Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Powerbank topik
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-PLevi-
senior tag
Sziasztok!
Még mindig keresem a számomra megfelelő disztrót. Eddig Puppy linuxot próbálgattam, de kezdőként nem tűnt nagyon felhasználóbarátnak, ellenben gyors volt. Ebből kifolyólag csúnyácska.
Úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami mást. Az Ubuntu vonalra esett a választásom, mivel sok jót (igaz rosszat is) olvastam róla. Fel is raktam a 13.04-es verziót. Szép-szép ez az Unity felület de piszok lassú. Gondoltam kipróbálok valami régebbi verziót, a második, már Unity felülettel ellátottat, 11.10-et. Vélemény ugyazez.
Először betudtam annak, hogy nem mai a gépem. Intel Core2Duo @ 1,66GHz, 1GB DDR2, Intel GMA950. (laptopról van szó) Aztán kipróbáltam az utolsó, nem Unity-s Ubuntut, a 10.10-et. Sokkal gyorsabb, Live (!) rendszerként futtatva is (a 13.04 és 11.10 telepítve volt a HDD-re). Itt megjegyezném, hogy gyorsaság alatt azt értem, hogy mennyi idő alatt nyitja meg például a Chromiumot (13.04/11.10 - 10-15 sec, 10.10 - 3-5 sec, illetve vannak-e kisebb akadások).Tegnap kíváncsiságból live rendszerként kipróbáltam a Kubuntut, hogy meglessem a KDE-t. Kb. a 10.10 szintjét hozza gyorsaságban, holott azt olvastam, a KDE szereti enni az erőforrásokat.
Azt szeretném kérdezni, hogy erőforrás és gyorsaság szempontjából a Gnome vagy a KDE ajánlott a fenti gépre? (Az az nem azt kérdezem hogy melyik a jobb, mert az egyénenként eltérő, illetve flame keltő.) Esetleg valami lightosabb? LXDE, XFCE?
Természetesen kipróbálok majd még sok disztrót, nem csak az Ubuntut. Mindenesetre ha maradnék ezen a vonalon, kipróbálnám még a Lubuntut és Xubuntut is. Ha maradna Ubuntu akkor vagy 10.04 LTS (gnommal) vagy 12.04 LTS (utólag telepített gnome-panellal, ami szintén kellemesen gyors).
Az elején elkövettem azt a hibát, hogy Ubuntu Unity*-vel kezdtem, ami aztán azt eredményezte bennem, hogy nagyon lightos disztró után néztem, ezért lett kipróbálva a Puppy. Tegnap rájöttem, hogy lehet, hogy a gépem elbírja a kicsit szebb és "újabb" disztrókat is.
Kicsit fura kérdés, de mi az ami a fenti gépemre nem, illetve nagyon nem ajánlott a hardver miatt?*Aztán Lubuntu és Mint, de valami nem stimmelhetett, mert ezek a lightosabb kezelőfelülettel ellátott disztrók is elég lassúak voltak. Teszek majd még egy próbát velük.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest