- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- Google Chromecast topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Milyen KDE Linux disztribúciót tudnátok ajánlani alap felhasználásra?
Kb 6 éve használok Linuxot napi szinten, kezdtem az Ubuntu-val, aztán jött a Linux Mint, most meg KDE Neon van már 2-3 éve, amivel az a bajom, hogy sok frissítés jön rá, és valami általában elromlik, most ez a Plasma 6 ütött ki jó pár dolgot.
A KDE-t nagyon szeretem, megszoktam, csak valami stabilabb distro kellene. Az se tetszik benne, hogy egyszer van benne a snap meg a flatpack, annyira nem értek ahhoz sem, emiatt nehezen szenvedtem össze a KeePassXC plugint a Firefox-szal... (egyik ilyen telepítés volt, a másik amolyan) szóval jó lenne valami olyan rendszer amiben pl csak Flatpack van.
Amit napi szinten használok: ügyfelekhez VPN-en becsatlakozni. Ez a kedvenc dolgom, a legfontosabb ami miatt tetszik a KDE, egy kattintással feljön a lista, és már tudok is csatlakozni (akár 2 helyre is egyszerre)
Szeretem látni a hálózati forgalom sebességét, CPU/RAM terheltségét.
Ami programok kellenek: Firefox/Brave, KeepassXC (+plugin böngészőhöz), Thunderbird (vagy valami levelezőkliens, tényleg van esetleg ehelyett valami más ajánlott?), Virtualbox, Remmina, Viber, Teams, draw.io, észjakai képernyőmód hogy sárgás legyen.Néztem, hogy van a Manjaro, de az meg valami Arch linux, olyannal sem volt még dolgom, de ha ezeket a szoftvereket össze lehet kattingatni, akkor nekem mindegy mi van alatta

Manjaro mellett van más KDE ajánlás esetleg?
openSUSE vagy Fedora? Vagy a TOP1-nek tartott MX Linux?
Kubuntu-t néztem anno, de az is vegyesen Snap és Flatpack, bár most rákerestem és a 23.10-től már csak snap van, nem tudom ez jó?
(csak az meg nem LTS) Vagy mi egyáltalán a különbség? Olvastam róla, de nem tudom nekem mint átlagfelhasználónak számít-e vmit, hogy flatpack vagy snap?!Mindegy mi, csak stabil legyen, és nem kell hogy ennyire friss legyen mint a KDE Neon sőt.
Köszönöm az ajánlásokat!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3752, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

(csak az meg nem LTS) Vagy mi egyáltalán a különbség? Olvastam róla, de nem tudom nekem mint átlagfelhasználónak számít-e vmit, hogy flatpack vagy snap?!
CPT.Pirk