Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harcos88
csendes tag
Sziasztok!
A Mai nap folyamán beinvesztáltamén is egy ilyen hangrendszerbe!
-Hát mit mondjak bődület mekkora erő van benne,alig tekerek rajta valmennyit,és már dübörögnek a falak,meg az ajtó.
Olvasgattam hogy sokan a Z-2300-omhoz mérik.
Személyes tapasztalatom volt azzal a hangrendszerrel,4évig használtam,de a nyomába se ér ennek a típusnak.
Sokkal erőteljesebb a mély,és tisztábbak a csipogón a hangok,meg a magas hangsávok.Szóval teljesen megvagyok vele elégedve,de látom azért és olvasom is egyben,hogy jönnek elő sokakknál a bajok,remélem én így nem járok.
Üdv:Harcos
-
SsPL711
őstag
Sajnos nekem is előjött ez a recsegés a potméternél.
Valószínűleg tényleg alul méretezett, vagy gyártástechnológiai spórolás okán, nem elég vastagon vitték fel az ellenállás réteget.
Én is szoftveresen állítgatom, állítgattam eddig, ezért nem is vettem észre, csak egy-két heteEsetleg kontakt spray-vel be lehet fújni, azt még nem néztem, hogy valóban be lehet e fújni vagy zárt a potméter.De, nem biztos, hogy ez a jó megoldás, lehet, hogy inkább cserélni kéne egy tartósabb, nem alul méretezett darabra. Én emiatt biztos nem fogom visszaküldeni, nem szeretek bajlódni ilyen dolgokkal, megoldom valahogy máshogy, saját megoldással, de nem biztos, hogy szép lesz, viszont tartós lesz.Nekem se recsegett egyik korábbi 2.1-es Logitech hangfal szettem, de nem is volt ekkora teljesítményű egyik se.
Van két asztali sztereó erősítőm, nem mai darabok, de ezeknél is sajnos ez a jelenség tapasztalható.
Az egyik egy Pioneer a másik egy Denon. -
oso
csendes tag
Egy jóval korábbi kommentben én már írtam, hogy sajna kiábrándító recsegést, ropogást tud produkálni a Z623 hangerőszabályzó potija. Ezt többen meg is erősítettétek itt, de érdekes módon egyáltalán nem mindenki jegyzi ezt meg, mint előnytelen tulajdonságot. Ezek szerint nem törvényszerű, hogy mind ilyen? Csak mert korábban arra a megállapításra jutottatok itt, hogy valszeg mérnöki tervezési hiba állhat ennek a hátterében. Ha igaz, hogy az ellenállás alulméretezett, akkor miért nem mindenkinél ilyen recsegős? Vagy olyan sok az igénytelen (már bocs), és ezzel nem is törődnek?
Én a 2. Z623-at használom, mert az első is nagyon recsegett. Ott viszont egy idő után már a főkapcsoló is nagyon durván pattogott, recsegett, és egyre rosszabb lett. Azt nekem végül is cserélték egy zsír újra. Örültem is, csakhogy az újnál ugyanúgy megvan ez a hangerőnél. De legalább itt a bekapcsoló jó (egyelőre). Igazából már megbékéltem vele, de nagyon márka romboló ám ez. Nem értem, hogy ezt hogy engedhetik meg maguknak. Főleg, hogy már sok éve piacon van ez a termékük. Akkor meg miért nem javították ezt? Nyilván számtalan visszajelzést kellett, hogy kapjanak már eddig erről. Én egyébként találkoztam több, kisebb Logitech 2.1-gyel, és egyiknél sem volt ilyen probléma. A 7000 Ft körüli LS21 se recseg egyáltalán. Úgyhogy ez a Z623-nál több, mint gáz szerintem. Pedig semmi más bajom nem lenne vele.
És még egy nagyon érdekes tapasztalat, amire szintén jó volna némi magyarázat. Azt találtam ki, hogy beállítom adott pontra a hangerőszabályzót, és utána már csak szoftveresen fogom vezérelni azt. Magyarul nem fogok fizikailag a potihoz nyúlni, vagy csak nagyon ritkán, hogy ezzel is kíméljem hosszabb távon. Nos, ez nagy tévedésnek bizonyult. Ugyanis rájöttem, hogy minél kevesebbet használom, annál rosszabb. Méghozzá olyannyira igaz ez, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor egy idő után majd szét szakad, akkorákat durrog, pattog, ahogy állítanám rajta a hangerőt. Így tehát a konklúzió részemről az, hogy mindenképp használni kell, mert ha serceg is, de fényévekkel halkabban, mintha direkt nem piszkáljuk. Nekem már a 2. szettet nincs kedvem visszaküldeni nekik, mert minek? Hogy a harmadik is recsegjen? :-) -
SsPL711
őstag
válasz
Leigazoka #180 üzenetére
Ne keverjük a professzionális erősítők Watt számait a konzumer piacra szánt eszközök RMS Watt számaival,
Valamint azt se felejtsük el, hogy a gitárerősítők nem csak sub basszus tartományra szolgálnak, sőt arra nem feltétlenül.
A Z506 egy 5.1-es rendszer, a Z623 egy 2.1-es árban is magasabb kategória.
Én nem szoktam a basszust félig se tekerni, nemhogy 100%-ra.
Hiába a 2 utas szatelitek a T&V-ben, eleve nem lehetnek jó szinergiában egymással, ha tekergetni kell az erősítőn a magasat, max.-ra.
Nem egy hangfalat építettem már, többnyire 2 utasakat és mélyládákat.
A kétutasoknál soha nem kellett hangszínezővel játszani az erősítőn, passzív elemekkel, más néven szűrő tagokkal kellett összehangolni a 2 külön tartományban dolgozó hangszórót egymáshoz.A mély ládáknál pedig igen is kell a teljesítmény és a membrán felület, egy tranziens mély frekvencia pontos megszólaltatásához, komoly, nagy-teljesítményű erősítő szükséges, hogy a membránt megfelelő kitérésre ösztökélje a másodperc tört része alatt és a membrán felesleges rezgéseit kontrollálja.
Reflexnyílást nem eltakarni szokás, hanem az adott ládához hangolni.Ha már subwoofer, ajánlom a figyelmedbe a REL Acustics Ltd.-t.
-
Leigazoka
tag
Ma voltam a Media Marktban és vol alkalmam kipróbálni a Z623-t ( egy ideig szerettem is volna beszerezni / a Teufel D500 at is szemeltem ( Berlinben ki is probáltam .. na az THX.. mondjuk 150 e ért.
Igaz, hogy csak telóról hajtottam meg és 60 % hangerő 100% basszus... de így is érezhető volt a minőség javulás a Z506 hoz képest... a teló szinte semmit nem mutatott a szett erejéből mondjuk..
( kalapács-Majdnem szabadon; AC/DC- Back in Black, Ossian 25 éves jubileum dobszóló ) számokkal tesztelve.
+ több ofórumon láttam, hogy nem a Watt számít hanem hogy az adott teljesítményből mit hoz ki az erősítő a hangszórókból... pl: lehet 200 w os is ha a hangszóró nem adja le/gitár ampba is pl: 5 W csövesbe 70W hangszórót tesznek v. 10 W ba 30 sat.
A Ratselnek fa dobozos 2 utas szatelitjei, kb 16 cm mély hangszórója van.
Külön erősítője... nem fix kábelezés .. ami a Z506 hoz képest nagyon tetszik.
és háló a reflex nyilás belső részén ( régi hi-fi 5.1 sub ján is volt.. csak még fiatalon hülye fejjel kivágtam .. és azután a tiszta hangból erősen torz hang lett).Gondolom ha az otthoni Xonar DX el hajtottam volna meg a Z623 -t akkor lett volna sokkal jobb a hangja mint telóról.
-
SsPL711
őstag
válasz
Leigazoka #178 üzenetére
A "teszt" amit olvastál hemzseg a hibáktól, feltételezésektől, Z623-as összeghasonlítást nem olvastam, ellenben Z323-ast említ, hogy azokhoz képest milyen tiszta a T&V.
Majd utána azt pedzegeti, hogy állítgatni kell a magasat, mert sok a mély a T&V-ben.
A "cikk" vagy "teszt" egy erősen marketing szagú hirdetés, mindenféle mérést és egyéb konkrétumot nélkülöz.
Dilettáns megjegyzésekkel tarkított tényeket viszont annál jobban állít, pl. ezen jót röhögtem, (részlet):
"...csak 30 Hz lehet a mélynyomóból kihozható hangok legalacsonyabb frekvenciája, szóval ez alatt nem igazán fogunk hallani semmit, holott az emberi fül képes a 20 Hz-et, de akár az alatti értéket is befogadni."A Z623-as 130Watt-os mélynyomó teljesítményét nem tudom, hogy hasonlítja egy 30Watt-os mélynyomóhoz...stb, még ha az egy felélesztett, neves(?) német gyártó terméke is legyen.
Hozzátenném, hogy nem akarom védeni a Z623-at, nem vagyok Logitech Fan, de ez alapján a "cikk" vagy "teszt" alapján dönteni, nagy bátorság.
Meg kell hallgatni mind a kettőt (Z623 vs. T&V) ugyan arról a forrásról ugyan azokkal a zenékkel, ugyan azon körülmények közt, majd dönteni vagy akár véleményt alkotni.
De, nem úgy mint ez a tesztnek nevezett förmedvény. -
Leigazoka
tag
Üdv,
2.1 vásárlása előtt állok és kérdezném, hogy ha a Z623 mélynyomóját az asztalom fiókja alatti rész végét egy dekor lap határolja. Ha ebbe az üregbe tenném be a Sub - ot akkor az jó lenne - e vagy ki kellene szedni a lap egy részét dekopir fűrészel, hogy több levegőt... vagy teret kapjon... / rakjam az asztalra?
Még egy:
[link]
[link]
ban gondolkozom mert:
[link]
tesztje alapján elvben jobban szól a Z623-nál...
A vásárlás célja Rock, metál zene hallgatása, film illetve pc játék lenne. -
Rasiel
senior tag
Köszi, hogy mégegyszer meghallgattad őket, most a Logi rendszereden is.
Papa Roach számnál a "problémás" résznél pár másodperccel előbb is lehet hallani a jobb oldali szatelitből enyhébb recsegést.
SOAD-nál pedig hallottunk a gitárszólónál. Nálam jobban ki lehetett hallani, mint a másik rendszer esetében. Mégegyszer írom, nem durva, de azért lehet észlelni.
Elképzelhető, hogy nincs igazam, de én még mindig azt mondom, hogy ez hiba a számokban.
Ha érdekel és még nem unod, netán van kedved megnézni, akkor tudok további kettőt is mondani. Avril Lavigne - Freak Out: rögtön az elején, pár másodperc elteltével hallható - inkább úgy írom - enyhe "pattogás", illetve a szám legvégén is 1-2 másodpercre.
David Guetta - Gettin' Over: Itt is a legelején hallható, de érdemes hozzá feljebb tekerni a hangerőt. Egyébként, ha emlékeim nem csalnak ez volt az a szám, amit írt fórumban egy illető, hogy problémája van vele. -
-
Rasiel
senior tag
Közben sikerült meghallgatnom bátyám gépén a SOAD számát. EQ nélkül youtube-on nem hallottunk recsegést, viszont Winampal, EQ mellett már lehetett érzékelni kisebb recsegést, pattogást az említett résznél. MP3 formátumban hallgattuk.
Komolyabb hangkártyával ezek a "hibák" egyébként jobban hallhatók, hiszen - mint már írtam - youtube-on, EQ nélkül nálam minimálisan ugyan, de érezni lehetett kisebb recsegést (ezért is írtam, hogy ne a youtube minőséget nézzük, mert Aimp3-al, flac formátumban jobban érezhető volt).
Összességében ezek alapján úgy vélem, hogy ezek a "hibák" a számokban vannak benne és nem az én rendszerem a ludas, emellett van egy olyan érzésem, hogy ha az eredeti CD-ről hallgatnám, akkor sem lenne ez másként. Egyébként ezeken kívül még pár számban tapasztaltam ezekhez hasonlót.Mindegy is, nem fogok a kardomba dőlni emiatt, mert nem akkora probléma ez, csak érdekes, és kíváncsi voltam, hogy más miként tapasztalja ezeket.
-
SsPL711
őstag
Ezt most kivételesen fejhallgatóval hallgattam. (család TV-t nézett)
Hangkártyáról optikai kimenet -> Audioengine D1 -> Fejhallgató kimenet.
Vagy Audioengine D1 RCA kimenet -> Z623
Lejátszó: Foobar, Output: WASAPI event, EQ nincs és FLAC vagy minimum 320-as mp3, na meg Youtube, de ott is a HD-t szeretem.Hibákat benne hagyni nem biztos, hogy hagytak.
Elképzelhető, hogy mikor készült a FLAC, ott lehetett valami gubanc a kódolás közben, vagy eleve hibás volt amiből a FLAC készült.
Biztos vagyok benne, ha eredeti CD-ről hallgatnád nem lenne "hiba", de ha mégis akkor a Te rendszeredbe lesz a hiba. -
Rasiel
senior tag
Köszönöm, hogy időt szakítottál rá és megnézted.
Az előbbinél eléggé hallható, az gondoltam, hogy fel fog tűnni. SOAD-nál viszont youtube alatt annyira nem érzékelhető, ott közel kellett hajolnom a szatelitekhez, hogy halljam, valamint feljebb is kellett csavarnom a hangerőt. EQ nélkül meg igazán fel sem tűnt volna, ha nem tudom, hogy annál a résznél kell figyelni a recsegésre, tehát ott minimális hibáról van szó ugyan, de azért hallható.
Egyébként szerinted ilyen hibákat hogyhogy képesek benne hagyni a számokban?
Emellett még érdekelne, hogy Z623-hoz milyen hangkártyát használsz és hogyan szoktad hallgatni a zenéket? Gondolok itt a programra, esetleg EQ-val, vagy anélkül, DirectSoundon keresztül, stb. -
Rasiel
senior tag
Köszönöm!
Talán ez a legegyszerűbb mód, mert, ha nálad hibátlan, akkor érdemes nálam kutakodni. Elsősorban ezért is írtam ide, mert nem akartam felesleges próbálkozásokba bocsátkozni, ha egyszer van egy ilyen út.A helyzet az, hogy jelen pillanatban nem tudom mással megnézni, esetleg még az alaplapi hangkártyával. Csak, ha egy mód van rá, akkor nem akarok drivereket telepíteni, stb.
És köszönöm az előző hsz-ben leírtakat is, hasznos infók voltak!
-
Rasiel
senior tag
Szatelitek recsegnek, de mint mondtam mindig egy adott részletnél, így inkább arra gondolok, hogy a számokban van ez a hiba. Abszolút nem sokban, de azért gondoltam rákérdezek, mert picit böki a "csőrömet". Nem durva torzításról van szó, de azért lehet észlelni. Alacsony hangerőn is lehet érzékelni. Anno, pár évvel ezelőtt PH!-n olvastam egy fórumot, ahol valaki írta, hogy egy számnál recsegést hall, mindig ugyanazon résznél, de csak magasabb hangerőn lehet érzékelni. Megnéztem és nálam is jelen volt. Ezért lenne jó, ha valakinek lehetősége nyílna megnézni ezeket a számokat. Egyébként Youtube-on is meg lehet tenni, mert, mint írtam ott is hallható, igaz nem olyan mértékben, de ez természetes.
Közben rátaláltam az MP3 lejátszómra, de sajnos zenét nem tudok rátenni, mivel az USB részét nem tudtam működésre bírni. -
SsPL711
őstag
Ebben az esetben találgatásokba kell bocsátkoznom.
Két lehetőséget látok ami miatt a probléma jelentkezhet:
1., Porszem vagy valamilyen szennyeződés kerülhetett a csévetest és a fixmágnes közé (ennek kisebb esélyét látom)
2., A hangszóró membrán felületének azon részén ahol a tekercsek vezetékei vannak, elképzelhető, hogy a vezeték megtört, de még kisebb membránkitérésnél érintkezik, nagyobb membránkitérésnél viszont csak részlegesen. Ez okozza a recsegést szerintem.Igaz, hogy két probléma forrást írtam, de közben eszembe jutott egy harmadik.
3., Valahol az erősítőrészben, vagy a hangfal és a hangkártya összeköttetésében kontakt hiba lép fel, erős rázkódás esetén. Ezt elég nehéz lehet kimérni.
Szerk: Egyébként, mi recseg, a szatellitek vagy a mély láda?
Meg az se mindegy, hogy milyen hangerő mellett jelentkezik a probléma.
(folyamatosan eszembe jutnak dolgok a problémával kapcsolatban)
Javaslom próbáld meg a Logitech magyar képviseletét, hátha tudják garancián kívül orvosolni a problémát, még az is lehet, hogy kapsz egy újabb típust, ha nem javítható a jelenség és ők is tudják saját körülményeik közt reprodukálni.
-
Rasiel
senior tag
Igen, már megtettem volna ezt a lépést, csak sajnos nem igazán volt rá lehetőségem. Ha emlékeim nem csalnak, jó pár évvel ezelőtt a Papa Roach számot bátyám gépén meghallgattam és ott is előjött ugyanannál a résznél az a recsegés. MP3 lejátszómat viszont elkevertem valahol, pedig most jó szolgálatot tehetne, ez eszembe jutott nekem is.
-
SsPL711
őstag
Akkor most jön a második lépés
Ha van rá lehetőséged, akkor ugyanezekkel a "problémás" részletekkel, egy másik eszközön is próbáld ki légy szíves. Tehát egy másik forrsáról, mp3 lejátszó, vagy másik gép másik hangkártyájáról.
Esetleg ha ugyanezen gépnek van alaplapi hangkártyája, akkor az is jó. -
Rasiel
senior tag
Köszönöm válaszod!
Custom EQ nélkül is lehet hallani, de természetesen így enyhébben. Youtube-on is meghallgattam őket és ott lehet hallani, de - nem meglepő módon - visszafogottabban jelentkezik ez a torzítás. Videólejátszó szoftveremmel még megpróbáltam, ugyancsak előjön a recsegés, ugyanazon részeknél, tehát ez a lehetőség is kizárva.
Mielőtt beírtam ide, nagy százalékban mondtam azt, hogy adott dalokban van benne alapból ez a recsegés/torzítás. Viszont kissé féltem, hogy mégsem, mert több számban, több előadótól is hallottam ezekhez hasonlót.Szerk.: Egyébként EQ-t anno megpróbáltam úgy beállítani, hogy ilyenek ne forduljanak elő, több napot elidőztem vele, viszonylag sok dalon kipróbáltam, így gondoltam, hogy nem azzal lesz a probléma. Xonar driverből állítom rá a "hangszínszabályzót", nem adott szoftverből.
-
Rasiel
senior tag
Üdv!
Jó ideje - konkrétan 6 éve - nyúzom a Z623 elődjét, egy Z-2300-at. Zenehallgatás közben kisebb, néhol jobban hallható recsegésekre lettem figyelmes. Igaz régebben is találkoztam ilyennel, de akkor nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Most viszont több alkalommal előfordult, persze mindig egy adott résznél, így gondoltam megpróbálkozok itt, hátha tud nekem valaki segíteni.
Pl. System of a Down - Lonely Day c. száma alatt is van egy ilyen rész, 1:40 - 2:00-ig vagy még mondhatnám a Papa Roach - Getting Away with Murder c. számát is, amelyben 1:40 - 1:55 között hallható recsegés. Arra lennék kíváncsi, hogy nálatok is előfordul-e, az adott dalban van vagy esetleg nálam van a hiba? Persze itt most nem a youtube minőségre gondolok. FLAC formátumban vannak meg a gépemen, AIMP3-al hallgatom őket, WASAPI segítségével, egyénileg beállított EQ-val egy Xonar Essence STX kártyával.
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
-
SsPL711
őstag
válasz
BenJoe80 #159 üzenetére
Ne haragudj, de semmit nem tudok róla.
Z623 vásárlása előtt gondolkodtam az 523-ban, de végül 623-lett, amit nem bánok.
Nekem előtte egy Z3e-m volt, azzal is meg voltam elégedve, de a 623 inkább a Z 2300-hoz hasonlít jobban.
Hangzásban a 623 jobb, teljesítményben pedig a 2300 a jobb.
De ezeket is csak videón láttam, személyes tapasztalatom csak a 623-al és a Z3e-vel van. -
BenJoe80
senior tag
Köszi. Esetleg tudsz valamit mondani róla? Személyes tapasztalatok? Ahogy azt korábban említettem nekem egy X-230-m van és az nagyon-nagyon jó, bevált, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nekem - annyi pénzért - az a standard.
A szüleimnek vettem az X-230-as utódját - sajnos nem emlékszem már, hogy melyik volt az (talán a Z-313) -, de azzal messze nem voltam úgy megelégedve mint az X-230-al.
Szóval ha tudnál esetleg a Z-523-ról mondani...
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Egy Toshiba 39L4353D tévéhez keresek egy 2.1-es hangrendszert. A PC-hez anno egy Logitech X-230-t vásároltam, amivel a mai napig nagyon-nagyon meg vagyok elégedve, sajnos már csak használtan kapható. Milyen 2.1-es Logitech-et tudnátok ajánlani a fent említett tévéhez, ami legalább olyan hangminőséget hoz mint a az X-230-as?
-
AMG666
csendes tag
Én kitartok a jó öreg Z623 szettnél!
A komolyhoz Sony str-dn1040+Yamaha! -
SsPL711
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #153 üzenetére
Mi ez a gagyi Prodipe?
Sok örömet a hallgatásához -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Na tökösök, könnyes búcsút veszünk egymástól. Szerettem/szeretem a z623-at,de muszáj volt vegyek valami komoly cuccot
Szóval egy Prodipe Pro8 lett.
-
Meelt
csendes tag
Jelentem cserélték a hangrendszert!
-
Meelt
csendes tag
Már több mint egy hete ott van náluk... és még mindig semmi
Ezek szerint valószínűsíthető, cserélik? Na de tényleg valaki írja már le légyszi, mi volt a legkissebb sérülés vagy bármi, amiért cserélték! -
Meelt
csendes tag
Hát fel kell venniük a basszust és majd ha dübörög előjön...
De nem csak dübörgésnél jön elő.. Bármikor. Nekem ne küldjék vissza úgyanígy... Volt már valakinek szerízelős esete? Meséljetek kérlek -
Meelt
csendes tag
Nemrég vitte el egy GLS futár, azt mondta, hogy kb egy hét... Mennyi esélye van hogy cserélik?
-
SsPL711
őstag
Nem tudom, kérdezd meg a boltot, ahol vetted, hogy mit reagálnak erre a problémádra.
Én hiába mondom, hogy cserélni kell ha ők úgy döntenek, hogy ez nem garanciális probléma.
Esetleg, ha az üzlet ahol vetted ellenállást mutat, akkor érdemes a Logitech ügyfélszolgálatot felhívni és tájékoztatni őket erről, vagy megkérdezni, hogy ők tudnak e segíteni ebben, esetleg fogyasztóvédelem.De, nem kell előítéletekkel nekiindulni, lehet, hogy szó nélkül cserélik.
Ezek szerint Te jobban szétszedted, jobban megnézted, én egyáltalán nem nyúltam még ilyen módon a mély ládához, ezért nem tudok ilyen jellegű tanácsot adni, szerencsére nincs vele gondom, egyelőre.
-
Meelt
csendes tag
SsPL711 szeritem az lesz amit te mondtál!!
A membrán körüli műanyag szar cicereg szerintem, mert leszedtem a rácsot, meghúztam az összes csavart, csinálta. Miután lefogom a műanyagot abbahagyja, vagy egy másik részén csinálja...
Mit tegyek, visszaküldhetem cserére? mert nem hinném hogy annyira ragasztgatnak... Milegy
en?
-
SsPL711
őstag
Végül leszedtem, most egy KX drivert, majd otthon próba.
Eddig lehet, hogy nem jó drivert szedtem le (nem 64Bit-est).
Mondjuk, mivel optikai kimenetet használok az alaplapiról, nem hiszem, hogy jobb forrás lenne az SB Live!.
Nincs kedvem ma bohóckodni a géppel, inkább hallgatom azzal ami most van -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Nekem xonar d1 van a logi alatt.
Már nem tudnám letenni,nagyon zsír. -
SsPL711
őstag
Nincs infóm Asus hangkártyákkal kapcsolatban, nem használtam soha.
SB Live! 5.1-em van, de sajnos az nem megy Win7-el. Pedig annak nagyon jó hangja van az alaplapihoz képest is.
Egy Asus Xonar U1-et vettem nemrég használtan, ez egy külső USB-s "hangkártya".
De, aztán eladtam amennyiért vettem, nem azért mert nem volt jó, hanem mert előtte meg egy USB-s DAC/AMP-ot vettem, fejhallgatóhoz.
Most a DAC optikai bemenete kapja a jelet az alaplapiról.
De a Z623 az alaplapi analóg kimenetéről van "táplálva".(Néha a DAC-ról RCA-n) -
Meelt
csendes tag
Amúgy gondolkodtam egy Asus Xonar DGx-en, tudsz róla valami infót? Jó, nem jó?
-
Meelt
csendes tag
Features
Hardware Features
High-performance DACs with 97dB SNR (A-Weighting), ADCs with 90dB SNR (A- Weighting)
Meets performance requirements for Microsoft WLP 3.0 Premium desktop and mobile PCs
Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 sound playback, plus 2 channels of independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output
Two stereo ADCs support 16/20/24-bit PCM format, one for stereo microphone, one for legacy mixer recording
All DACs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
All ADCs support 44.1k/48k/96k sample rate
16/20/24-bit S/PDIF-OUT supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
16/20/24-bit S/PDIF-IN supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
Up to four channels of microphone array input are supported for AEC/BF application
High-quality analog differential CD input
Supports external PCBEEP input and built-in digital BEEP generator
Software selectable 2.5V/3.75V VREFOUT
Two jack detection pins each designed to detect up to 4 jacks
Supports legacy analog mixer architecture
Wide range (–80dB ~ +42dB) volume control with 1.5dB resolution of analog to analog mixer gain
Software selectable boost gain (+10/+20/+30dB) for analog microphone input
All analog jacks are stereo input and output re-tasking for analog plug & play
Built-in headphone amplifiers for each re-tasking jack
Two GPIOs (General Purpose Input and Output) for customized applications
Supports anti-pop mode when analog power AVDD is on and digital power is off
Supports digital microphone interface for improved voice quality 48-pin LQFP ‘Green’ package
Software FeaturesMeets Microsoft WHQL/WLP 3.0 audio requirements
WaveRT-based audio function driver for Windows Vista
EAX™ 1.0 & 2.0 compatible
Direct Sound 3D™ compatible
A3D™ compatible
I3DL2 compatible
HRTF 3D Positional Audio
Emulation of 26 sound environments to enhance gaming experience
10-Band Software Equalizer
Voice Cancellation and Key Shifting in Karaoke mode
Realtek Media Player
Enhanced Configuration Panel to improve user experience
Microphone Acoustic Echo Cancellation (AEC), Noise Suppression (NS), and Beam Forming (BF) technology for voice application
ALC888DD-GR features Dolby® Digital Live and DTS® CONNECT™ software (Optional)
ALC888H-GR features Dolby® Home Theater(software feature) -
Meelt
csendes tag
A gyártó oldalán ez áll: - 7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC888 Audio Codec)
-
Meelt
csendes tag
Amúgy alaplapi, Asrock 7.1 HD Audio, társai közül a legjobb..
-
Meelt
csendes tag
Biztos hogy a mélynyomó az, amúgy hallgattam a reflex nyílást is és onnan egy picit erősebben hallottam.. Nem tudom.. Majd felveszem a kapcsolatot valamelyikkel... De köszi a gyors választ!
-
SsPL711
őstag
Ameddig garanciális a termék addig az adott boltba kell vissza vinni, ahol vásároltad.
Garancia lejárta után lehet a Logitech-el felvenni a kapcsolatot és az ajánlatait meghallgatni.Nem értem miért kell a basszust 100%-ra feltekerni,
100 négyzet méteres szobában hallgatod? (Ja, látom nem)
50%-nál jobban nem tekertem fel a basszust, nem volt rá igényem.
Lehet, hogy a mély ládában valami kilazult, de lehet, hogy nem is a mély láda "cicereg" hanem valami tárgy a szobában. Vagy a mély ládán az a fényes műanyag keret a hangszóró rács körül. Vagy a "zenében" van torzítás vagy nem jó minőségű ami szól.
Mire van kötve a hangszóró szett, alaplapi hangkártyára?Most meghallgattam még egyszer a videót, asszem a bassreflex "port"(cső) rezonál.
Még egy ötlet: a hálózati csatlakozó nem zavarszűrős és a hálózat zaja is "kijön" amit hallasz.
"Egyebet nem tudok mondani, kérem kaccsolja ki."
-
Meelt
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=Lj9f7LpHTac&feature=youtu.be
Itt egy videó róla, 6. másodperctől lép be, basszust vegyétek le mert nem fogjátok hallani...
-
Meelt
csendes tag
Sziasztok! Egy elég nagy probléma van, hangfalamon ( z623) kb 10 perce azt észleltem, hogy a membrán ha egy kicsit feljebb veszem a basszus és felhangosítom, ( 100% bass 40-50% vol) a membrán ilyen "ciripelő" hangot ad, mintha levált volna róla egy réteg vagy nem tudom... Rohadtul aggaszt, mit tegyek? Nem nyírtam ki, nem tettem rá egy DJ erősítőre, semmi olyat nem csináltam ami kárt okozhat, jó egyszer kétszer hangosabbra vettem, de arra mindig vigyáztam, hogyha már torzít akkor lejjebb veszem.
A tényállás az hogy ezt a systemet a hardverker.hu-n vettem, én vettem át az üzletben, nem is az üzlettel van a probléma haenm hogy ugye megvan a pénztárbevételi bizonylat, a számla, és a garanciajegy, viszont valami garanciás cuccot mondott az eladó csávó, hogy elküldi az email címemre, én azt ellenőriztem még utána de semmit nem kaptam de ezen kívűl ugye van egy garanciajegyem meg a két másik papír.
Mi az ISTENT csináljak? Hova kell ilyenkor fordulni? Logitech? Az üzlet?
Nagyon kérlek segítsetek!!!
-
mcs
veterán
Meló miatt ismét megjártam a Mediat, aztán megbőgettem a Z623at. Hát egyszer biztosan veszek, ha törik, ha szakad. Olyan érzésem támadt, mint amikor a Sony MDR-XB600 fejest használom, amivel kb egyező módon hozza ki a legalsóbb mélytartományt. Egyszerűen szuper!
-
Szpájki
tag
szerelte már valaki a mélyládáját?
Az érdekelne, hogy át lehet e alakítani 12v betáposra, autóba szerelés miatt. -
SsPL711
őstag
Attól függ mit tud az alaplapi és mit értesz komolyabb hangkártya alatt.
Itt most a paraméterekre gondolok.Igaz én próbáltam alaplapival is meg USB-s külső DAC-al, de nem sok különbséget vettem észre.
Vagy nem figyeltem rendesen. Vagy nincs komoly eltérés az alaplapi hangkártyám és az USB-s DAC paraméterei között.
Meg attól is függ, hogy milyen minőségű hanganyagot hallgatsz.
128Kbps MP3-hoz mindegy, hogy alaplapi vagy dedikált hangkártyáról hallgatod, sok különbség nem lesz.
Sőt egy jobb hangkártyával, lehet, hogy jobban előjön a hangzásban a hanganyag rossz minősége. -
Villa7
tag
Ilyen cuccom van királyul szól, de egy komolyabb hangkártyát ha vennék mellé az alaplapi helyett akkor lenne változás?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Nekem,amikor meg lett a cucc. Még 3/4 hangerőn sem hallgattam. Max a fél volt,ezt így kb 3 napig. Aztán elkezdtem egyre többet adni neki.Sőt később olyan is volt,hogy egész délelőtt szinte max hangerőn és 60% mélyen toltam az electro houset
Most egy éve,hogy meg van semmi baja. (kopp-kopp) -
bagi21
csendes tag
Sziasztok. Kb fél éve hajtok egy z 623-t.A napokban háromnegyed hangerőn ment majd kis idő múlve szúrós szag jött ki a mélyből.Kihúztam kis idő múlva visszadugtam és ugyanúgy ment mint eddig semmi baja nem volt.Azért felhívtam a Logitech szerviz központját mert még garanciális a termék,akik kis idő mőlva küldtek is 1 új z623 t ami 2 napja van nálam reggel úgy kezdte hogy cicergett a bal szatelitje majd ugyanúgy mint az elődje szúrós szag a mélyből és el is szállt a bal szatelit,de a jobb és a mély hiba nélkül megy.Laptopról hajtom így gondolom az nagyon nem tudja túl terhelni .Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba?
-
vjungesz
tag
Hát igen, kicsit húzósabb, nem beszélve a Bluetooth-os verzióról. Nem is értem, hogy lehet plusz 20000 Ft-ot felszámolni érte. A Logitechnek ott van a külön megvehető Logitech Wireless Speaker Adapter 10000-ért, amit cserébe bármi máshoz is lehet használni. Na hát csak minden út oda vezet
-
mcs
veterán
-
vjungesz
tag
Hát akkor ezek szerint akkor sem lett volna jobb ha ideális körülmények között hallgatom meg a 323-at. Fűrészelni meg csaknem akarnám, akkor inkább a drágább modell
.
Jó, hogy írtad, hogy volt 323-ad, így még biztosabb leszek a dologban. Igen én is arra búgós mélyre gondoltam, elég kellemetlenül hangzott.Igazából nagyon nagy valószínűséggel ez lesz, de mivel van még 3 hetem pontot tenni a dolog végére, így nyilván nézelődök. Van a Harman Kardon-nak is tetszetős 2.1-ese, csak azt nem tudom, hogy jól is szól-e. Igazából az egyik barátomnak van egy JBL hangfalpárja és nagyon szépen tisztán szólnak, mondjuk tény, hogy azt nem használnám elektronikus zenéhez, valószínű nem is szólna jól. Na mindegy, az jött még szembe mostanában, szívesen meghallgatnám.
[link] -
mcs
veterán
válasz
vjungesz #105 üzenetére
Z323 nekem is volt nemrég, és azt én se szerettem annyira. Nem is igazán a mélyet emelte, hanem a búgós középmélyet olyannyira, hogy erősen ráterpeszkedett a szatelitek hangjára. Ráadásul a mélynyomó reflexcsöve is túl vékony volt a dobozhoz mérten, ami miatt fura, lifegő, ,,röfögő" hangokat hallatott magából basszusosabb zenéknél. Felére fűrészelve a csövet jóval barátságosabban szólt.
Pillanatnyilag a Z523al teljes mértékben elégedett vagyok, de hozzá képest sem hiába annyival drágább a Z623, amennyivel. A Z523 nyomója 60-100 Hz tartományban vígan elbömbölget, de a Z623 lazán kiadja magából a 30-50et is, ami főleg dubstep és amcsi rap, hip-hop zenéknél dominál. Ez utóbbi a tipikus símogató, és vibráló mélytartomány.
-
vjungesz
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #106 üzenetére
Most, hogy jobban átgondolom nálam is ott lesz helye
-
vjungesz
tag
Volt szerencsém meghallgatni egy z323-at (ha jól emlékszem) és pont az volt vele a problémám, hogy nagyon túl volt húzva a mély. Persze meg kell jegyezni, hogy nem voltak túl ideálisak a körülmények, polcon volt, fej magasságban, konkrétan nem hallottam mást csak a dübörgést. Lentebb vettem a ládán a mélyet, de úgy meg olyan semmilyen volt. Ne érts félre, szeretem én az elektronikus zenét, szóval nem zavar a mély, de olyan kiegyensúlyozottan legyen alja a zenének
.
Persze értem én, van a két termék között 25000 Ft különbség, nyilván nem lehet őket egy napon említeni, de jobb ha megkérdez az ember olyanokat is akiknek már van tapasztalatuk vele. No meg csak ott van az THX minősítés is a biztonság kedvéért.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Én is nézegettem a 2.1-es Edifiirt, asszem a legnagyobbat,de hát az ára...
Amúgy meg mostmár nem tudnék meglenni a z623 nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest