Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz DittyCat #29534 üzenetére

    Én is a Mint 17 KDE-t ajánlom. Unetbootin vagy Linux Live Installer vagy Universal USB Installerrel a lemezképet kiírod pendrive-re, és arról bootold be a live rendszert, ki tudod próbálni telepítés, adatvesztés és kockázat nélkül.

    Nézegesd, hogy hogyan tetszik a felületet, kezeli-e a nyomtatódat, telefonod, fényképezőgéped. Általában ezeket alapból viszi, csak csatlakoztatni kell őket, nem igényelnek külön telepítést, de nem garantálható semmi. Arra kell még figyelni, hogy nekem a Linux Mint és Kubuntu úgy kezelte csak a nyomtatómat, ha előbb rádugtam USB-n, majd utána kapcsoltam be a nyomtatót, de ezt csak az első csatlakoztatáskor kell eljátszani, utána már mindegy a sorrend.

    Filmeket és ppt-ket viszi akármelyik Linux, szokott szinte mindegyikbe belekészítve lenni LibreOffice és médialejátszó, meg a csomagkezelőből (amolyan ingyenes alkalmazásbolt-féleség) is fel lehet tenni egy csomót, épp úgy, ahogy Windowsra, úgy Linuxra is van SMPlayer, VLC, stb., egyedül a Media Player Classic (Home Cinema) és a Windows Media Player nincs.

    Ha esetleg nem tetszene a KDE felület, akkor a Mint 17 telepíthető Cinnamon, MATE, Xfce felülettel is, csak akkor mindig másik képfájlt kell hozzá letölteni és pendrive vagy DVD(RW)-re kiírni. Ha ezek sem jönnek be, akkor kipróbálhatod a Lubuntut, bár annak már elég fapados a felülete. Végső esetben, ha nagyon alternatív felületet akarsz, akkor a sima Ubuntunak is adhatsz legvégül esélyt, abban Mac-szerű Unity grafikus felület van, amit sokan nem szeretnek, de van, akinek nagyon bejön.

Új hozzászólás Aktív témák