Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyus1
tag
-
htc07
addikt
igen, közben nálam is előjött a jelenség. Ahogy én levettem a workernél, ki kell választani, hogy mit akarsz bányászni, és azokat az accepteket fogja végigpróbálni a többi coinra (tehát érdemes a legpörgősebb coint bányászni, és pofátlanul alacsonyra állítani a pooldiff-et).
Viszont találtam egy másik coint is (USC), amit arra találtak ki, hogy együtt legyen bányászva a scryptekkel, a pool adminok figyelmébe ajánlom
-
Zlcsi
senior tag
tökmindegy hogy us vagy eu vagy asia vagy mit, ugyan akkor fizet, uxchanged-et nem fizet ki csak ha már át van váltva, néha elő fordul, hogy utalja ki de egyébként mindig hajnalban utalt,
reggel hétre mindig meg is érkezik nekemegyszer kétszer elő fordul hogy nem utalja ki, de akkor másnapra átjön az egész
-
dArk-
tag
Megnéztem nemrég, akkor a felét sem hozta a hascows mint a middle :\ Ugyanaz a hashrate, ugyanaz a hálózat, egyszerre futtatva. Régen a hack előtt állítólag nagyon fej-fej mellett voltak, mondjuk az volt érdekes, hogy miután ismét lehetett rá regelni és teszteltem teljesen más coinokat váltogatott a kettő. A middle kb. hozta a coinwarz/coinchoose szerinti toplistát, a hashcows meg olyanokra váltott amik a közelében nem voltak.
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
törölt tag
-
Reggie0
félisten
Nem kell szunetmentes, eleg egy tulfeszultseg levezeto es magneskapcsolo, hogy ne kapcsoljon vissza automatikusan, igy a bekapcsolasi tranziensektol meg lehet vedeni a gepeket. Cserebe oda kell menni es kezzel visszakapcsolni.
Ha nagyon jo aron kapod az aramot(32Ft alatt), akkor erdemes lehet belevagni. De ilyen esetben mar gondolni kell a klimatizalasra is.
-
AAntii
őstag
Én azt sem tartanám ördögtől való dolognak, hogyha az egyik ilyen nagy oldal csinálna egy saját coint, aztán meglátnánk mennyire árazza be a piac. A héten pedig tuti fog érkezni egy szupercoin, a blokkokért kapott jutalom az összes blokk esetén lesz egy coin, aztán majd a váltókra be kell még vezetni pár nullát, a tizedesvessző után.
@(#8128) Imafett: váltottam bányászra, csak drágakövek helyett nekem a kutya marad, illetve minden héten feladok egy lottót is
-
A gaz szereti a hőt, szóval valahol végül is teljesen logikus, nem?
(#8072) Bigkoko
Néztem igen, nekem is tetszik. Van ahol BTC-ért is kapható.
Csak közben rájöttem, hogy alig van szabad molex csatlakozó ezen a GX 750W tápon, amiből egyet már riser molex, egyet ventilátorok foglalnak le.
-
Kövesd a linkeket visszafelé még egy lépésig, LOL.
(#7810) Dexar007
Én addig, plusz még pár napig (hátha még megfordul egy-két hétre).
Eleve csak pár hónapra terveztem a gépet (nem is tudom még hogy egy újabb komoly beruházás - sok vízhűtő cucc - nélkül hogy hajtanám ezeket nyáron sorozatos meghibásodások veszélye nélkül), de a vonalat az húzza, mikor már abszolút nem éri meg. -
Tenken
őstag
Ha konkrét válasz kell, akkor IGEN lehetséges, de ehhez semmilyen kalkulátort nem tudsz készíteni, mert a 41k-ból 35-öt okos bányászással 3-4 nap alatt hirtelen meg tudsz csinálni, a maradék időben pedig kijön mellé még 6k... Ezt úgy is felfoghatod, hogy ha elszalasztod az alkalmat és rosszul hozol döntéseket, előfordulhat, hogy a villanyszámlát sem fogod megkeresni.
-
-
HSM
félisten
Áhhh.... Kizárt, hogy ne legyen semekkora nehézségnövekedés egy hónapig...
3,5 naponta átlag igazítja a nehézséget, és láttunk már 20% emelkedést ezen idő alatt. Javaslom, próbáld ki ezt a kalkulátort, kicsit reálisabb: [link]. Ez tud számolni a nehézség növekedésével.
Az árammal is mindenképpen kell számolni, igen jelentős tétel, amikor itthon majdnem 50Ft egyetlen kWh....Itt pedig, hogy hogyan nőtt az elmúlt hónapokban: [link]
Amúgy a számításodban szereplő 500W egy hónap alatt közel 18 000 forint villanyszámlát generál, ami azért nem pite... Ezzel áll szemben a kalkulált 42 000 forint nyereség. 2 nap kimaradással is majdnem 17 000 a villanyszámla....A mostani megtorpanás oka is inkább a felbukkant kismillió altcoin, de ha azok már nem fognak profitábilisek lenni, akkor kapásból még legalább 20-30Gh/s-et fog kapni az LTC a jelenlegi ~100Gh/s mellé....
Most 2-3 napja is ahogy megindult felfele az árfolyam, egyből indult el a nehézség is felfele... Látszik szépen a grafikonokon.... -
-
-
Én vetettem fel, hogy talán kevés lehet az 1 sávos 1.x szabványú slot egy 290X-nek, de mint kiderült mégsem, mert az a kártya 16x slotban is lassabb, mint a többi 290(X)-em, még az a sima 290 is gyorsabb, amelyik most van az 1x slotra kötve.
Nálunk is rengeteg az áramszünet, és semmi sem megy miatta tönkre, pedig nincs külön védelem.
Egy pöpec SSD szerintem kevesebbet is ehet idle-ben (szinte kikapcsolva alszanak, mikor nincs lemezelérés host oldalról), mint egy pendrive (aminek nem feltétlenül ilyen kifinomult az energiagazdálkodása). De én még a 2.5"-os 5400RPM HDD idle fogyasztásától sem parázok (nem is langyos).
A CPU szerintem sokkal nyomósabb, mint a háttértár. Én erősen fontolgatom még egy újabb, alacsonyabb feszültségen működő és okosabb energiagazdálkodású CPU-ra cserélni az olcsó Athlon-t.
5db 290(X) mellé is elég <=4Gb is, ha Linux-ot használsz. (4-ről tudok biztosat nyilatkozni, de elvileg 2 is bőven elég lenne a mostani memóriafoglalás alapján. Majd egyszer le is cserélem a 4-es modult 2-esre, ha találok olcsót, ez kicsit hiányzik a másik gépből a párja mellől.)
A mai árak és a fél év múlva várható használtpiaci helyzet miatt miért zárkózol el ennyire a 290(X)-ektől? (Mondjuk nekem csak jó, ha nem követik a példámat, mert akkor jön csak be a terv.
)
Az 1x-1x riser-t is egyszerű átalakítani úgy, hogy rámenjen a 16x lábra.
Ha esetleg még tavasszal is töretlenül megy majd a móka, még játékban leszek, és nyakamon a kánikula, akkor én szerintem berendelek egy tucat vizsblokkot, és építek egy szép hosszú kört egy marha nagy radiátorral és ventilátorral.
-
HSM
félisten
Egy hiba, a difficulty azt mutatja, milyen nehéz egy blokkot megtalálni, az a blokk rewardtól függ, mennyit kapsz egy blokk után. A memóriaigény pedig szerintem OS és CGminer beállítás függő. Nekem több GPU is vígan szalad windózos 2GB-os gépről, de marhára ki van centizve, kb nyitok egy böngészőt és vége, jobb, ha legalább a 4GB megvan.
A megtérülés kalkulációra még mindig nagyon kíváncsi leszek.
-
mepet
addikt
Tegnap sajnos nem volt időm a megtérülési idő számításhoz, a tegnapi szakdogozat-beadási hatáidőből adódóan, viszont a körítő bla-bla most elkészült, most jönnek a lényeges excel táblák.
Ha van 5 percetek, légyszi véleményezzétek, hogy mennyi a hülyeség eddig ebben! Ha jött pár vélemény, törlöm. Kérem nem ellopni a munkámat, a végelegeset CC-BY-NC-SA licensz alatt fogom publikálni, és linkelem majd itt is! -
-
HSM
félisten
Én csak arra leszek kíváncsi, mi lesz, ha kijön a scrypt ASIC. Annyiból érdekes a dolog számomra, hogy eredetileg a srypt azért készült, hogy ne lehessen hatékony célhardvert csinálni neki, így az átlag gépeken maradhasson a bányászkapacitás. Ha mégis lesz ASIC, akkor itt ez meg fog dőlni. Bizonyos szempontból így értelmüket veszti maga a scrypt.
-
Én 12.26-án regisztráltam. A jogosítványom számát írtam be és azt scaneltem egynek (évek óta lejárt a személyim
), mellé pedig a lakcímkártyát csatoltam, amin még mindig a BME kollégiumában lakom, pedig az csak fél évig volt igaz valamikor 3 éve (csak kötelezően elküldtek, hogy írassam be, vagy kidobnak, visszafelé viszont nem fenyegetett meg senki, úgyhogy szartam rá
).
Még semmi sem történt vele, de kíváncsi vagyok.
Így legalább biztos kiváratják velem, míg elérjük az 1500$-t. -
-
LLam
senior tag
1. nem véletlenül nem vagy pool admin, igaz?
2. "Ha én pool operator lennék, biztos, hogy ezeket az infokat feltüntetném, mert ha az egyik poolnál fel van tüntetve, a másiknál nincsen, akkor (szvsz jogosan) információk eltitkolására gyanakszik a felhasználó-jelölt, akkor is, ha ez nem is eltitkolás, csak pusztán hanyagság."
Egyetlen poolnál sincs feltüntetve azaz nem hanyagság. Talán csak simán tudatlansággal fűszerezett rosszindulat?3. ismétlem PPLNS n=dinamikus tehát nem feltüntethető. a blocks résznél viszont látható, hogy változik a PPLNS által figyelembe vett share értéke.
4. a stílus maga az ember.
-
TooCool
aktív tag
he?
hitel kártya / bankkártyá-val vásárolsz nálunk, de nem kell a cucc mégsem, a bank pedig végrehajtotta a tranzakciót szerinted én kiveszem a kasszából a KP-t, és a kezedbe adom? Amikor a bank már eleve megfejt a kártyás vásárlásért engem... Hát az felejtős. Storno, aztán majd a bankod valamikor visszaadja....
-
LLam
senior tag
"A pool operatorok egy dolgot áruljanak el nekem:
Miért titkolják (ill. miért nem írják ki nagy betűkkel a főoldalra) a poolok a következő adatokat:
pplns n=?
auto threshold payment fee?
free auto threshold payment limit?
manual payment fee?És még egy kérdés: ha kockáztatom az erőforrásaim értelmes kihasználását azzal, hogy kis forgalmú altcoinokat bányászok, akkor miért ne kockáztatnék a coin osztási metódust illetően, tehát miért minden pool pplns? Miért nem találok simán prop poolokat?"
huhhuuuu mepet!
elég sok időm ráment, de a titkolt
adatok a következők:
a pplns n=? nem kiírható (tehát nem is tudom titkolni sem!), mert dinamikus típust használok:
"PPLNS requires some settings to run properly. First we need to define a default shares count that is applied if we don't have a proper type set. Different dynamic types can be applied, or you can run a fixed scheme." továbbá "* Dynamic target adjustment allows the blockavg target to adjust faster to share counts while still tracking round share averages by using a percentage of the current round shares to alter the pplns blockavg target this is useful with the nature of many alt coins low and fast adjusting difficulties and quick round times reverse_payout is useful to even out payouts for fast round times when even steady miners are missing share submissions for the current round.."auto threshold payment fee?
free auto threshold payment limit?
manual payment fee?ez a három kérdés teljesen értelmetlen, mert nem a pool állítja be, hanem a bányászott coin hálózata, ami nem titok mert az adott coin whitepaper-ja tartalmazza.
Remélem érthető amit mondani akarok: nem titkol senki semmit, mert a kérdéseidre a hálózat, whitepaper vagy a pool oldalán eérhető blokk információ választ ad.
Kérlek, az
enyhéntámadóan fogalmazott kérdés feltevése előtt olvass sokat és ha még mindig nem tiszta akkor óvatosabban fogalmazva kérdezz! Kösz. -
HSM
félisten
Szerintem az az elavult, aminek már lejátszódott az avulása, azaz elvesztette értékének javát. A s1155 rendszer nem ilyen még. Se a használati, se a piaci értékét nem vesztette el jelentősen.
Amúgy van bőven sok PCI-E-es s1150 lap, nem tudom, milyet keresel mennyiért, de ami nekem van Gigabyte Z87X-D3H, azon is van vagy 6, de pl. MSI Z87-G55, ezen 7db is.... Olcsóbb B85, H87 lapokon is szinte mindig van legalább 3-4db... 7-nél több meg nem is lehetne ATX-ben....
(#6787) mepet: Ha olyat akarsz, ami nem drága, nem elavult, de legyen fullos... Hát, ha találsz ilyet, szólj nekem is.
Esetleg a bányászok álma: [link]
Fapad a köbön, de szemre sincs rajta semmi, ami drága, viszont ki se látszik a PCI-e-ből, és modern s1150... -
szurmakotium
tag
Én is wisdomot nézem, de itt egy kicsit komolyabb grafikon, amelyen lehet szerkesztgetni is:
Tradingview -
mepet
addikt
Ez majdnem be is jött, csak kicsit lejjebb csúszott a BTC árfolyam, most a 585-595 EUR sávban ragadt.
Friss tipp: lassan lesz egy nagyobb esés (kis szerencsével csak 580-ig), majd átlépjük a 600-as pszichológia szintet, onnantól pedig nincs megállás. Tehát bátorságtól függően: BUY LIMIT 605, vagy BUY STOP 580 -
deadwing
addikt
Mivel ez lett a szokás, gondolom senki nem akar kockáztatni azzal, hogy miután ő precíz és kiírja, elriasztja az embereket a pooljáról. Én sem fogom kiírni, pont emiatt. Egyébként sosem értettem ezt a fee parát, 1%-os értékektől miért kell megijedni, igaz még elejében engem is idegesített, hogy sehol sem találok infót, de már nem izgat. Filléres dolgokról van szó, másrészt semmi nem garantálja, hogy jobban jársz egy olyan poolban ahol 0.5%-al kevesebb a fee, mint egy másikban. Én minden poolt kipróbálok előtte, mielőtt döntök. 2 egyforma sebességű workert szoktam rájuk engedni fél-1 napig, és győzzön a jobb. A feeket nem is nézem. Értelme semmi. Jah és ha már AP, nem szokásom 5 forintonként utalgatni, így ez sem izgat egyáltalán. Én csak azt tudom tanácsolni, te sem foglalkozz vele.
Prop poolokat pedig lehet találni és pps-t is, csak ritka, egyébként a hopperek miatt alkalmaz szinte mindenki pplns-t. -
Geller72
veterán
Igazából még talán az sem kellene az elején. Nem 150 coinról lenne szó, hanem talán, ha 10-ről. Lenne mindegyiknek egy fiókja, hogy neki ne kelljen ezzel foglalkoznia, aztán majd én utalgatnám, ha csak ezen múlik. Úgy sem nagyon walleteznénk, hanem pakolnánk fel exch-re. Automatice. vagy aki akarja, walletezze. A hangsúly a multiporton van az autoszviccsel..
-
WiZARD
addikt
ezzel 2 gond van:
hagyományos pénzt ingyen és korlátlanul lehet nyomtatni
ezeknél a cryptopénzeknél eleve maximalizálva van a "kibocsátható" mennyiség, és az algoritmusból adódóan nem ingyen megy a nyomtatás, sőt egyre több befektetés (számítás) kell a további "nyomtatáshoz" -
törölt tag
Ha nyomtatunk Ft-ot, akkor lemegy a Ft értéke.
Ha 100x kapacitással fognak LTC-t bányászni felmegy az LTC értéke.Ha 100x kapacitással bányásznak LTC-t ASIC-al, akkor a VGA-sok kevesebbhez jutnak majd hozzá. Ugyanis ha alapul vesszük, hogy összesen a 84millió LTC-ből ezután mennyit kapnak arányosan az ASIC-osok és mennyit a VGA-sok, gyakorlatilag a nagyközönség felé felveri az értékét. Tehát nem csak a kereslet, hanem az egyre nagyobb nehézségi fok is hozzájárul az árfolyam emelkedéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Gamer laptopok rèszletre. RTX 4050 , RTX 4060 , RTX 4070 , RTX 4080 BANKMENTES , KAMATMENTES .
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest