Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nOvOp

senior tag

válasz Frawly #8983 üzenetére

Szia!
    Minden bizonnyal igazad van, még elég kezdő vagyok linux téren. Nyilván többet kellene utánaolvasnom, de erre most nincs annyira időm. A windows kezelést is autodidakta módon sajátítottam el (ahogy nagyon sokan), csak ott eltelt több évtized. Itt még nagyon az elején járok. Ezért is kérdezek itt a fórumon, bár lehet inkább ide való a kérdés. Nekem egyenlőre az nem sokat mond, hogy "Nézd meg a Synaptic-ot, ott majd kiderül.". Megnéztem, volt 274 találat a libreoffice-ra. Semmit nem mondott nekem. Persze örülök, hogy próbáltok segíteni, de míg egy hozzáértőnek ez teljesen evidens, hogy mit kell nézni, nekem egyenlőre kínai. Ezért is döntöttem úgy, hogy leszedem a libreoffice-t teljesen (nem a linuxot gyalultam le) és ismét felteszem. Azt tudom, hogy parancssorból könnyebb telepíteni, de ahhoz tudni kell a program pontos nevét (pl. a törlésnél libreoffice*-ot kellett megadni. Előtte én a csillag nélkül akartam törölni, de az nem volt sikeres.). A szoftverkezelőben ahogy láttam csak az 5-ös verzió van fenn, ami alapból telepítésnél is fenn van már. A letöltést amúgy a hivatalos oldalról tettem meg, gondoltam, azért itt csak nem lehet probléma. Szóval köszönöm a tanácsokat, igyekszem :)
    De pl. az ilyeneket, lövésem sincs, hogy hol találhatnám meg, ha egy programot szeretnék telepíteni: sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa

Új hozzászólás Aktív témák