- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
imiadmin
őstag
Sziasztok,
Valaki találkozott olyan problémával, hogy a Logitech harmony 555 lcd-je csak sárgán világít... nem látszik rajta semmi. (Egyébként működik)
Olvastam, hogy safe modban lehet firmware-t frissíteni... megcsináltam, de ez sem javította meg.
Üdv
Imi -
Alex91
félisten
Tobb activity kell. Az egyik csak a TV-t hasznalja, a masik meg TV+erosito. Ha nezed a TV-t szimplan, es mennel az erositot hasznalo csatornara, akkor megnyomod az Activity gombot, es kivalasztod azt az Activity-t, amiben szerepel az erosito. Elvileg ilyenkor tudja, hogy megy a TV-d, es nem nyomja ki.
-
quby
őstag
SzIasztok!
Már egy ideje 885 tulja vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Eddig mindössze egy alkalommal kellett neki megtanitani jelet (egy sat-os beltéri egyetlen gombját), azon kivül mindent simán adatbázisból kezel!
A programozása nekem kicsit béna, Idióta amerikai barmoknak kitalált kezelöfelülettel minden egyszeű szarra rákérdez 3x. Kéne valami advanced user tipusú programozási lehetöség is.Eddig minden programozási gondot meg tudtam oldani egészen idáig:Most a nagyszobai rendszerem úgy néz ki, hogy TV nézés központja egy HD-s digitális műholdas beltéri. A megjelenitő egy eccerű 24-es full HD samu monitor, ami monitorként is működik. Tehát nem kell bekapcsolni, hanem amikor kap jelet HDMI-n akkor bekapcsol magától. Beépitett csirke szokol minöségű hangszórók vannak a monitorba, de máunika sáúhoz meg józsi baráthoz tökéletes. Ha meg komolyabb hangú csatornát nézek (HD-s filmcsatornának van hogy dolby digital-ban is jön a hangja) akkor bekapcsolom az optikával öszekötött digitális erösitőmet és a hang azon jön. ÉS itt jön a képbe a programozási gond.
Mivel több eszközt is használok a TV nézéshez ezért muszáj vagyok neki Activity-t szerkeszteni. Ezzel nem is lenne baj. De activity használatakor minden - az activityben résztvevő - eszközt bekapcsol. Márpedig nekem 20 alkalomból csak egyszer van szükségem az erősítőre (merthogy többnyire rtl klub meg tv2 megy). Azt meg tudnám csinálni hogy a plusz gombokra odateszem a erősítő kikpcsolásához szükséges gombokat , de akkor is állandóan bekapcsolja én meg ki. Az activity végén meg megint bekapcsolja, mert ugye küld neki kikapcsoló jelet is (ami ugyanaz mint a be). Arról nem is beszélve, hogy mivel TV nézést választok ezért mindenképp be kell vegyek az activity-be egy megjelenitő eszközt is és azt is be akarja kapcsolni. Bár ezt megoldottam úgy hogy a konyhai tv-t kapcsolja be ami úgysem kapcsol be ugye mert messze van.De az erősitőre nem találtam megoldást. Van ugyan custom az activity-be (asszem genericnek hivják), de az is az eszközök bekapcsolásával kezdödik . És mindent tudok szerkeszteni csak a ki bekapcsolást nem tudom kivenni.
Ennek megoldására várok harmony userektöl ötleteket.Még egy pár szó a 885-röl. 9 hónap használat után.:
Teljesen véletlenül jöttem rá hogy a régi Nokia 6610-es telefonomban lévő akkumulátor teljesen kompatibilis a harmony eredeti akksijával. Ugyanolyan méretü alakú feszültségű és összes tchnikai paraméterében egyezik. A telós akksi 150mA-el kissebb ennél fogva kicsit véknyabb is de tökéletesen megy vele.
A töltésre szolgáló bölcső és a távir közt nem mindig jön létre a kapcsolat azonnal, néha kicsit piszkálni kell, ami már idegesitő, gyakran megszakad a töltés, amit csak akkor veszek észre ha használnám és lemerűl. De sztem be fogok avatkozni egy forrasztópákával és némi ónnal.
Amúgy nagyon tuti kis kütyü szerintem nagyon megérte az árát, bár 885-öt már bagyon nehéz találni. -
Kaszi59
csendes tag
A 785-höz kis adalék.
Háttérkép színe bármilyenre cserélhető
Slide show-ba képeket rakhatsz be.Nekem családi fotokat játszik le pl.
Semmit nem fogyaszt szinte.több mint 1 éve nyúzom.2 hetente töltök rá kb 1 órákat.
Az adatbázisban van egy olyan beállító hely,ahol a tulajdonságait állíthatod be.
Pl.Kattogjon,meddig világítson(de ki is kapcsolhatod) Reakció időt is itt állítod.Ez azért jó
mert vannak tehetetlenebb készülékek amik hosszabb időt igényelnek.
Játékosnak egy tipp.Miért ugrik 2-őt.Próbáld meg azt a gombot úgy állítani (tanítani)
hogy RAW-ba csinálod.Ez egy Direkt mód.Ha pl semmire sem reagál vagy nem a szád íze
szerint megy akkor ez szokott segíteni.Nálam is 2 ugrik a hangszabájzója.
Viszont a Tv sehogy se akart bekapcsolni simán.Akkor adtam be neki a RAW-módot és az
kikényszerítette belőle. -
Kaszi59
csendes tag
Logitech Harmony 785-ös van nekem.Ezek a távirányítók mindent visznek,mivel ha adatbázisba nincs a cuccos,akkor te magad az eredeti távkapcsival betanítod.
Viszont a klímával lehet szívni!! Most tépem az agyát,de nem akarja az igazságot.Pontosan az LCD távirányító miatt nem veszi a lapot.Mivel a klímáén 1 gombra több utasítás tartozik,ezért a harmony ezt a léptetést nemtudja lekövetni.Hiába hozok létre különválasztva gombokat,nem értelmezi azokat.Még szórakozom vele,de szerintem nemfog menni.Bekapcsolás az megy egyenlőre,de a kombinatív gombok nem.Egyébként nagyon szuperak ezek a távkapcsik.Nálam minden cucc erre van hangolva.Igaz a finomítások is sok időt vettek igénybe,de nagyon megérte a fáradozást.Attól meg nemkell tartani,hogy elfelejt valamit.Ha tönkre menne teljesen(mondjuk) és kicserélés lenne egy másikra-sőt nem azonos típusu Harmony-ra- akkor felmész az ID-el a szoftwerrel az adatbázisodra és ott mindent ugyan ugy megtalálsz hozzá ahogy korábban beprogramozva hagytad.
Két dolog van ami kicsit Gáz.!! Egy kevés angol azért tényleg kell hozzá.De parázni azért nem kell tőle! A másik: Kicsit lomha az adatbázisban a közlekedés a szoftwerrel.A Logitech ezt rendbe rakhatná!!! A felületet sem lenne nagy gond Magyarítani,de sz ördög tudja a cég ezt miért nem teszi meg?! Igaz már megszoktam a Logitech-től.Billentyűzet nincs magyar(Lásd:G-15) A korábbi Webcamerákhoz meg nincs Win7-es driver támogatás stb.
Dobd el vegyél másikat és tanulj meg Angolul. Egy jó tanács :Már ne Angolul tanuljatok !
Jönnek a Kínaiak ......: D -
scanman
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy a 885-ös verziót ismeri-e valaki, van-e vele tapasztalat?
Tetszik, hogy tölthető, nincs vele a fentebb olvasott elem/akksi gond
Formás, tetszik is, de jó lenne személyes tapasztalatokról olvasni... -
Rosep
senior tag
Úgy néz ki kifutott lett az 555 és már sehol se kaptam...
-
PiEm-14B
csendes tag
A logitech honlapján an egy cégnév, a magyarországi képviseleté. Kis tudakozással találtam egy telszámot hozzá, felhívtam és egy magyar nyelvű menü után egy angolul beszélő hölgyike fogadta a hívást. Mondjuk lehet, ha magyarra váltottam volna, akkor ő is
, mindenesetre azt mondta, hogy nem tud kétféle változatról az 555 modellen belül. Kérdeztem, hogy Európában nincs-e az 555-ös kék színű kijelzővel mint az USA-ban, de azt mondta nincs.
-
Rosep
senior tag
Én is 555-öst vennék.
És én is azon agylok mi lehet ez a Refresh? Logitech honlap nem tesz említést ilyesmiről...
Tud valaki egy boltot ahol tényleg lehet is kapni 10-ért a kütyüt? -
PiEm-14B
csendes tag
Azt akartam kideríteni, hogy sikerült-e már valakinek megfejteni, hogy mi a különbség a Refresh és a normál modell között, csak elbénáztam az előző hozzászólást.
Egyébként nekem már volt egy 525-ös és engem is kifejezetten idegesített a click-es navigáló gombcsoport. Nem emiatt, de valakinek odaadtam és most egy 555-set szeretnék, ezért kérdeztem az előbbit.
-
PiEm-14B
csendes tag
Ezt én is szeretném tudni. Valaki azóta kiderítette?
-
kissdani
senior tag
Ilyen távot vennék aki el szeretné adni irjon privátot!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt mondjátok már meg légyszi, hogy miért van az, haogyha a PC-t irányítom vele, akkor az iránybillentyűk (akárhol használva) mindig kettőt léptetnek? Mennék egy menüben pl., és egyet nyomok, kettőt lép.
Köszi előre is! -
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Én is gazdagodtam egy Harmony 555-tel. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a kütyü ki szokott kapcsolni? Vagy állandóan ott van rajta a "Welcome to your remote." felirat? Illetve mintha azt olvastam volna, hogy mozgásérzékelős a cucc, és mikor kézbe kapom, akkor feléled. Nekem semmit se csinál, ha kézbe kapom.
Mit tudtok mondani ezekről a kérdésekről?
Köszi a segítséget! -
hashpoque
tag
Ebben a távirányítóban engem kifejezetten zavar, hogy a navigációs és hangerőgombok hangosan "click"-egnek. Éjszaka hálószobában nagyon zavaró. Miért nem minden gomb gumi-s gomb, mint a csatornák és a videolejátszás gombjai?
A nagyobb modelleken mi a helyzet? Azokon is hangja van a gomboknak? -
hashpoque
tag
Tegnap vettem egy ilyen távirányítót.
Nagyon tetszik, csak egy dolgot nem tudok megoldani vele.
Ha az Activities-t használom, akkor az eszközöket (TV, SATbox) sorba bekapcsolja, a kikapcsoló gombbal pedig szépen kikapcsolja mindkettőt. Eddig ez rendben...
Viszont ha a tv, vagy a SATbox -esetleg mindkettő- Sleep timer funkcióval kapcsol ki, akkor a következő bekapcsolás sikertelen lesz, mert a harmony úgy tudja, hogy a készülékek bekapcsolva vannak. (persze ha a tv sleep timerrel kapcsolt ki a satbox pedig bekapcsolva maradt, akkor a következő kapcsolási kísérlet a tv-t be a satboxot kikapcsolja.
Van erre megoldás a HELP gombos játékon kívül?
-
Degeczi
nagyúr
mi a "gyorstöltő"?
nincsen pontos definíció, de az itt ajánlott 2 órás minden cég kínálatában annak számít, ezért hamis egy olyan általánosítás, h ne lehetne gyorstöltőt használni akár Eneloophoz is (de az ára miatt eleve nem az Eneloopot, hanem Varta R2U-t ajánlottam, ami a hagyományos akkukkal egyező felépítésű, csak a szigetelőrétege jobb - és annak gyártója nem is tesz hasonló ajánlást...)
25 perc kétségkívül durva, ami a normál NiMh élettartamának sem tesz jót
-
ISZOLE
senior tag
Részlet az eneloop FAQ-ból:
"Can I use a "Quick Charger" to charge an eneloop battery?
Though it is possible to charge an eneloop battery in a "Quick Charger", it is not recommended. We recommend charging eneloop batteries in a NiMh charger that is 2 hours or more. Charging eneloop batteries in a "Quick Charger" can reduce the overall life of the battery."
Vagyis a gyorstöltő erősen ellenjavallt, az én 25 perces töltőm biztos kinyírná őket.
Na azt hiszem ezt az akkus üzemeltetést jól kitárgyaltuk... -
Degeczi
nagyúr
természetesen jó a gyorstöltő is, csak ne hagyd rajta miután már készen van, csepptölteni nem célszerű az önkisülésmentes akkukat
(amit meg nálunk készletben adnak Eneloopokhoz az egy hótt gagyi időzítős töltő - felejtős)az alkáli AAA elemek kapacitását ugyan ritkán adják meg, de a jobb típusok jellemzően 1000 mAh fölött vannak, míg önkisülésmentes akkuból az alatt, 8-900 mAh körül
hagyományos NiMh akkukkal elérhető nagyobb kapacitáls, de ismét, az csak akkor számít, ha a fogyasztás nagyobb, mintsem az önkisülés tényező lehetne, azaz mégegyszer: nem távvezérlőben!
(ami az esetek nagyrészében csak áll, és semmit nem fogyaszt...)pl. ha egy zseblámpát (vagy biciklilámpát) minden este, folyamatosan használsz, ott nagyon jó lehet a hagyományos, nagy önkisülésű, de jókora kapacitású NiMh
ha viszont ugyanazt az eszközt csak nagyritkán veszed elő, oda már butaság lenne ilyet venni, hiszen pont akkor fog lemerülni, amikor épp kellene
-
ISZOLE
senior tag
Csak a gondolataimat osztottam meg. Azért ezeket hasonlítottam mert egyrészt szerintem is csak az alacsony önkisülésű akkuk jöhetnek szóba, másrészt az Ikeás AA elemeket szoktam használni és nem tapasztaltam semmi rosszat. Az akkuk árába viszont a töltőt is bele kell számolni (nekem csak gyorstöltőm van az meg ezekhez nem jó).
Még egy gondolat, amennyire tudom a NiMh akkuk kapacitása jóval nagyobb mint az ugyanazon méretű alkáli elemeké, tehát igen könnyen előfordulhat, hogy tovább bírják. -
Atom Maki
tag
Hát nem is tudom, de a napi esti tévézés - család részéről - nem extrém felhasználás. lehet, hogy az energizer volt a gagyi. Mindegy, beruháztam Ansmann MaxE típusu akksikra. Ezek már az új technológiával készültek, majd meglátjuk meddig bírják.
Egyébként most is az a véleményem, hogy azok a fényes sárga ledek az Activity gomb alatt tök fölöslegesen zabálják az energiát, főleg pl. hangerőállításnál. -
Atom Maki
tag
Utánanéztem és olvastam is már korábban róla. Csak arra gondoltam, hogy ha a Harmony egy hónap alatt leszopja az akksikat, akkor nem sok idő marad az önkisülésre
, ergo nem ez lenne a fő szempont. De annyira nem vagyok otthon ebben a témában ezért kértem tanácsot, és meg is fogadom, az újabbfajtát választom.
-
Degeczi
nagyúr
miért a létező legdrágább akkukészlet árával hasonlítasz össze egy noname elemcsomagot?
ez így teljesen hamis...alig 4e fölött már Eneloop készletet is kapsz, de bőven megfelel a Varta is 3e alatt (és ha nem gond egy kéthavonta töltés, akár pár száz Ft-os készlet is...) - nem tudom milyen akkucsomag lehet az 5.5e fölött...
-
ISZOLE
senior tag
Mint az előzőkben látszik gondolkodom az akkus üzemeltetésen. Egy kis számítás ami talán segíthet a döntésben. A svéd bútoráruházban 10 darab AAA alkáli elem 695 forint. Egy készlet akku árából nagyjából 80 darab jön ki, vagyis 20 elemcserére elég mennyiség, féléves üzemidő esetén ez tíz év, negyedéves estén is öt és persze nem most kell kiadni rá a pénzt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Atom Maki #36 üzenetére
nem
nézz utána milyen lényegi változások történtek NiMh akkufronton az utóbbi 4-5 évben: megjelentek az önkisülésmentes típusok, amiknek az Eneloop volt az első, és máig egyértelműen legjobb követe (a Sanyo egyébként is az egyik legjobb akkugyártó)olyan eszközbe, aminek nem a fogyasztása nagy, hanem hosszú időn át szeretnéd használni, fölösleges pénzkidobás hagyományos NiMh akkut venni, csakis önkisülésmenteset szabad!
a névleg nagyobb kapacitásból semmit nem tudsz kihasználni az akku önkisülése miatt, és sokkal sűrűbben kell töltögetni mint az újfajtátén is csak azért vettem hagyományosat, mert fillérekért volt, de ha már a párezres kategóriában vagyunk, ott manapság már csak újfajtára szabad pénzt kaidni
-
Atom Maki
tag
Na utánanéztem ennek az eneloop-nak. nem tudtam, hogy ez sanyo termék. Anno az iriveremben is sanyo akksik voltak, szóval biztos jó választás. Viszont találtam GP Digital Power-t, ami nagyobb teljesítményű, nem tudom, hogy az jó-e?
-
Atom Maki
tag
Elolvastam már régebben is ezt a topikot, itt most arra lettem volna kiváncsi, hogy kinek van tapasztalata akksi téren, melyik milyen kitartó (Energizer, Duracell, Ansmann, Panasonic, Maxell stb). Erról az eneloop-ról még nem is hallottam, de ráguglizok majd. Igazából most a pénz nem számít (annyira), a lényeg, hogy megbízható és erős legyen.
A háttérvilágítást már levettem. Egyet viszont nem értek, hogy amikor jeleket küld, akkor ezt miért kell olyan erősen vílágító (nyílván többet is fogyasztó) ledekkel visszajelezni. Ugye amik az Activity gomb alatt villognak. Kicsit furcsállom, de ez legyen a legnagyobb gondom a távirányítóval.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Atom Maki #33 üzenetére
már szó volt róla pár hozzászólással lentebb: a legjobb ilyen akku az Eneloop, de kissé drága is (4e fölött), és ilyen célra fölöslegesen, ezért a Varta R2U lehet az optimális (3e alatt)
már nem emlékszem, de mintha lehetne állítani a gombnyomások utáni világítási időt, azt érdemes lehet alacsonyabbra venni (a világítást bekapcsoló gomb sötétben is könnyen megtalálható, ill. ha alszik, mozgatásra magától bekapcsol)
-
Atom Maki
tag
Sziasztok.
Pont most futottam bele ebbe az elem-akku gondba én is. Van egy ilyen Harmony555-öm, kiválóan műxik, öröm használni, jó kézbevenni. Talán ezért bírták a legutóbbi elemek csak 19 napig.Épp szeptember 1-én tettem bele 4 db Energizer Ultimate alkálielemet, és ma reggel kézbevételkor: "Replace batteries' felirat fogadott.
Namost legalább egy havi használati időre számítottam ezzel az 1200 Ft-os elemkészlettel de sajna ezek szerint még komolyabb az étvágya.
Mivel a normál használati módon úgysem tud változtatni a 'kiccsaládom', ezért át kéne térnem véglegesen akkuhasználatra. Kéne valami jóféle, nem gagyi kategória akksi, megköszönném, ha tudnátok ajánlani. -
Degeczi
nagyúr
azért nem annyi, mert az 1.2V csak az ún. névleges feszültség (és már eleve lefelé kerekített: ha pontosabban adják meg, 1.25V-ra szoktak hivatkozni), annál valójában jóval több egy töltött cella feszültsége (akár az 1.4-et is meghaladhatja), de az idő nagyrészében 1.3V közelében marad,
másrészt ilyen eszközöknél természetesen semmi problémát nem jelenet eleve mondjuk 4.5V-ra tervezni - és illik is, hiszen a normál elemeket is célszerű ez alá, mondjuk 1.1V-ra lemeríteni, mielőtt elutasítaná a cuccezért a gyakorlatban nem is szokott gond lenni semmivel, mennek akkukkal is szépen
-
ISZOLE
senior tag
Azért ez nem magától értetődő. Egyrészt 6V helyett 4,8V az jelentős különbség (gyakorlatilag mintha egy elemmel kevesebb lenne), ennyit az elemek kapocsfeszültsége nem csökken. Másrészt sehol nem találtam hivatalos utalást az 555-nél az akkus működtetésről és a Logitechnek van olyan távirányítója amit gyárilag Eneloopokkal szállítanak és tölti is őket az USB-n keresztül (igaz csak két akkuval megy) vagyis nekik is eszükbe jutott. Ezért gondoltam, hogy megemlítenék valahol ha úgy lenne tervezve az 555.
Ezért jó a fórumozás, össze lehet szedni a tapasztalatokat, mégegyszer ezer köszönet érte.
-
Degeczi
nagyúr
miért ne lehetne?
már jó ideje semmit nem úgy terveznek, h csak 1,5V-ról működjön, hiszen akkor az elemeket is nagyon hamar ki lehetne dobni, mert azok feszültsége folyamatosan csökken a használat sorána NiMh akkuké ugyan alacsonyabban indul, de ott nagyon sokáig egyenletes marad, és a végén kezd hirtelen zuhanásba (ezért nem lehet ilyen energiaforrás mellett pontosan kijelezni az aktuális állapotot)
így aztán pár nagyon régi digitális kamera kivételével minden szokott is működni akkukkal
-
Degeczi
nagyúr
a használattól függ
egyelőre hagyd a gyári elemeket, aztán majd úgyis meglátod a saját gyakorlatban mit bírmivel nálunk 3-4 havonta kellett cserélni, inkább akkura tértem át, mert ez már éves szinten bőven ezres fölötti kiadást jelentett - és minek, ha akkuval ingyen is megoldható?
Eneloop persze tökéletes, de szerintem túl drága ilyesmire, míg a Varta R2U jó kompromisszum lehet (azt mondják, nagy terhelés alatt jóval gyengébben teljesítenek az Eneloopnál - de egy távirányítóban ez teljesen lényegtelen)
én egy Lidiben filléresre (4 db: 300 Ft, a korábbi 800 helyett...) leárazott, hagyományos NiMh készletet tettem bele, amit ugyan 1.5-2 havonta tölteni kell az önkisülésük miatt, de ez különösebben nem baj, gyorsan megvan (ha meg mégis épp nagyon kellene, addig belevágok pár elemet)
-
Degeczi
nagyúr
volt 525-öm, sajnos elképesztően gyatra a kidolgozása, senkinek nem ajánlom...
egyet még garban cserélni kellett, mert a kijelző melletti gombok közül több is megdöglött, aztán a házról kopott az ezüst festés, a számgombok pedig totál lekoptak pár év alatt...
az 555 már jobbnak, tartósabbnak tűnik és az anyagválasztás miatt a fogása is kellemesebb (ugyanakkor olcsóbb is volt, mert valszeg 525 már csak készleten maradhatott vissza, amit elfelejtettek leárazni)
-
ISZOLE
senior tag
Nos az előzetes infók alapján vettem egyet.
Azonnal indult minden, némi programozás után azt csinálja amit szerettem volna, szóval eddig zseniális. Már csak az előző kérdésre kellene választ találni, nem akarok hiába beruházni négy Eneloop AAA akkura meg töltőre. -
Alex91
félisten
Nekem jo 1 eve van meg, 2x csereltem elemet. Szoval birja honapokig, de teny, hogy hamarabb lemerul, mint egy egyszeru taviranyito. Akkuval nem igazan erdemes taviranyitot hasznalni, mondjuk most mar vannak kis onkisulesu tipusok, esetleg olyannal meg lehet probalni.
Nekem egy 525-van. Gombjai meg nem kopnak, de a festett muanyag haza mar eleg ramaty. (555 tan ebben valamivel jobb.)
-
Skynet258
veterán
Amikor beállítod a cuccot a programon keresztül, akkor megkérdezi, hogy mivel váltasz csatornát (set top box, tv, egyéb, stb.)? Ezekre válaszolsz, és így annak a cuccnak küldi a jelet, aminek kell. Például: nekem van egy lcd tv-m, házimozim. A program kérdezte anno, mivel akarom a hangot felvenni, levenni? Én beállítottam a házimozit, innentől kezdve ha hanggal végzek bármit, akkor csak annak küldi a jelet.
Eszközöket soha nem kell választani, mivel erre vannak az activity-k. Tv nézés nálam:
Bekapcsolja az lcd-t, megfelelő bemenetre teszi, bekapcsolja a set top boxot, bekapcsolja a házimozit, megfelelő bemenetre teszi. Nálam ez egy gombnyomásból áll: watch tv.
Mindegy mit csináltál előző nap, vagy az előző percben, mert mindig az activityknek megfelelően kapcsolgatja ki-be a cuccokat.
Ha xbox-al játszom, akkor bekapcsolja azt, tévét és házimozit megfelelő bemenetre teszi (ka ki van kapcsolva akkor term. bekapcsolja), és kész is.
Igazából nehéz elmagyarázni, ha kipróbálod akkor pofon egyszerűA gombok egy része gumi, kopást még nem tapasztaltam - tegyük hozzá, hogy pár hónapja van meg. Talán valaki beesik ide, aki hosszabb ideje nyúzza.
A gombok kiosztását a programozás során látod, de ha nem tetszik valami, akkor átteszed máshová. Teljesen szabadon konfigolható. Aminek nincs fizikai gomb, azt átteszed a fenti lcd kijelzőre - egy oldalra 4 gomb fér, és annyi lapot hozol létre, amennyit csak akarsz. A főbb funkcióknak úgyis jut hely a fizikai gombokon
Ajánlom még ezt a fórumot, hogy olvasd át, én is sok mindenre onnan jöttem rá
Nem csak az 55-ről van szó, de a programja mindnek ugyanaz
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Skynet258 #19 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor talán bővebben a nem érthetőket.
Amikor pl. a TV saját távirányítóját fölkapom akkor ugye egy nyomás elég a bekapcsoláshoz. Mivel az 555 sok eszközt tud vezérelni így ha megnyomok egy gombot (pl. csatornaváltás) akkor nem magától értetődő melyik általa ismert eszköz kódját kezdi el sugározni. Ha utoljára a TV volt használatban előző este akkor másnap jó ha erre emlékszik és nem kell eszközt választani előbb.
Az aktivitásoknál arra gondoltam, hogy egy csomó készüléknek küld jeleket de a végén mi határozza meg melyik lesz az aktív vagyis a következő gombnyomást melyiknek küldi.Sajnos élőben még nem volt szerencsém a darabhoz, a netes képeken úgy tűnik a gombjai (illetve egy részük) gumiból vannak. Igaz-e és ha igen nem tapasztaltál-e kopást a feliratokon?
A következő kérdésem az, hogy honnan tudom a netes programozás után melyik funkciót melyik gombra rakta? A házimozimnak csak bekapcsológombja négy van (DVD-CD játszó, TV erősítő, rádió, külső bemenet). A DVD játszón van egy rakás -ritkábban vagy kevésbé ritkán használt- funkció aminek szemmel láthatóan nincs elég gomb az 555-ösön. Ezeket hova rakja vagy ha nem rakja akkor én hova rakhatom?
-
Skynet258
veterán
Betévedtem a privid után
Lássuk:
- nem felejti el
- megjegyzi, illetve magát az aktivitást jegyzi meg (kikapcsolt/bekapcsolt állapot, bemenet épp hol volt). Ezért nem is ajánlott az eszközök saját távját vagy a készülék gombjait használni, mert akkor összekeveredik (persze a help gomb ezen segít).
- ezt nem értem, szóval passz
- igen, minden gombot ment, az egyénileg hozzáadottakat is
- szerintem a Harmony még jobb is, mint némely táv; a szobában szinte akármilyen irányban lehet tartani, jó helyre megy a jel. -
ISZOLE
senior tag
Néhány praktikus kérdés amire hosszas keresgélés után se találtam választ:
-elemcserénél elfelejti a programozását?
-megjegyzi az utoljára vezérelt eszközt?
-(amennyiben az előző válasz igen) beállítható egy aktivitás végén melyik eszközön álljon meg?
-a direktben megtanított gombokat is menti a központi konfigurációba?
-milyen szögben sugároz (egy normál TV távirányítóval nem kell célozgatni, akármerre tartom működik)(elég halottnak tűnik ez a totyik de hátha betéved egy tulajdonos...)
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
tervezem egy ilyen eszköz vásárlását, méghozzá az 525-öst. Annyi lenne a kérdésem, hogy két félét látok: vagy egy "sima", meg van egy "refresh" jelzésű is.
Melyiket érdemes venni, illetve mi lehet a különbség?Köszi előre is!
-
Degeczi
nagyúr
egy rakás olyan funkció van, amihez nincsen "hardveres" gomb és ne kelljen már megjegyezni, h mondjuk DVD nézésben a föliratkiválasztást az ott kihasználatlan, piros "felvételindítás" gombra tetted, hanem az LCD-n fölcímkézheted az ottani négyet (amik között lapozni is lehet, így bármennyi funkció is elérhető ott)
vagy akár TV nézés módban néhány gyakran használt, nehezen megjegyezhető sorszámú csatorna is fölprogramozható oda (bár nem olyan kényelmesen, mert előbb névvel el kell menteni az adott gombkombinációt, amire itt hivatkozni lehet)
az elem a használattól függ, nálunk a gyerekek sokat nyúzzák, kb. 3-4 hónapot bírt ki, így végül akkukra tértem át
(azt ugyan másfél havonta tölteni kell az önkisülésük miatt - de 1 óra alatt megvan, és nem kerül semmibe) -
Stehe
aktív tag
Köszi a gyors válaszokat, ma végülis megvettem! Igaz használni még 3 hétig nem fogom, mert szülinapi ajándék lesz otthonra, de ahogy néztem a TV-nket és a T-Comos Settopboxot is beveszi.
Igen, amit mondtál a klímáról az sajnos tényleg probléma, tényleg kár hogy a kijelzője másra nem használható. Lehet tényleg logikusabb lenne a klímabeprogramozás szempontjából mondjuk 23-tól 26-ig külön gombokat megadni, habár az is igaz, hogy a régebbi/olcsóbb klímák távíirányítóján nincs kijelző, és ha jól emlékszem azokon sem konkrét számokat kellett benyomni, hmsváltoztatása csak a plusz/minusz gombokkal volt lehetséges.
Amúgy ha már használjátok, az irányító lcd-je mire jó? Kizárólag a funkciókat írja ki, amit beprogramozol (pl. Tv nézés, Hifi,...), vagy egyéb dolgokra is használható? És az elemekkel így mennyit bír? Nem merül le túl hamar? -
Degeczi
nagyúr
szinte bármit lehet vele vezérelni (csak pár régi TV-t, pl. Videotont nem), de a kijelzőjén magától természetesen nem fog hőfokot kijelezni, az a klíma távvezérlő specialitása
az alapkérdés egyébként az, hogyan vezérel a klíma táv?
jó eséllyel uis nem "1 fokkal melegebbet", "1 fokkal hidegebbet" parancsokat küld ki, hiszen akkor rossz rálátás esetén kiesne a szinkronból a távvezérlőn és a klímán beállított hőfok, így valszeg külön infraparancsa van a "20 fok"-nak, "21 fok"-nak, stb...ebből adódóan nem programozható föl +- gombokra a növelés/csökkentés, csak különálló gombokra az egyes hőmérsékletek
ezt praktikusan a kijelző melletti gombokra lehet kiosztani, mert akkor föl is címkézhető, h melyik-melyik - így ki tudja majd írni a kért hőfokot (bár nagy kínlódás lesz fölprogramozni - de csak egyszer kell megtenni) -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Én is egy hasonló távirányító beszerzésén gondolkozom, viszont csak akkor lenne értelme, ha támogatná a T-Home által adott Thomson márkájú Settopbox-ot. Valakinek van tapasztalata róla, hogy támogatja-e? Vagy hol lehet megtalálni a supportlistát?
Köszi előre is!
-
Degeczi
nagyúr
maga a távvezérlő használatáról nem sokat lehet beszélni - és értelme sincs, hiszen magad fogod összeállítani, melyik gombnak mi legyen a feladata...
a PC-re telepítendő program kezelésével (és először: filozófiájával) kell megbarátkozni - az pedig jó angoltudás nélkül valóban nehezen fog menni!
(hiszen magyar verziója nincs és nem is várható) -
piciki
csendes tag
hy
harmony 555 távirányítohoz , magyar leírást keresnék .Ami a neten található angol leírás az egy kicsit bonyolult!
Thx elöre is a választ!! -
eM'82
addikt
üdv,
neked vsz. a Girder progira van szükséged, meg természetesen egy megfelelő Infra-vevő egységre.
Én spec. most gondolkodom azon, hogy vegyek egy Logitech Harmony 785-öst, de ahogy nézem (guglin) ehhez még kellene vennem egy Infra-t is, mert a PCTV infra-ja (állítólag) csak a PCTV távirányítójával hajlandó együttműködni. -
jeni
félisten
Szia
Mennyit eszik a Logi 555 távod?(az elemek mennyi ideig birják a gyűrődést?) -
lenox
veterán
En is nezegettem ezeket, az a baj, hogy ez szerintem nem pont arra valo, amire szeretned. Szal ez egy taviranyito, ami alapvetoen infras cuccokat taviranyit. Szal be lehet allitani, hogy tv-t video-t, microsutot taviranyitson. Arra magatol nem valo, hogy pc-t iranyitson. Ahhoz venned kell egy infra vevot, es ha annak van olyan proggyja, ami feldolgozza az infra jeleket, akkor lehet taviranyitani. Sztem ami neked kellene, en is azt fogom kiprobalni, az a Microsoft remote controll. Ez a pc taviranyitasa valo, de tud ez is tanulni, szal mast is lehet vele iranyitani.
-
AGE-T
őstag
Keresek olyan softvert ami tanítható infra jelekre, és azokat parancsokká alakítja.
-
AGE-T
őstag
Senki nem ért ehhez a vacakhoz?
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a fenti távvezérlővel kapcsolatban.
1. Hogy kell bekapcsolni?
Tudtok olyan szoftvert amivel tudnám vezérelni programjaimat?
Nem jutottam sokra, a saját szoftvere nem igazán arról szól amit szeretnék. És nincs olyan szoftver amivel scriptelhető lenne néhány dolog (billentyű leütések, kombinációk).
Bármiféle segítség jól jönne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest