Új hozzászólás Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
Részlet az eneloop FAQ-ból:
"Can I use a "Quick Charger" to charge an eneloop battery?
Though it is possible to charge an eneloop battery in a "Quick Charger", it is not recommended. We recommend charging eneloop batteries in a NiMh charger that is 2 hours or more. Charging eneloop batteries in a "Quick Charger" can reduce the overall life of the battery."
Vagyis a gyorstöltő erősen ellenjavallt, az én 25 perces töltőm biztos kinyírná őket.
Na azt hiszem ezt az akkus üzemeltetést jól kitárgyaltuk... -
ISZOLE
senior tag
Csak a gondolataimat osztottam meg. Azért ezeket hasonlítottam mert egyrészt szerintem is csak az alacsony önkisülésű akkuk jöhetnek szóba, másrészt az Ikeás AA elemeket szoktam használni és nem tapasztaltam semmi rosszat. Az akkuk árába viszont a töltőt is bele kell számolni (nekem csak gyorstöltőm van az meg ezekhez nem jó).
Még egy gondolat, amennyire tudom a NiMh akkuk kapacitása jóval nagyobb mint az ugyanazon méretű alkáli elemeké, tehát igen könnyen előfordulhat, hogy tovább bírják. -
ISZOLE
senior tag
Mint az előzőkben látszik gondolkodom az akkus üzemeltetésen. Egy kis számítás ami talán segíthet a döntésben. A svéd bútoráruházban 10 darab AAA alkáli elem 695 forint. Egy készlet akku árából nagyjából 80 darab jön ki, vagyis 20 elemcserére elég mennyiség, féléves üzemidő esetén ez tíz év, negyedéves estén is öt és persze nem most kell kiadni rá a pénzt.
-
ISZOLE
senior tag
Azért ez nem magától értetődő. Egyrészt 6V helyett 4,8V az jelentős különbség (gyakorlatilag mintha egy elemmel kevesebb lenne), ennyit az elemek kapocsfeszültsége nem csökken. Másrészt sehol nem találtam hivatalos utalást az 555-nél az akkus működtetésről és a Logitechnek van olyan távirányítója amit gyárilag Eneloopokkal szállítanak és tölti is őket az USB-n keresztül (igaz csak két akkuval megy) vagyis nekik is eszükbe jutott. Ezért gondoltam, hogy megemlítenék valahol ha úgy lenne tervezve az 555.
Ezért jó a fórumozás, össze lehet szedni a tapasztalatokat, mégegyszer ezer köszönet érte.
-
ISZOLE
senior tag
Nos az előzetes infók alapján vettem egyet.
Azonnal indult minden, némi programozás után azt csinálja amit szerettem volna, szóval eddig zseniális. Már csak az előző kérdésre kellene választ találni, nem akarok hiába beruházni négy Eneloop AAA akkura meg töltőre. -
ISZOLE
senior tag
válasz
Skynet258 #19 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor talán bővebben a nem érthetőket.
Amikor pl. a TV saját távirányítóját fölkapom akkor ugye egy nyomás elég a bekapcsoláshoz. Mivel az 555 sok eszközt tud vezérelni így ha megnyomok egy gombot (pl. csatornaváltás) akkor nem magától értetődő melyik általa ismert eszköz kódját kezdi el sugározni. Ha utoljára a TV volt használatban előző este akkor másnap jó ha erre emlékszik és nem kell eszközt választani előbb.
Az aktivitásoknál arra gondoltam, hogy egy csomó készüléknek küld jeleket de a végén mi határozza meg melyik lesz az aktív vagyis a következő gombnyomást melyiknek küldi.Sajnos élőben még nem volt szerencsém a darabhoz, a netes képeken úgy tűnik a gombjai (illetve egy részük) gumiból vannak. Igaz-e és ha igen nem tapasztaltál-e kopást a feliratokon?
A következő kérdésem az, hogy honnan tudom a netes programozás után melyik funkciót melyik gombra rakta? A házimozimnak csak bekapcsológombja négy van (DVD-CD játszó, TV erősítő, rádió, külső bemenet). A DVD játszón van egy rakás -ritkábban vagy kevésbé ritkán használt- funkció aminek szemmel láthatóan nincs elég gomb az 555-ösön. Ezeket hova rakja vagy ha nem rakja akkor én hova rakhatom?
-
ISZOLE
senior tag
Néhány praktikus kérdés amire hosszas keresgélés után se találtam választ:
-elemcserénél elfelejti a programozását?
-megjegyzi az utoljára vezérelt eszközt?
-(amennyiben az előző válasz igen) beállítható egy aktivitás végén melyik eszközön álljon meg?
-a direktben megtanított gombokat is menti a központi konfigurációba?
-milyen szögben sugároz (egy normál TV távirányítóval nem kell célozgatni, akármerre tartom működik)(elég halottnak tűnik ez a totyik de hátha betéved egy tulajdonos...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest