Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy láma kérdésem.
A cucc egy samu tv-re van kötve optikai kábellel.(máshogy nem is lehet)
Még soha nem láttam a dekódoló jelzőt világítani.
Sem sima adásnál, sem hd-nél, sem amikor pc-ről megy a film all share-n keresztül.
Ez normális?
Szólnak a hátsó hangszórók 3d-n.[ Szerkesztve ]
Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1462 üzenetére
Köszönöm az infót!!!
Gyanús volt a dolog, mert nem vagyok elégedett a térhatással, holott azt olvastam itt, hogy milyen szuper a z906. Már az eladáson gondolkoztam, és hogy veszek egy komolyabb házimozi cuccot, de ezek szerint ez nem segítene.
A tv-t nem akarnám eladni,mert elégedett vagyok vele. (ue46es8000)
Most mi a fenét csináljak? Van valami algernatív megoldás?
Vagy csak az, hogy a z906-ot adjam el, és samu házimozit veszek?Ja és mi a fene az a "passthrough"? A google csak lefordította, de a nyers fordításból nem értem a lényegét.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1464 üzenetére
Köszi a választ és a tippet!
Közben elkezdtem böngészni a netet, hogy mások mit csináltak ilyenkor.
Elég gyenge az angolom, de ha jól értettem akkor valaki azt csinálta, hogy egy Monoprice HDX-401TA nevű switchert használt. Az elv hasonló:bemegy a jel coax-on, majd kifelé a video megy a tv-hez, a hang meg a házimozihoz.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1467 üzenetére
Köszönöm a válaszod, és a türelmed :-)
Nehéz eset.
Ha hd adáson filmet nézek, az elméletileg 5.1-es. Úgy tudom.
Azért kértem media card-ot, hogy működjön a timeshift és a felvétel.
Úgy tűnik valamit mindenképpen veszíteni fogok.
Vagy a z906-ot, vagy más tv-s funkciót, vagy a valódi 5.1-es tv hangot.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz varázsgömb #1469 üzenetére
Rossz helyen néztem.
Tudja a media card az 5.1-es hangot.
Egyenlőre marad a z906.[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1462 üzenetére
Valamit nem értek ennél a hozzászólásodnál.
A haverod szerint a samu tiltja optikán a passakármit, hogy samus cuccot vegyek.
De ha lecserélem a z906-ot valamilyen samus házimozira, attól még ugyanúgy csak ugyanazzal az optikával tudom összekötni a tv-vel. Akkor mit is nyertem? Ha előtte sem engedte át a nyers hangot,akkor a házimozi csere után sem fogja.Nem?Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1475 üzenetére
Üdv! Még az év elején beszélgettünk, hogy a samu tv-re optikával összekötve soha nem világít a z906-on a dekódolást jelző lámpa. Azt mondtad, hogy a haverod is panaszkodott erre, meg hogy vegyek külső média lejátszót, mert csak azzal lesz igazi 5.1-es hangom. Samu tv-ről közvetlen meg egyáltalán nem lesz valódi 5.1, a passz-akármi tiltása miatt. Nem hagyott nyugodni a dolog, 2 hónapja folyamatosan kerestem a megoldást, olvastam a különböző fórumokat, köztük a samu tv-ést is. Sok száz hozzászólás átolvasása után jelentem megvan a megoldás. Mondd meg a haverodnak, hogy lépjen be a samu tv; hang-további beállítások-spdif kimenet-hez, és ott a dolby digital-t kell kiválasztani, és láss csodát, lesz valódi 5.1, és a dekódoló lámpa is világít, tv-nél is, ha olyan a film.
Nem véletlen, hogy nem tetszett az eddigi (kevert/csinált)5.1. Most, hogy valódi lett, csak kapkodom a fejem az igazi térhatás hallatán az akció jeleneteknél, meg a különböző animációs filmeknél. Ég és föld! Nagyon állat!Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz HurricaNe27 #1586 üzenetére
Nem vagyok profi, csak lelkes amatőr,.ezért nem leszek szakszerű. Csak a tapasztalataimat tudom elmondani.
Azt vettem észre, hogy amikor nem világít, akkor is van valamennyi térhatás, de nem estem seggre tőle.
A párbeszédek a centerből jöttek, azzal nem volt baj. A hátsókból valamennyire jöttek az effektek, de nem volt éles elkülönülés, amikor pl. egy párbeszédnél a történet szerint a hátam mögül, a jobb v. bal oldalon beszéltek.De a legjobban az zavart, hogy a frontokat szinte egyáltalán nem hallottam. Az összes hangszóró szabályosan van elhelyezve. Amikor a frontokat előrébb raktam kb. fél méterre a center síkjától, akkor kezdtem hallani, de a térhatás messze nem volt olyan, mint egy moziban, mint amikor elhúz egyik oldalról a másikra egy autó.
Most, hogy a tv-ben át lett állítva a hangkimenet ahogy kell, és világít a dekódoló lámpa a film lejátszása közben, (hdd-ről, ami a tv-be van dugva), megjött az igazi térhatás. Leesett az állam, akkora a különbség! A Gravitációt néztük meg tegnap. Itt jött ki igazán. Ha láttad, akkor emlékezhetsz rá, hogy párbeszéddel kezdődik a film. A 3 űrhajós, és az irányítás beszélget. Minden ember másik hangszóróból szólal meg. Tisztán egyértelműen! Nincs áthallás másikból. Amikor a meteorok elzúgnak... Vagy ahogy a felrobbanó űrállomás darabjai szerte szét repülnek, és lehúztam reflex szerűen a fejem, amikor felém repült egy darab , és láttam is meg hallottam is, - a fülemmel "láttam", ahogy elzúg a fejem mellett. Na erre vártam!
Innentől kezdve fikázhatja is bárki ezt a Z906-ot, én már tudom miért kapta meg a THX minősítést!!!Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1588 üzenetére
Persze, ha a hdd a tv-be közvetlen van bedugva, akkor máshogy nem is lehet. :-)
Mediaplayerem (még) nincs, de szerintem inkább rögtön kellene belőle a hangot a z906-ba vinni optikával, akkor tuti nincs változás. Van hely kettő is.
Legalábbis én így csinálom, mert van ps3. Hdmi-vel van összekötve a tv-vel, de a hangot optika viszi a z906-ba. Világít is a dekódoló lámpa. A fiaim Fifa-znak éppen rajta, és olyan a hanghatás, mintha egy stadionban ülnék. :-)
Most kipróbáltam. Nekem a tv is, és a ps3 is rá van kötve egyszerre optikával a z906-ra.Átkapcsoltam a z906-on a bemenet választót a tv-sre. A lámpák jelzik, hogy megy be jel, de nem szól. Ha átkapcsolom a ps3-as bemenetre, akkor szól.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz HurricaNe27 #1589 üzenetére
Gépen mit értesz?
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1588 üzenetére
Na, a kedvedért leteszteltem a rendszert. A fiúk nem örültek, hogy elvettem tőlük a ps-t, de ez van.
Szóval, a ps-en belül, a menüjében kell állítani, hogy a hangot mivel viszem a megjelenítőre.
Ha hdmi van beállítva, akkor nem világít a decod lámpa. Ha optika van kiválasztva, akkor világít a lámpa. Ha a hdd-ről megy a film, ami közvetlen van usb-vel összekötve a tv-vel, akkor világít a decod lámpa.
Mondjuk, az nem teljesen világos, hogy ha hdmi-n megy át a ps-ről a hang, akkor miért nem világít a lámpa?Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1597 üzenetére
Köszi!.Megvan.
Hátha egyszer kijön egy firmware frissítés, ami majd engedi. (Ha szoftveresen van tiltva)
Vagy valaki meghackeli a rendszert...
Ha meg hardveresen nem lehet egy ilyen csúcskategóriás tv-nél (ue46es8000), akkor megtehetnek egy szivességet...[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
válasz HurricaNe27 #1599 üzenetére
Hosszú keresgélésre készülj.
Akinek van, nem igen fogja eladni, mert ár/érték arányban (szerintem) verhetetlen.
Gyönyörűen szól, és olyan basszusa van, hogy egy robbanásnál remegnek az ablakok, meg az ágy, pedig csak kb.25%-on áll, és a hangerő sincs maxon.
Aki meg eladná, általában olyan sokat kér érte, hogy teszel hozzá egy keveset, és veszel egy zsír újat, ami nincs széthajtva, plusz garis.
Én is hónapokig vadásztam, mire megcsíptem egyet 47-ért.Most gyorsan ránéztem, sem a vaterán, sem az apródon nincs egyetlen eladó darab sem, csak z906-ot keresők.
[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
válasz HurricaNe27 #1601 üzenetére
Minden áldott nap végignéztem a hírdetéseket. Decemberben, egy péntek esti napon rakta fel a srác az apródra. Nem voltam szégyenlős, szombat reggel negyed kilenckor felhívtam. 55-re tette fel. Elég jó a beszélőkém, ráadásul megéreztem, hogy ingatag jellem, ezért sikerült lealkudni 47-ig, bár többet is adtam volna érte. 9-kor már nálam volt a cucc. Óriási malacom volt.
A hab a tortán, hogy egy elég precíz srácé volt, aki mindenére nagyon vigyázott. Dobozában adta, minden hangszóró egyesével becsomagolva a saját kis zacsijában.
[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
válasz vzoltan #1597 üzenetére
Jé, egy újabb felfedezés!
A jó múltkor a tv hd adásokról is beszélgettünk, meg a térhatásokról, és hogy szerinted ezek nem azok.
Mint akkor említettem kábeles upc-s vagyok.
Nos, nem tudom milyen jel jön a kábelen, de nyomogattam a gombokat, és a tv-n átállítottam a kimenetet pcm-ről dts neo 2.5-re, erre kigyulladt a decod lámpa.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz Kabel15 #1609 üzenetére
Ha hajnal kettőkor olyan hangerővel hallgatod, ahogy egy ilyen filmet kell,(ahogy én is szoktam ), akkor tuti ki fog ugrani a pizsijéből a szomszéd, annyi kakaó van ebben a cuccban. Én is szeretem hangosan nézni az akció filmeket, (ha robban valami, akkor az ne csak pukkanjon, hanem remegjenek a falak, mint a valóságban ),de még soha nem kellett fullra feltekerni.
A kezdeti gyerekbetegségekkel ne foglalkozz, ez minden új termékkel előfordulhat, mára már kiforrotta magát.
Különben is erre való a gari.
Vedd meg bátran, nem fogsz benne csalódni! Sőt!Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz Kabel15 #1612 üzenetére
A z906-nál áresésre ne igazán számíts, nem nagyon mozog az ára. Az 50-60-at újonnan felejtsd is el. Használtan megy 60 körül.
Nekem ps3 és tv van rákötve optikával. Tökéletes. Gondolom a média lejátszókkal is megy, mert nem emlékszem, hogy valaki is panaszkodott volna rá.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
Olyan csavar, ami hozzá kell,( 1/4 x 20 x 1/2 ) csak nagyon kevés helyen van, de itt biztos találsz, én is náluk vettem: Fabory XI.ker. Hunyadi J.u.3. Csak vigyázz, milyet kérsz! Először belső kulcsnyílásút kértem, mondván;jobban néz ki. Azután majd' hanyatt estem, amikor 2.500-at kértek az 5 db. csavarért... Mondtam, hogy jó lesz a hatlapfejű is...
Nekem is Vogel's állványom van, csak a billenthető fejű. A tv alatt nem fér el a center, ezért jól jött, hogy billenthető, mert így fölé raktam kissé lefelé irányítva az ágy felé. Csak az a baj, hogy egyesével nem adják, így most az egyik hangszóró a radiátoron van, ami baromira zavar. Ha netán 3 párat vennél, akkor egy állványt átvennék.
[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
-
varázsgömb
aktív tag
Akkor jöhet a tv csere.
Nem tudom, hogy Te mennyi filmet nézel csatornákról, mi szoktunk, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan szól. Szombaton este volt a SzuperTv2-n a Mesterlövész. Volt benne pár tűzpárbaj, nem győztem kapkodni a fejem, amikor keresztül-kasul repkedtek a szobában a golyók. A párom nem nagyon izgul rá a házimozi hanghatásra,(nők!), viszont jókat nevetgéltem magamban, amikor éreztem, hogy össze-össze rezdült, amikor "elsuhant" a fülünk mellett egy gólyó.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
Nem tudom, hogy a Toshiba tv-nek milyen hangszórói vannak, de az én - amúgy csúcskategóriás, ue46es8000-es-, samu tv-ben olyan tré hangszórók vannak, hogy azon keresztül tv-zni felér egy kisebb fokú mazochizmussal. Akkor már inkább a z906-on, a 4.1-en nézném, ha nem működne az 5.1.
Mondjuk nem is lehet egyszerű a mai pár mm-es tv-kbe normális hangszórót préselni. :-)Azt kipróbáltad már, hogyha pendrive-ra v. hdd-re másolsz filmet és azt rádugod a tv-re, akkor lejátszáskor mit állíthatsz a hangbeállításoknál, ill. világít-e a decod lámpa?
Mert nálam nem mindegy, más lehetőségek vannak tévézéskor ill. hdd-ről történő lejátszáskor.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
Ja hogy nem digitális előfizetésed van? Nem vagyok szakértő, de akkor szerintem nem is fog világítani a decod lámpa,.mert nem megy bele megfelelő jel. Akkor Neked coax kábelen megy a tv-be a jel, nem stb-ba és nincs kártya sem?
Nekem digitális upc előfizum van, és CI+ kártya. XI.ker.
A lejátszható formátumokkal most megfogtál, xvid-et nem próbáltam,állítólag lehet
Mkv-t szoktam letölteni.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Azt vettem észre, hogy a bal hátsó hangszóró hirtelen sokkal hallkabb lett a jobb oldalihoz képest.
Tapasztalt már valaki ilyet? Ötlet valami?
Köszönöm a segítséget!Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
Ja, és azt kipróbáltam, hogy felcseréltem a két hátsó hangszórót, de maradt a probléma. Tehát nem a hangszórókkal van gond. A tv-re van kötve optikával, abból megy a hang a z906-ba.
Na vissza az egész! Eszembe jutott valami, és kipróbáltam. Kihúztam az optikai kábelt a z906-ból, visszadugtam és láss csodát, megjavult.
Optikai kábelnél van olyan, hogy kontakt hiba???Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #1770 üzenetére
Talán nem működik rajta a hangerő szabályozó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 14 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest