Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
ubyegon2 #62836 üzenetére
ubyegon2
Én eleve úgy jöttem tavasszal Linuxra, mert megtetszett, hog van rolling-update-es rendszer, úgyhogy én másban nem is gondolkozom. Aztán gyorsan rájöttem, hogy a disztrikkel az a baj, hogy csomó felesleg felkerül, amit egyenként leszedegetve sem lehet elérni egy pure Arch rendszerétm úgyhogy egy ideje már nyár közepén is fontolgattam az áttérést. Azóta vagy 3-4-szer telepítettem Arch-ot, és mindannyiszor scriptek nélkül, kézzel mindent bepötyögve. Persze a programjaim telepepítésére legutóbb írtam scriptet már, meg a Trizen telepítésére (yaourt helyett jobban szeretem a trizen-t).
Frawly
Jah hogy az i3wm csak billel irányítható. Akkor így már értem, hogy miért nem reagált semmit. Akkor azt elengedem, mert én nem tudom elkpzelni egér nélkül a kezelést. Openbox-ot ma nézegettem, tint2-őt konfigolgattam a teszt notin, úgyhogy most íg egész emberesen néz ki a panel. Hálistennek én eleve nem zsúfolom tele, úgyhogy egyszerű megcsinálni ahogy nekem kell. Szerintem holnap csinálok egy image-et a mostani rendszerről, aztán holnap újrahúzom az Arch-ot, és Openbox-al helyezem üzembe. Hátha meg fog szűnni ez az érdekes hálózati képeket másolós elbaszós probléma. Szal az már tuti hogy panel-re a tint2 lesz, mert a polybar az nagyon gagyin néz ki, menüre meg tetszik a puritán rofi. Meg kitaláltam, hogyy az XFCE alap settings programját felrakom, hogy pár dolgot azért grafikus felületen be tudjak állítani. Pl hogy az ablakok megnyitáskor középen nyíljanak meg fixen, és ne össze-vissza, mert attól meg tudok őrülni
Apollyon
A dmenu ötletes, de rofi-t néztem ki erre a célra (is). Amúgy elhiszem, hogy az i3wm fasza, de nekem a gépezéshez az aktív egérhasználat is hozzátartozik, így az i3wm kiesett.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest