Új hozzászólás Aktív témák

• ISZOLE

senior tag

válasz Skynet258 #19 üzenetére

Köszi a válaszokat, akkor talán bővebben a nem érthetőket.
    Amikor pl. a TV saját távirányítóját fölkapom akkor ugye egy nyomás elég a bekapcsoláshoz. Mivel az 555 sok eszközt tud vezérelni így ha megnyomok egy gombot (pl. csatornaváltás) akkor nem magától értetődő melyik általa ismert eszköz kódját kezdi el sugározni. Ha utoljára a TV volt használatban előző este akkor másnap jó ha erre emlékszik és nem kell eszközt választani előbb.
    Az aktivitásoknál arra gondoltam, hogy egy csomó készüléknek küld jeleket de a végén mi határozza meg melyik lesz az aktív vagyis a következő gombnyomást melyiknek küldi.

Sajnos élőben még nem volt szerencsém a darabhoz, a netes képeken úgy tűnik a gombjai (illetve egy részük) gumiból vannak. Igaz-e és ha igen nem tapasztaltál-e kopást a feliratokon?

A következő kérdésem az, hogy honnan tudom a netes programozás után melyik funkciót melyik gombra rakta? A házimozimnak csak bekapcsológombja négy van (DVD-CD játszó, TV erősítő, rádió, külső bemenet). A DVD játszón van egy rakás -ritkábban vagy kevésbé ritkán használt- funkció aminek szemmel láthatóan nincs elég gomb az 555-ösön. Ezeket hova rakja vagy ha nem rakja akkor én hova rakhatom?

Új hozzászólás Aktív témák