Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szurmakotium
tag
válasz Dexar007 #4352 üzenetére
Jah, de már meg fixelték. Frissíteni kell az 1.3-as walletra:
Update your dogecoin wallet to v1.3[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Még egy moon pool ... állítólag a dogehouse-osok csinálják:
http://moonminers.org/ -
szurmakotium
tag
-
szurmakotium
tag
Úgy látom a DOGE árfolyama eléggé lecsúszott .. Mit gondoltok, érdemes tartogatni és várni a diff emelkedésre és akkor eladni, vagy inkább most kell megszabadulni tőle?
-
szurmakotium
tag
Egy érdekesség:
http://bitinfocharts.com/comparison/transactions-btc-doge.html
Ha a három hónapos időintervallumot nézzük akkor jól látható, hogy a DOGE-val, bár alig 1 hónapja él, már kb.2x - 2,5x annyi tranzakciót bonyolítanak mint a BTC-vel... Nincs is más crypto, ami ezt az tudná produkálni ...Ennek valószínűleg az a hihetetlen iramban bővülő (új generációs) összetartó közösség az oka, akik napi szinten használják egymás jutalmazására (lásd Reddit). Jelentős többséget jelenthetnek azok, akik 700 USD/db feletti áron már nem kívánnak beszállni a BTC-be, a DOGE viszont tökéletes alternatívát ad nekik hogy megismerjék az egész rendszert, illetve annak működését szinte ingyen. Lehetséges, hogy a crypto pénzek adoptációja nem a BTC-n keresztül fog megtörténni, hanem valamelyik altcoin-on? Pl. DOGE?
Ha a kettő közül azt tekintjük pénznek amelyik, jobban áramlik, akkor a DOGE előnybe van a BTC-vel szemben... A BTC-t inkább gyűjtik az emberek és ülnek rajta várva, hogy felmegy az árfolyam ... A DOGE-t meg használják... Persze, a legdurvább az egészbe hogy egy buta mémre van építve, ezért még szürrealisztikusabb, hogy ez valaha jobban el fog terjedni ...
Kinek mi a véleménye?[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Igen először én is azt gondoltam ... elsőre nekem az lett volna a racionális ...
De ha az előző grafikonon bekapcsoljuk a litecoin-t, akkor láthatjuk, hogy a tranzakciók száma 1/10 része a DOGE-nak, és kb. 1/5-e a BTC-nek ... ami azért nagyon kevés ...A DOGE pont a viccességével tud/tudott vírusszerűen elterjedni és egyre több embert involválni és kipróbálásra ösztönözni, ellentétben a BTC-vel ami az exponenciális értéknövekedésével, vagy éppen beszakadással tudott egyre többször a médiákba bekerülni és ezáltal magára irányítani az emberek figyelmét.
A tetejébe, pont azért mert a DOGE-t senki nem veszi komolyan, az emberek anélkül ismerhetik meg a crypto pénzek működését, hogy bármit is kockáztatnának saját vagyonukból. Ennek ellenére persze, mint minden poén csak egy ideig lesz vicces és eljön az idő amikor már nem lehet több bőrt lehúzni erről a poénról és valószínűleg a DOGE-t el fogják hagyni, majd meg a levesbe ...Viszont addig az átlagemberek széles köre megtanulja, hogy akár bankok nélkül is lehet pénzügyeket intézni, és nem kell fizetni extra kamatot, tranzakciós illetéket, átutalási költséget stb., a tetejébe órán belül eljut a címzetthez az összeg ... és valószínűleg ez a legfontosabb, az embertömegek gondolkodásmódjának átalakításában lehet jelentős szerepe a DOGE-nak, ami egy hosszabb távú átalakulás első lépcsője is lehet ...
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
válasz Telegdy #6327 üzenetére
Nem tudod, hogy mit bányászol, nem mondják meg, de állítólag, mindig arra váltanak ami a legjobban megéri. Kifizetés BTC-ben történik és 0.01 BTC-től fizetnek. A kiutalást korrektül végzik. Hozzávetésként: egy 850 Khassel kb. napi 0,0115 BTC jön össze. Ha tud az ember valami jobban fizetős coint akkor lehet bányászni azt, viszont akkor lehet szarakodni a váltással, de megvan az esély spekulálni az árfolyamra is. Szerintem egyébként jók.
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Coinye West hamarosan indul ;-)
-
szurmakotium
tag
Ezt próbálta már valaki?
CryptoSwitcher -
szurmakotium
tag
Dogecoin-nal is megvették az első pizzát Lengyelországban ..
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Én is wisdomot nézem, de itt egy kicsit komolyabb grafikon, amelyen lehet szerkesztgetni is:
Tradingview -
szurmakotium
tag
válasz siemenss65 #7126 üzenetére
A 0,14-es diff élménye miatt én is túrok egy kis sz@rt ;-))) Hihetetlen lenne ha ez exchange-re kerülne ....
Szerintem kezd kicsit "gájzos" lenni, hogy kétnaponta új coin jelenik meg .... Szerintem lesz egy quality limit amit ha nem ér el a színvonal akkor nem kerül be a váltó portfóliójába ...
De ahogy látom ez még rosszabb lesz ...Pl. ezen http://coingen.io a site-on bárki generálhat saját maga által kitalált altcoint ...
-
szurmakotium
tag
A doge ára kezdett felmenni, erre mindenki újra ráállt ... lassan 400 felett a diff.
-
szurmakotium
tag
válasz folditomi #7665 üzenetére
Nekem engedi eladni 0,00000038 btc a jelenlegi ár.. igaz főoldalon nincs a válthatók között ...
Na közben megleltem a választ is:
Just undergoing maintenance, will be back soon, nothing to worry about!Doge will be back soon! They'll also be implementing code to ensure balances don't disappear during maintenance again. https://twitter.com/CryptsyKen/status/421750258436042753
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Eléggé megosztja az embereket ... Van aki szerint egészséges, hogy lesz lehetőség további bányászatra, ami így közvetlenül életbe tartja coin-t, miközben pótolja az elveszett coinokat is:
Mások szerint ez szentségtörés, és ezzel most trashelték szét a coint.
Az biztos, hogy már zuhan az ára ...
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
válasz Imafett #10883 üzenetére
Hát pro és kontra nagyon sok érv van ... én nem igazán értek hozzá, de érdekel a téma és az is, hogy ki mit gondol róla ...
Talán abból a szempontból jó a DOGE-nak, hogy elég sok coin eltud veszni (hdd crash, haláleset, elfelejtett pass-ok, paperwallet-ek) amelyek kieső mennyiséget így tudják pótolni és ezzel párhuzamosan úgymond a bányászok "érdeklődését" is fent tudják tartani hosszútávon ... (Nagy kérdés, életben maradhat-e egy mémcoin, még ha egy ilyen erős, eltökélt és gyors ütemben bővülő community áll mögötte ... ja és persze, hogy egyáltalán mennyi ideig érdeklődnek majd a coin iránt ...)
Megoldás lehetett volna az is, hogy a plafon megmarad és megemelik az átutalási díjakat, de úgy tűnik ez nem lett volna szerencsés mivel a DOGE elsősorban a microtranzakciók lebonyolításra használják/kezdték el használni ...
Ahogy olvastam a monetáris infláció nem egyenlő árinflációval, tehát az, hogy pótlódik a "pénz" mennyisége, nem jelenti azt, hogy a "pénz" értéke csökkenni fog. Sőt, ha az érdeklődés fennmarad, akkor ugyanúgy növekedhet az értéke, de tény, hogy nem fog olyan értéket elérni, mint egy deflációs "pénz".
Mondjuk ebből kifolyólag még inkább alkalmasabb lehet a "pénz" szerepének betöltésére, mivel nem fogják annyira gyűjtögetni ... Fene tudja. Aki csak azért vett/bányászott DOGE-t, hogy majd eladja ha 1 dollárt fog érni, azt most ez a hír szíven ütötte az tuti ... (me too )Azért azt érdekes lenne kiszámolni (ha egyáltalán ki lehet), hogy miután mind a 100 milliárdot kibányászták, mennyit USD-t, vagy BTC-t kellene érnie egy DOGE-nak, hogy megérje bányászni a coint úgy, hogy blokkonként 10.000 lesz a reward ...
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Ha valaki nem látta/tudott volna róla ....
A DOGE tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett:
https://www.youtube.com/watch?v=K5nTwq5zlrw
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
-
szurmakotium
tag
Ezt ismeritek? Bitcoindark
Végre nem egy új scamcoin ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest