Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli.
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy Nikon+AF-S+55-300mm objektívhez veszek ilyen közgyűrűt akkor azzal csak makrózni lehet vagy pl: akár egy madarat is közelebbről tudok fényképezni?
-
gergo5991
őstag
[link]
true of fake? eléggé elgondolkodtatott a dolog, beszerezni ilyen combót -
lungfefe
csendes tag
Sziasztok!
Érméket kellene fotóznom, macro obira nincs pénz most. Vettem e-bay-en fordítógyűrűt,az megy is a kit obival ha "kiékelem" a blende beugrasztó pöcköt, bár olyan kicsi a közelpont, hogy a légy t..ke meg van de nem fér rá egy érme.
Van egy 135/2.8 Takumar manuálom is, azt hallottam azzal remekül lehet közgyűrűzni. 1.5 méter a közelpontja alapban. Közgyűrűvel menni fog a dolog, vagy csak felesleges pénz kidobás. -
törölt tag
Hi!
Van valami tuti tippetek (emberi)szem macro fotózásához?
- hogyan oldjátok meg, hogy ne tükröződjetek vissza a szemgolyóban?
- ha a monitorról tükröződő dolgot szeretném lekapni, hogyan oldjátok meg hogy ne mozduljon be a modell? (már alátámasztottam a fejét is, de...)
- természetes fényeknél történő fotózáshoz hasznos tippek?Rendelkezésre álló dolgok: közgyűrűsor, fordítógyűrű, 18-55, 55-200, fix 35 és 85
Köszi!
-
Hina
aktív tag
válasz
psycroptic #4639 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, találtam egy megfelelőt, a Canon IXUS 135-öt.
Ahogy hallgattam itt a cégnél az elvárásokat, (varroda) az anyag illetve varráshibák fotózására tökéletesen elegendő. Sőtt, még sok is. Még 1szer köszönöm a segítséget. -
Drakk
tag
Áttéve a Nikon topicba.
-
válasz
kaposznyak #4635 üzenetére
Van külső vakura való fényformáló, ami az objektív köré viszi a rendszervakuk fényét.
Ilyen: [link] -
psycroptic
őstag
Szerintem kompaktoknál válassz egy olyat amiben van 1cm makró opció és annyi. Bridgek-ben van/szokott ilyen lenni pl. Olympus SP-620 UZ, habár ez nem kompakt
de 40ezer alatt már kapható.
-
End-ru
aktív tag
Tudtok olyan kalkulátort, ami megmondja, hogy mekkora nagyítással dolgozom?
-
Hina
aktív tag
Kellene vennem ide a céghez egy makro fotózásra alkalmas kompakt gépet, nettó 40.000 forintból (tudom, nem sok). Melyik gyártó, melyik gépe az ajánlottabb erre?
-
psycroptic
őstag
válasz
kaposznyak #4634 üzenetére
Én rádiós kioldót+vakut használok, amit aztán onnan-oda irányítok ahova akarok. Nyilván kényelmesebb lenne egy körvaku az obi végére.
-
kaposznyak
aktív tag
Illetve van ez [link]
Van ennél olcsóbb flexibilis cső megoldás?
-
kaposznyak
aktív tag
Ti hogyan világítjátok meg terepen a témát?
Canon 1100D-m van, beépített vakuval, csak a közgyűrűsor miatt nem mindig esik jól a fény.
Ha vennék egy külső vakut, javulna a helyzet?Illetve NEM ledes körvakut használ valaki? Létezik egyáltalán?
Legjobb valami xenon izzós állandó kör-fény-forrás lenne. Olyan létezik mobil változatban?
-
Yoyoyo
tag
Helló!
Kinéztem két MILC gépet:
Sony NEX-5RL
és
Samsung NX300
Később szeretnék kísérletezni makro fotózással, sajnos a pénztárca a limit, ezért előtétlencsékben és közgyűrűkben gondolkodom. Tudnátok segíteni abban, hogy ezekhez hol találnék megfelelő szűrőméretű tartozékokat? Keresgettem, de nem nagyon találtam, a Sony 49mm-es, a Samu 40,5mm.
Üdv -
JohnyBlue
addikt
Öhhh Medical-Nikkor
m3ss inkább egy ilyet vegyél
-
Cancer
senior tag
Tegnap elkezdtem egy kis macro tesztet. 4 Canon objektív, 2 M42 manuális és mindegykihez közgyűrűsor...melós..melós, de már régóta meg akartam csinálni.
-
Shmo
csendes tag
válasz
psycroptic #4622 üzenetére
Ellenőriztem az élesség megtartását, és szépen működött. P mód AF-S beállítással, f.2,8-al, csakarzértis
-
válasz
AF-S-re van állítva a fókuszálás?
-
Shmo
csendes tag
válasz
félig lenyomva az expo gombot megjegyezné az élességet
Kipróbálom meglátjuk a Sony váz mit produkál. Azt nem is figyeltem őszintén, habár lehet előbb utóbb előjött volna. -
Shmo
csendes tag
A fókuszt ahogy tapasztaltam pontos ,akkor van gond ha a kis bogárka el kezd mászkálni. Ilyenkor követni kell a drágát, de úgy hogy az AF folyamatosan dolgozik, persze itt már váz beállítás kell, hogy a fókuszt folyamatosan változtassa, pontosabban mozgásra érzékeny legyen. A fókuszálás sebességét én nem nevezném lassúnak, főleg ha a munkatávolság 10 cm körüli (ennyi a minimum fókusztávolság). Nem roszabb mint egy tele 70-300- as sebessége.
-
Cancer
senior tag
Engem érdekelne. Már gondolkoztam Macro obiban. Lényegesen jobbak az optikai tulajdonságai, mint a közgyűrűs objektívnek.
Azt észre vettem, hogy még verőfényes Napsütésben is nehezen találja a fókuszt. Gondolom macro obival nincsenek ilyen gondok. Mennyire gyors, pontos a focus? Mennyi a munkatávolság. -
Shmo
csendes tag
A napokban szereztem be egy Tamron 90mm f/2.8 sp di macro 1:1 (USD málküli 55-ös) lencsét, Sony SLT-A57 vázra. Esetleg, ha kérdéseitek vannak szívesen váalaszolok, legalábbi megpróbálok válaszolni rájuk.
A makrofotózást most tanulon, de már észrevettem, hogy a fénnyel csínnyán kell bánni mert hamar elfogy, és nő az ISO de nagyon. -
Cancer
senior tag
Én úgy tudom hogy az objektív gyújtótávolságával megegyező közgyűrűsor +1-et ad a nagyjtáshoz.
ITT elég korrektül leírják. Pl, ha egy 50-es objektívnek 0.15x-ös a nagyítása, akkor 50mm közgyűrűvel 1.15x-ös lesz.
Nekem van 150 mm-nyi közgyűrűm, majd (mint már ígértem) csinálok próba képeket 58mm-es és 135mm-es obival is. -
gboszi
senior tag
Van vivitar 200/3.5 obi elado. Potom 5k. Közgyűrűvel makrohoz mennyire lenne ideális nikonhoz? Most szeretnék barátkozni ezzel az iránnyal...van még egy 50/1.8 d-m. Inkább azzal ugorjak neki?
-
Cancer
senior tag
Megérkezett!!!! E-bayről az AF közgyűrű sor. Gondoltam könnyebb lesz vele, mint a manuális fókusszal.
Sajnos nem így lett...még erős Napsütésben is nehezen kapja el a fókuszt, viszont videó közben az IS-es objektíveken meg a stabilizátor, ami hatalmas (rázkódás)előny.De a lényeg, (ami majd egy másik topicba kerül), hogy a sliderem is fullos, s ennek segítségével össze fogok dobni egy nagy macro tesztet.
(az pedig ide kerül)
Viszont a mai jó időre való tekintettel, egy kis macrozás elkerülhetetlen volt...
Mindkét felvétel 55-250 mm IS alaptele + 64 mm AF közgyűrűsorral készült kézből.Napvirág (ISO 400; focal: 79 mm; 1/60; f/13)
Éhes rovar (ISO 400; focal: 123 mm; 1/125; f/13)
-
válasz
psycroptic #4610 üzenetére
Úgy akartam, de rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem, mert a 150-es Sigmán ott az állványgyűrű.
-
ROBOTER
addikt
-
Makrózáshoz milyen gépre rögzíthető vaku keretek vannak, amivel együtt a gép állványra is tehető marad? Azaz nem csak betekeri az ember az állványmenetbe, hanem van rajta állványmenet is. A kioldás rádiós vagy vezetékes lenne.
-
Cancer
senior tag
válasz
psycroptic #4606 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem avar alatt...
Talán tó, vagy víz közelében vannak a szitakötők nádon. A lepkéket nem tudom, hogy hol éjszakáznak... -
psycroptic
őstag
Szombat reggel kimentem makrózni, hogy majd jól le vannak dermedve a jószágok a 0 fokban, erre a szöcskék ugy ugrándoztak, mintha +22 fok lett volna. Ellenben se szitakötőt se lepkét nem láttam, pedig túrtam az avart, mint egy disznó...
Hol bújnak meg ezek a kis jószágok van valami tippetek?
-
törölt tag
Pityu és m3ss! Köszönöm a válaszokat!
-
m3ss
veterán
válasz
#17478144 #4600 üzenetére
teljesen jo lesz azzal a geppel.
(#4602) Pityu. az 58mm szuromeret? akkor meg jo lesz. vigyazni kell vele, mert pl nikon 18-105-on mar belog a kepbe bizonyos gyutavon es vignettal.
raynoxal se lesz 5 cm-nel nagyobb munkatavodes mindig kozel leszel, lekepezestol fuggetlenul. amig mondjuk egy makroobival ha csak 1:3 korul akarsz fotozni akkor en azt megtehetem 30-40? cm-rol pl 105 macroval. ugyanezt a lekepezest lehet megcsinalod az 55-250 elejen, saccra, de 5cm-rol?
hosszu makroobi kell terepre. persze hasznalhato a raynox, de tobb rovart elijesztesz majd mint egy hosszu makroobival. -
Pityu.
nagyúr
Nekem meg egy olyan kérdésem lenne ha van egy canon 55-250mm objektívem és arra tenném a Raynox DCR 250 et akkor növekednek a tárgy távolság vagy nagyon le csökkenne vagy egyáltalán használható lenne e?
Azért kérdem mert nekem van egy sigma 50mm macro obim de az 4cm azt hiszem a közel pont és ugye úgy ijjedősebb bogarakat nem nagyon lehet fényképezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest