Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ooszi

    senior tag

    Sziasztok nem rég vásároltam egy új gépet, vagyis karácsonyra megleptem magamat (Intel+AMD Vga), régről volt nekem egy Win-Fos 8.1 Pro eredeti, így nyugodt voltam mert felrakom rá és hasítani fog pár évig a machina.
    Hát ez nem jött össze mert nem támogatott, ezért hirtelen vásároltam egy Win-Fos 10 Pro-t, települt-kompatibilis-működik, elkezdtem használni nagyon boldog voltam csináltam Microsoft fiókot és élveztem a legális szoftver előnyeit és kényelmeit, míg egy napon azt vettem észre hogy ülök a gépem előtt............. Úgy döntöttem hogy mégsem írom le mert túl hosszú és nem fogok senkit rongálni a problémámmal, de egy biztos!! Felháborodva elkezdtem túrni a netet, sok cikket elolvastam, és hogy rövidre fogjam a mondandómat IGEN biztos vagyok abba hogy a Win-Fos 10 kémkedik-adatokat és információkat gyűjt és küld a felhasználóról !!

    Biztosan törli? IGEN (enter)

    Régen már foglalkoztam linux-al, már jártam a fórumon, idő hiányában mindig feladtam és ment vissza a Win-Fos, de most patt helyzet van.
    Mint kezdő Linux-os szeretnék egy stabil op.rendszert, mostanság meg próbálok több időt száni a tanulásra, youtubon találtam Linux-os csatornákat sok hasznos infók vannak Pl.: LinuxMind, így előre is elnézést kérek mindenkitől de próbálom magamat fejleszteni, és ha problémámra nem találok megoldást a neten akkor hátha itt segítenek.
    Az első nagy hibám a PC-konfigba mint az az elmúlt napokban kiderült számomra, hogy Intel mellé Nvidia vga-t kellet volna vásárolni, mert erre van támogatás Linux alatt (vagyis jobban támogatott, nem kér beavatkozást), ha esetleg ez nem így lenne akkor elnézést kérek, a netről tanulok.
    Szeretném megérteni a könyvtár struktúrát, a meghajtókat hogy kell felcsatolni, mért kell felcsatolni, mért nem ismeri fel magától mint a Win-Fos-ba, kell-e swap, ha kell mennyi és miért és mire jó, vagy esetleg swap fájl kell, ha jól értem csinálok /home csatolást akkor az esetleges újra telepítésnél csak a /root csatolást kell-e törölni és a stb......... ( ezekre a kérdésekre nem muszáj válaszolni, utána járok )
    Na mindegy, lényeg hogy az adott PC-konfig-hoz mit javasoltok, 1151-es Z alaplap - I3-9100F - 16 GB memó - amd vga (tervezem hogy lecserélem Nvidia-ra), ami még nagyon fontos számomra hogy dual systemes házam van, hamarosan bele kerül az MiniItx is HomeServer gyanánt, erre ubuntu szervert szeretnék rakni.

    Bocs ha hosszú lett.

    BY ooszi

Új hozzászólás Aktív témák