- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flow
senior tag
Régen porosodó dcr-250-esemnek új felhasználási módot találtam.
(100%, csak croppolt)
egy lepke szemeHolnap megpróbálok valami használhatóbb mintafotót életre hívni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
achim77 #3177 üzenetére
Szia! A komponálási szabályok, köztük aranymetszéssel nem arról szólnak, hogy az ember goja magát és kiintegrálja ezredpontossággal, hogy melyik tereptárgynak hol kell elhelyezkednie a képen, és aszerint fotózik. Sokkal inkább arról szól, hogy az ember megtanulja érezni, hogy hol és hogy helyezze el a témát, hogy hatásos legyen.
Millió komponálási szabály van, érdemes őket átnézni, olvasgatni, pl itt: [link] és itt: [link] - a bal oldali menüben léptess!
És alkalmazni, nem kimért merevséggel, hanem természetes egyszerűséggel. Adja magát, ha mégsem, akkor ott valami nem stimmel. És nem árt észben tartani, hogy ezek a szabályok útmutató jellegűek. El lehet térni tőlük, néha el is kell, bizonyos hatások eléréséhez. De ez már egy más történet -
achim77
csendes tag
Hellló sziasztok figyu? Ti használtok aranymetszést? Mert olvasgattam róla de hááát. Nagyábol értem hoggy hogy müködik de végül is minek? Sok számolgatás meg izé. Találtam programot is de hát azzal se mentem semmire. Végül is kinek jó ez az egész? Csak a profik használják vagy ök is csak néha?
-
Szoles
senior tag
válasz
achim77 #3175 üzenetére
Nem egészen. Csak a dioptria fix, az 8-as. A nagyítás, és a tárgytávolság gépenként (objektívenként) változó. Itt (görgess le!) vannak az adatok, eléggé eltérőek! Ha jól látom, sajnos a te masinád nincs a listán, ezért írtam, hogy érdemes lenne kipróbálni.
Ha nem tárgyat fotózol állványról, akkor a DCR-rel is ugyanúgy a gépet kell mozgatnod előre-hátra.
-
achim77
csendes tag
Hát ja a makro már most megfertőzőtt ezzel a kütyüvel.A raynox-rol olvastam hogy 2.5x-ös a nagyitása és nemtom hogy milyen közel kéne menni az alanyhoz hogy olyan képet kapjak mint a büdibogár szeme.Ezzel a kütyüvel meg az optikai zoom-nak köszönhetöen kb 10cm voltam tőle ez még a lódarázsnál is elfogadható táv. Bár nem félek tölük mert nem vagyok az esetük de azért jobb picit távol lenni mint jegelni.Ja és ezeket a képeket kézböl csináltam állvány nélkül.Állvány van a volt távcsönek az állvány de mire összerakom mert beállitom addigra huss elrepül,elszalad. Meg az élességet is ugy tudom beállitani hogy elöre vagy hátra kell mozogni.
-
Szoles
senior tag
válasz
achim77 #3173 üzenetére
Ez egyáltalán nem durva! Látszik, hogy házilagos, de hát ez kit érdekel? (A piros szigszalag azért dob az összképen!
)
A dátum miatt nem azért írtam,mert engem zavar, hanem mert elrondítja még a legjobb képet is. Az exifben úgyis megmarad. Ha meg egyszer mégis el akarod tüntetni, akkor kínlódhatsz fél órát egy képpel. Néha persze praktikus, de az nem a hobbifotózás. (Pl. műszaki dokumentálásnál, bűnügyi helyszínelésnél, nyomozás, mittomén.)
Ha pedig ezzel a cuccal rákapsz a makrózásra, akkor szerintem próbálj majd ki egy Raynox DCR-250-est (vagy 150-est).
-
achim77
csendes tag
Bocs adátumért már kikapcsoltam. a képek itt találhatóak:[link]
itt meg tudjátok nézni teljes nagyságában. -
achim77
csendes tag
OK. nemsokára felrakom a kütyüt. Addig itt egy másik.
-
Szoles
senior tag
válasz
achim77 #3169 üzenetére
Sajnos kicsi a kép, jobb lenne nagyobban (nagy kép linkje, vagy bélyegképe). Egyébként bíztató az eredmény! Egy képet azért tényleg betehetnél (másik géppel, vagy akár tükörből fotózva), hogy láthassuk, mi szépet alkottál!
(Ebben a topikban nem szégyen, volt itt már annyi szigszalagos, tejfölösdobozos, alufóliás gány, de ez nem számít, ha működik. Ha látnád például az én tegnap alkotott vakuterelő-derítő barkácsomat...)A kép egyébként egy picit zajoskásnak tűnik, így kicsiben. ISO beállításon ne gondolkozz, ha vakuzol, akkor a legkisebb ISO legyen! A többi az tényleg rengeteg próbálgatással jár.
És könyörgöm, a dátumozót kapcsold ki a gépen
, majd ezután egy adag pillanatragasztóval ragaszd be a gombot
, nehogy újra bekapcsolódjon!
-
achim77
csendes tag
Hellósztok na összeraktam egy házi makro lencsét. Szerintem jó.
Csak még gyakorolnom kell a beállításokat. Rekesznyilás , Zársebesség , meg iso.
Ha meglátnátok hogy mit tákoltam össze el sem hinnétek hogy ezzel csináltam a fotókat. Szédszettem egy régebbi távcsövemet.... a többit már sejthetitek. Itt az egyik általam megitélt jó kép. Szerintetek?
Légyszi véleményezzétek. -
achim77
csendes tag
-
ottkar
addikt
válasz
achim77 #3163 üzenetére
Itt van egy gép a fekete az adapter ring és egy nagylátószögű 0,38x-os van felcsavarva, az az ezüstszínű. A feltét két részből áll ha az elejét lecsavarom akkor egy 10 dioptriás makrólencse marad. Csak az a baj hogy ez erre a gépre optikailag nem illeszkedik csak a képmező középső 30%-a éles A makrólencse is gyenge. A DCR-250 neked sokkal jobb eredményt fog adni. És elég nagylátószöghöz egy 0,7-es szorzójú feltét is.
-
BEE
addikt
válasz
achim77 #3163 üzenetére
Naszóval !
Obit már ne nézzél sehol, mert az már van a gépeden.
Az adaptergyűrű arra való, hogy feltehess az obi elé szűrőt vagy egyéb előtéteket.
Ez egy cső, amit feltekersz a gépre az optika körül, mivel az ilyen
előbújós obik mechanikája nem terhelhető a csavargatással.
Azután ebbe a csőbe csavarsz bele a lencse előtt mindent.BEE
-
ottkar
addikt
válasz
achim77 #3161 üzenetére
A makrólencsével megnő a nagyításod nagy mértékben de természetesen törvényszerű hogy az optika végét jóval közelebb kell majd a tárgyhoz tolni akár pár cm-re. Vannak olyan kompaktok amiknek ez a távolsága 1cm alapból de a nagyításuk nem lesz akkora mint neked a DCR-el.
-
BEE
addikt
-
achim77
csendes tag
nemtom hogy ez az obi jo lenne e rá de olcso.( 10.900ft. ) Japán Prinzflex zoom macro teleobjektív 70-162 mm, fix fényerejű 1:3,5 (különösen kiváló darab!). Gyári tokkal.
http://photos01.allegro.pl/photos/400x300/454/33/36/454333616_1
http://photos01.allegro.pl/photos/400x300/454/33/36/454333616_2 -
achim77
csendes tag
Köszönöm ezt a sok segítséget. Az adaptergyürüt a netröl rendelném igy nem tom megkérdezni az eladót hogy milyen obi kéne rá. Sajnos még nagyon kezdö vagyok és azt sem tudom hogy mindegyik objektivnek ugyanolyan a csatlakozása? Szerintem nem és ezzel vagyok meglőve mert ha a netröl megrendelem az adaptergyürüt akkor még mindig nem tartok sehol az a bajom hogy nemtudom a csatlakozást ( k-bajonett m45 nikon bajonett) ezeket nem tom. Ha jol mértem 46mm a gép végén az átmérö.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #3152 üzenetére
Aza .7 mi akar lenni?
-
ottkar
addikt
válasz
achim77 #3149 üzenetére
Makró lencsét akarsz venni gondolom. Ahol veszel adapter gyűrűt ott csak meg tudják mondani hogy milyen a szűrőmenet? De ha van tolómérőd meg lehet mérni a menet magméretét ami 0,8mm-el kisebb mint a menet külső átmérője. Tehát egy 52-es szűrőmenet magmérete 51.2 mm. Ha 55-ös szűrőmenet van benne akkor értelemszerűen 54.2 mm
-
achim77
csendes tag
Sziasztok volna egy kérdésem és csak itt kaphatnék választ. Van egy kodak zd710-es gépem szeretnék venni hozzá macro objektivet van egy pár oldal ahol nagyon olcsók. odáig eljutottam hogy adaptergyűrűt kell hozzá venni de azt honnan tudom meg hogy onnantól milyen csatlakozása van. Elöre is köszönöm a válaszokat.
-
ottkar
addikt
válasz
rosta11 #3143 üzenetére
Ha úgy gondolkodsz hogy az 50-es 75mm minimum akkor lesz egy nagyon jó fényerős portréoptikád is meg még ezzel tájképet is tudsz csinálni akkor mindjárt más a leányzó hanyattfekvése.
Az nem monda hogy a Sigma makrók jók nem véletlenül van rajtuk az EX jelzés és az aranygyűrű Pld ennél az optikánál 2,8-as nyíláson max az élesség és a kontraszt. -
ottkar
addikt
válasz
rosta11 #3142 üzenetére
A felbontás pl az amikor lefényképezek egy cégtáblát 50 m-ről és el tudom a 100%-on olvasni az írást. Ha rossz volna a felbontás összemosódnának a betűk mert nem tudja az elemeket szétválasztani. Az élesség meg az hogy milyen erős, határozott körvonalakkal látod az írást.
A közgyűrű valóban az optika rajzát nem rontja csak a fényerőt. -
rosta11
tag
A 105-ös ezek szerint nagyobb távolságról teljesítené azt, amit az 50-es. Kb hány cm-ről?
Sajnos a nejemmel már nem tudom lenyeletni a 105-ös pirulát, ezért érdekel inkább a gyengébb, az olcsóbb, az 50-es.
Amúgy azt mondják, hogy a sigma a fix makrókban nagyon jó, és ugyanabban az árban vannak, mint a hasonló használt Minolták. Így inkább ez érdekel.
-
rosta11
tag
Hát igen, az olcsósága miatt akarom a sigma 50-est venni.
Az élesség és a felbontás nem ugyanazt a jellemzőt takarja? Bocs, hogy ennyire triviális kérdést teszek fel.
Szeretném növelni a nagyítását, ez tetszik nagyon a dslr-es makókban. Ha jól tudom, a konverter az ront az objektív minőségén, fényerején, mivel lencse van benne, a közgyűrű viszont nem. Hozzá még jóval olcsóbb is a közgyűrű, ha jól tudom. Jól mondtam, vagy el vagyok tévedve? Esetleg lenne egy összefoglaló linketek erről az egész kérdésről?
-
Dtomi
őstag
válasz
rosta11 #3139 üzenetére
50-es makrót semmiképpen nem ajánlanék. Még a 105-is ippen jó, ha csak nem viszel magaddal körvakut, vagy makróvakut. Azok árából meg bőven kijön már egy 150-es is. az 50makronak annyira közel van a közelpontja, hogy még a lódarázs is összefossa magát mikor odadugod a seggébe a gépet. És még álltalában ki is takarja csúnyán a természetes fényeket. megéri a 105-ös az árdifit.
-
ottkar
addikt
válasz
rosta11 #3139 üzenetére
Nekem van 50-es Sigmám a diagramok szerint ez a "leggyengébb" a Sigma sorozatból de a legolcsóbb is. A színrajza nagyon jó 5* az élessége a közepesnél jobb 3,8 mechanikája felépítése minősége 5 . Közelpontja 1:1-nél 5 cm. Felbontás nagyon jó 4,5.
Ha növelni akarod a nagyítást akkor 1,7-2 x-ező kell vagy közgyűrű. Persze állvány makró sínnel melegen ajánlott olyan makrókhoz ahol a téma nem szaladgál. -
rosta11
tag
A kompaktommal nagyon szerettem makrózni, jó képeket is készítetten, de soha nem értem el azt a szintet, amit a DSLR-ek makró képei mutatnak.
Most DSLR-em van, de nemigen tudok eligazodni a makro objektívak között. Sony A300-al szeretnék ilyen képeket makrózni. A Sigma fix 2,8-as 50-es makróval kacérkodom, merthát a Sony mindent dupla árban ad. Mi a véleményetek róla, és egyáltalán mi kell a jó makró fotózáshoz egy DSLR-nél?
-
ottkar
addikt
válasz
lajos001 #3136 üzenetére
A gyűrű szélessége. Az hogy mekkora a nagyítás attól függ milyen gyújtótávolságú és leképezésű optikát tolsz vele előre.Egy rövidebb fókuszú optkánál nagyobb a nagyítás egy hosszabbnál kisebb.Egy 50mm-es optikát 50mm közgyűrűvel kapsz 1:1-et plusz az optika kihúzata még nagyít. Ez persze a mai bonyolult lencserendszerek mellett csak közelítő adat.
A számítások mindíg az egyszerű lencsékre vonatkoznak. A legegyszerűbb hogy felteszel közgyűrűt és lefényképezel egy mérőszalagot a makró állásban tudod a géped érzékelőjének szélességét látod hány mm-t fogott be a makró könnyen ki tudod a leképezést számolni. -
ottkar
addikt
válasz
lajos001 #3132 üzenetére
De ha kétszerezőt teszel fel avval az optikát tudod végtelennel is használni mint kétszeres gyújtótávolságú obi, míg a közgyűrűvel csak makrózni tudsz és ahogy felteszed a gyűrűket úgy csökken a közelpont.
Én két éve vettem Soligor 1,7 xezőt ami 23 volt és nagyon jó optikailag. Közgyűrűben a Soligor és a Kenko is jó.(nekem egy 25mm-es Kenko van.) -
lajos001
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek.
Ilyenre gondoltatok: Soligor Makró közgyűrű sor 12/20/36 (Nikon)?
Ezeket külön-külön is lehet használni?
A kétszerezőt kicsit drágállom (majdnem annyiba kerül mint az obi). -
ottkar
addikt
válasz
lajos001 #3129 üzenetére
Ugye az optika ad 1:1-et. Ha veszel egy kétszerezőt akkor már 2:1-es nagyítást kapsz. Közgyűrűt is vehetsz az is növeli a nagyítást csak abból hosszabbat kell használni ugyanis amíg a kétszerező minden gyújtótávolságot kétszerez addig a közgyűrű "nagyítása" a gyútávval szinkron. Mindkettő természetesen azzal jár hogy elveszted a 2,8 fényerőt. Persze makrónál fontos a jó élességállítás és a bemozdulás mentesség.
-
lajos001
aktív tag
Vettem egy Sigma 105/2.8 makró obit Nikon D60-hoz. Szeretnék én is olyan makrókat készíteni amiken a rovarok szeme is részletesebben látszik, mit kell még vennem hozzá?
Tehát nagyítani szeretném a témát. -
achim77
csendes tag
Sziasztok már nagyon régóta érdekel a fotózás de csak pár hete kezdtem (komolyabban)foglalkozni vele vettem egy kodak easyshare zd710 gépet szerintetek jó?
Pl: makróhoz . nem csak makrót fényképezek hanem ami az utamba kerül. nagyon tetszik az oldal tök jo hogy van ilyen. Ha majd lessznek képek felrakom őket és majd véleményezzétek. -
Kobe
veterán
ne kötekedésnek írtam, csak tényleg nem értem a mikéntjét. Bár számoltam vele hogy ez is nagylátószögben adja ki a legnagyobb nagyítást, ezzel tisztában vagyok, csak arra számítottam hogy míg raynox nélkül az ember keze meg van kötve - nagylátószög, Smacro módban nuku vaku - addig a raynoxal lehet trükközni hogy a tele állás felé haladva másik módban, vakuval mondjuk "helyettesíthető, kiváltható" a lencse és téma közti távolság, amit az Smacro mód nem enged meg, és kicsit távolodni lehet a témától
-
Kobe
veterán
akkor Szoles, aki szintén s6500fd tulaj és raynoxal használja, miért írta ezt:
"Fuji 6500-on normál (nem makró) módban tudod használni. Kb. 12 centi a tárgytávolság. A zoomot csökkentheted kb 120-150 mm-ig, akkor kezd a sarkoknál vinnyettálni." ?Én úgy értelemzem - nem vagyok sem fotós, sem fizikazseni hogy a lencsék állásából rájöjjek mi milyen távol volt - hogy a raynox előnye hogy a super macro módhoz hasonló minőséget ad, nem olyan közelről (supermacronál ez 1 centit jelent). Ha félreértelmeztem, akkor egy laikusnak szóló magyarázatot kérek, mitől kivihetetlen ?
(Mert messziről jött ember azt mond, amit akar. Te azt mond kivitelezhetetlen, Szoles meg azt hogy kivitelezhető - és a fényképek is ezt támasztják alá, és jelenlegi tudásom alapján mindkettőnek ugyanolyan mértékig hihetek)"Dehát leírtam hogy kompakttal nem tudod megcsinálni hogy akár 10cm-ről is megfelelő leképezést kapj, kivihetetlen."
megjegyzem Te azt írtad, hogy sosem fog összejönni a 15 centinél távolabbi tárgytávolság, nem írtál semmilyen 10 centiről. A magyar nyelvtan kurrens szabályait követve nekem ez azt jelenti, hogy nem zárja ki,a 10-12 centis távolságot, illetve a "15 centinél távolabbit" más kategóriának érzem mint amit kolléga írt 1-12 centit, és arra reflektáltam, hogy nekem annyi is elég lenne. -
Kobe
veterán
nem is kell 15 cmnél távolabbi, egyelőre az lenne a lényeg hogy ne 1 centire kelljen tenni az objektívet a témától, hogy emgfelelő részletességgel kapjak képet. Tripoddal azért 15 centin belül nagyjából be lehet lőni egy témát, míg nem biztos hogy 1 centire közel tudsz menni. Ezért külön, amíg a fotózásról mélyésgekben nincs lövésem, nem áldozné be 150-200 ezret ha nem muszáj.
-
ottkar
addikt
Én csak azt akartam kihozni hogy kompakttal soha nem fogsz tudni 15cm-nél távolabbi közelponttal megfelelő makro leképezést elérni. A minta képen egy teljesen mozdulatlan téma van rögzített helyzetből levéve, ezt is vedd figyelembe. A kompaktoknál van még egy előny a nagy mélységélesség ami makrónál jól jön. Én is meghagytam egy Z3-at makróra.
-
Kobe
veterán
részletesség alatt az éleket is értem, nekem super macro módban akadnak olyan részletek, amiket úgy látok, hogy lencsével láthatóvá válnak, megfelelő méretben is, míg anélkül nekem nem "maradnak meg a képen". Nyílván ez a ráközelítésen, módon is múlik, de megfogadtam már pár makrós tanácsot és még úgyis vrszegénynek érzem a gép beépített lehetőségeit.
Ha másnak ez sikerült s6500fd vel + raynoxal, akkor nem tartom lehetetlennek. DSLR t meg 100+ hufért, objektívet 50-60 ért nem szívesen vennék tanulócélra, első gépem az s6500fd.ezt a képet az elérni kívánt minőség szempontjából mérvadónak tartom, ennél jobbat nem szeretnék, és szintén ilyen kombóval készült. Csak érdekel a mikéntje, hogy milyen állásban lehet normálisan használni, stb, mert a beépített super macro a nagylátószög állásbn elég használhatatlan közeli témára, a sima makró meg nem ad olyan szép képet. Így ha veszek egy ilyen elncsét, akkor normál módban eddig és eddig kitekert állásban tudod használni a lencsével a gépet, és kb és ilyen és ilyen minőséget kapsz. Ezt nagyjából Szoles leírta, a többit szerintem élesben kell kitapasztalni
-
Kobe
veterán
a super makró bár használható, nem ad olyan részetességet mint amit szeretnék. Ha tökig közelítek a témához, és majdnem hozzér már szinte a lencséhez, akkor kb megfelelő részletességet kapok, csak ilyen esetben nagyon közel vagyok hozzá, és beárnyékolja a lencse. És ugye ott még a zoomot sem használhatod, a gép is figyelmeztet. Ezért kellene egy olyan lencse, amivel kellő közelségből rugyanolyan részletes - vagy akár részletesebb képet lőhet az ember - akár mozgó témáról, állvánnyal, mert se nem árnyékolja be az objektív, se nem szalad el a téma, van pár bogár-állatfaj egyebek ameyek a 10-15 entis közeledést még feltűnően jól viselik, ellenben ha a seggébe dugsz egy 58 mm es lencsét, már igen cska neheztel
-
Szoles
senior tag
Fuji 6500-on normál (nem makró) módban tudod használni. Kb. 12 centi a tárgytávolság. A zoomot csökkentheted kb 120-150 mm-ig, akkor kezd a sarkoknál vinnyettálni. Tekerheted kijjebb is, de akkor már rendesen belóg a sarkokba az előtét. Ilyenkor utólag vágni kell a képből.
Persze 300 mm-en adja a legnagyobb nagyítást. Ilyenkor már tényleg csak 1-2 mm a mélységélesség. Ekkor teljesen le kell blendézni (11), hogy legalább ennyi mélységélességed legyen, és ha kézből fotózol, akkor szinte mindig vakuzni kell, különben lehetetlen kézben megtartani, hogy ne mozduljon be.
Ha a téma nem mozog, akkor persze mehet állványról, akár vaku nélkül is.
Fókuszálni kézből reménytelen, manuális fókuszt be kell lőni kb. 10-12 centire, azután előre-hátra mozgatni a gépet. Nem egyszerű, sok a mellélőtt kép, de néha sikerül.
Egyébként a gép szuper makró módja is jó, ha nem akarsz éppen brutális nagyítást, vagy nagyobb mélységéllességre van szükség.
-
Zozzant
addikt
Fz30-on a dcr150-el kb. 15-18 centire volt a közelpont az obi elejétől. A dcr250 közelebb pár centivel. Teljes telezoom állásban célszerű őket használni, 6500-on ez egy kicsit rövidebb ezért pár centivel távolabbról tudsz mint az előbb említett esetek, és lesz kb. 1-2 mm mélységélességed.
-
-
Kobe
veterán
válasz
j.bravo #3112 üzenetére
gondoltam, hogy nem lehet méterekről lekapni, csak ugy a 6500ösnek az igazán használható módja a supermacro, ami nagylátószög, és nagyon nagyon közel ha részletes képet akarsz. Ez azt jelenti hogy kvázi már hozzáérsz adott témához (és persze akkor sem olyan a kép mint dcr rel)
Raynoxnál ez a táv kb mekkora, illetve lehet játszani a zoommal, vagy szintúgy csak nagylátószögű állásban lehet használni, mert zoommal használhatatlan képeket ad? Ha lehet, kb mekkora gyujtótávolságig lehet kitekerni, stb....ez érdekel -
Kobe
veterán
DCR 250 essel el tudná árulni valaki nagyjából, hogyan történik a makrózás ? Az s6500fd nél ugye van Super macro mód, ebben a használható képekhez nem tekergetek semmit, nagy látószögű állásban hagyom és kzel dugom a delikvens seggéhez amennyire csak lehet. -> Problem: A lencse gyakran beárnyékolja a témát vagy maga a fényszűrő amit adtak hozzá.
Raynoxnl ez hogy megy, csak rácsavarom, és ugyanúgy nagylátószög, vagy lehet kicsit távolabbról lőni a témát ? Mert a tripodom sem olyan komoly hogy miliméterekre precízen meg tudnám közelíteni -
Szoles
senior tag
válasz
Emb3rke #3100 üzenetére
Hogy én mekkora bunkó vagyok!
(kéretik nem helyeselni) Nem is reagáltam erre a hsz-edre. Mentségemre szóljon, hogy valahogy nem vettem észre, hogy írtál. Bocs!
A képeket kösz, így már egyértelmű, hogy hogyan is működik a cucc. Az enyém nem ennyire fentről világít, hanem laposabban. Lehet, hogy ott a baj. (?) Hajlamos a becsillogásra, és a háttér megvilágítása sem tetszik. Hétvégén átalakítom, meg elkezdek kisérletezni egy külső vakuval is.
-
Zozzant
addikt
Itt más nagyítási adatokat látok mint 1,5, eléggé gép-objektív és érzékelő függő a 150-es 4.8 dioptriás, a 250-es 8 dioptria.
-
Kobe
veterán
a közelmultban elkezdtem foglalkozni a gépemmel, és a makróval is. Érdekelne, hogy egy Fuji s6500fd hez van ideálisabb alternatíva - szigorúan kezdő szinten - mint a raynox dcr 250 ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest