-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
őstag
Köszönöm válaszod!
Igazából őket ismerem is, meg egyik DE-vel sincs bajom "optikailag", ez a magán notim lenne. Nálam a használhatóság jobban számít, mint a kinézet/gyárilag kínált alkalmazások ilyen téren.
Amire használom, az kb web, néha kevés office és Battle.net játékok, amik lutris-szal tökéletesen futnak. Egy időre kimaradt a linux, most pedig végleg elegem lett a M$ hülyeségeiből, így teljes körben váltanék. Csak ez így meglepett, hogy egy év után visszatérek, lett egy "fürgébb" külső monitorom és a beállítások fele nem látszódik és nem működik.
Tehát csak tippre lenne szükségem, hogyan induljak el, egyelőre azt látom, hogy *buntu és derivatívái-nál látszódik minden az nvidia-settings-be, viszont a GNOME-származékok letojják az xconfig adatait. Nem tudom a KDE vagy XFCE közül melyik kezeli jobban az nvidia-t (ha nem notim lenne, AMD-vel nem szívnék ennyit). -
sztivo
őstag
Sziasztok!
Distrohopping elkerülése végett tudnátok javasolni olyan disztibúciót (és DE-t), amin normális működés van nvidiaval, mintha Windows-t használnék? Elsőre tudom, az a válasz, hogy mind olyan és csak beállítás kérdése, de elmondom mi a problémám (azon kívül, hogy kezdő vagyok
):
Van egy HP Pavilion Gaming laptopom, 1660 Ti videokártyával. Manjaro eddig bejött, meg anno működött minden a 60Hz-es monitorommal (nem voltak extra beállítás igényeim), de most 165Hz-re váltottam, és részben itt kezdődik a probléma.
Telepítettem egy Manjaro GNOME kiadást, amin nem látom az X Server beállításokat (a kép illsuztráció):Oké, probáltam tweakelgetni a dolgokat (fórumok segítségével), de sehogy sem lett jó. Gondoltam nézzük meg a Linux Mint Cinnamont, ott már láttam a további beállításokat is, viszont hiába mentettem el sudo nvidia-settings és a Mint saját beállításaiban a 165Hz-et, reboot után természetesen visszaáll 60Hz-re, de cserébe a G-Sync bekapcsolva marad. A PowerMizer is mindig auto-ra vált vissza, amit tudok egyelőre, hogy máshová kellene egy xorg.conf fájlt létrehoznom, de a GNOME ahogy olvasom, ezt figyelmen kívül hagyja, a saját monitors.valami fájlt nézi. Ezt (is) szeretném látni, és minden más plug&play módon szeretnék, ha lehet sok tweakelgetés nélkül:
Van valami disztró (és DE) tippetek, ahol a legkevesebbet kéne mókolgatnom? GNOME egyelőre kilőve, Cinnamon is és minden GNOME származék, mert ez nem bug, hanem feature közöttük
KDE esetleg XFCE, ami nem "erőszakosan" bírálja felül az nvidia conf fájlt? Disztróból szeretnék valami egyszerűbbet, Manjaro/Debian/Ubuntu alapokon, Fedora nem tudom mennyire javasolt kezdőknek. Wayland nekem nem annyira fontos, elvagyok X11-en is, csak működjönTehát röviden: teljes körű nvidia beállítások, működő G-Sync és reboot után is tartsa meg a 165Hz-et.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Íme az új Android Auto!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- XPEnology
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest