Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pitman

    őstag

    válasz pitman #22034 üzenetére

    Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek.
    A nyelvi beállítás sikerült. A csomagkezelőben kiválasztottam minden olyan csomagot, ami látszólag nyelvi beállításokkal kapcsolatos, ezeket letöltöttem és telepítettem. A rendszert ez után már át lehetett állítani magyarra, amit meg is tart, a billentyűzetkiosztást szintén sikerült. Egy apróbb szépséghiba maradt még, de ez már egyáltalán nem jelentős: bizonyos rendszerprogramok magyarul kommunikálnak (pl a csomagkezelő), mások angolok maradtak (pl. filekezelő) ez így normális vagy még mindig hiányzik naki valami?

    A Libreoffice-hoz is letöltöttem minden szóba jöhető nyelvi modult, valamint mindent, ami a helyesírás-ellenőrzéshez volt kapcsolható. Most már ez is tökéletesen működik.

    A tvtime beállítása is sikerült, most már van hang is. Tökéletesen működik és gyors is. Ilyen gyorsan működő tv progit még nem láttam, pedig win alatt nem egyet próbáltam ki a kártyámhoz. (Azt azért nem teljesen értem, hogy miért kell konfigurációs állományokat szerkesztgetni ahhoz, hogy egy program rendesen működjön, miért nem lehet az adott szoftvert úgy megírni, hogy a saját beállítómenüjéből minden paraméter állítható legyen. Ennek ellenére örülök, hogy sikerült megoldani.)

    Volna viszont egy teljesen új "problémám". Multimédiás billentyűzetem van, melyen extra gombok is vannak. Ezeket nem használom és eddig sem használtam. A minap véletlenül megnyomtam az egyiket, melynek az lett a hatása, hogy a képernyőről eltűnt minden, a fekete képernyő bal felső sarkában kaptam egy villogó kurzort és a gép nem reagált tovább semmire (próbáltam különböző billentyűkombinációkat is, melyek az ismerkedés során előkerültek). Nem fagyott le, mert pl. a zenelejátszás ment tovább a háttérben. Végül ctrl-alt-del hatására a rendszer kilépett és újraindult. A kérdés: mi történhetett és mit kell ilyenkor tenni, hogy visszakerüljek a rendszerbe?

    Egyébként kezd tetszeni a Linux (egyedül a sok parancssori mókolás nem igazán szimpatikus - bár kétségtelenül hasznos tud lenni, de miért nem lehet ezt grafikus felületen (is) megoldani?).

Új hozzászólás Aktív témák