisz 70-80 megát, az opera ha egyáltalán megnyílik, nem bír a nettel.
FPU-val szintén 128 megán a rendszer 35-40 mega RAMot foglal. A RAM határolót pedig 6-8 Mobilarena cikk egyidejü multitabos megnyitásával érem el...
Ilyenkor vagyok nagyon ideges. Ott ülnek a mérnökök és nem csinálnak semmit. Pár orosz diák többet tesz a mobiliparért...
A tizen is fájdalmas volt. Amióta a Samsung "dolgozik" rajta, dinamikusan fejlődik visszafele. Java alapú lett a bootloadere, visszaraktak valami kurva régi kernelt, meg display managert szal jó nem lesz az biztos. De tőlük megszokhattuk.Most meg 3 GB RAM van a gépemben. Note3-ban annyi lesz. És nem fog tudni 93 tabot nyitvatartani sony vegas meg skype és steam mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus