Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aktív tag

válasz szarnyasdino #106338 üzenetére

A lényeget alant már leírták, én csak annyit tennék hozzá, hogy - ha jól értelmezem - kezdőként magyar nyelvű útmutatásokra alapozva nem feltétlen a "játékra legalkalmasabb" disztribúciót keresném, hanem azt, ami neked a játékra legalkalmasabb. Márpedig gyakorlatilag minden elterjedtebb általános felhasználású disztró is jó rá, így például a kezdőbarát, sokak által hazsnált, vaskos magyar kézikönyvvel rendelkező Linux Mint Cinnamon is jó kezdésnek, az említett játék amúgy sem egy félelmetes gépigényű valami, sokkal modernebb játékokra is jó ez a disztró is. És tán még egyszerűbb is fedobni, mint egy Windowst.

A driverkérdés Nvidiával izgalmasabb, Radeonnal szerintem az alapból települő nyílt forráskódú driver elég lesz ide. Nvidiával - legalábbis GeForce-szal - nem használtam még Linuxot, de itt van korábbi verziókkal magyar leírás.

Ui.: Nálam a Mint 22.2-vel települő 6.14-es kernellel el tud menni HDMI-n keresztül a hang, személy szerint 6.8-as kernellel használom (a 22.1 azzal települ, és nem is fissít rá 22.2-re váltva). Amúgy nagyon egyszerű kernelt váltani, csak lábjegyzetként jegyzem meg az esetleges problémát (nem próbáltam 6.14-es kernellel megoldani).

Új hozzászólás Aktív témák