Új hozzászólás Aktív témák

• Kezdem úgy érezni, hogy minden út Debianba vezet, főleg régebbi vas esetén. Még mindig szórakozok a 20+ éves laptopommal, eddig a Debian LXDE-vel futott rajta a legjobban, Seamonkeyval a böngészést is beveszi, a FreeDOS is jól fut rajta 1-2 játéktól eltekintve teljesen használható.

MX Linux meghal rajta, 1 giga rammal nem tud mit kezdeni. AntiX Linux jó lenne, viszont nem esik a kezemre az IceWM, szerintem abszolút nem userközpontú felület, illetve valami GPG kulcs miatt nem tudom elérni AntiX-ról az MX Linux tárolóit... szarakodtam vele egy darabig, de elengedtem. Ami alapból nem működik normálisan egy rendszeren, azt kár kiadni új kiadásként, ez a fejlesztők szegénységi bizonyítványa.

Q4OS-t megpróbálom délután, hogy mit tud ez a Trinity desktop, meg talán valamikor később még az Alpine Linuxot, viszont már nem nagyon van hangulatom egy megint totál új rendszert beállítgatni, meg megtanulni az új csomagkezelőjét. Lehet felhúzom magam, visszarakom rá a Debiant, aztán ott száradjon meg az egész.

Szerk.: még x64 esetén is úgy érzem, hogy a Debian is kínlódásmentes és nemes egyszerűséggel működik a mindenféle szükségtelen, grafikus szemfényvesztésekkel teleb*szott rendszerekkel szemben, amikből legalább 100 darab szintén a Debianra épül. A Debian 12 azért már jóval másabb, mint a régebbi verziók, főleg, hogy a non-free-firmwarek alapból jönnek a telepítés során.

Elég komfortosan érzem magam Fedorán, ehhez a rendszerhez most azért egy darabig lehet nem nyúlok hozzá, mert na. Debian mellett eddig ezzel a rendszerrel vagyok leginkább elégedett. Ez még azt is tudja, hogy az APT-vel ellentétben a DNF nem hagyja benne a rendszerben egy adott csomag függőségeit, ha el akarod távolítani. Egyben leszed mindent, amit felraktál vele. Ennyiből a Flatpak is egy élhető dolog lenne, de annak meg még fejlődnie kellene.

Új hozzászólás Aktív témák