Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

Minap foglalkoztam épp egy laptopra telepítéssel és a gazdája azt mondta, mióta Mint Cinnamon van rajta Win7 helyett, nem hallotta a ventillátor hangját. Én nem mértem semmit rajta, de azt figyeltem meg meglepetten, hogy teljesen ugyanaz a Mint 18.1 Cinnamon majd feleannyi memóriával elvan a laptopon, mint az én desktopomon.

Az előttem leírtak és ezen telepítés alapján azt szűrtem le, hogy ha jó a hardver támogatottság Linuxhoz, akkor az laptopon jobban kell fusson minden szempontból a Winnél! Fura is lenne, ha nem így lenne, mert ha egy rendszer 10 secundón belül feláll, szinte semmit nem futtat folyamatosan a háttérben, ami zabálja a rendszer erőforrásait, az csak nem fog többet fogyasztani egy olyan rendszernél, ami ettől teljesen eltérően működik és percekig tart, amíg mindent betölt, hogy egyáltalán valamire kattintani lehessen!

Ha többet fogyaszt, akkor ott valóban a hardver támogatottsággal van baj.

Ja és a gép gazdájának is kellett office, mondtam neki, hogy van fenn alapból Libreoffice, neki az teljesen megfelelő volt. Egyszerű home usernek miért is ne lenne megfelelő a LO... ;]

Új hozzászólás Aktív témák