- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Milyen notebookot vegyek?
- ASRock lapok általában
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
masterful87 #6489 üzenetére
Ahogy már meg is írták, úgy van, ahogy tudod, a chip csak átveri a váz elektronikáját, az adapterek megmunkálása a probléma. Gondolom, itt tized- vagy századmilliméteres pontatlanságok is gondot jelenthetnek.
Nem adapter, de a pontosságról még egy kis saját tapasztalat: nem túl jó a szemem, nagyrészt a váz visszajelzésére kellet hagyatkoznom. A legvilágosabb objektívem 1.7-es fényerejű volt, a mattüveg cseréje és a keresőnagyító hozott ugyan javulást, de elment a kedvem az egésztől. Eladtam az összes manuált és közben vázat is cseréltem, majd nem sokkal utána kipróbáltam egy 1.4-es obit. Kis túlzással ég és föld volt a különbség a pontosság terén még kis mélységélességnél is. Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnyt jelenthet ez a minimális többlet fény, de valószínűleg kis mértékben közre játszhatott az újabb váz jobb fókuszrendszere is. (Bár azóta direkt ez miatt próbáltam újra 1.7-es és 2-es fényerejű objektíveket és megerősített az előbbiben.)
pana0017
A Heliosodnál ne a preset gyűrűn lévő jelölést nézd, hanem a mélységélességi skálán a piros vonalat! Ha ahhoz állítod az igényelt rekeszt, a fokozatmentesen forgó gyűrűvel csak egy mozdulattal nyitod vagy zárod a blendét. Ennek annyi értelme van, hogy fókuszálni, komponálni világos keresővel tudsz, majd a gépet a szemedtől sem kell elvenni és egy mozdulattal beállíthatod a munkarekeszt exponálás előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- ASRock lapok általában
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest