Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Smithrock

csendes tag

Kedves Fórumozók!
    A segítségetekre lenne szükségem. Úgy döntöttem, kipróbálok egy Linux disztrót magam is. Jó két hete kutakodok a neten mi lenne jó egy kezdőnek. Live cédén az Ubuntut és az opensuset próbáltam ki. Az utóbbira esett a választás. Nos, még nem telepítettem fel, mert az ntfs partícióimat nem látja. Utánagugliztam, és megpróbáltam felmountolni, de nem ment, persze lehet, hogy azért mert csak cd-rol futott.( Vagy mert "live" felhasználó próbálta :B ) Különben egy vinyó van c és d partícióval , a c-én vista premium (itt van még 80gb szabad hely), a d recovery ez 7 giga és full tele van. Megnéztem a suse telepítőjét, hát elég erőszakosan akar particionálni, a wint mindenáron le akarja zúzni.Visszamentem, felraktam a Partition Magic 8.5 win alá. Ha csinálok egy ólat neki (20gb mondjuk) az elég? A c-ből venném el persze.Fog így onnan bootolni?( bocs, ha ez nagyon láma kérdés.)A vista jó lenne ha túlélné. Gondolom, ha felteszem végül, az ntfs-t is meg lehet majd oldani, hogy lássa.

DE!

Ma adódott egy másik lehetőség. Hozzájuthatok egy Fedora 9 full DVD-hez.[link] Frissitve van a legújabb cuccokkal, javítások stb. Érdemes egy kezdőnek megpróbálkozni vele? Nem baj, ha bazsalni meg maszekolni kell benne, hajlandó vagyok tanulni, időt áldozni rá. A suse csak live cd-rol lenne telepítve, aztán ha a modemet sikerül feléleszteni, akkor frissíteném.
    [/P]
    A gép egy HP7000 laptop, Celeron 1.86 Ghz , 1Gb ram, Intel965 integrált vga. Ja a net egy Huawei E220 T-Mobilos web'n'walk USB kütyü.
    Tehát Fedora vagy Suse?

A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm.
    Bocs, hogy hosszú lett.

Új hozzászólás Aktív témák