Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz shteer #37696 üzenetére
én se vennék tápcsatisat, úgyis alulfeszelni kell, és olyan tápot sokkal egyszerűbb találni, amin van 6db PCI-E csatlakozó, mint amin 12.
(#37697) Dexar007: én örülnék, ha a Gigabyte-ok ilyenek lennének, 28MHs és 850W falból.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Dexar007
veterán
Sapphire pulse rx 570 (nem itx) : 30.5 Mh/s 6 kartya 740W falbol. Lehet meg lejjebb szerintetek?
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
válasz Melorin #37660 üzenetére
Tegnap lattam valakit gdaxon 2.6 millio dollarert 10 ezres aron btc-t venni.Ha kiülte a 9000$-os reszt,akkor most igencsak jol jart. Szerinted ez az osszes vagyona,vagy csak szorakozik egy kicsit? Mert szerintem az utobbi.
Erre a kisember azt mondana,hogy ,,oo ha lenne 2.6 millio dollarom mar reg Bora Bora-n sütkereznek". Persze..par napig,hetig,honapig igen. Majd kezdodik az egesz elolrol,csak mas tetekkel.Give me your cum,bull!
-
melkah
tag
1070: neoscrypt, equihash
1080ti: keccak, nist5, blake2s, equihashEzeket irja a kalkulator sorrendben. Viszont javitsatok ki ha tevedek, de en ugy gondolnam, hogy amiben az 1070 jo , abban az 1080ti-nek is jonak kellene lennie, ehez kepest az 1080ti-nel egyaltalan nem emlitik semennyire pl a neosryptet, ami nekem fura.
-
lenox
veterán
Van olyan 1050 Ti, amilyiken van PCIE 6 pin connector? Gondolom, hogy van, de melyik?
-
melkah
tag
Par hete a nicehash sajat kalkulatora 150$/month-ot irt gtx 1070-re es 220$/month-ot gtx 1080ti-re.
Most 125$ (1070) vs 150$ (1080ti) kornyeken van ugyanez. Az oke, hogy egyszerre csokkennek a profitok, de miert kezd ilyen elenyeszo lenni a ket kartya kozotti arany ? A kalkulatorral van gond, vagy ez realis ? -
CoDWaW07
őstag
Electroneumosok, nem tudjátok hogy a NASF.eu pollal mi lett? 6 napja nem talált blokkot sem.
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
mepet
addikt
válasz Tilos az Á #37645 üzenetére
A bitcoin, az a bitcoin (BTC). Eddig tiszta. Utána jöttek az altcoinok. Az olyan cryptocoin, amelyik nem bitcoin, az altcoin, mivel nem bitcoin, hanem csak egy bitcoin alternatíva.
-
Janou
őstag
válasz fogtunder #37659 üzenetére
Én már befogtam az asztali 1050Ti-t.... Ha úgyis megy napközben akkor miért ne dolgozzon kicsit. Ha meg esetleg megnyekkenne (bár ezt nem hiszem hisz alacsony intenzitással dolgozik) akkor kapok egy új és jobb kártyát majd gariban, hisz addigra nem lesz már ilyen kártya.
-
Smithy87
senior tag
_Nem szigorúan ide való a tradeben is feltettem csak több impulzus klellene.:
"Kellene egy tanács. Sajnos BCC-ben volt a lóvém úgy 320$ ami ugye beleállt a földbe. Most 70$ körül van. Mit kezdjek vele? A team felajánlotta, hogy BCCX-be beszámolja 150$-os áron de ma is annyit ugrált mint eg szeedezett bolha. Mit kegyek azzal a kicsivel ami van? Sajnos tegnap fölbosszantott, hogy 6$ra esett és elfelejtettem venni belőle "
-
tom120514
őstag
válasz fogtunder #37665 üzenetére
Pontosan így van szerintem is. Befektetés, amire vagy van vagy nincs, akinek nincs kártyára annak DKJ-re sincs. A világ nem igazságos, nyilván van egy csomó jó, becsületes, sokat dolgozó ember akinek nem jut ilyesmire.
A gamer vs miner téma pedig ott bukik hogy nem a bányászok akarják hogy drága legyen a kari, valószínűleg nem is az nvidia meg az AMD emelte duplájára az árait mostanában.Never go full retard.
-
AAntii
őstag
Inkább a pénzt csak pénzzel lehet keresni része igaz a dolognak. Ahogy már sokszor szóba került, a topikba jellemzően bérből és fizetésből élő emberek járnak, akik az eddig akár évek alatt felhalmozott tartalékukból veszik a videokártyát, nem a farzsebükből előrángatva a húszezres köteget. A gamerekkel kapcsolatos szarkazmus pedig annak köszönhető, hogy a többség már rendelkezik videokártyával, amit a felfokozott piaci helyzet által felfokozott árszinten adnak el, majd csodálkoznak, hogyha 40 ezerért elmegy a 280x (amit másfél éve 30 ezerért alig tudtam elrimánkodni), akkor a 1060 sem 50 ezerbe kerül.
Játszani pedig a pc jelenleg nagyon drága, drága hozzá minden, ram, vga, hdd, ssd, nem tudsz olyat mondani, ami olcsóbb lenne, mint 3 éve mondjuk."Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
fogtunder
nagyúr
különítsük el azt, hogy megveszel játékre egy 1060-ast, meg azt, hogy befektetési céllal veszel 6db-ot. játékra venni drága, én is több hónap alatt raktam össze annak a 970-nek az árát. a bányászrig azért van, hogy visszahozza a pénzt. nem mondom, hogy kevés volt, de meghoztam egy döntést, hogy inkább ebbe rakom, mint hogy ott parkoljon kincstárjegyben, ami szemmel nem látható hozamot produkál.
olyan ez, mint az újautó. privát emberként soha az életben nem vennék, mert a legnagyobb bukó, de ha van egy céged, amiben költségként elfér, mert adóalapot csökkent, akkor miért ne?
de egyébként is csak nálunk ekkora probléma ez, bárhol olvastam utána, mindenhol kb. 1070 szinten kezdődik bányászföldén az élet, aminek tényleg jobb a megtérülésije, de annyi már nem volt rá.
-
tisn
addikt
Vicces ezt olvasni, hogy egyeseknek mennyire kis értéket jelent egy 1060 ára
Más meg hónapokig tesz félre, hogy megvehesse.ez van, sokat szamit, ha az ember mar nem gyerek es keresete van
de elhiheted, hogy inkabb lennek csori 20 eves egyetemista, mint kozepnegyvenes, aki vehet jo par 1060-t kulonosebb gond nelkul -
Vigilante
őstag
A világ már csak ilyen.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
fogtunder
nagyúr
most még egyet nem építek. decemberben megvettem mindent a másodikhoz is a kártyák kivételével, úgyhogy azt még addig meg kellett csinálni, egyelőre úgy néz ki, hogy ellég jól is teljesít Equihash alatt MPH-n. de helyem se nagyon van új gépnek, drága minden.
gondolkodtam már azon is, hogy be kellene fogni az asztali gépet is, de az olyan, mintha egy unikornis küldenél le a bányába, nincs szívem
-
AAntii
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz AAntii #37652 üzenetére
amúgy nem tudom, min megy a sírás, én múlt héten is tudtam venni 6db 1060 Gaminget, de volt más is még azért. aki nagyon akart VGA-t venni, az tudott, hogy most egy kicsit drágább, istenem, felrakja a winminert és idle-ben visszacsákányozza a különbséget.
én konkrétan még mindig gondolkodom rajta, hogy eladom a 1060 Strixet, még van rajta 2,5 év Gari és 72K volt a kártya, ami helyett gariban kaptam. úgysincs időm játszani a bányászat mellett, eladáskor meg majd kiveszem az egyik szimpatikus kártyát a rigből és tolom azzal.
-
htc07
addikt
válasz Dr. Romano #37654 üzenetére
kislapát és irány a homokozó
-
AAntii
őstag
válasz Dr. Romano #37650 üzenetére
Aki játszani akar az vegyen konzolt és ne vegye el a lehetőséged a bányászoktól azzal, hogy felvásárolja a videokártyákat.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
subaruwrc
félisten
válasz Dr. Romano #37650 üzenetére
-
őstag
válasz Tilos az Á #37645 üzenetére
Tartozhatna ide, de mivel nem bányászható, ezért nagy valószínüséggel csak a kereskedésével kapcsolatban merül fel kérdés, ezért azt inkább ide.
-
AAntii
őstag
-
X Factor
addikt
Valakinek tippje, h. itthon hol kapok dual psu adaptert?
Make things work
-
Tilos az Á
junior tag
Sziasztok! A Ripple itt offtopic, vagy altcoin?
Mert azt látom, kezdenek magukhoz térni a kriptovaluták, s a Ripple a legjobban, annál 50%-os növekedés is van, attól függően honnan nézzük. Érdemes vajon mindent abba áttolni?http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png
-
Janou
őstag
Pascal hozta a kalkulátor szerinti értéket... Napi 1$
-
subaruwrc
félisten
válasz Dr. Romano #37629 üzenetére
Rögtön az olcsó vga.
Meglepő lenne ha a ph apró is lekövetné a percenkénti árfolyam és ár változást. Olcsó vga majd akkor lesz ha lesz egyáltalán -
tom120514
őstag
Igen, hülyeséget kérdeztél.
Légyszi minimum értelmezd a topic címét ("Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk") és az összefoglaló első mondatát ("Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzekkel (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) és azok bányászatával foglalkozunk").
[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, még csak most ismerkedem a bányászattal, szóval ha hülyeséget irok, kérdezek tudjátok be ennek
Első kérdésem az építeni vagy kész gépet érdemes venni? Nem vagyok teljesen hülye a pc építéshez, de ahogy itt nézelődtem az én jelenlegi képességeimet meghaladja. Ezért lehet jobban jönnék ki mondjuk egy ilyen konfiggal ami már kulcsra kész:Ezt pont itt talaltam ph-n.
Antminer S7
Ideal Hash Rate: 4.86 TH/s
1210WNa most találtam egy oldalt ahol tudok elvileg kalálni, hogy mit termelne ez így jelen állapotban.
BTC:
ETH:
Mondjuk itt irreálisan nagy szám jött ki szerintem valamiért, a BTC nél reális lehet a kb 100dollar jelenlegi árfolyamon?
Ez a gép 350e, ha magam raknám össze ebből ebböl az összegből milyen teljesítményű gépet lehetne összedobi szerintetek?
Fogyasztás számítana, mert otthon termelne.
Esetleg ha tudnátok linkelni egy oldalt ahol az alapoktól le van írva az építéssel kapcsolatban minden azt meg köszönném.[ Szerkesztve ]
-
-
DNReNTi
őstag
válasz Tilos az Á #37635 üzenetére
Egyebkent epp ma olvastam egy olyan elemzest ETH-val kapcsolatban, ami azt vetitette elore hogy ~800$-ra fog beesni az arfolyam, majd korrigal ~1000-1100-ig (lass csodat, megtortent), majd ismet bezuhan 400 kore, kis korrekcio utan pedig 200$-ig, majd innen all fel ~10k$-ra. Ha ez igy lenne akkor a BTC is valahol 100k korul lenne.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
szabog4
aktív tag
Újabb problémám akadt a monero bányászattal kapcsolatban.
Alapértelmezetten a C-re akarja menteni magát, ezt nem engedi átállítani. (Azt a ~30gb szinkronizációs állományt.) CMD-be megadtam neki, hogy a D-re rakja. Ezt több órája végezte is, (12~) megvolt a 3/4-e, erre most jött 1 áramszünet. Gondoltam újraindítom, de azt írja, hogy:
Cryptonote protocol stopped succesfully és nem csinál semmit.
illetve a sorok között még olvasható 1 ilyen:
Uncaught exception! Attempt to get block from height 919489 (<- ennyi jött le eddig) failed -- block not in dbMost mit tudok csinálni? Kezdjem előröl? Megint tizen+ óra?
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
DNReNTi
őstag
válasz Tilos az Á #37630 üzenetére
Kivancsi vagyok mire alapozod a 100k-s joslatot. Eloszor azt hittem szarkazmus, de mivel mar sokadjara irod nem tudom eldonteni. Persze ha ugy lesz, en boldog leszek.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Tilos az Á #37628 üzenetére
Amikor meg zuhan, akkor meg kapkodni akarod a levegőt? HM... Szóval te alul szereted?XD
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Dr. Romano
veterán
válasz Tilos az Á #37630 üzenetére
Tetriszem már van, ha kettő lenne az már paradoxon. Úgyhogy marad a február végi 100k.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Tilos az Á
junior tag
válasz Dr. Romano #37629 üzenetére
Dupla vagy semmi? Ad el a kártyádat s vegyél belőle bitcoint. Február végén ad el 100 000 dolláros árfolyamon s akkor vehetsz egy normális új kártyát. Vagy ha nem jön be akkor veszel egy tetrist.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png
-
Dr. Romano
veterán
válasz Tilos az Á #37628 üzenetére
Ma néztem ahogy 8500-on kereskedtek vele, viszont olcsó vga-t még így sem találtam
[ Szerkesztve ]
-
Tilos az Á
junior tag
válasz Plasticbomb #37627 üzenetére
Azért valami élvezet nekem is kell.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Tilos az Á #37625 üzenetére
Le kell szokni a nézegetéséről.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Dr. Romano
veterán
Köszi az infót.
Igen, de leragadtam az ETN-nél, az is jól hoz (persze nem most) és kevesebbet is eszik/melegszik, de akkor "örömmel látom" hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.Majd holnap jobban körbekeresgélek a neten hátha van valami megoldás. Mondjuk inkább csak kíváncsiságból próbáltam volna ki, megvagyok nh nélkül is.
-
senior tag
válasz Dr. Romano #37623 üzenetére
Neked akkor Ethash algot kéne bányásznod NiceHash-re, nem?
Egyébként én sem vagyok elégedett NiceHash CryptoNight szerverével; folyamatos job not found és invalid nonce hibaüzenetek jönnek, de csak oda. Máshova semmi gond.
Nálam csak CPU-val bányászva jönnek a SOCKET ERROR-ok.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Igen ezt olvastam én is az oldalukon, de 4db 570-nél úgy gondolom nem ez a dolog áll fent. Legalább is nem kéne....
Ha más helyre bányászok, space, nano ott nincs ilyen problem, nh viszont folyamatosan szivat. Egészen pontosan socket errorozik ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dr. Romano #37613 üzenetére
Mi az a stark? Tony Stark? Ha esetleg XMR-Stak-ra gondoltál, és CPU-val/nagyon gyenge GPU-val bányásztál CryptoNight-ot NiceHash-re, akkor ez normális. Olyan esetben fordulhat elő, ha nem tudsz 10 percen belül share-t küldeni.
A teljesítményedet nem befolyásolja. -
Dr. Romano
veterán
válasz Tilos az Á #37617 üzenetére
Nem fog. Az ázsiai ünnepek után ismét egy bull runt várnak. Csak a szokásos körforgás.
-
Tilos az Á
junior tag
Örökre. Most már elszabadult s földi halandó többé már nem lesz képes bekapcsolódni. Ez volt az utolsó olyan korrekció amikor még be lehetett szállni. Majd jönnek az ufók s hoznak sok tonna aranyat, akkor azért talán kapnak egy kevéske bitcoint.
Nekem most olyan világ kezdete hangulatom van.
-
DNReNTi
őstag
Ugy legyen, amen!
-
Dexar007
veterán
Jaja most mar keso..el lehet felejteni hosszu honapokra a 10 ezer alatti btc arat.
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Szoval akkor mar nem panikolunk. Ez is egy jo nap volt.
Give me your cum,bull!
-
Dr. Romano
veterán
Kirpóbáltam Nicehashre bányászni starkal, de időközönként ledobja a kapcsolatot. Másnál ez működik rendesen?
-
Janou
őstag
válasz Vincent-Vega #37611 üzenetére
A claymore tuti ezt írja. Többször megnéztem mert nem hittem el. Na, majd ellenőrzöm a poolnál.
-
haxiboy
veterán
válasz gipszklipsz #37602 üzenetére
blockchain driverben 3 meghajtó is van, a 08.08 az ami működik, de van mellette 09.22 is azt hanyagoljátok, általában azt szokta behúzni a win
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Janou
őstag
Srácok
Én valami olyat tapasztaltam amit nem hiszek el... Solo ETH bányászásban 30Mh körül tudtak a kártyáim... Dualban kb 29-el mentek miközben kaparták az LBC-t 500 Mh-val. Most az LBC eléggé nem megérős gondoltam átállok a Pascal-ra ETH mellett. Belőttem és az ETH megy 184 Mh-t miközben megy mellette a Pascal 900 Mh-val. Ez hogy lehet?
-
Stanlee
őstag
December kozepen a marketing buksza a cegnel meselte, hogy vett befektetesi jelleggel BTC-t, mert nyereseges. Ebbol akarta a nyaralast kitermelni. Szerintem most nem utazik sehova, hanem marad otthon :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz Enter65 #37601 üzenetére
Na most megy. DDU-val töröltem, de aztán első próbálkozásra a blockchain driver ment vissza, atikmdag patch után már jó, gpuz is pipálja az opencl-t. Ezek szerint a win10 frissthetett valamit a driveren (bár gpuz blockchain drivert írt), pedig DWS_Lite.exe-vel kikapcsoltam a win frisstéseket.
-
Enter65
senior tag
válasz gipszklipsz #37599 üzenetére
Ha ujjra rakod, akkor DDU-val csináld, és akkor már az Adrenalint rakd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest