Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Kindle
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
őstag
Sziasztok!
Distrohopping elkerülése végett tudnátok javasolni olyan disztibúciót (és DE-t), amin normális működés van nvidiaval, mintha Windows-t használnék? Elsőre tudom, az a válasz, hogy mind olyan és csak beállítás kérdése, de elmondom mi a problémám (azon kívül, hogy kezdő vagyok
):
Van egy HP Pavilion Gaming laptopom, 1660 Ti videokártyával. Manjaro eddig bejött, meg anno működött minden a 60Hz-es monitorommal (nem voltak extra beállítás igényeim), de most 165Hz-re váltottam, és részben itt kezdődik a probléma.
Telepítettem egy Manjaro GNOME kiadást, amin nem látom az X Server beállításokat (a kép illsuztráció):Oké, probáltam tweakelgetni a dolgokat (fórumok segítségével), de sehogy sem lett jó. Gondoltam nézzük meg a Linux Mint Cinnamont, ott már láttam a további beállításokat is, viszont hiába mentettem el sudo nvidia-settings és a Mint saját beállításaiban a 165Hz-et, reboot után természetesen visszaáll 60Hz-re, de cserébe a G-Sync bekapcsolva marad. A PowerMizer is mindig auto-ra vált vissza, amit tudok egyelőre, hogy máshová kellene egy xorg.conf fájlt létrehoznom, de a GNOME ahogy olvasom, ezt figyelmen kívül hagyja, a saját monitors.valami fájlt nézi. Ezt (is) szeretném látni, és minden más plug&play módon szeretnék, ha lehet sok tweakelgetés nélkül:
Van valami disztró (és DE) tippetek, ahol a legkevesebbet kéne mókolgatnom? GNOME egyelőre kilőve, Cinnamon is és minden GNOME származék, mert ez nem bug, hanem feature közöttük
KDE esetleg XFCE, ami nem "erőszakosan" bírálja felül az nvidia conf fájlt? Disztróból szeretnék valami egyszerűbbet, Manjaro/Debian/Ubuntu alapokon, Fedora nem tudom mennyire javasolt kezdőknek. Wayland nekem nem annyira fontos, elvagyok X11-en is, csak működjönTehát röviden: teljes körű nvidia beállítások, működő G-Sync és reboot után is tartsa meg a 165Hz-et.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen videókártyát?
- Cyberpunk 2077
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16-32GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest