Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gxyb
aktív tag
Szerintem inkább a z906 mint egy komplett házimozi amennyiben nincs szükséged dvd vagy bd lejátszóra. Bár azt is rá tudod kötni külön is.
-
Kiskopika
senior tag
Udvozlet
Olyan kerdesem lenne, hogy Genius sw-hf 5005 5.1 rol valtanek a z906 ra.
Samsung tv szolna rola optikaval, tehat nem tudok windowsba allitgatni rajta. Erdemes lenne, vagy ennyiert keressek inkabb komplett hazimozit?
Koszi -
DonDennis
senior tag
Hát megmozgattam az összes optikai kábelt meg a fő csatlakozót is és semmi, ugye ha egy hangszóró hallgatott volna el akkor azt mondom valahol a kábel megtört vagy valami, de hát a mély az nem olyan kis kábellel van összekötve. A másik meg, hogy amióta megvan mondom 1 helyen áll és a kábel a fal mellet megy ember fizikailag nem tud hozzá érni...
-
DonDennis
senior tag
Tegnap történt, hogy hallgattam zenét teljesen jól szólt minden, majd mászkáltam a lakásba stb és mikor bejöttem megint a szobába ahol van maga a zene észre vettem, hogy nincs basszus, és a mélyláda nem is szól, megnéztem hátul a vezetékeket érintetlenek meg hát nem is mozgatom sose mivel kivan neki alakítva a hely. Néztem az effecteket stb be van állítva, hogy szóljon a mély de így se szól. Esetleg valaki tapasztalt már ilyet, vagy van valami ötlet? Köszönöm.
-
XtremLor
őstag
válasz
varázsgömb #1786 üzenetére
A fronthoz igazitod a tobbit!
aram01: Nem hinnem hogy gond lenne vele, szerintem a regi z5500-asra jobban kellett vigyazni, amikor oda tekertem neki, nalam erezhetoen visszabb vett, igy nem hiszem hogy tul tudnand hajtani max ha jo para oran keresztul csutkan veretned neki
-
gxyb
aktív tag
válasz
varázsgömb #1786 üzenetére
másnál is így van, frontot külön nem tudod állítani
-
aram01
nagyúr
ha már itt tartunk ti mennyire állítgatjátok a hangszórókat? és eleve mennyin hallgatjátok?
-
gxyb
aktív tag
-
BossBoss
őstag
Üdv Urak!
Nem tudom mennyire aktív a topic, azért kérdezek. Ismerősöm panaszkodik, hogy hosszú idő után bekapcsolva nem szól neki a mély! Valamit elállított vagy annak mindig kellene szólnia? Több forrásról is próbálta, a mely mindig csendben Kicsit beparázott, mert én ajánlottam neki, hogy ez a legtutibb.
Valami ötlet ,tanács? Vagy helyből szerviz?
Előre is köszi! -
aram01
nagyúr
válasz
szotyesszor #1773 üzenetére
enyém nem eladó
-
XtremLor
őstag
válasz
szotyesszor #1773 üzenetére
Rabbitf_24 arulja neki irj!
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #1770 üzenetére
Talán nem működik rajta a hangerő szabályozó?
-
aram01
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1770 üzenetére
f@sza
-
aram01
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1766 üzenetére
komolyabbra váltasz?
-
aram01
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1766 üzenetére
én kettőre emlékszem
-
XtremLor
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1764 üzenetére
A Szegedi hirdetese mellett nincs ott, egy privatot irj neki, nem vesztel semmit!
neki 1-2 karcal is kellene azt irta, meg ha jol sejtem a tied meg garis is. -
XtremLor
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1761 üzenetére
Posta!
Tolem is a cuccok 90% ugy megy el! -
aram01
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1761 üzenetére
posta?
amúgy mennyiért adod? körbekérdezek -
aram01
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1759 üzenetére
pont láttam az aprón hogy valaki keres ilyet
-
Rabbitf_24
addikt
Ha valakit érdekelne, akkor eladó a Z906-om. Többit PÜ-ben.
-
varázsgömb
aktív tag
Ja, és azt kipróbáltam, hogy felcseréltem a két hátsó hangszórót, de maradt a probléma. Tehát nem a hangszórókkal van gond. A tv-re van kötve optikával, abból megy a hang a z906-ba.
Na vissza az egész! Eszembe jutott valami, és kipróbáltam. Kihúztam az optikai kábelt a z906-ból, visszadugtam és láss csodát, megjavult.
Optikai kábelnél van olyan, hogy kontakt hiba??? -
varázsgömb
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Azt vettem észre, hogy a bal hátsó hangszóró hirtelen sokkal hallkabb lett a jobb oldalihoz képest.
Tapasztalt már valaki ilyet? Ötlet valami?
Köszönöm a segítséget! -
aram01
nagyúr
Na jelentem az enyém bejáratódott kb 1,5 hónap után. kamu szöveg hogy csak kicsit hajtsd, én ha buli volt vagy ha úgy tartotta kedvem kicsumáztam már 1 hetes korában is, teljesen jól szól a cucc
-
sultansmith
senior tag
válasz
schmidtgabi #1754 üzenetére
Ha garis, akkor irány a gari.
Amúgy simán lehet, hogy kilazult csavar/illesztés/cukrospapír zavar be, én nem ijednék meg.
-
schmidtgabi
csendes tag
Sziasztok !
A pár hónapja vásárolt Z906 rendszer mélyládájából furcsa zizegő,csörgő hangot lehet hallani. Olyan mint ha valami berezonálna a dobozban. Ezt a hangot a reflexnyílásnál lehet jól hallani de van amikor már zene ill. játék közben messzebbről is jól hallható és elég zavaró. Nem szoktam hangosan hallgatni és a bejáratásra is vigyáztam. Bizonyos mély hangnál elég erős a rezgés és ahogy adom rá a hangerőt egyre hangosabb a zizegés. Fél hangerőnél feljebb nem is csavarom. A "Condemned 2" nevű játék menű hangja már eléggé kihozza ezt a csörgést. Szerintetek ez normális dolog ? Mivel garis a rendszer ezért arra gondoltam,hogy beszélek a bolti eladókkal ahol vettem,hogy mit mondanak rá. Lehet,hogy ebből csere lesz ?
Majd kiírom,hogyan alakultak a dolgok ! -
Tottu
senior tag
válasz
XtremLor #1752 üzenetére
Az S/PDIF out-nál a PCM mellett még a Dolby Digital Live választható.
A PCM-et azért szeretném használni, mert ebben az esetben nincs plusz effekt rárakva kimenő hangra. DDL esetén tudtommal már keveri a hangkártya a kimenő hangot. Úgy olvastam, hogy filmeknél érdemes használni a PCM-et, ha viszont nem elérhető a DTS (pl. játékok), akkor érdemes használni a DDL-t S/PDIF out-nál.
-
XtremLor
őstag
Latom mokolt drivert hasznalsz(uni),nem emlekszek mar de az spdif out alatt mi a masodik lehetoseg szerintem azt valaszd....a pcm elore dekodolja, a pass trought lehetoseg meg kuldi tovabb az eszkoznek.
Amikor megnyitod a S/PDIF Pass-through device ablakot szerintem a windows gyari driver lephet eletbe ezert mukodik rendesen. -
Tottu
senior tag
Üdv,
Én is csatlakoztam a Z906-osok klubjához!
Most már kezdtem átlátni, hogy hogy is lehetne kihozni a legtöbbet a rendszerből azonban van egy nagyon érdekes problémám a DTS decoderrel kapcsolatban. Egy Asus Xonar DX hangkártyám van ami így van jelenleg beállítva: [link]
A jelenség az, hogy csak akkor és csak is akkor kapcsolódik be a Z906 decodere, ha az "S/PDIF Pass-through device" tulajdonság ablakát megnyitom. Ha nincs megnyitva az ablak hiába választom ki a VLC player-ben az "A/52 S/PDIF" audioeszközt nem jön ki egy hang sem a hangszórókból.
Bárki találkozott már ilyen jelenséggel? Számomra elég érthetetlen.
-
saril
senior tag
-
Webhun
tag
Sziasztok!
Végre nekem is megérkezett a hangfalrendszer.
Nagyon jól szól, máris imádom, de szükségem lenne a két hátsó hangszóróhoz valamilyen falra rögzíthető állványra. Nem tudja esetleg valaki, hogy honnan tudám ezeket beszerezni? Előre is köszönöm!
-
-
Kabel15
aktív tag
-
XtremLor
őstag
válasz
Kabel15 #1741 üzenetére
Az se hazimozi, csak raagattak azt a nevet,jellemzoen min. 1000W van a dobozra irva
alt. piszok nagy kompromisszum kell egy ilyen megvasarlasahoz.
BD-dvd lemezeket lejatszasara vannak kitalalva, tobbet nem varnek toluk....specifikaciot vagy tesztet keress, de lila kod szokta fedni az ilyeneket, csak megvasarlas utan derul ki mit is vettel igazan. -
Kabel15
aktív tag
Nézelődtem kicsit, és még mindig nem tudom mit csináljak, Találtam komplett LG házimozi rendszereket, amiken elvileg van HDMI bemenet és kimenet is. Azon gondolkodtam, hogy ha egy ilyenre HDMI vel rákötök egy média lejátszót, akkor át fog menni rá a TRUE HD hang? Valamint tovább fogja tudni küldeni a képet a tévére?
Tudom, hogy ez a Z906 topic, De nekem főleg filmezésre kéne és nem tudom melyiket lenne érdemes választani, kicsit túl árazottnak érzem ezt a set et. mikor 50-60k ért kapok házimozit :/ -
aram01
nagyúr
hát gyerekek nem hiszem el, ezzel az elite pro-val is megszívtam, hulladék szar az egész, eladom a pics@ba és veszek egy jól bevált dg-t
-
semetka
őstag
Ja értem. Azt hittem tv-ben nézed, látod úgy már más.
sorosan semmiképp se kösd be, párhuzamosan kell. De vigyázzni kell aztán hogy nehogy túl hajtsd mert tönkremegy az erősítő. A gyári hangszóró 6 ohm-os az erősítő is erre van tervezve. Ha szerzel egy 6 ohm-os csipogót és párhuzamosan kötöd akkor megfeleződik az ellenállás, 3 ohm lesz. Könnyen tönkre vághatod az erősítőt. De normális keretek közt nem lesz baja.
-
Andie
őstag
válasz
semetka #1730 üzenetére
Nem vagdosok én semmit. Kimásolom a 15 gigás mkv-t vinyóra, az rá van dugva a tv-re, aztán nézem. DTS hangsáv, fullHD kép, stb.
Az némi megoldást ad, ha párhuzamosan szól a TV is a logitech mellett. Csakhogy rendszerint elmászik a 2 hangsáv egymástól. Erre persze van lehetőség visszahúzni, de amint nyomok egy pause-t, vagy beletekerek a filmbe, ismét elmászik, és lehet újra korrigálni. Szal macerás.
A csipogót hogy kell bekötni, tudja valaki? (nem értek az elektronikához)
-
Andie
őstag
válasz
semetka #1728 üzenetére
Hájóvan, de én 99,9%-ban a tv-n nézem a filmeket, optikai kábellel összekötve. Ott meg nem tudsz állítani semmit. A tv-n még van néhány preset opció, de az csak a saját hangszóróit állítja, az optikai kimenetet nem. Szal kéne valami... az, hogy az "utódja majd tudja" engem nem nyugtat, nem tervezek mostanában 100ezres hangcuccot venni ismét...
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Szeretnék 2 kis csipogót venni a cucchoz, mert nagyon hiányoznak a magas freki hangok. A minap is véletlen a tv hangszórója is fel volt hangositva, pont a 20th century fox intrója ment, és mikor levettem a tv hangerejét, hogy csak a 906 szóljon, egyszerüen eltüntek azok a cintányér hangok ott az elején.
Arra gondoltam, hogy bekötök a két front hangszóró mellé még 1-1 kis csipogót a felső pár khz megtámogatására. Milyet vegyek szerintetek, és hogyan kössem be? (párhuzamos/soros?) -
Atisal
újonc
Üdv mindenkinek!
Egy z906-os rendszer vásárlását tervezem. Bár a számítógépemet is szeretném összekötni vele, de egy asztali bluray lejátszóval (Sony BDP-S185) is használnám. Igazából amiatt merültek fel bennem kétségek, mert azt olvastam róla, hogy nem támogatja a HD audio-t.
A kérdésem az lenne, hogy ha digitális coax kábelen kötöm össze a bluray lejátszóval (optikai kimenet nincs rajta), akkor meg fognak-e szólalni rajta a Dolby TrueHD, illetve a DTS-HD források? És ha igen, akkor milyen minőségben? Előre is köszönöm a választ. -
aram01
nagyúr
válasz
CptAdamica #1719 üzenetére
lehet
mit vennél? -
CptAdamica
veterán
Kicsit OFF téma, de azért kíváncsi vagyok mit írtok. Szóval nemrég eszembe jutott, hogy van egy raklap Logitech kiegészítőm (Kormány, Gamepad, Egér x2, Bill x2, Hangfall x2, Távirányító) és a mostani egér már elég elkopóba van, három éves így is, szóval lecserélném. Vajon, ha írok az Logitechnek, hogy hűséges vásárló vagyok és teszem fel, küldök képeket is, akkor kaphatok valami kedvezményt?
-
XtremLor
őstag
A tv mogott, es oldalt van kabelcsatorna, 10cm-es ilyen ipari jellegu, ugy kaptam ajandekba
[link]Amugy Vannak diszkretebb kinezetu darabok, en is olyat neztem volna ha fizetek erte
A tv szekrenyt ugy csinaltuk hogy ne nagyon lehessen latni mi van mogotte, rendezve van, sok kabel van persze, es van par ilyen 10mm-es kb
a frontok alok igy azok is takarnak, a sub is +nekem a gep is ott van a tv szekreny mellett ami meg radob egy lapattal!
-
aram01
nagyúr
X-Fi Elite Pro ez lett a vége, szét tépi a lakást a cucc
-
saril
senior tag
válasz
lordjancso #1702 üzenetére
elég hosszúak a kábelei, van aki lecseréli de a gyári kábel is tökéletesen megfelel, azt te oldod meg hogy kábelezed el, alaplapival is szépen szól természetesen egy jófajta hangkártyával még jobb lesz de ez csak analóg kimenetekre igaz optikain nem lesz különbség, hátsókhoz is lehet venni gyári felfogatást és állványt is, és a falra is könnyen fel lehet fúrni.
-
lordjancso
senior tag
Ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?
Köszi! -
aram01
nagyúr
-
aram01
nagyúr
megvannak a csavarok, összeraktam az állványokat, lassan alakul a dolog, ha érdekel valakit tolok majd képeket
-
aram01
nagyúr
válasz
lordjancso #1704 üzenetére
én most vettem hozzá egy dgx-et csak még nem volt időm belerakni, az xtremegamer egy rakás szar, olyat ne végy
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
lordjancso #1704 üzenetére
asus xonar dx/xd ajánlanám. Ár/érték arányban a legjobb. 18000 ft körül már kaphatsz.
-
lordjancso
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #1703 üzenetére
Ajánlanál/ajánlanátok egy jobb hangkártyát? Nem stúdiózni kell, csak a lentebb említett célokra.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
lordjancso #1702 üzenetére
a tv és a pc közötti váltás működik, szépen szól. Alaplapi hangkártyával nem fogod a teljes pompájában élvezni a rendszert.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Most készülök 80.000 forintot elkölteni egy Z906 hangrendszerre. Mondjatok róla pár szépet, erősítsetek meg abban, hogy megéri az árát.
Egyébként mire érdemes készülnöm már a vásárlás előtt? Elég hosszúak a kábelei? Érdemes lecserélni a gyári kábeleket? Hogy oldjátok meg, hogy ne legyene keresztbe-kasul kábelezve a szoba? Mennyire lesz gáz alaplapi hangkártyával? A hátsó hangsugárzókhoz lehet-e venni gyári állványt, vagy könnyen fel lehet őket fúrni a falra?
Én úgy szeretném használni, hogy a pc és a tv is rá lenne kötve, hogy egy gombnyomással tudjak váltani, hogy melyik eszközön szóljon éppen.
Zenét hallgatni, filmet nézni és nagyon ritkán játszani használnám. -
XtremLor
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1700 üzenetére
Teljes mertekben egyetertek!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest