-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
rauschie #725 üzenetére
Nem más. A film ugyanolyan messze van a legbelső lencsétől, mint a digitális szenzor, kivéve az emlegetett Nikon-M42 példánál ahol bajok is vannak belőle, hogy nem ugyanolyan messze van. Különben más lenne az objektív közelpontja vagy nem lenne végtelen fókusz, ha mondjuk egy régi Nikkor obit tennél egy mostani Nikon DSLR-re.
-
Stitch
őstag
válasz
rauschie #471 üzenetére
Zoomokat általában nem ajánlják. Nekem volt egy hasonló, tolózoomos (ez a Kiron így néz ki: [link]) manuális 80-200-as Tamron-om, de már túladtam rajta. A képétől nem voltam elájulva, főleg a tele végén kellett erősen rekeszelni, hogy rajzoljon valahogy. Persze 10x15-re tökéletesen megfelelt (volna), készültek is vele szép analóg képek.
-
attilav
tag
válasz
rauschie #432 üzenetére
Csökkenti a fényerőt, rontja a rajzolatot. Szerintem nincs értelme kisérletezni vele, nikonra mindent megkapsz manuálisban. Én pl kifogtam egy nagylátót, ez sajnos ritka, de telék és portré obik dögivel vannak. Viszont újonnan lehet kapni 16mm zenitart nikonra(opticam drágábban vagy német ebay olcsóbban), ami kb 24mm lesz digitális vázon.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
rauschie #345 üzenetére
Ha nem bonyolult a szétszedés és visszacserélés a régire akkor mindenképp beruházok egyre. Persze csak ha emberi áron van. Aztán amikor épp zavarna mert mondjuk családot vagy koncertet fotóznék AF obival akkor visszateszem az eredetit.
Ahogy nézegetem a gépet, erősen tartok tőle, hogy szét kell kapni a fél vázat hozzá. Ez nem jó hír. -
-
Hydra SR
addikt
válasz
rauschie #302 üzenetére
Pentacon telékkel még csak jó tapasztalatom volt. Pont 135-öst nem próbáltam de rosszat még sosem hallottam róluk.
És mivel eleve filmesre gyártották őket, ezzel aligha lehet gond.
Megj: Valaki emlegetett korábban ebben a topicban valamit, hogy Nikon vázon az átalakítóval gondja volt mert kicsit kijjebb tolja az obit és nincs végtelen fókusz (nem emlékszem pontosan a sztorira, olvass vissza ha érdekel). Na, a Pentaconokat alapból egy picivel túl lehet tekerni a végtelen fókuszon. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel ha csak egy kicsivel tolja kijjebb az obit a konverter, akkor sem bukod el a végtelen fókuszt csak legfeljebb koppanásig kell tekerni hozzá a fókuszgyűrűt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest