Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti1debre

tag

Hello!

A munkahelyemen volt egy nemhasznált i5-ös gép, amire fél éve feltelepítettem egy Ubuntu 20.04 LTS-t. Ezt-azt kipróbáltam, tökéletes. Belaktam, megszoktam a fél év alatt. A gépet telepakoltam vinyókkal, így sok-sok adat felkerült az immár éjjel-nappal üzemelő számítógépre. Jópár dolgot autodidakta módon megtanultam. Viszont hamarosan jönnek az ünnepek és ebből fakadóan a szabadság, illetve a „leállás”. A gép természetesen nem fog leállni a „leállás” alatt sem. Mit kell feltelepíteni a munkahelyi Ubuntus gépre (és hogy, illetve hogyan kell az adott progit konfigurálni), ahhoz, hogy én majd otthonról be tudjak rá SSH-zni például egy Windowsos Secure Shell Client segítségével azért, hogy fájlokat tudjak csereberélni a munkahelyi gépem, és az otthoni gépem között? Ha sok időm lesz a karácsonyi szünetben, akkor feldobom az asszony gépére a VMware Workstation Player-t, az alá pedig egy linuxot, és akkor szintén szeretném majd ezen virtuális gépről elérni parancssoros SSH-val a munkahelyi gépemet. Az nem szükséges, hogy a gépet felhasználónév@gépnév módon érjem majd el, jó lenne úgy is, hogy az SSH-ba "számokkal és pontokkal" adom meg az elérendő munkahelyi gépem.

Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák