Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz rauschie #725 üzenetére
Nem más. A film ugyanolyan messze van a legbelső lencsétől, mint a digitális szenzor, kivéve az emlegetett Nikon-M42 példánál ahol bajok is vannak belőle, hogy nem ugyanolyan messze van. Különben más lenne az objektív közelpontja vagy nem lenne végtelen fókusz, ha mondjuk egy régi Nikkor obit tennél egy mostani Nikon DSLR-re.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Stitch
őstag
válasz rauschie #471 üzenetére
Zoomokat általában nem ajánlják. Nekem volt egy hasonló, tolózoomos (ez a Kiron így néz ki: [link]) manuális 80-200-as Tamron-om, de már túladtam rajta. A képétől nem voltam elájulva, főleg a tele végén kellett erősen rekeszelni, hogy rajzoljon valahogy. Persze 10x15-re tökéletesen megfelelt (volna), készültek is vele szép analóg képek.
-
attilav
tag
válasz rauschie #432 üzenetére
Csökkenti a fényerőt, rontja a rajzolatot. Szerintem nincs értelme kisérletezni vele, nikonra mindent megkapsz manuálisban. Én pl kifogtam egy nagylátót, ez sajnos ritka, de telék és portré obik dögivel vannak. Viszont újonnan lehet kapni 16mm zenitart nikonra(opticam drágábban vagy német ebay olcsóbban), ami kb 24mm lesz digitális vázon.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz rauschie #345 üzenetére
Ha nem bonyolult a szétszedés és visszacserélés a régire akkor mindenképp beruházok egyre. Persze csak ha emberi áron van. Aztán amikor épp zavarna mert mondjuk családot vagy koncertet fotóznék AF obival akkor visszateszem az eredetit.
Ahogy nézegetem a gépet, erősen tartok tőle, hogy szét kell kapni a fél vázat hozzá. Ez nem jó hír.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz rauschie #343 üzenetére
A Nikon FG az filmes, ha jól emlékszem (?).
Igen, néztem én már törőékes keresőbe és tényleg marha jónak tűnt elsőre. Nem tudom, mennyire fog zavarni a komponálásban, ezt azért még át kell gondolnom.
as_Rock, Thufir: köszi, ezeknek is utánanézekA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz rauschie #302 üzenetére
Pentacon telékkel még csak jó tapasztalatom volt. Pont 135-öst nem próbáltam de rosszat még sosem hallottam róluk.
És mivel eleve filmesre gyártották őket, ezzel aligha lehet gond.
Megj: Valaki emlegetett korábban ebben a topicban valamit, hogy Nikon vázon az átalakítóval gondja volt mert kicsit kijjebb tolja az obit és nincs végtelen fókusz (nem emlékszem pontosan a sztorira, olvass vissza ha érdekel). Na, a Pentaconokat alapból egy picivel túl lehet tekerni a végtelen fókuszon. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel ha csak egy kicsivel tolja kijjebb az obit a konverter, akkor sem bukod el a végtelen fókuszt csak legfeljebb koppanásig kell tekerni hozzá a fókuszgyűrűt.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest