Hirdetés
- Szinte meg sem jött, máris fogyókúrára fogták a Logitech Rapid Triggeres egerét
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Leállította a legelső Legion Go kézikonzol terméktámogatását a Lenovo
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor
üzenetére
Ennek a lehetősége már az LMDE 6-ban is benne van. a /lib/grub mappából az x86_64-efi-signed mappát kell átmásolni a /boot/grub mappába. Utána bebootolni valami fondorlatos módon secure boottal. Aztán valahogy bemásolni az EFI partícióra és sudo update-grub. Nem tudom pontosan de valahogy így. Én így szoktam az UEFI bootos linuxot megtanítani Legacy módra is bootolni. Átmásolom az i386-pc mappát , ha van, de ha nincs, akkor előbb a synaptic-kal telepítgetek össze-vissza grub verziókat, amíg össze nem jön mind a két számomra fontos mappa a /lib/grub mappában és ezután már csak be kell bootolni a barkácsolt linuxomat egy másik legacy linux segítségével és sudo grub-install /dev/sda például és utánna sudo update-grub. Ezutrán már bootolható Legacy módra is. De aztán UEFI-be kell bootolni, hogy a sudo update-grub csatakiáltásra az UEFI- s windowst is felvegye a grub-menübe és minden megvan . Csak ésszel ne akarjuk a legacys grub menüből elindítani az UEFI-s windowst. .... Bár már egyszer úgy megkavartam, hogy UEFI módban az i386-pc mappa dolgozott.
Ki érti ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ki érti ezt?
Rowon