Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz SzlobiG #61697 üzenetére
azért ez az msitől tényleg szégyen hogy ilyen sproloáson vérzik el egy jó kártya..
Ha valaki bevállalos lehet ügyesen hőpadal vagy forrasztott rézzel járszani ha valaki ért hozz utobbi csak akkor.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
JohnyBlue
addikt
lehet kartyaja valogatja. AMugy full uzemben egy kartya azert elegge "izzik" es ha vissza is veszel egy hangyányit akkor az nem egyből fog látszódni azert ott a 1.5 vasnak is visszabb kell hulnie plusz nagyban fugg azert a kornyezeti hofoktol is. amugy azert nem csipazom a 3080akat... bezzeg a 580 nitro+ aaaaa na az kérem kártya
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Frozen
addikt
válasz torma1981 #61691 üzenetére
Ő hát majd ha megy egy darabig meg lesz odakint 20-30 fok lehet pislogni fogsz 2 öt.De azt tud hogy garanciába ha valami eldurran nem biztos hogy javítani fogják. Ezzel azért jó ha tisztába vagy ,mert lehet neki nyomni ész nélkül csak 1-5mh közti értén nem ér annyit hogy elszáljon pár hónap alatt a kártyán chip vagy venti vagy más.
61692GabeE3e
Ezt semilyen driver nem fogja megoldani, hardweresen van béán megoldva a hűtése a kártyának. alapból kb pár perc és trottingol a memoria 100-110 fok.
80-100% ventivel kb 80-87mh közt tudja tartani.
Ha suprim biost raksz rá,meg kicsit feltuningolod a gyári thermalpadokat valami jobb minőségűre akkor stabilan 100 mh körül lehet tartani 80-90% venti meletHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Dare2Live
félisten
Bányász lázadás megvolt ma?
ethermine statisztikák inkább estek mint emelkedtek.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
GabeE3e
tag
Van valakinek Msi Gaming X Trio 3080-a?
Még tavaly szeptemberben írták fórumokon, hogy kicsit instabilak voltak az órajelek, ez változott azóta újabb driverekkel?
Gyári állapotban mit tud, kell valami átalakítás rajta?
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Hogy lehet hitelesíteni revoult számlát Basecoin-on? Nem értem, hogyan hitelesítsem.
Számlaszámot hozzá adtam a Basecoinon. Ott kell hitelesíteni. De hogyan? Írja, hogy küldjek pár eurot adott számlaszámra, de nem tudok minden adatot megadni. Egyszerűn nincs ilyen menü. -
Frozen
addikt
válasz torma1981 #61684 üzenetére
80% os ventivel 0-24 ben? Na meg az a memoria is elég szépen meg van küldve.
Szerintem ilyen opcioval max 1 év és esz valami baja.Saját véleményem nem biztos de szerintem valami meg fogja adni magát. ( majdnem maxra járatot oc-t nagyon sokáig semmilyen chip nem tolerálja)[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
lacus83
senior tag
válasz koko52 #61685 üzenetére
Én tudok egy jobb hírt.TEK és Nav közös akcióban fogja az otthon rigeket alkalmazó illegálisan be nem vallott jövedelmet szerzőket ellenőrizni.
Az infókat és a címeket az internet és áramszolgáltatóktól fogják kapniMSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
koko52
nagyúr
válasz Franklin #61682 üzenetére
https://prohardver.hu/hir/gyorsan_normalizalodhatnak_vga_ara.html
[link]"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
prmcsk
addikt
Sajnos, láttam azt is...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
-
prmcsk
addikt
válasz Laraxior #61673 üzenetére
Mi a farkam ez, boombox ? Osz't mit túr ?
Hát ha ez a VGA fejlődésének útja, akkor bazzeg, nekem temető...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Aszpik
tag
válasz Franklin #61669 üzenetére
Én is most kezdtem vele (sima gtx 1660) mert előbb eladni akartam (amilyen ára van), de inkább picit belementem miért is adnak érte annyit és inkább megtartottam had dolgozzon kicsit "csákányként" is ha már ez a helyzet.
Tdp: 53%
Core: -230 (lehet több is, de így maradt egyenlőre)
Memória: +960
Így átlag 26,9 MH/s ot tartja és elvileg ~70 W körül fogyaszt.
65-100$/hó körül írja a nanopool "kalkulátora), de ahogy nézem az eddigieket kb. egy hónap alatt lehet meg a 0,05 eth minimum kifizetése.
De pont most volt róla fent szó, hogy a Binance 2 hetente kiutalja a 0.05 alatt is a cuccot.[ Szerkesztve ]
"Most is ugyan olyan jó az éden, Ugyanolyan sz@r, mint régen" ;)
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Sima 1660-nal megéri bányászni?
Alapból 20 körül termel, +650 memóriával 25.
-
koko52
nagyúr
Használd a saját driverét. Nekem 6db 5700xt 800mV-on megy 1200 core és 1800Mhz vram-al. Kb 1 hétig megy hibamentesen, utána szeret elhasalni a win, ilyenkor újraindítom. Stale 0,5% alatt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
3800+
őstag
Havernak egy 5700XT-t lőttünk be pár napja és ma éjjel 2-től délig csak invalid share-t produkált. Phoenix miner -50 PL és ennyi, semmi extrát nem állítgattunk a kártyán (nem szeretne biost moddolni, tuningolni stb). Létezik, hogy a powerlimit miatt annyira alulfeszelte magát hogy hibázott a ram?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
-
koko52
nagyúr
20-ra én is azt hittem hogy betonfal, mert folyamatosan visszapattant. Be is váltottam ott mindenem. Igaz 6000-es BTC volt, de így utólag fáj egy kicsit. Ez van, ez legyen a legnagyobb problémánk.
Mondjuk abból vettem utána a riget, ami már 3x annyit ér és kitermelt még egy riget + kp-t is vettem ki már. Így meg bonyolultabb a képlet."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
aradebil2
senior tag
válasz Frozen #61647 üzenetére
Saját walletbe kell bányászni, nem pedig egy exchange-re (CoinBase, Kraken, Binance stb.) vagy 3rd partyra (Nicehash).
Ez lehet hardveres, szoftveres (desktop, böngésző alapú/androidos/almás).
De talán ez a része az összefoglalónak talán az egyetlen, ami még valamennyire up-to-date is.
A legelfogadottabbak szvsz:
hardveres: Ledger, Trezor,
desktop: Exodus, Atomic
browser/mobilos: MetaMask[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Gyors kérdés amore nem talaltam valaszt. Ha szeretnem kivenni a kiteremelt coint coinban azt hogy tehetem meg Hogy csak az enyem legyen vagyis nalam legyen?
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
aerosmith
őstag
ATHt amúgy miben figyeljük?
Mert EUR és HUFban ma megvolt. -
Puffocska
tag
válasz aradebil2 #61643 üzenetére
Én úgy tudom nem a hétvége számít, hanem a nap.
Az hogy min maradt a limit szerintem mindegy, ha a pool megváltoztatta az ő oldaláról 0,1-re, bár tény, hogy ezt rövid időn belül annyival módosították, hogy ha nem érted el a 0,1-et 7 napon belül, akkor 0,05-nél kifizetnek.Szerk:
All transaction fees related to pool payouts are paid by the pool, independent of the paid out amount:
If your unpaid balance is greater than your configured payout threshold (Min: 0.1 ETH, Max: 10 ETH, Default: 1 ETH) your account will be paid out during the next payout round, usually after 5 - 10 minutes
Unpaid balances above 0.05 ETH will be paid out every 7 days automatically
Unpaid balances above 0.01 ETH will be paid out every second weekend automatically independent of your threshold. (Example 0.)[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz Puffocska #61642 üzenetére
1. A payout limitem még 0.05-ön maradt régről, amikor még engedte.
2. Az előző kifizetés 17 nap után jött meg, akkor értem el a 0.05-t. Már akkor is az új kifizetési limitek voltak az érvényesek. Akkor az volt a magyarázat, hogy a második hetet követő hétvégén utalnak ki. Na most már kiutaltak 2 hét után, hétvége és 0.05 előtt.Mondjuk nem mintha nem HODL-nék, csak most nem szép kerek összegem van
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz aradebil2 #61638 üzenetére
Pont ez lett volna a kerdesem,jelenleg 1 ethra van beallitva (default) de 1 kartyaval soka lesz az meg es nem neztem meg ipt hogy atallitsam 0.05-re, szoval 0.05 alatt akarmennyid van 2 hetenete van payout?Olvastam a policyt de nem egyertelmu szamomra
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
koko52
nagyúr
-
aradebil2
senior tag
Már azt hittem a múltkor, hogy megértettem az Ethermine kifizetéseit...ugye 0.05 ETH alatt minden második hétvégén fizetnek ki (60mh/s). Erre ma megkaptam pontosan két héttel a legutóbbi kifizetés után a 0.05 alatti kifizetésemet, pedig hétvégéig meg lett volna a 0.05 is...ki érti ezt
-
őstag
Oké, köszi. Bár jó lenne kihagyni a Radeon szoftvert. Korábban phoneixben adtam meg az adatokat az nagyon kényelmes volt, de egy ideje mindenre "unable set -error 107" stb. hibaüziket dobál, Nviidán is. Pedig minden úgy van mint beírva mint előtte.
Ha éjszaka újraindult a gép akkor a beállításokkal indult újra. Ezt kellene valahogy újra megoldani. -
Domy
aktív tag
válasz Kaci84 #61620 üzenetére
Erre írtam hogy a Radeon szoftver is egy bughalmaz.
MPT-ben semmit ne tekergess, csak a Maximum voltage GFX (mV) legyen 650, a többit hagyd gyári beállításon. Ha így megy, majd finomhangolod, és tudni is fogod, hogy mit módosítottál, amitől nem kerek.
Ha ez megvan, restart után bányát elindítod, és utána szépen beállítod a core órajelet, és nézed hogy mi történik. Ha még mindig nem fagyott le, ugrott szét, stb, jöhet a memória órajel és az időzítés. Ha még mindig oké, vidd le a core feszt. Mondjuk a sorrend kb. mindegy, de lépésenként állítsd, és nézd, mitől hasal el. Ha elhasal, reboot után tegyél még egy próbát, mert a Radeon szoftver egy bughalmaz.
Gpu-z-t felejtsd el, ne is fusson közben! Ha monitorozni akarod, akkor HWinfo. Abban látod az összes feszt, órajelet, áramfelvételt, throttlingot, mindent.
-
őstag
Miért az HEDT lapok tán filléresek? Hát nem tudom, de x370-ek elvileg kezelik és 30-ért adtam már el Hero lapot.
Nem értem miért megy olyan nehezen át! Nem csak a vételár számít, hanem az értékesés. Veszel 4-et kezelő lapot 60-ért ha nem kell eladod 30-ért. Veszel 2-őt kezelő lapot 2x40-ért, majd eladod 2x30-ért.
Kérdés: Hogyan jársz jobban? Hidd el kb ez lesz az arány. Vagy inkább roszabb. Feltételezve, hogy nagyjából egyidősek a lapok. Akkor még a proci benne sincs ami szintén zenész. Ja és átlag elérhető árat kell nézni nem ilyen egyszeri gyorsan megszabadulós akciós árat, mert az a másik oldalon is éppúgy lehet.
Igen ez csak a véleményem, de tévedhetek.
Próbáltam már én is X299 kombót aztán amikor már nem kellett hónapokig hirdettem, proci dettó azt hittem már sose adom el és nem is csinált jó üzletet aki megvette szerintem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sittes79 #61625 üzenetére
Nem, de nem is kell 3-at kezelni, elég kettő Rigenként. Olyan szerintem van 30 alatt is.
Az baj, hogy sokan nem hosszútávban gondolkodnak. Ilyen lap proci kombót nagyon nehéz eladni, legtöbbön se gari se semmi. Csak egy behal borul az egész költségvetés.
Több kártyánál a helyhiány talán, de inkább az se,mert a rig méretét amúgy is inkább a kátyák száma határozza meg. Kisebb rigekhez a tápokat is könnyebb összeválogatni, mert a kisebb tápokból nincs annyuira hiány talán nincsenek úgy túlárazva. -
őstag
Szerintem sokkal olcsóbb ésszerűbb ha normal lapot vesz a user és rigenként max 2 3060, vagy ha több rig van mindegyikbe 1-et.
Ezek a HEDT rendszerek drágák és ritkák ha szerzel is utána nem tudod eladni vagy innen-onnan szerezve nincs gari se procira se lapra.
Még ha viszonylag olcsón ki is jön 4 kártyát kezelő rendszer akkor is ott az eladhatatlanság esete, vagy ha éppen megoldják majd 3060-nál vagy kártyacsere van mási felesleges volt az egész hercehurca. Persze csak szerintem. -
-
EQMontoya
veterán
-
BeZol
őstag
válasz oZone762 #61618 üzenetére
71% pwr-limittel használd, memória pedig nálam amik mennek +1425 és +1425-ön 10 ill. 2db hibás share 3500 környéki mennyiségből.
Nvidia kártyát mindenkinek topicből szemezgess forráslehetőségeket.
-
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz gipszklipsz #61609 üzenetére
Hát igen, ez az összekötődés valahol elszakadt a Node-ok meg a bányászok között...
De a PoS által a lényegét veszti el egy kriptovaluta."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
BeZol
őstag
válasz Dare2Live #61604 üzenetére
Külföldről olcsó 3060-as régi X99-lapba (40-50ezer ha épp van eladó) ami 4et is kezel, hozzá proci ami 28 pci-e szálnál többet kezel. (de lehet menni X79 szintre is)
Ellenkező esetben csak 3 ilyen kártya per alaplap.
Esélyesen szerverprocit kell belevenni ami elsőre passz mennyi szálat kezel.
Kártyák db-ja minimum 225ezer mire hazaér --> 8db 1.8misi és 8x50MH/s = 400Tehát a maradék 200ezer Ft-ból kell megoldani 2alaplap + 2proci + 2db pl. 750W-os táp + sallangok.
Ha 2misiből neccesen is (inkább 2,1), de nagyjából megoldható, és minden kártya garis még
120W 1db 3060 fogyasztása, vegát nem vágom mennyire gazdaságos.
-
Frozen
addikt
Van valaki aki 3060 al nyomja? Mennyi a hashrate es watt fogyasztas?
-
mihione
őstag
Most lottem vegig a cb kvizeket,tenyleg 5-10 perc alatt ki lehet porgetni es ajandekba kapsz ~10k hufnyi criptot,most legalabb kicsit jobban megismerkedtem a cbvel,mindet atvaltottam ethra aztan cb proban eurora, tenyleg barati a valtas igy.
Ezt meg ugy lehetne kimaxolni fillerbaszas szempontjabol ha szar arfolyamnal csinalod vegig a kvizeket es utana akkor valtod ha mar feljebb ment.
Lehet a felesegemnek is csinalok egy cb accot...
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
őstag
Hali, kérem aki tudja hajtani a 6800 karikat Hive béta alatt írja már meg mi a trükk. Teljesen alapom hagyon OC nélkül hogy legalább lássam elindul e de semmi.
Ha meg nem Win alatt hogyan oldjátok meg? Nekem állandóan össze vissza fagy a Radeon szoftver. Meg hol ennyin hol annyin megy de sose azon amit állítok. MPT beállítom hogy max 800mv erre 1200 megy amikor a Radeon szoftverbe rányomok, hogy 800 akkor meg leugrik 612-re. Aztán azonnal be is zárodik. Nem értem ezt komolyan. -
gipszklipsz
csendes tag
válasz Ferdzsoo #61552 üzenetére
Ok, így már világos. Azért durva az emberi leleményesség, hogy valakik kitalálnak/elterveznek egy rendszert, mások meg hogyan fel tudják forgatni az egészet. Szerintem a BTC indulásakor is arra számítottak a készítők, hogy majd minden bányász futtat otthon egy core tárcát, és arra bányászik. Aztán mi lett belőle: Exa/PetaHash-es stratum proxy poolok, meg coin-switch/algo-switch poolok...
-
Dare2Live
félisten
Jelen idő.
@EQMonotya: Még úgy is baromi necces és nagyon benne van, hogy egy reballozni nem akarták összemelengették ami bír 1hónapot darabot fogsz ki.
@3800+ 6-7 Nagyon-nagyon jó de hol van ez a februári 8-10hez...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
SzlobiG
félisten
válasz bobalazs #61586 üzenetére
Most olvasom, ha krakenra túrok és kiutalnám számlára, akkor nincs kiutalási költség, se GAS price? Mert akkor mi a buli nekik ebbe? A MEW az előbb már 15 dollárt karmolt volna a fast utalással.
3800: Remegett a kezem, hogy kiutaljak-e, de inkább bevárok még egy adagot túl nagy a gas price.
Dare: Jelenlegi árakon most tuti nem hozol ki 2 millából 400Mhs-t. Még pl RX 480vga-val sem.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Nem lett igazam! De legalabb a block rewardok brutalisak.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest