- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
Szerintem a negyedik lett volna a legjobb, ha kicsit szellősebbre veszed, főleg felül. A háttérből nagyon szépen előugrik a méhe, a mélységélesség is pont jó. Mondjuk ezen szempontok alapján az 5-ös is ott van, csak szerintem egy kicsit túl van vakuzva. Szóval hajrá negyedik!
Ritkán makrózóm, főleg rovarokat, most mégis lenne két kép, amit szeretnék megmutatni.
[link]
[link] -
ace666
tag
üdv!
tanácsot szeretnék kérni.
Panasonic FZ5-öm van, ehhez szeretnék valami makró cuccot.
DCR250-et, vagy +1,+2,+4,+X lencsekészletet ajánlanátok hozzá?
egyáltalán mi a különbség ezek közt? thx -
BEE
addikt
Ezt még találtam a lomok közt.
[link]
BEE
Cseppet sok lett a vaku.
[Szerkesztve] -
BEE
addikt
Csak hogy ki ne essek a gyakorlatból !
[link]
BEE -
-dnp-
csendes tag
Ninja val meg nem talalkoztam, NEAT mindig fent van gepen, bar regen hasznaltam utoljara. Fokent az elozo a70-emhez kellett
az mar iso 400 on sokkal zajosabb volt mint ez 1600on. A zaj picit a sharpen fltertol is lehet, mert ha jolemlexem 400on lottem, mindjart meg is nezem. iso400 1/160 f/13.
-
-dnp-
csendes tag
válasz
sszever #1266 üzenetére
Nem volt kaja tudtommal. Probaltam Valami akciot letrehozni, beleraktam egy boszme nagy pokhaloba hatha lesz valami, de a poke ijedteben a melybe vetette magat, manocska meg szepen kikaszalodott a halobol. Epp a tisztogatta magat a ragacstol, azt lathatjatok.
A zaj meg csak ugy van1:1 ben kep.. kis NEAT meg meretcsokkentes jot tenne, lehet...
Orulok hogy teccett. Ma lehet megyunk szilvasvaradra, begyujtok ojjan szep csillogos kek bogarat (nem nunuke, valami szkarabeusz beutesu), es lovok rola makrokat..
Papa... -
-dnp-
csendes tag
Nosza, itt a mai termes egyetlen ertekelheto darabja, egy zold nemiolyankicsi Mantis
Remelem lesz valaki akinek teccik rajtam kivul. Ja van keret is.. PS rulz!
[link] -
Allien
veterán
j.bravo válaszához csak annyit tennék hozzá, hogy supermakro módban nem érdemes használni, szinte észre sem venni a plussz nagyitást. Sima makróban kell használni (nálam legalábbis így müxik), ott kb a zoomtartomány 1/3-nál már nem látszik a kávája. Nagyobb rovarra, mint pl szitakötő csak akkor érdemes használni, ha egy kisebb részletét akarod ''bemutattni'', mert az egész nem fér bele. Kivéve talán pont profilból.
Viszont ha fullra rá közelítesz, akkor azt is megmondod, mikor borottválkozhatott utoljára!
-
Gbi82
tag
Sziasztok lenne egy makrózással kapcsolatos kérdésem. Fuji S602-höz szeretnék dcr-250-es makrolencsét használni. A kérdésem: Ezt a lencsét tudom használni supermakro, normál makro módban is? mert mindenhol azt olvasom,hogy tele állásban zoomolnak. Miost akkor hogy is van ez? Mert ha tele állásban vagyok,nekem csak 6x-os zoom van sajna,ami nem túl sok. Válaszokat előre is köszi,
-
ivjoe
tag
-
d-boy
senior tag
Hétvégi termés:
[link]
Adatok:
350d
canon 100mm usm macro
f5
1/250
iso200
[Szerkesztve] -
-dnp-
csendes tag
hihi, most talaltam egy masik szitakotos kepet, igaz ezt nem en lottem, de azart teccik
[link] -
-dnp-
csendes tag
válasz
Jeannie #1246 üzenetére
Rencer gazda vagyol?
msot olvastam oneletrajzfelesegedet.. hmm
Szitakotot meg ugy lottem meg hogy veszett lassan toltam magam egyre kozelebb hozza, igy akar meg is simogathattam volna nem szallt el, pedig obi bent volt arcaban rendesen, kozgyuru a kozelponot igancsak kozelre hozza -
-dnp-
csendes tag
[link]
na mostSzitakoto megeccer..
-
-dnp-
csendes tag
hat ez jo.. msot nekem sem mukodik a sajatom.. extra.hu is megbizhatatlan.. kepfeltoltes egy nagy nulla.. na keresunk valamit mindjart...
-
-
-dnp-
csendes tag
szemtolszemben helikopter
[link]
eredeti felbontas...elso epkezlab makrom..fix 50es obival.
-
biggamer
veterán
Végső felszólítás a topic lakóknak !!!
Még elfogadunk jelentkezőket a szeptember 16.-án tartandó Budapesti PHotóstalálkozóra.
A részletekről itt olvashattok : [link] -
sszever
őstag
1:1, 1:2, 1:3 a leképzési arány.
Az 1:1 a legjobb, mert valós nagyságú, a többi ''kicsinyít'', tehát azt esetleg utólag szoftveresen kell még nagyítanod, természetesen a képminőség rovására...
mm miben számít?
A 60 mm-es macro obi minimális fókusztáv: 20 cm, az érzékelő síkjától, az obi hossza: 69,8 mm
100 mm-es Canon, minimum fókusztáv 31 cm, obi hossza 119 mm
180 mm-es Canon, minimum fókusztáv 48 cm, obi hossza 186,6 mm
A Sigma méretét nem tudom most így hirtelen, de valahol a 180-as alatt lehet.
Tehát durván a téma távolsága az obi végétől (ez nem pontos adat!)
60 mm macro: kb 10 cm
100 mm macro: kb 15 cm
180 mm macro: kb 28 cm
ez a táv közgyűrűvel csökkenthető (60 mm-es obinál nem feltétlenül szükségszerű), ugyanakkor ha nagyon közel vagy, előfordulhat, hogy a lefényképezni szánt téma (pl. szöcske) megijjed, és elszalad.
Persze a nagyobb obi nehezebb is. A 60-as makró pl kifejezetten kellemesen tartható ki kézből percekig mozdulatlanul (hogy el ne ijjeszd a szöcskét), és nagyon kellemes portré obi. Viszont a nagyobb obi használható teleobiként (mondjuk a 150 mm-es), főleg egy kétszerezővel (madarászáshoz). -
sszever
őstag
Jó makró obi, 1:1 leképzéssel, új áraikkal:
Canon EFs 60 mm USM F2,8 Macro (110.000)
Canon EF 100 mm USM F2,8 Macro (160.000)
Canon EF 180 mm L USM F3,5 Macro - (méreg drága 380.000)
Sigma 150 mm F2,8 EX AF Macro DG (170.000)
Az EFs obi közvetlenül csak a Canon II-es szériás közgyűrűre csatlakoztatható közvetlenül, míg a többivel nincs ilyen korlátozás.
(A 3 darabos Soligor készlet ára kb. annyi mint egy egy Canon közgyűrű)
Milyen egyéb kütyü érdekel?
Makró vaku, jófajta 100-150 ezer, állvány mondjuk 20-tól, bogár, szitakötő, napsütés, stb. ingyen van -
Juc21
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni....2 éve fotózok már hobbi szinten és most szeretnék komolyabban foglalkozni vele. Tervezem, hogy veszek egy Canon EOS 350-est és avval szeretnék makrózni....Tudnátok ajánlani valami nem túl drága, de mégis ''jó'' makró objektívet, meg hozzá kütyüket?
Előre is köszi! -
Hacker75
aktív tag
Most ez lehet nagyon laikusan fog hangzani (dehát nagyon kezdő vagyok): Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az állat amit fényképezek minden része éles legyen?
(rekesz max.8) -
Hacker75
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok dicséretet!!
-
BEE
addikt
Van még egy ilyen.
[link]
BEE -
biggamer
veterán
Köszi.
(#4972) LeC válasza biggamer (#4962) üzenetére Új Válasz Privát Email 2006-09-14 17:37:56
Ilyen pókot még sosem láttam igy egy kicsit utánna jártam. Szval...
Ez egy nagyon ritka, védett pók, becsületes neve: Bikapók.
A védettségi értéke pedig 2.000 forint
Itt egy kis infó róla:
Eresus cinnaberinus (niger) - bikapók. Ivari dimorfizmus figyelhető meg náluk. A hím élénk piros potroha négy, négyzet alakban elhelyezkedő fekete pontot visel. A nőstény jóval nagyobb a hímnél, potroha egyszínű fekete. Néhány cm mély, kibélelt aknában laknak, melynek kijáratához sugárirányban buktató- és fogófonalakat is húznak. A hímek kifejlett állapotban kóborló-vadászó életmódra térnek át. Ezzel magyarázható, hogy élőhelyükön - déli kitettségű, száraz sztyepplejtőkön, sziklagyepeken, - csak portyázó hímekkel találkozhatunk. Erős, hegyes csáprágójuknak köszönhetően kemény páncélú bogarakat (futrinkákat, ganéjtúrót) is zsákmányul ejtenek. Elnevezésük onnan ered, hogy a hím veszélyhelyzetben fejét leszegi, ''mint a bika'', potrohát pedig felemelve tartja. Védett!
Így már talán érthető hogy miért is ez a neve:
A Digitális fényképeim topicban a 4972-es hsz-nál van másik kép is róla.
Köszönet LeC-nek a segítségért. -
biggamer
veterán
[link]
Ha már makró topic, ide is felteszem. -
Hacker75
aktív tag
Első próbálkozásom a DCR-el:
[link]
Elég nehézkesen megy még a dolog tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest