- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
Felraknék pár ''sorozatot''.
Elsőként karolópók:,
,
.. . . . ..[link] . . . . . . . . . . . . . .[link]. . . . . . . . . . . . . . . .[link]
Poszméh két oldalról:
jobb oldala: . . . . . . . . . . . . . . bal oldala:, és
. . . [link] . . . . . . . . . . . . . . . . . [link].
Egy kis pók, kajálás közben (nagyon apró).. . .
. . . . [link] . . . . . . . . . . . .[link]. . .
[link]. . . . . . . . . . . . . . .[link].
végül, egy méhecske próbál kimászni egy virágból, illetve, lepottyant gyümit kajol:. . .
. . . . [link] . . . . . . . . . . . . . . .[link]
Ezen kívül három kacsafarku szenderes kép:
[link]
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Köszi Neked is!
Az ''élénkítés'' még döcögőssen megy. Sajnos, a gépem eredetileg nem tud raw-ba fotózni. Igaz, elvileg megoldódott egy firmware segítségével, de, eddig nem sikerült előcsalni semmit se, mert nem olyan egyszerű, mint más gépekkel.
De, már hiányolom ezt is, majd bepróbálkozom újra ezzel, hátha megoldódik 1-2 problémám.
-
Allien
veterán
Beraknék pár képecskét. Féligmeddig makrók, de inkább itt kérnék hozzászólást.
1. [link]
2. [link]
3.[link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
Sajnos, mérettben kicsit még nagyra sikerültek, azt hittem, eléggé leméreteztem. kb1024-1280, de van, ahol ez a rövidebb oldal. Azért előre is megköszönöm a hozzászólásokat.
(az utcsónál a kis virágot direkte égettem ki ennyire) -
Allien
veterán
O.K., de ettől függetlenül, én eddig úgy oldottam meg főleg, hogy felraktam a polárszűrőt.
A rekeszeléssel annyi a bibi, hogy mondjuk több idő megy el, egy bridge gépnél, hogy esettleg mindent jól be tudjak állítani.
Ezért inkább félautomatán fotózok.
De, egy dslr-l már más a helyzet.
-
Allien
veterán
válasz
Predator... #1990 üzenetére
A CA a kromatikus aberráció röviditése. Obijektívek ''csinálják'', azok ''hibája''. Az olcsóbb, főleg kit obik tutira hajlamossak erre (meg a bridge gépek nagy része). Ez a jelenség főleg olyan helyen jelentkezik a képeken, ahol nagy a fényerő külömbség, pl napsütötte időben fotózol egy nagy fát, akkor az ágak egy részét ugye telibe kapja a napsüti, de, az ágak másik oldala ugye árnyékban marad. A két terület, ahol találkozik, egy lilás csík jelenhet meg pl. az ágak szélénél. (remélem, jól írom, meg érthetően)
Persze, van ellenszere, pl záridő növelésével, ha van rá mód, és időben észreveszed, vagy utólag fotoshop. -
Allien
veterán
válasz
Predator... #1977 üzenetére
Jaaa, akkor nem szóttam. Nekem az lesz a következő lépés, elvileg lehet magnelite (?) lámpákhoz külön kapni ilyen izzókat. Csak az a kérdés, hogy shimán, mint a ledet lehet kötözgettni, vagy kell neki valami spec áramkör.
Igaz, már nem lesz olcsó, mert 2 db ilyen izzó ha jól emléxem kb 6-800 huf, de, erősebb a fénye, mint a ''mezei'' ledeknek. Amit én készítettem, ledes változathoz, 3 AAA aksival oldottam meg, egy 3-s elemtartóra raktam tépőzárat, ezt a gépem aljához ''ragasztom'' használatkor, és ha már nem kell, akkor le tudom a szalaggal együtt szedni, mert annyira nem erős a tépőzar ragasztós fele, hogy ne lehessen leszedni, de, azért fixen megtartja az elemeket használat közben. A ''műanyag gyűrűt'' egy széles műanyag csatorna tetejéből vágtam ki, ezekbe, két sorba (eltolva egymáshoz képest) ültettem a ledeket, és egy telefonos spirálzsinórral kötöttem össze az elemtartót, meg a ledek érintkezőjét (bonthatóan).
Csak, az ellenállásokat hagytam le (gyorsan kellett, és csak prototipus).
Biggamer, ezt a tépőzáras módszert használom én is, a vakura raktam egy ilyen szallagot, és a ''deritő'' lapot rakom fel így, ha éppen kell. Bár, most fogom újra kezdeni, mert amit alkalmaztam lap, nem volt elég strapabíró.Ezt a megoldást J.bravo már látta. Akkor egy egyszerü A4-s lapot összehajtogattva raktam fel a tépőzárral..
-
Allien
veterán
válasz
Predator... #1973 üzenetére
Anno, kb 1 évvel ezelött én ledes fejlámpát vettem, abba sima ledek voltak. Vettem hozzá bótba az akkori, legerősebb ledeket, és szétkaptam a fejlámpát is. Majd, készítettem egy műanyag gyűrűt, amibe bele ültettem a ledeket. Akkorát, hogy ráférjen a Raynox 250 makro előtétre.
De, önmagába még így is kevés az üdvösséghez, csak akkor még nem volt kapható külön xeon izzó.
Az lenne az igazi, ha ebből többet is össze lehettne barkácsolni!
-
Allien
veterán
válasz
egylány #1949 üzenetére
Pedig mind a két dolognak vannak előnyei-hátrányai. Szerintem, hoszabb távon mindenképpen dslr. Kezdettben kicsit macera lehet (bár, ezzel az erővel a bridge is macera), de, mint az elöttem hozzászóló írta, vannak rajta automata funkciók! Amúgyis, fény-, és álvány kérdése az egész! Ugyanis, a panához mindenképpen relative, de sok(k) fény kell, még álványról is. Akkor meg ezzel az erővel a dslr is megteszi, ha belejössz, akkor meg pláne!
Főleg, ha olyan badarságok juttnának eszedbe, hogy mondjuk játsz a fénnyel, a megvilágitás szögével, vagy netalántán a fény szineivel! Akkor mindenképpen dslr, bár fehéregyensúlyt a panán is lehet babrálni (sőt, a Te esetedben szerintem ez fokozottan szükséges lesz).
-
Allien
veterán
No, akkor felraknék szintén 1-2 képet. Sajna, a szokásos, tehát nem a legjobb mélységélesség, stb...
Előszöris, megint egy orchidea, és tavi rózsa (ráadásul, a második kép nem makró, elvileg):
__[link]______________[link]_
__ [link] ______________ [link]
egy vizi izé (bolha, talán), alatta a csiga
__ [link]
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Mondjuk, én anno kipróbáltam, hogy a bridge gépem elé raktam fordítva egy valamilyen zenitről lelopoptt obit. Az is durva, de, csak elé tudtam fogni, saját kics kacsómmal.
Így is jó, ha van bőven fény erő (mélységélesség meg szinte papírvékonyság).
Lehet, visszatérek ahoz is egy kicsit, bár, lehet, hogy megfogadom jbravo tanácsát, és vakuzgatok is plusszba, csak ugye a raynox 250-s előtét sokat kitakar az obi elötti részből, és előfordulhat, hogy pont a célpontot nem találja el.
Persze, valami derités féleséggel lehet próbálkozni, de az igazi ilyen makró előtétvaku kellene, az meg nem occsó.
Bár, bizti megérné. Én csináltam egy ledes gyűrüt hozzá, de, nagyon közeli cuccokhoz át kellene variálnom a ledek fényirányát. Lehet, újra kezdem a cuccos összerakását.
-
Allien
veterán
válasz
j.bravo #1913 üzenetére
Szerintem, ha van is rajta zaj, azt talán a ps teszi rá.
Iso 50-n nem kellene zajnak lennie, elvileg.
Arra már rájöttem, hogy sokkal többet szerettnék, mint amire a gép képes, bár, eleinte persze, én is sokat hibáztam, azóta meg csak roszabb lettem.
Azt hittem, hogy ha az F értéket változtatom, akkor sokkal jobb lesz a mélysége a képeknek. Ez így is van, persze, csak fullra zoomolva használhatattlannak tűnik az F8, ami a legszűkebb értékem. Persze, kis méretben ez fel sem tűnik, csak a monitoron.
A másik nagy hátrány, ami előny is, az az élőkép, amit ugye én nem csak az lcd-n ''élvezek'', hanem ez van a keresőben. Csakhogy, túl nagy az expo késés (shutter lag, vagy hogy hívják), és ez alatt az idő alatt nem látom a témát, nem látom, mennyit mozdult, vagy mozdítottam a kamerán, és a Raynox 250 ebből mindent megmutat (főleg, ez nem álló víz, mert folyamatossan csobog bele, az meg hullámzik emiatt). Ez a pók, ez szenzációs téma. Lenne. Ez egy nagy medence, a széle felöl indult, és haladt befele, a leveleken, de, nagyokat ugrott, át a víz felett. A vége egy pálma levele volt, ami a vízből ''nőtt'' felfele. Tele kis vizi bolhákkal, vagy mikkel..
THX! -
Allien
veterán
válasz
ThufirHawat #1360 üzenetére
Majd otthon megnézem, mert mh-n a net korlátozva van.
Ennél a képnél 1/1000 a záridő, ennyit tud a gép, sajna, max. Nekem tuti lelőhelyem van. Van, amikor 3-n is jönnek pózolni (kiszámítható az is, melyik virágra fog rárepülni)! Csak nem szeretik a tumultust, tehát, ha már van valaki a kiválasztott virága közelében, már nem megy oda.
Tehát, ha egy másik kacsafarku, vagy méhecske, esettleg fényképezőgép túl közel kerül, elmegy onnan. Bár, úgy néz ki, csak a gépemet nem csípik, mert engem néha majdnem elgázolnak a nagy igyekezetben.
De, raktam fel pár héttel ezelött is kacsafarkut:
[link]
Szerencsére, késő délután pont oda süt a napocska, aránylag jó szögből is. -
Allien
veterán
Egy kacsafarku szender-t raknék most fel, mai termés.
[link]
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
j.bravo válaszához csak annyit tennék hozzá, hogy supermakro módban nem érdemes használni, szinte észre sem venni a plussz nagyitást. Sima makróban kell használni (nálam legalábbis így müxik), ott kb a zoomtartomány 1/3-nál már nem látszik a kávája. Nagyobb rovarra, mint pl szitakötő csak akkor érdemes használni, ha egy kisebb részletét akarod ''bemutattni'', mert az egész nem fér bele. Kivéve talán pont profilból.
Viszont ha fullra rá közelítesz, akkor azt is megmondod, mikor borottválkozhatott utoljára!
-
Allien
veterán
Mivel régen írt ide valaki, ezért megtöröm a csendet, bár, tuti feleslegessen (minek, ugye)?
[link] -
Allien
veterán
válasz
biggamer #1124 üzenetére
Köszi a kritikát, tény, néhol ''szűkre'' szabom némely állatkát, de ez soxor direkte van, mert néha pont az a részlete érdekel, nem kompletten az egész, hiszen méhecskét nem 1x látott már az ember, de pl. engem érdekel a ''nyelve'', van, amikor kifejezetten arra próbálok vadászni, amikor kiölti.
Bár, néha éppenséggel tényleg ''levágódnak'' egyes részeik, sajnos.
Főleg azért nehéz levadászni némelyik alanyt, mert eléggé mozognak, ha nem maguktól, akkor a szél gátol (pl. ezeken a képeken az egyik kezemmel fogtam a növényt
).
Eddig (amíg meg nem vettem a Raynox-t) supermakrót használtam kizárólag, és (szinte) semmit sem vágtam le az alanyokból. Most viszont jobban érdekelnek a kisebb részletek egy állatkán, kivéve, ha az éppen akciózik, tehát pl. zsákmányszerzés.
De, a kritikákból tanul az ember! -
Allien
veterán
Tegnapi termés, bazsalikomot ''szüreteltem'', és meglepő módon, rengeteg élőlény volt rajta.
Sajnos, még sok problemo akad a gép beállítása körül, főleg a mélységélességgel vannak bajaim, főleg automatán akarja rendszeressen 3.2-re rakni.
Szerencsére, ezen tudok változtattni.
Az első csak egy virágrészlet, ''napocska'':
[link]
szintén egy méhecske, gyűjtöket:
[link]
karoló pók, mielött ''elszáll'' a pókfonalon:
[link]
egy nagyobb ''testvére'', szintén eregeti a fonalat (sajna, nem látszik):
[link]
szintén tesó:
[link]
ez nagyon apró volt, és sehogyan sem akart megszabadulni zsákmányától:
[link]
Herr Nyo zabagép:
[link]
szintén egy aprósság, ez is eszmélettlenül ragaszkodott a kajához, cipelte magával mindenhova:
[link]
főleg az uccsónál voltam gondban az mélységélességgel, sajnos.
sorry -
Allien
veterán
válasz
pinnacle #1021 üzenetére
Én is megnéztem otthon a képeidet. Bár, azt nem skubiztam meg, hogy milyen beállitásokat használtál (automata/manual). Annyit hozzátennék az elöttem szólókhoz, hogy próbálgassad a gépedet. A portré fotózásnál pont a kis mélységélesség a lényeg, tehát, hogy az arc éles, az összes többi elmosódott. Ha azt akarod, hogy az arc is, meg a háttér is éles maradjon, akkor tájfotóra kell állitani a géped, de akkor ugye a részletesség rovására mehet a dolog.
Néha segíthet a sorozatfelvételi mód is, vagy, ebben az esetben a vaku használata is!
Egy ''apró'' trükk lehet, ha pl a háttér túl fényes (pl az illető az ablak elött áll), akkor pl a háttérre fókuszálsz (ilyenkor egy kis szerencsével az ablakra fókuszál, és nem a külső helyszínre), de vakuzol, és ilyenkor az előtér is világos lesz. Igaz, ilyenkor a teljes manuális beállítás nem hátrány, amit a kisebb kategóriákban nem, vagy csak részlegessen lehet megtalálni. De, a lényeg a próbálkozás. Kérd meg ismerősödet, üljön le, Te meg próbálkozzál a gépeddel, több féle beállítási móddal (esettleg ültessed arrébb, honnan esik arcára a fény pl.). Ez arra jó, hogy ha esettleg késöbb tényleg ''esemény'' közelébe kerülsz, már ismered a gépedet, mit állitsál rajta, hogy azt fotózza, amit TE akarsz.
-
Allien
veterán
Csakhogy (bár nem emléxem az írásodra), az obi elé, mondjuk 1-2 cm-re kellene terelni a fényt, ezt nem igazán lehet (szvsz) a vakunál megoldani (kivéve, ha plussz vakut rakunk, de az megint sok(k) nekem). Arra gondoltam, hogy ha már tákolok, akkor valami tartó szerkezettel a ledsor fölé egy fehér lapot is beraknék.
Bár, elvileg egy külső vaku jól jönne, de ez sem oldja meg közvettlenül a problémát (obi elé fényt). -
Allien
veterán
Én inkább megpróbálom ötvözni a belső vakut, meg a ledes megoldást. Most pl. sikerült is ötvözni, látszólag (egyszerüen, csak közössen használtam a ledet, és a vakut). Bár, a vaku ''terelése'' még nem megoldott, majd szerzek valamit, amivel esetleg az obi elé tudom valahogyan ''forgatni'', mert ott van rá szükség.
-
Allien
veterán
Kár, hogy az ilyen cuccok nem elég elterjedtek, mert akkor olcsóbb lehetne, illetve, valami mezei egyszerüsitett cuccos is lehetne, ledes megoldással (jó, tudom, hogy van ilyen, de az se olcsó). Ha az én gépemhez akarnék venni hasonlót, akkor többe kerülne, mint az egész gép. Igaz, bridge gépem van.
Ezért, kénytelen vagyok én fabrikálni hasonlót, csak ugye, a ''vezérlése'' sem egyszerü, illetve, ki/be, és ennyi.
Amit első körben készítettem, elég jól üzemel(t), de még erősebb fény szükségeltetik, hoszabb ideig. most törhetem a kobakomat, a következő lépésen.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Igen, már érdeklődtem másutt is az ellenálásokkal kapcsolatban, kiszámoltam, de még be kellene szereznem, és minnél kisebb méretben.
Jelenleg 12000mcd-st raktam be, de a ''K'' értékét nem tudom.
Mivel csak most kezdtem utánna nézni, ezért még boltot sem nagyon találtam (csak egyet, ahol vettem a diódákat), ahol árusítanak ledeket.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Tehát, ''félkész'' a ledes cuccos. Valszeg a bekötéssel bajok vannak, mert egy ellenálást sem raktam a cuccosba, de a következő prototipus már azt is tartalmaz majd, meg több ledet, esettleg jobban irányítva.
[link], [link], ez pedig egy kép, photoshop nélkül, az rendbe rakja színhelyesség szerint, de szvsz, ez manuálissan beállítható
[link] -
Allien
veterán
Esettleg segítenél ''pár'' tanáccsal, hogyan, miből készítsek led-s cuccost?
(más is segíthet)
Tehát, én is elkezdtem, csak annyira nem értek hozzá.A cél, a Raynox-ra rá aplikálni. Úgy gondoltam, hogy a lencse, és a tartója közé be tudok rakni egy műanyag lapot, és erre helyezem el a ledeket. Elvileg meg is csináltam, elég amatőr módon, még prototipusszerüen, de sürget az idő. A ledeket simán párhuzamossan kötöttem, de egy linken másképpen láttam, ellenálásokat raktak bele. Illetve, 9V-s elemmel küldték meg, én meg 3db AAA-s elemmel tápláltam meg jelenleg. Tehát, nem túl sok az a 9V a cuccosnak?
Jelenleg ''mezei'' fehér ledeket raktam fel, 16db-t. Elsőre eléggé erős fényt adott, de kíváncsi lennék mások tapasztalatára, hogy majd a következő jobban sikerüljön.
-
Allien
veterán
Multkor voltam egy helyen, ahol sajnáltam, hogy nincsen nálam a gép. Mindenfele izgő-mozgó rovarok tömkelege. Az Ujpalotai Temető hátsó részénél voltam egy eszmélettlenül elhanyagolt részen.
Nagyon bántott, hogy előrébb rendberakják a területet, hátul pedig borzalom.
Ma megint megyünk, de most készitek pár fotót.
-
Allien
veterán
A végén még párhuzamot vonunk a hírekben halottakkal, mint pl.:
-eltünt több kilométer vasuti sin Biatorbágy térségében, vagy
-nem működnek több helyen a vasuti átjárók fényei, mert a föld alól is eltüntek a kábelek.
Csak azt tudnám, ebből hogyan lesz makro álvány!
Fényképezd úgy, hogy ne legyen minden részelt rajta, pl a lábakat majd hozzá képzeljük! -
Allien
veterán
Thx, sajnos a lényeg lemaradt.
Még sokat kell gyakorolnom, hogy azokat a nyomi méhecskéket repülés közben is le tudjam kapni.
Ami a Raynox-t illeti, meg vagyok elégedve vele. Kicsit drágának lehettne mondani, de megérte. Megfelelő kompromisszum a kép nagyitása, és mélységélessége között. Eddig főleg supermakrót használtam, pont emiatt (élesség). De ezzel, meg egy kis trükkel (sorozatfelvétel, manuálissan beállitott dolgok, és testsúly áthelyezésével a tárgytávolság állitása) elöbb-utóbb összejön pár jobb kép is. A Zenith obival már biza necces. Inkább 2D-s ''tárgyakat'', vagy élölényeket érdemes fotózni, a nagyon szűk mélységélesség miatt. Ilyen a poloska háta, de már az is necces. Viszont ha sikerül, az extrábban néz ki, mint a raynox előtéttel.
Itt van pár kisebb kép, karoló pókica:
[link], [link], [link], [link], [link], [link].
Természetessen, ennek a többszöröse ment a levesbe, és ezeknek egy része erős vágáson ment át, alig van olyan, ami szinte csak igazitáson ment át (aranymetszés).
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Ne spórolj a tárhellyel, ez a lényeg! Inkább nagyobb legyen a kép mérete, abból még lehet vágni, de egy eleve 600x800-sra készitett képből ugye nem tudsz lecsípni, már szinte élvezhetettlen lesz, és nyomtatni ebből felesleges, max index képet. A fotózás sajna drága ''mulatság'', és főleg NEM maga az alapgép, ami húzós, hanem a kiegészitők. Főleg DSLR gépeknél, de már a kompakt kategóriában is ugye KELL a géphez ''táska'', memoria kártyák, pót aksik, esettleg (jobb esetben tutira) szűrők, és akkor nem beszéltünk a komolyabb cuccokról. Álvány, spec előtét lencsék, és ugye a VAKU.
Akár a gép árának a többszörösét is rá lehet költeni.
-
Allien
veterán
Ma én is lövöldöztem, kipróbáltam a Raynox makró elötétet, és a Zenith obit fordítva. Asszem csak így fotózok ezek után.
[link]
Nem mintha ettől profibb lennék.
Csak le ne essen: [link],
gyüjtögető: [link],
pók az oduja elött: [link],
ezt gyűjtik a méhek: [link],
két légyportré: [link], [link],
poloska részletek: [link], [link],
egyébb repkedő jószágok: [link], [link],
[link], muslinca:[link], pók hátsója:[link], -
Allien
veterán
Ez csak akkor kivitelezhető, ha előre sejthető, hogy hova mész, és mit akarsz fotózni. Volt, hogy sportcsarnokba mentem, ergo nem vittem álványt (akkor még nem volt ennyi plussz cuccosom). De a hétvégén mindent vittem, mert nem tudtam, hogy egy makrobogár, vagy egy bigelefánt jön velem szembe!
Nem is beszélve arról, hogy ki akartam volna próbálni a makró cuccosokat, ami ugye nem jött össze.
Ráadásul, a nagylátoszögüt is vittem, ergo, fullra pakolva mentem.
Ezen felül, várattlan események is lehetnek, és megütne a guta, ha éppen az hiányozna, amit otthon hagytam. Igaz, ez könyebben megoldható egy bridge tipusnál, egy DSLR-nél már sokkal macerásabb.
-
Allien
veterán
válasz
biggamer #505 üzenetére
Mié? Ha elég ügyes vagy, ''csak'' le kell lesni a technikát, és megcsinálod, összefabrikálod. Anyag nagy része bizti beszerezhető bármeny ''barkács áruházban'', illetve, fotós boltban, a többi meg idő, és türelem játéka!
Én pl. erőssen hajazok panorama toldalék készítésén, mert relative sokszor kellene, főleg azért, hogy progival könnyebben össze lehessen illeszteni. -
Allien
veterán
No, tegnap megvettem az Opti-ban a Raynox DCR 250-t, és mellé a DCR 730-t. Hétvégén meg irány Szentendre!
Azért viszem a Zenit optikáját is, csak próba képpen.
-
Allien
veterán
Húúú, ez jó ötlet! Már máskor is halottam (''Ha van otthon régi...''), de csak most jött el az idő, úgy látszik. Van itthon egy (állitólag) nem működő Zenith-E. Leszedtem az obiját, és megnéztem a képernyő pixeleit!
Lehet, mégsem makro lencsét veszek?
Illetve, azért ettől függetlenül, majd megveszem valamelyik változatot (raynox 250-B+W 10 dio, mégis azért kultúráltabban néznek ki). Asszem, új korszakhoz értem! Már csak pár aprósság kell, mint telekonverter, meg vaku, és hasonló cuccos.Aztán meg egy DSLR, ami külön téma lesz, mert az asszonyt kell meggyőznöm, ami nehéz lesz, illetve, azt még nem tudom, hogy az alsó kategóriából melyiket is válasszam majd.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
-
Allien
veterán
KÖSZI az infókat, de nem hagylak békén benneteket, sorry!
Még 1 kérdés, amire még nem tudom a választ, ez pedig az előtétlencsénél láttam 10 dioptriás B+W-t, és ez is makróra. Akkor ez mire való? Eddig a gépemben a supermacrót használtam, ami fix zoomos, ergo, a sima makróra jó a Raynox dcr-250, és társai. De, ez a dioptiás cucc mire jó?
-
Allien
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy konicaminolta Z2-m, tubus már van rajta (52cm-s). Relative jó macro fotozási lehetőségekkel, már a kategóriához képest, minden hibájával együtt. Nézegettem itt a képeket, és ha megfeszülök sem tudok ekkora közelképeket készíteni, pedig elhihetitek, hogy már a rovarok torkán tolom le lassan az obit, hogy kellő közelségből sikerüljön ledurrantani őket.De, most mintha fényt látnék az alagútban.
Előtét lencsére gyúrok, ha jól gondolom, az segíthet (részben) ezen a problémán! Persze, az ár perdöntő, tehát, nem valószínű, hogy mondjuk egy Raynox DCR-5320Pro-t kicsengettnék most éppenséggel. Opti**rm-nál láttam pár cuccost, Kenko, és Raynox termékeket. Raynox DCR-250 Super Makró előtét (csak példaképpen), van ezeknek ebben a kategóriában értelmük?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest