Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nOvOp

    senior tag

    válasz lev258 #11143 üzenetére

    Live-ot töltök be és onnan indítom a telepítést. Ezt mot nem értem, hogy boot menüben válasszak. Azt hogy érem el?
    Tudom, hogy kell / rendszer partíció az az sdb5 lenne szerintem. Ez lehet, hogy egy hibás telepítés után maradt partíció kép. Alapból úgy indulok neki minden egyes telepítésnek, hogy windowsban az ssd 19.84GB (ami most sd4 és sd5)és a hdd 25.39GB (ami most unallocated) partíciókat törlöm, majd boot live felület és onnan a telepítés az asztalról (Install Linux Mint).

    @ubyegon2: már próbáltam a hdd-re is, ugyanaz a hiba :)

    @cigam: laptopról van szó (fujitsu a544 i3 8gb). A hdd helyére került az ssd, megcserélni szerintem nem tudom, mert a hdd a dvd helyére került és tudomásom szerint onnan nem tud bootolni a laptop. Valószínűleg a w10 telepítésénél szúrhattam el vmit, mert nekem is furcsa, hogy az sda maradt a hdd.
    Mindig ugyanazt a pendrive-ot használtam (32gb usb3.0). Windows alól rufus-sal írtam ki, mert az unetbootin nem látja a pendrive-ot. De próbáltam, hogy linux live alatt unetbootin-nal is kiírni (természetesen akkor 2 pendrive-ot használtam), de ugyanaz :) Média ellenőrzést nem futtattam, nem tudom hogy kell, de az sha256 ellenőrzést megtettem mindegyiknél. A telepítésnél, mikor hardver konfigurációt végez, majd jönne a grub2 telepítés (azt hiszem grub2), akkor vérzik el. Nem tudja telepíteni a Target könyvtárba.

    Azt hittem vmi egyszerű megoldás van, hogy vmit kihagytam. Őszintén szólva, nem akartam ennyit foglalkozni vele. Legszívesebben azt tenném, hogy legyalulom a hdd-t, kiveszem és utána gyalulom az ssd-t. Fel a w10 majd a linux, vissza a hdd. Na erre most nincs időm :N
    Ha van esetleg vmi ötlet még, szívesen veszem, ha nincs, akkor majd vmikor szakítok ídőt a rendbetételnek. A hdd-n értékes képeim vannak és egyelőre nincs hová mentenem. Köszi mindenkinek a segítséget. Egy másik pendrive-ot azért kipróbálok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák