Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz billen #7045 üzenetére

    "Meg nem ellenoriztem le statisztikailag, de ugy latom az LTC/USD BTC/USD korrelal egymashoz par perc csuszassal. Minel tobben fognak banyaszni annal kisebb lesz ez az ido ablak."
    Pont erről volt szó az előbb, azért több az, mint pár perc, és nem 100%-ban követik egymást. Pl: múlt héten növekedett az LTC diff. Ettől emelkedett az LTC/BTC és az LTC/USD. Ezt több, mint negyed óra csúszással követte csak a BTC/USD (persze ekkor az LTC/BTC korrigált). Utána viszont a BTC tovább emelkedett, hiszen a gyors emelkedést látva gyorsan minden befektető (én is) bevásárolt. Ezt viszont már csak órákkal lemaradva követte az LTC/USD, ráadásul sokkal kisebb mértékben (az LTC/BTC lényegében azóta is esik szépen lassan).

    "Par honap mulva meg fognak szaporodni a scrypt/asic minerek"
    No ez minimum fél év lesz, de ha most rendelsz egy minert kifizetve az előleget, akkod fogadnék veled, hogy idén már nem ér ide. (BTC ASIC minerek példájából indultam ki)

    "Nyilvan meg fognak jelenni olyan coinok, amelyeket mar az asic/scrypt-ekhez parametereznek be."
    Adott a scrypt algoritmus, erre készítik (valszeg még csak tervezik) az ASIC minereket ma. Lényegében csak kétféle algoritmus van jelenleg (scrypt és SHA), és ezügyben semmi sem jelzi, hogy változás következne. Szóval a minert készítik a coinhoz (pontosabban az algoritmushoz), nem pedig fordítva.

    Hogy a távoljövőben (esetünkben pl. egy másfél év múlva) melyik coin milyen értéket fog képviselni, ez kb vallási kérdés, mindenki mást gondol erről...
    Előbb utóbb minden gazdasági rendszer összeomlik (lásd: emberiség történelme), a kérdés csak az, hogy a valuták és devizák, vagy a cryptocoinok értéktelenednek-e el 0-ra előbb. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák