-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor #15343 üzenetére
Ha időnként akar felszállni a gép, arra két dolog hatástalan, egyik a TLP, másik a javasolt géptisztítás. Mindkettő érezhetően hasznos tud lenni alaphelyzetben, de nem ilyenkor.
Jó pár napot töltöttem egy Latitude 7400 2in1 melegedésének figyelésével mostanában, a vége többszörös ventilátor csere lett, de a lényegen nem változtat, hogy x dolog futása okozott extrém melegedést, enélkül akár venti nélkül is használható lenne a gép, de még max venti mellett is forrósodott az alja amúgy.
Mindegy, ezt csak azért említettem, mert én két terminalablakot figyelgettem, egyikben a watch sensors futott, másikban a htop, de jó a top is, lényeg, hogy valami process figyelő fusson.
Sajna ezernyi oka lehet, ha indokolatlan rendszerhasználat történik, főleg ha dVGA is képbe kerül, épp minap találtam egy ilyen problémát.
Szóval valahogy nyakon kell csípned a probléma okozóját, aztán ráérsz a TLP-t kipróbálni, addig viszont határozottan ellenjavallt!
Ha nyűgösnek látod a TLP konfigolását, van rá TLPUI is, bár maguk a jonfigolható opciók ettől még nem válnak egyértelművé.Legalábbis nekem nem, de egy default TLP start után is lehet javulás a fogyasztásban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest