- Nyelveken áthidaló AI platformot mutatott be a Telekom
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- OLED TV topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ilyet se láttunk még, 1000-rel promotálja X3D-s CPU-it az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #56722 üzenetére
Nem értem milyen pendrive-ról van szó, egyterás HDD-t emlegetett a kérdező, nem látom be, hogy arra minek ext2. Még pendrive-ra sem tennék már ext2-őt, ha csak sima adattárolós pendrive, elfér a kevés naplózás, annyiba nem hal bele, és inkonzisztenica esetén visszahozhatók az adatok. Az ext2 akkor jön jól, ha rendszert telepítünk pendrive-ra, és minden bájt számít, hogy kevesebb írást kapjon, vagy valami nagyon régi géphez csatlakoztatják, ilyen ősrégi 2.2-2.4-es kernellel, ami nem kezeli jól az ext4-et, de még talán az ext3-at sem, és muszáj legacy ext2-t (most jól írtam, esküszöm) használni.
ubyegon: nem vagyok SSD doktor. Csak beleástam magam a témába, a neten sok bullshitet lehet sajnos olvasni. Sokáig nem volt SSD-m, amit meg is bántam, sokkal előbb áldoznom kellett volna rá. Már nem olyan nagyon drágák, nem éri meg ilyen kisebb tételeken rágni a barnást, meg HDD-vel és pendrive-val szenvedni, ha nem muszáj. Nyilván azért ezeknek is megmarad a használati köre az SSD-vel szemben, csak szűkül.
A FreeDOS-ról kiderült, hogy nem támogat UEFI bootot, akkor viszont nem tudom mi célt szolgál a külön Legacy image. Kiírtam dd-vel a normál .iso-t, átállítottam a Bootot EFI + Legacy-ra, és úgy sem bootolt szégyen szemre. Úgy kellett az SSD-re QEMU virtuális gép alól feltelepíteni a FreeDOS Base-t, és úgy már bootolt Legacy boottal.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest