Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

> Asztali gépnél minek a sleep?

Pont azért, amiért pl. a tévét is a távirányítóról kapcsolják ki. Nem pedig a kábelt tépik ki a falból.
    Ha valahová el kell mennem a gép elől, nem kapcsolom ki (a franc zárogatja be az alkalmazásokat, várja meg a shutdownt, utána boot, alkalmazások elindít...) csak sleep.
    9 hónapig használtam az elementary luna-t, az nem látott mást csak sleep-et (meg kernelfrissítéskor restartot).
    6 hónapig volt MacBook Air-em, az se ismerkedett meg a shutdown/boot folyamattal ;)

Szóval maradjunk annyiban, hogy nekem kell a sleep és így 2015-ben ne legyen már ez kihívás egy OS-nek. És hanyagoljuk a Steve Jobs-féle "rosszul tartod" hozzáállást :D

> Megnézted a linkben lévő parancsokkal a memóriát?

midecode --type memory
    Nem található „midecode” nevű parancs, talán erre gondolt:
    „mndecode” parancs a(z) „mnemonicode” (universe) csomagból
    „dmidecode” parancs a(z) „dmidecode” (main) csomagból
    midecode: a parancs nem található

Pont azért, amiért pl. a tévét is a távirányítóról kapcsolják ki. Nem pedig a kábelt tépik ki a falból.
    :D
    Ilyenkor persze ugyanott folytatja a műsort, ha távkapcsolót használsz? Ilyen tv kéne nekem is!

Asztali gépnél ez van, igény sincs rá nagyon szerintem. Notebookos megoldásokat meg nem nagyon tudsz itt használni.

Fenti példádból az jön át, hogy aki nem használ sleep-et, az vadbarom, mint aki kitépi a zsinórt a falból! :P

Időközben feltelepítettem/kipróbáltam a 15.10-et, minden jól működik, csak épp az Unitys változatot szedtem le! :( Kezdhetem a Gnobuntu frissítését.

Új hozzászólás Aktív témák