- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- E-book olvasók
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Smithrock #6532 üzenetére
Szia!
Tetszik ez a hozzáállás. Ha így haladsz még lesz is belőled linuxos.
Mountolni próbálj rootként. Ha ne megy simán írd be ide a hibaüzenetet.
Hogy fedóra vagy suse, rád bízom, nekem ez nem lenne kérdés.Ha jól emlékszem suse elég erőszakosan ragaszkodik az elképzeléséhez. Mindenképpen logikai partíciót akar. Talán be lehet állítani, hogy a saját partícióid szerint települjön.
Azt szoktam mondani kezdőknek, hogy jobb, ha előre elkészíted a partícióidat, és telepítés közben csak oda telepítesz és kész. Legalább egy 10 gigás helyet készíts elő a linuxnak. Esetleg 500 megás swap partíció lehet, de akár el is hagyhatod. Ha később megszorul a memória, csinálhatsz swap fájt.
Én úgy csinálnám, hogy a fontos adatot lementem máshova (dvd, akármi) majd töredezettség mentesíted a vistát. Utána a végéből levágnék 1-2 partíciót. Mondjuk törlöd a recoveryt (persze előtte biztonságba helyezted az adatokat) majd lecsökkented az elsőt vagy 15-20 gigával (na ez a lépés veszélyes. Adatvesztést okozhat!) majd létrehozod a Linuxos partíciót (gyökér, jele /) és ami még kell.
Utána mehet a telepítés.
Full dvd eredeti? Már úgy értem, ilyen hivatalosan legyártott darab? Kell az neked? Fáj egy ilyenre a fogam.
Ha fedorát telepítesz, itt a leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest