Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz #21078528 #49751 üzenetére

    Értelek és nem disztrófüggő dogmarendszereket szerettem volna kinyilatkoztatni (bár lássuk be, vannak, amik eleve tanításra/szöszmötölésre születtek, mások meg mezei desktop használatra). Ettől függetlenül tartom az írottakat, még ha nem is olyan sarkosan, ahogy azt cigam értelmezni szerette volna. Egyszerűen túl sok - meglátásom szerint értelmetlenül - befulladt érdeklődést láttam már. Szerencsésebb az, ha a mindent ide nekem elv (pl. live) helyett az a kezdeti gondolat, hogy na, akkor én ezt most feltelepítem. Ha kell döcögősen, kérdezve, utánaolvasva, átlátni akarva. Manuálisan beállítva a billkiosztást, parancssorból szkennelni a wifit. Majd következő induláskor értetlenkedni, hogy miért nem megy, ja, nincs autostartra téve, de majd most. Valamikor kénytelen bekövetkezni egy gondolkodásbeli paradigmaváltás, ami jobb előbb, mint később. Ami viszont, ha be is következik, önmagában nem tud létezni, mert ha minden megoldott nincs mibe fektetni a problémamegoldási energetikákat. Ebben az értelemben számos kulcsrakész terjesztés van.

    Valóban van, amire egy percet is kár áldozni, de nem elvetendő szerintem minden, elsőre önszopatásnak tűnő feladat. Sosem tudhatod mit tanulsz közben, ami később jól jön. Még ha időnként fájóan öncélú logikákon át vezet is az út..

    Lehet fórumokon begyűjteni a kis sajátküldetéseket, tanulni, okulni más bajából, de mégis csak az az igazi, ami problémát saját bőrén (gépén) tapasztal az ember, ami őt magát korlátozza - jobban meg is marad az ilyen megoldása. Ahogy a saját kézzel felépített (helyi) menüt is magadének érzed, míg egy xdg-menuvel összegereblyézett cucc csak ott van. Nem a felesleges szívás a lényeg, hanem az építkezés és hogy érted mi miért. Az "aha!"-élmények, amikre szinte kivétel nélkül rá tudod mondani, hogy "jogos", felismerve saját emberi tökéletlenséged, tévedéseid. Egy desktop disztró a fullos Gnome3/KDE-vel pont ezekből hagy ki (az meg, hogy máshol vannak a menük, más a programok neve hamar megunható).
    Gyors, stabil, biztonságos: ezekkel azért kár érvelni, mert ami igaz, annak mindig akad cáfolata is.:) (mindhárom pontban volt alkalmam csalatkozni már)

    Kívánok a kérdezőnek sok, - nem értelmetlenül - nehéz órát, sikerélményt és tanulnivalót a műfajban.
    Ja, saját megoldásairól lehetőleg készítsen mindig dokumentációt vagy hozzászólás formájában tegye közkinccsé a megoldást, mert közel sem biztos, hogy következő alkalommal is ugyanolyan egyszerűséggel (és lelkierővel) fog menni a netes infók összeollózása.:) (az ember alapvetően felejt, valamennyi hardveregyedisége meg mindig van a gépnek)

Új hozzászólás Aktív témák