- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emb3rke
tag
-
sto1911
veterán
En is csinaltam egy makrot a Canon A460-ammal, kepminosegre szerintem egesz korrekt lett, de azert ne alazzatok porra
[link]
Errol a mehecskerol csinaltam tobbet is, de sokszor bemozdult, meg volt ugy, hogy nem is lattam mit fenykepezek, csak ugy nagyjabol belottem -
Emb3rke
tag
Köszönöm.
Szoles: Lehet majd csinálok a telefonnal egy képet működés közben. Elég hosszú a cucc, de ez azért van, mert általában max. gyújtótávolságon fényképezek és elég hosszú a gép orra ilyenkor. Egyébként én úgy csináltam, hogy készítés előtt lemértem, hogy hány centire tudok fókuszálni a géptől mérve és az alapján csináltam a diffúzort. Aszzem 23 centiméter volt.
Még egyébként akarok még csinálni 1-2-t, mert sokszor nem működik a felülről vakuzás. Csinálok még egy olyat biztos, ami csak simán előre néz, vagy kis mértében villant lefele + még egy olyat is akarok kókányolni, ami esetleg két oldalról világítja. -
Szoles
senior tag
válasz
Emb3rke #3094 üzenetére
"Szép" a diffúzorod
, viszont legalább működik. És tényleg jó képeket csináltál vele!
A képekből a szerkentyű mérete nem derül ki pontosan. Ez kilóg egészen a "modell" fölé, és onnan világít lefelé?
Már vagy 3-4 diffúzort gányoltam én is, de valahogy nem akar sikerülni.Igaz, az én szerkentyűim nem teljesen fentről világítanak.
A derítőlap rögzítésére egy ötletem: ha elég masszív, és megtartja magát (pl. műanyag lemez), akkor bele egy lik, és egy csavarral az állványmenetbe lehetne rögzíteni. (nem próbáltam ilyet, csak most jött az ötlet)
-
Emb3rke
tag
Köszönöm a válaszokat. Mindenképpen vmit kipróbálok alulra. Egy hófehér papírlap lesz, csak még nem tudom hogy rögzítsem. Vagy lehet nem is rögzítem, hanem inkább kézben próbálom kitartani és meglátom mi fog kisülni belőle...
Ja és hoztam egy kisebb csomagot:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]OFF: Most a HDR-rel próbálkozom s természetesen tűzijátékot is próbálok holnap fényképezni, ehhez kapcsolódóan feltettem egy kérdést az azonnali fotós kérdések órája topikban
-
Jinxx
senior tag
-
Emb3rke
tag
Na sikerült még 2 képet összehozni:
Már "csak" azt kéne vhogy megoldanom, h alulról/oldalról is legyen esetleg fény. Még sztem majd elkészítek még 1-2 diffúzort, amivel kísérletezgetek. Pl. lehet-e olyat csinálni, mint amit fent csináltam úgy, hogy a végén kettéválik, tehát két oldalról világítana oldalról/kicsit felülről? És ugyanúgy alulról meg vmivel visszatükrözném a fényt.
Egyébként esetleg tükrökkel milyen eredmény érhető el? Ha pl. alulról akarok fényt és alul odatartok egy kisebb tükröt?
-
Emb3rke
tag
Hát srácok én most szóhoz sem jutok.
Már régóta szemezgettem egy makro vaku diffúzor építésével, de úgy gondoltam, hogy amíg nincs meg egy elfogadható eszközpark, addig nincs értelme. Most 2 napja megjött a DCR 250-es előtétlencsém, amit rögtön ki is próbáltam csak úgy "natúr" rovarokat fényképezni a faleveleken. Az eredmény egész korrekt lett, már láttam, hogy tényleg nagy tudású ez a kis lencse, nagyon szép képet készít, de sajna bemozdultak a képek.
Viszont ma úgy gondoltam komolyabb vizekre evezek és elkészítem a vakudiffúzorom. Már korábban rengeteg barkács megoldást találtam a neten, s végső soron e két megoldás ötvözetéből csináltam meg az enyémet:
[link][link]S elég rövid kis barkácsolás után ez lett belőle:
Pofátlanul egyszerű az egész. Én sima A4-es lapból csináltam, de jobb lett volna ha erősebb anyagból (kartonból) készítettem volna, hogy stabilabb legyen. Szóval a lapot behajtogattam előre. Ezután alufóliát tettem rá, amit ragasztóval rögzítettem, majd kialakítottam a négyszög formát, amit szigetelőszalaggal ragasztottam össze. Ezután megcsináltam a végét (ki- illetve bevagdostam, amit kell), a felesleget kivágtam. Ezután jött a diffúzor rész, egy sima konyhai törlőkendő, amit szintén szigetelőszalaggal ráhelyeztem gondosan. Ezután hogy azért vhogy rögzítve legyen a géphez kitaláltam, hogy egy erősebb kartonlapból kialakítom a képen látható zöld "bigyót", amit be lehet hajlíteni a gép vakupapucsába, s gyakorlatilag így a géphez tudom csatolni.
Kicsit instabil a szerkezet meg működés közben kicsit meg kell emelnem az ujjammal, hogy ne lógjon bele a képbe, de a lényeg, hogy mikor mentem kipróbálni és ellőttem az első képet, szinte ledöbbentem az eredménytől. Alig hittem a szememnek mikor megjelent az LCD kijelzőn a képem. Tűéles, jól megvilágított fotó. Pont olyan, mint amilyen képről álmodoztam mindig. Annyira megörültem neki, hogy abba is hagytam a fényképezést és azonnal jöttem megnézni a képet a monitoron. Íme:Amúgy Olympus E-510-esem van és ami a legjobb, hogy végre maximálisan ki tudom használni az élőképben rejlő lehetőségeket. Élőkép módban a 10*-es nagyítással elképesztően precízen be lehet állítani tökéletesre a fókuszt.
-
BEE
addikt
válasz
Emb3rke #3085 üzenetére
Nehezet kérdeztél !
A legtöbben azzal tanulnak meg makrózni amijük van.
Kevesen vannak akik tudatosan válogatják össze a felszerelést,
mert ahhoz gyakorlat és sok pénz kell.
Minden gyújtótávnak vannak előnyei és hátrányai.
Kis gyutávnál jó a mélységélesség, de közel kell tolni a témához.
Nagy gyutávnál nagyon kicsi lehet a mélységélesség,
könnyű kicsúszni belőle.
Vakus makrózáshoz jobbak a közepes gyutávok,
hacsak nem vesz valaki méregdrága ikervakut.
Az 50mm főként azért ilyen népszerű, mert olcsón kaphatók régebbi,
de kiváló rajzú lencsék. És egy jól használható makrócucc állítható
össze vele elfogadható árakon.BEE
-
Emb3rke
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy makrózáshoz milyen gyújtótávolságot szoktak leginkább használni, melyik a legideálisabb? Már ha van egyáltalán ilyen... Tudom témától is függ, de pl. az 50mm-t elég gyakran használják..
-
Mercutio_
félisten
K10D topicba raktam 2 on és 2 féloff képet
-
zsity
tag
Most ebbe ne menjünk bele...;)
Magának a lencsének 49-es a menete és arra vonatkozóan írtam, hogy vajon milyen hatása van ha egy 58-as obire rárak a kolléga egy 55-ös előtétet.
Az adapterről amivel felszerelhető arról konkrétan nem volt szó, de tudom, hogy 67mm-ig feltehető és, hogy rugalmas...;) Peace...;) -
-
belluska
tag
Aziránt érdeklődöm, hogy macro-konverterrel milyen minőségü képek készülnek, úgy általában. Nem az 1-2-4 előtétlencsére gondolok, csak 1 sima lencsére.( Oly mcon 40 macro converter )
-
laci80
tag
hopsz igazad van bocsesz
kicsit el feledkeztem, hogy ide csak makrót tegyek
-
laci80
tag
Köszönöm a véleményeket.Igen igazad van kicsi a mélység élesség,erre jobban kell figyelnem.
-
laci80
tag
Sziasztok!
Nagyon örülök ennek az oldalnak.Nem régen leltem rá, így nem sokat olvastam bele.
Nagyon érdekesnek és hasznosnak tartom, az eddig olvasottak alapján.
Elég kezdő vagyok a fotózásban, de bátorkodom előhozakodni egy képpel.
[link]Ne kíméljetek, jól bírom a negatív kritikát(csak építő jellegű legyen)
Ja a fenti kép egy Fujifilm Finepix S5800-al készűlt a következő értékekkel:ISO64, Zárseb.1/150, rekesz F3.5
-
ArchElf
addikt
Néhány első próbálkozás. Véleményeket tudtok mondani?
Kézből lettek lőve eléggé (túlságosan) nyitott rekesszel.
http://picasaweb.google.com/theelf.hun/MAcro
BTW mennyibe kerül egy fényképezőgépen egy átvizsgálás/tisztítás?
Az elkövető Olympus E20-ről volna szó.AE
-
Cassidey
senior tag
koszi, h irtatok!
Fejo: igen, egy picit elcsuszott de tenyleg csak picit es meg elvezheto maradt szerintem
*Ropi*: az lesz, mondjuk lehet nem guggolva kellene fotozni hanem picit stabilabban
Jinxx: most nem vakuztam, elobb eszkabalok egy kis deritolapot ele. vegulis lehetne utolag is sotetiteni, de nem nagyon nyultam bele. a fokuszalassal vannak nagy gondjaim. :S
Hydra: semmilyen effekt nincs rajta csak a 18-55 a dcr250-el
-
Jinxx
senior tag
válasz
Cassidey #3053 üzenetére
Szerintem sem rossz, pláne így elsőre. Kezdőként sokan fotózzák ezt a virágot, de ritka az az eset, hogy ne sablonkép legyen belőle. Pl. ezernyi képet látni, hogy felülről fotózva 1db virág, középre, vagy harmadolóba vágva. Valahol el kell kezdeni, de ez a kép szerintem jobb annyival az átlagnál, hogy kis gyakorlással jó képeket gyárts.
Sok sikert!
A többiek véleményével egyetértek: fókuszt távolabb, bal oldalról felesleges részt levágni. Talán annyit még, hogy nyugodtan játsz a vaku fényerejével attól függően mennyit szeretnél a háttérből megmutatni. Ezen a képen nekem olyan semilyen. Vagy legyen koromsötét, vagy lehessen látni, és csak deríts a vakuval. Ez ízlés dolga is, szóval vedd ezt az én szerény véleményemnek. -
Cassidey
senior tag
na kiprobaltam a masik obimmal (18-55) ezzel azert kezelhetobb a dolog
ne huzzatok le nagyon lecci, elso proba
-
*Ropi*
félisten
válasz
Cassidey #3049 üzenetére
Vannak apró trükkök: 1, Állványról fotózz!
2, Távkioldóval, vagy időzítővel, hogy ne mozgassa be a kezed a vázat exponáláskor (még a tükörfelcsapás is bemozdítja). 3, Ha nincs állvány, akkor a végső megoldás, hogy veszel egy nagy levegőt, kifújod, és az exponálást arra a pillanatra időzíted, amikor már nincs benned levegő és minél mozdulatlanabb vagy. Utánna meg lehet fulladozni...
-
Cassidey
senior tag
huu ezt a raynoxot nehezebb hasznalni mint gondoltam
el sem tudom kepzelni, h mozgo dolgokat ezzel h sikerul lekapni
mind1 biztosan belejovok majd en is
-
Zozzant
addikt
válasz
edding00000 #3033 üzenetére
Ha ennyire komolyan gondoljátok nem érdemelne meg egy art-portal.hu címet?
-
Cassidey
senior tag
Elmentem tegnap a DCR 250-ert es nagyon duuurva.
Bizti jokat fogok jatszani vele.
Es csak 11k volt, annyit bizti meger igy elso latasra. -
as_Rock
őstag
válasz
edding00000 #3041 üzenetére
Nyeremények esetén készülj fel az ilyenkor szokásos csalások kivédésére
-
biggamer
veterán
válasz
Üdv a fedélzeten.
Én indítottam ezt a topicot, de mindenkié.
Engem nem zavar, hogy belinkelted ide, sok szerencsét a kezdeményezéshez.Ja, már én is regisztráltam az oldalatokra.
biggamer
ui.: Ha esetleg belinkelnéd az adatlapodba az oldalatok címét / mint ahogy én is megtettem az enyémmel /, akkor az megjelenne minden hozzászólásodban / alul az utolsó sorban /.
Minnél többet szólsz itt hozzá a dolgokhoz, annál többen látják majd a " reklámot ".
Viszont kerülni kell az üres dumát és az animációk tömkelegét egymás mellett. -
edding00000
csendes tag
válasz
as_Rock #3040 üzenetére
Másabb? hm...igazából semmiben. Ötletek persze vannak, de amíg nincs rá közönség, addig megált az élet. Sok olyan ötlet van amivel fel lehet dobni, nyeremények hetente, játékok, versenyek, összehasolítások, vélemények, éls még jó sok minden. Kérlek ha erre ti vagy ismerőseitek igényt tart, vagy csak szeretnél gyönyörködni más képeiben, kérlek regisztrálj, és tudni fogjuk, kell ez a népnek avagy sem. Köszönöm , hogy elolvastátok üdv: Kiss Norbert
-
as_Rock
őstag
válasz
Miben lenne ez más mint a flickr, fotozz.hu, fotóbolondok, és a többi hasonló oldal?
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok.
Az utóbbi 3 hónap jobb képeit feltettem a galériába. Egy részét már mutattam, csak most kicsit rendezettebbek:
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Az oldalt artportál így könnyebb megnézni.Használd a link gombot.
-
edding00000
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézését szeretném kérni attól aki ezt a topikot csinálja. 3 nagyon jó barátommal elindítottuk a remélhetőleg hamarosan, az egyik legnagyobb art-portálját. Egyenlőre még nagyon gyerek cipőben jár a dolog, de ha van rá igény akkor komolyabb igényeket is ki fogunk tudni elégíteni. Szeretnénk összeszedni azokat az embereket, akik szeretnék megmutatni a nagyvilágnak a képeiket, vagy csak épp egy olyan kép sikeredett amit csak úgy megosztana másokkal. Későbiek folyamán ezekből ha minden igaz galériákat is tervezünk, lesznek versenyek ahova lehet képeket beküldeni. ez mind attól függ, hogy a magyar fotós társadalom ezt a próbálkozást, hogy is fogadja. Kérlek titeket ha tudtok segítsétek munkánkat, szeretnénk egy jó kis közösséget létrehozni. Köszönöm, hogy elolvastátok: ÜDV
Az oldal címe egyenlőre: http://www.art-portal.extra.hu/
Ha lesz rá igény természetesen fejlődni fog, csak teljen besziasztok, jó képeket kívánok
-
Szoles
senior tag
válasz
Emb3rke #3030 üzenetére
A DCR-250-es 8 dioptriás, tehát el tudod képzelni, milyen nagyítást tudhat a zojektíveiddel.
Nekem csak két hete van ilyen előtétem, még csak tanulgatom, de a napokban kipróbáltam egy kölcsönkapott síma dioptriás előtétlencsét. Össze sem lehet hasonlítani a tudást, hidd el. A síma lencse brutálisat torzít a széleken a Raynoxhoz képest.
-
ottkar
addikt
válasz
Emb3rke #3030 üzenetére
A DCR egy több tagból álló korrigált lencse. Ha egy sima 10 dioptriást teszel fel az persze hogy láthatóan rosszabb. Ha egy 55mm-es optikát teszel fordítógyűrűre az ad 1:1-et egy 28mm-es optika 2:1-es leképezést ad. Én ma láttam egy új 90mm-es Tamrom makrót 60 ezerért a Vaterán újonann több mint százezer.
-
Emb3rke
tag
válasz
Hydra SR #3029 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Elsősorban rovarokat, bogarakat szeretnék. Tudom, ehhez kell barkácsolni egy vakudiffúzort is, de egyelőre legyeket/darazsakat és egyéb olyan bogarakat próbáltam fényképezni, ami a napon volt.
Még átgondolom, de azt hiszem egyelőre nem akarok súlyos összegeket költeni, így sztem marad a DCR-250-es. Az olyan témákra, ahol nem kellenek a nagyon nagy a nagyítások (pl. virágoknál), azokra ott lesz a 1, 2 és a 4 dioptriás lencse. Azok még egész használhatók.
Ja és kipróbáltam, h fordítva tartom az objektívet a gép elé. Tényleg elég extrém a nagyítás, csak az a fránya nyitott blende. -
Hydra SR
addikt
válasz
Emb3rke #3028 üzenetére
A probléma nem az AF-el lesz a fordítógyűrűnél, hanem a beugróblendével. Ha csak nyitott blendével tudsz makrózni, az gáz.
Sokféle barkács megoldás van, de akármilyen jól is csinálod meg, mindig barkács megoldás marad, az arra jellemző hátulütőkkel.
A DCR-250-es is 10 dioptriás emlékeim szerint, viszont igen jó minőségű. Kitobinál semmiképp sem az előtét lesz a szűk keresztmetszet. De szerintem először is azt találd ki, hogy mekkora dolgokat akarsz makrózni, és milyen természetűeket (élőlény, tárgy? statikus vagy mozgó? milyen környezetben fotózható?) és ehhez igazítsd a gyújtótávolságot, munkatávolságot, leképezést. Ha még csak most akarod kitalálni, hogy mit is fotóznál, egyelőre csak kísérletezgetsz, akkor arra jók a barkács megoldások is. Fordított obival általában elég brutális nagyítások érhetők el. DSLR-en nekem a DCR-250-es is igen nagy leképezést produkált. De nem mindig az a jó, ha hatalmas a nagyítás. Mert esetleg szívesen lefotóznád az egész lepkét is, nem csak a szeméből egy részletetNo meg nem is enged olyan közel.
A közgyűrű már jóval kényelmesebb, hatékonyabb és univerzálisabb ezeknél, de a makró obi még jobb, de az igazán pöpec a makró obi(k) + közgyűrűsor. Határ a csillagos ég, de nem mindenhez kell a maximum. Mindenekelőtt találd ki, hogy mit szeretnél fotózni, utána könnyebb lesz hozzá eszközöket és technikákat válogatni. -
Emb3rke
tag
Sziasztok!
Teljesen úgy vagyok a témában.
Vettem egy olcsóbb előtétlencsék makrózáshoz (+10 dioptriás), de egyelőre nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel. Most azon gondolkodom, h hogy lehetne a teljesítményt/képminőséget növelnem. Gondolkodom egy fordítógyűrűn is, de nem tudom, hogy a kit objektívvel mit tudnék kihozni (14-42mm-es illetve 40-150mm-es zuiko amit az Oly E-510-eshez adnak).
Főleg úgy, h ez a gyűrű nem közvetít elektronikus jeleket és ez az objektív csak elektronikusan állítja a fókuszt. Ilyenkor az működne, h előtte végtelen állásba tenném az fókuszt és úgy tenném föl a fordítógyűrűre?
Vagy még a DCR-250-es Raynox jöhet szóba, az kevésbé körülményes. Csak nem tudom azzal milyen minőségű képeket tudnék összehozni és mekkora nagyítás érhető el.
Vagy felejtsem el az egészet és vegyek egy közgyűrűsort és/vagy egy normális makróobjektívet jópénzért? -
Mercutio_
félisten
Ide is szemetelek már egy kicsit
Az utolsóelőttit kivéve, (ami Sigma 17-70-el készült) mindegyik SMC Pentax-A 50/1.7 + közgyűrű
-
Hydra SR
addikt
otthonra lehet, de a mezőn nehéz konnektort találni
Emb3rke: tapasztalatom ugyan nincs velük, de szerintem ez azért karcsú, meg hát nem csak fényerő kell, hanem felület is. Kis felületről csak nagyon éles fényeket lehet létrehozni, az meg nem szokott jól mutatni. Nem beszélve arról, hogy ez kék amit linkeltél. Mire helyreteszed a fehéregyensúlyt, megőszülsz, hacsak nem tudsz valami referencia fehéret csempészni a képbe, amit persze utána retusálni is kell. Szerencsés esetben van fehér a témában is. De még akkor is ott van az a probléma, hogy általában a természetes fényekből is jut annyi a képre, ami látszani fog, és annak tök más a színe. Lokális fehéregyensúly állítás az meg már gyakorlatilag bonyolultabb, mint ha eleve rajzolnál fotózás helyett.
-
Emb3rke
tag
Sziasztok!
Makrofotózáshoz mennyire alkalmasak a kis kézi LED-es zseblámpák? Azok között is vannak nagyon nagy fényerejűek is.
Ilyenekre gondoltam. pl. [link] -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #3017 üzenetére
Ebben mind a két kérdésedre meg van a válasz.
A hírdetésem linkje. Sajnos ez van.
Persze a fórumtársaknak az ár mérsékelten alkuképes. -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #3015 üzenetére
Kérdésem, hogy ezekkel mit kezdenél a tükrös rendszereddel? Ezek nekem inkább menetátalakító gyűrűnek tűnnek, nem makrózáshoz kitalált cuccnak.
Ja, és én a Soósban pár száz forintért vettem magamnak 52-58 menetátalakítót, szóval ezért sem adnék többet 2k-nál, még akkor sem ha kifejezetten ezekre volna szükségem.
Mellesleg van eladó Eos közgyűrűsorom, ha olyat keresel. Nem erre gondolsz? -
D4rkm4n
őstag
A témában járatlan vagyok, szóval olyan kérdésem lenne, hogy ez a közgyűrűsor kb. reális áron van? Érdemes ilyen kis méretbeli eltérésű gyűrűsort venni?
-
zsity
tag
Szerintetek ez mi lehet?
Az ominózus hanimex vakuhoz adott színszűrő készletben találtam a piros, kék és zöld szűrő mellett.
Közben kipróbáltam a vakut a gyári vakupapucsból tüzelve, ezzel a cuccal és e nélkül is, egyértelműen a "vele" képek lettek jobban megvilágítottak.
Érdekes, mert a vakut manuálra állítva, ahol elvileg 0,7m (ez volt a minimum) a bevilágított távolság (ha jó a megfogalmazás), 100-as ISO-n 22-es rekesszel (ami a legkisebb) lettek jók a képek. Aztán gondoltam egy merészet és beraktam egy polárt a raynox elé, hogy csökkenjen a fényerő, így már ugyanezzel a konfiggal le tudtam menni akár F11-ig is. Leginkább azért, hogy valami játszási lehetőség azért maradjon majd esetleg éleslövészetnél is a blendével, ne korlátozódjak F22-re.
Na majd még kisérletezgetek. Képet nem teszek fel, mert csak egy kivénhedt pot pouris tálat találtam amivel játszottam, de az meg nem annyira izgalmas. -
BEE
addikt
Eccerű parasztos módszerrel használom !
[link] [link]
Egy gépi boríték méretű ( abban tartom
) lapon kialakítok két fület,
az egyik a vakusínbe van bedugva, a másik a vakuházba akad bele elől.
Kicsit túl nehéz ez a példány, könnyen kiugrik, ezért van celluxal megfogatva.
A hátsó részre belűről felragasztottam egy fényes ezüst csomagolófóliát.
És kész is !
A legtöbb feladatra jól használható.BEE
De ha variálni akarod, menj vissza ennek a topiknak az elejére,
van ott részletesen néhány régebbi kísérletem ! -
Szoles
senior tag
BEE, zsity, ottkar, és aki még ajánlotta! Köszönöm a tanácsaitokat és segítségeteket, megvettem a DCR-250-est.
Még csak kb 50 próbafotót lőttem vele, állítgattam blendét, záridőt, meg amit értem.
De piszkosul tetszik!Sokkal nehézkesebben használhatóra számítottam. Vakuval, kézből néha még a repülő rovarokat is (úgy, ahogy) le tudtam kapni. Ami nem mozog, azt meg könnyedén. Persze mindezt vakuval, de az a 15 centi környéke tárgytávolság már elég a vakuzáshoz. (Egy gyors "diffúzort" gányoltam, de most nem papírzsepiből, hanem kéztörlőből. Csak, hogy lássátok, nem vagyok a világ fejlődése ellen!
)
Szóval így hirtelen nagyon tetszik, és az, hogy nem kell 1-2 centire belemászni a témába, és hogy tudok vakuzni, ez együtt egy megváltás. Kicsi a DOF még leblendézve is, de ebben is tragikusabbra számítottam, szerintem használható. A hátteret viszont gyönyörűen el lehet mosni.
Summázva első estés kapkodós tapasztalataimat, ez egy bitang ügyes kis cucc. (Nem is értem miért szidják egyesek itt-ott fórumokon, miszerint "használhatatlan", "nem lehet élességet állítani", "csak állványról lehet használni" stb.)
BEE! Elmesélnéd, hogy a pauszt/műanyag lapot hogy használod? Ráerősíted a gépre (akkor hogy?), vagy elétartod, vagy mi a mócccer?
Néhány tűrhető(?) képet a képmutogatós topikba berakok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Dji mini 3 pro
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest