-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
johnjohn #1803 üzenetére
Az obin szépen be tudom állítani a végtelent, csak éppen a távolság növekedésével 8-10m után homályosodik a kép, bezzeg közelre tűéles.
Használtan vettem, a tulaj szerint nála volt végtelen, és az adapterem eladója szerint az adapteren is.Sajnos nincs ismerős, akinél tudnék tesztelni. Majd megkeresem a témát az 550d topicba, köszi a tippet.
-
válasz
johnjohn #1769 üzenetére
f1.4-es fényerővel? Indexen néha felbukkan egy-egy darab, de azok alaphangon 15 ezernél kezdődnek.
Flashback: 1200 Ft-ot bármikor megér. A fókusz és a rekeszállító gyűrű szépen, egyenletesen járjon, ne legyen tekerés közben elakadás. Lencsék gomba- és karcmentesek legyenek, ne legyenek sehol lepattanva/megrepedve. A szűrőmenetet már nem nagyon tudod kikalapálni úgy, hogy utána szűrőt is bele tudj csavarni. Valószínűleg leejtették, de talán nem sínylette meg, csak a szűrőmenet.
MOD: Ja, és persze a csatlakozása legyen a te vázadnak megfelelő (pl. M42). -
surami
tag
válasz
johnjohn #1735 üzenetére
A fókuszálás tudom, hogy manuális lesz. A gyorsaságnál a blende nyílásra gondoltam, angol fórumok olvasásakor ragadt rám, sokszor így nevezik.
Van alap objektívem a Canon 550D-mhez, egy Canon EF-S 18-55 IS, csak itt ugye a blende nyílás 3.5-5.6-nál kezdődik, amit fényszegény környezetben videózásra és fotózásra is alkalmatlannak látok rövid záridő mellett (videózásnál 1/24, 1/25, 1/30 és ezek dupláját ajánlják a frame-sűrűség miatt), igaz az ISO növelés segít valamelyest, de akkor meg ott van a zajosodás.
Esti/éjszakai város, ég, bulihely és hasonló fényszegény környezet lenne a téma videózásnál. Nyilván nappal is szeretnék majd, akár úgy, hogy egy fénymennyiséget (tekeréssel változtatható) szabályozó ND szűrőt tennék az obi elé, hogy a blende nyílás és a záridő ne változzon, plusz ez fotózásnál se lenne rossz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Meike Canon 550D 600D 650D 700D markolat 2DB aksival
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM objektív
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest