Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz johnjohn #1803 üzenetére
Az obin szépen be tudom állítani a végtelent, csak éppen a távolság növekedésével 8-10m után homályosodik a kép, bezzeg közelre tűéles.
Használtan vettem, a tulaj szerint nála volt végtelen, és az adapterem eladója szerint az adapteren is. Sajnos nincs ismerős, akinél tudnék tesztelni. Majd megkeresem a témát az 550d topicba, köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz johnjohn #1769 üzenetére
f1.4-es fényerővel? Indexen néha felbukkan egy-egy darab, de azok alaphangon 15 ezernél kezdődnek.
Flashback: 1200 Ft-ot bármikor megér. A fókusz és a rekeszállító gyűrű szépen, egyenletesen járjon, ne legyen tekerés közben elakadás. Lencsék gomba- és karcmentesek legyenek, ne legyenek sehol lepattanva/megrepedve. A szűrőmenetet már nem nagyon tudod kikalapálni úgy, hogy utána szűrőt is bele tudj csavarni. Valószínűleg leejtették, de talán nem sínylette meg, csak a szűrőmenet.
MOD: Ja, és persze a csatlakozása legyen a te vázadnak megfelelő (pl. M42).[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
Flashback
addikt
válasz johnjohn #1771 üzenetére
Kisebb gond hogy svéd országban vagyok
Amúgy ez hasonló persze csak paramétereiben.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
surami
tag
válasz johnjohn #1735 üzenetére
A fókuszálás tudom, hogy manuális lesz. A gyorsaságnál a blende nyílásra gondoltam, angol fórumok olvasásakor ragadt rám, sokszor így nevezik.
Van alap objektívem a Canon 550D-mhez, egy Canon EF-S 18-55 IS, csak itt ugye a blende nyílás 3.5-5.6-nál kezdődik, amit fényszegény környezetben videózásra és fotózásra is alkalmatlannak látok rövid záridő mellett (videózásnál 1/24, 1/25, 1/30 és ezek dupláját ajánlják a frame-sűrűség miatt), igaz az ISO növelés segít valamelyest, de akkor meg ott van a zajosodás.
Esti/éjszakai város, ég, bulihely és hasonló fényszegény környezet lenne a téma videózásnál. Nyilván nappal is szeretnék majd, akár úgy, hogy egy fénymennyiséget (tekeréssel változtatható) szabályozó ND szűrőt tennék az obi elé, hogy a blende nyílás és a záridő ne változzon, plusz ez fotózásnál se lenne rossz szerintem. -
-
TOM.......
tag
-
Hydra SR
addikt
válasz johnjohn #640 üzenetére
Én nem ismerem. A márkát igen, ezt a konkrét obit nem. De hát ha már megvetted, ott lesz a kezedben. Jobban hiszel a fórumozóknak, mint a saját szemednek?
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
pacorro
aktív tag
válasz johnjohn #459 üzenetére
Ha Minolta MD-s obikra gondolsz, akkor azok működnek egy Minolta AF-Minolta MD átalakítóval. két probléma van, hogy ez lencsés adapter, azaz kicsit rontja a képminőséget, és az ára is elég borsos.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest