- Apple asztali gépek
- Akciókamerák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
skater86 #4878 üzenetére
kb ekkora lesz a nagyitas, ezeknek 90 szazaleka 50 1.8D+raynox vaku nelkul, d70. rekeszt majd kitapasztalod, de pont eleg a dof is f5.6-f10 korul, ahol eles az obi. sztem legtobbet ott hasznaltam. jo kombo ez, af is jo. munkatav meg fix lekepezes csak a hatranya...
szerk: mondjuk ugy latom van itt azert par vakus kep is...kiprobalhatod vazrol softboxal is, sztem ezzel meg pont hasznalhato ugy.
-
m3ss
veterán
"Az említett 10D még f/16-on is összehasonlíthatatlanul részletgazdagabb képet produkál mint f/10-en a 15mp-es 50D"
nemar. 100% nagyitason nezed? nehezen tudom elkepzelni hogy hasznalhatatlan keped adna f10-en..
1:1-hez azert apscn sztem eleg az f10 legtobbszor.
5d, ugyanez az obi van nekem is, sztem f16-f18-on is hasznalhato kepet ad. -
m3ss
veterán
válasz
#17478144 #4600 üzenetére
teljesen jo lesz azzal a geppel.
(#4602) Pityu. az 58mm szuromeret? akkor meg jo lesz. vigyazni kell vele, mert pl nikon 18-105-on mar belog a kepbe bizonyos gyutavon es vignettal.
raynoxal se lesz 5 cm-nel nagyobb munkatavodes mindig kozel leszel, lekepezestol fuggetlenul. amig mondjuk egy makroobival ha csak 1:3 korul akarsz fotozni akkor en azt megtehetem 30-40? cm-rol pl 105 macroval. ugyanezt a lekepezest lehet megcsinalod az 55-250 elejen, saccra, de 5cm-rol?
hosszu makroobi kell terepre. persze hasznalhato a raynox, de tobb rovart elijesztesz majd mint egy hosszu makroobival. -
m3ss
veterán
ebbe a topicba ma meg nem irtam
miert nem sikerul a kep? bemozdul, sotet, vagy keves a dofmenjetek ki a fenyre es/vagy tekerd fel az isot.
(#4588) ntailor92 "Csak mert rendeltem egy 60mm-es makro obit is, és kiváncsi vagyok a különbségre. "
eg es foldhasznalhatosagban, kepminosegben, munkatavban, mindenben. kar eroldkoni vele ha mar uton van a makro...
-
m3ss
veterán
na de mostmar valtsatok temat
-
m3ss
veterán
válasz
akela91 #4493 üzenetére
epp most akartam irni, hogy hogyan lehet 8cm a kozelpontod azzal a setuppal, mire kitorolted
mennyi az obi vegetol a munkatavod?Darko: sztem vegyel makroobit, ha megteheted. minel hosszabbat. en sigma 150-et eroltetnem, arban sem sokkal veszesebb mint a 105 (vagy a tamron), de majdnem 2x akkora a munkatav, meg minden masban is jobb, mint a 105.
ez a forditott fixobi jo moka, de lekepezest nem tudsz varialni. ezzel total megleszel love. en fotoztam jo sokat fix obival raynoxal. vagy kicsi lesz a nagyitasod, akkor szerencsed van, mert kroppolhatsz
vagy tul nagy lesz, akkor meg ennyit a keprol...
sztem nem csak a munkatav ami fontos a makroobiknal, hanem hogy tudod varialni pikkpakk a nagyitast, persze nem mindig hianyzik ez. ha otthon fagyasztott bogarakat akarsz fotozni mondjukde ha setalgatsz es barmit le szeretnel fotozni, ami szembejon, legyen az lepke, pok, bogar vagy barmi, ez lesz a legnagyobb elony...tudsz komponalni, befolyasolhatod a hattermosast is nagyitasvaltoztatassal...
ami meg sztem jo megoldas, az a raynox + zoomobi. persze minosegben nem a legjobb, de sztem boooven vallalhato. inkabb az a problema, hogy a dcr 250 legtobb zoomoobin mar vignettal a nagy szuromeret miatt...meg
esetleg kozgyuru + zoomobi?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest