- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Én is azt mondom, hogy összességében körülményes ennyi elemet cserélgetni, de azért van előnye is az újnak:
- teljesen kábel mentes
- sokkal könnyebb ide-oda mozgatni az egész készletet
- ha jól tudom, akkor bizonyos pályaméret felett amúgy is több áramforrás kell a 9V-hoz is (több pénz, több kábel)
- több vonat egymástól függetlenül irányítható
- az akksi ugyan plusz beruházás, de háztartási célokra is nagyon jó a későbbiekben (vagy amíg nincs használva)
- és ami szintén nagyon lényeges sokaknak, jelenleg ez kapható a boltokban -
RapaNui1
aktív tag
Nekem is nagyon tetszenek ezek a vonatok, meg a városi kompozíciók, de nem merek belevágni ebbe a témakörbe, mert attól félek hogy teljesen beszippantana. Egyrészt helyhiánnyal is küzdök, másrészt anyagilag sem olcsó a legó, harmadrészt már így is elég sok idő és pénz megy el rá, hát ha még elkezdenék várost is vagy terepasztalt építeni, így egyenlőre még nagyobb az ettől való félelem minthogy belevágjak, de ha kisebbek lennének a gyerkőcök biztosan lenne már jó pár darab. Gondolom ha unokák lesznek akkor már nem úszom meg enélkül de addig megpróbálok nem belebonyolódni.
-
Mozaart
aktív tag
Az csak egy napkollektor.
Ez az: [link] UCS AT-AT-ból matrica.
OFF: egyébként nem tudom a Halálcsillagon kívül máshol használta e a birodalom. "imperial wall panel". A lego ugyan beemelte a lépegetőbe, csakhogy az a falszakasz a filmben ott sincs. (földszinten nincs ott középen a kétsor szék)
Bocsi az offért.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
A kék+rikító ívről nekem ez ugrott be:
Összességében doboz alapján tetszetős, modern, zöld. Játszhatóságra is jónak tűnik és a mozdony szerintem kifejezetten jóra sikerült.
Ha közelebbről nézem akkor kicsit wtf érzés a kocsik konstrukciója.A 4 oldalról felhajtogatott oldallapok és az autószállító is szögegyszerűnek tűnik. De utóbbi mondjuk legalább kreatív, hogy ilyen jól működik négy sima karral.@Sub-ZeRo
Kell! Jön majd a terepasztalhoz.
Kép? Vagy terv?
Érdekelne, hogy terepasztalnál miben-mekkora méretben gondolkodik aki érintett. -
RapaNui1
aktív tag
Egyébként játék szempontjából szerintem sokkal jobb a fix kormányzású autó, mint a belső kormányzású. Akkor inkább a felső fogaskerekes megoldás a nyerő, mely ugye a creator szettekre nem jellemző. Régen a matchbox sem volt kormányozható mégis jobban irányítható mintha lett volna benne egy jobbra balra nyeklő irányíthatatlan kormányzás. Igaz ez itt is, mert hiába lenne belülről kormányozható, ki az aki benyúl a kasztniba és kormányozza, miközben haladna is vele, a kettő együtt megöli a játék élményét. Akkor inkább olyan megoldás kellett volna mint az Ecto-1 esetében, azonban az meg az autó összképét rontotta volna, szóval részemről inkább 1 pont a kormányozhatóság hiányának és a fix kormánynak
-
veterán
-
AddyKing
tag
-
ayo
veterán
#47405 xcvbxcvb: egyelőre semmit, de gondolom ezeket visszaküldhetem neki azt ennyi. ezzel nem hiszem, hogy gond lesz, hanem pont építettünk volna a fiammal, azt most péntekig ki kéne találni vmit
#47406 Pötyi: jaja, belefér, csak ugye külön írta is, hogy jelzi ha egyéb dolog van. Eddig nekem mindig úgy volt, hogy used ált szépek voltak 95%-ban és ahol jelezték, hogy fognyomok stb. akkor azokkal számoltam v inkább máshol néztem. ennyire silány viszont még nem volt.
http://jateknaplo.blog.hu
-
timar88
tag
Pötyi:
Klassz. Egyet viszont nem értek, hogyan lélegeznek plexi nélkül?Ayo:
Ez nagyon gáz, melyik bolt volt ez? Storeba pick a brickbe biztos találsz.[ Szerkesztve ]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
nexus6
aktív tag
sajnos ez a kiállítás nem a legoról szól, pár figurát készletet láttam ami érdekes lehet vevő részről szerintem, inkább figurákról és anime-kről szólt
nekem a lego sw klubnál az űrgolyhós építmény tetszett a "fésüljük át a sivatagot"
no meg az álmom is kinn volt, az ucs slave I. sajnos annak is annyira eldurvult az ára...
a szamuráj bemutató volt még nagyon jó szerintemEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
kbalage2
aktív tag
-
sb
veterán
Az se rossz, bár kicsit nagyobbnak tűnik 3x3-nál. A 2x2-nél meg végképp.
Reméltem, hogy lehoznak minden Spike-os elemet egyszer Technic szintre, de úgy tűnik ez a két vonal (csak mozog v. intelligensebb/programozható is) erősen szétválik. A Spike-ból meg igencsak korlátozottan lehet szerezni és elég drágán.
@LÁZ
Biztos, hogy vmi félkézi "rendszer" miatt van ez mert a leírt esetekből látszik, hogy egy rakás dolgot nem tudnak kezelni, ergo nincs rá támogatott megoldás. De ha évekig emlékeznek rá, hogy neked nem jár egynél több ajándék, másnak meg igen, az meg tuti rendszerben van és nem Gizike emlékszik rá fejből kivel kell kics*szni.Én még nem rendeltem semmit a központi oldalról, nem is követtem mi-merre, csak amit itt olvastam. Ma szembesültem az igencsak XXI. századi "Kizárólag online vagy Kizárólag telefonon... A kedvezménykódok nem vihetők át" VIP pont beváltási lehetőségekkel is.
Elég részletesen szájbarágják. Jobb is, mert 1 mondatból nem hinném el, hogy ilyen létezik még.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ez így remek leírás volt de nem értem a lényegét:
Az olcsóbb elemárat nem magyarázza. A végén ki kell jönnie a mateknak. Ha elveszünk belőle elemet akkor nyilván még inkább drágábbnak kell lennie szumma az elemhalmaznak. Hacsak hozzá nem rak az illető a készlethez saját megunt alkatrészeket.
De a statisztikás kérdésem igazából nem is az elemekből összerakott készletár elméletre vonatkozott úgyhogy gondolom a válasz sem...Azon kívül értem. Mese nélkül is egy egyszerű osztás a képlet árazásra. Nyilván lehet ilyen is de nem erre voltam kíváncsi... Valahol olvastam ennél szofisztikáltabb árazási sémákról is.
Azt már csak halkan mondom, hogy igazából az elemárazásra vonatkozott a kérdés. Tehát arra, hogy hogy nem 27Ft lesz minden elem ára... (amihez aztán irreleváns, hogy hozzáadunk-e fix 3Ft-ot, vagy 10%-ot, stb...).(A min-max meg nyilván nagyot szórhat, de nem hiszem, hogy releváns az 1800 Ft-os ár a 40 Ft-os min és 260 Ft-os avg mellett.)
@magickonfig
ebben nehezen fognak tudni belekötni a nagyokosok
Őőő, ez most nekem szólt? Mert ha igen akkor nem tudom mibe kötöttem bele. -
sb
veterán
Minden készletből hasonló elemáron kerül be bármelyik elem. Tök mindegy, hogy másikból van, nagy tételben nem adhatja szumma kevesebbért mint amennyit összesen ért, akár 100db készletből van.
Így értettem.Ebből persze neked nem mind kell, de ha komolyabb készletről van szó több elemmel akkor annak az eloszlása is olyan lesz amivel nem úszod meg, hogy csak 3Ft-os elemekből rakd össze.
Ha már itt tartunk érdekelne hogyan árazzák elem szinten a BL-es eladók a cuccokat. Gyanítom van erre vmi statisztikai alapú megoldás is.
Ez persze az új elemekre vonatkozik. A használt/kilóra vett/ingyen cuccok nyilván nem így működnek.
-
kbalage2
aktív tag
Ez max akkor igaz ha régebbi bontatlan szetteket állítasz szembe (akár) használt alkatrészekkel, egyébként nagy általánosságban alkatrészből összeszedni bármit drágább. Persze vannak kivételek mint az ilyen ritka/gyűjtői készlet aminek totál irreális ára van, de nem ez a jellemző. Ha nem így lenne akkor a BL boltosok nagy részének nem érné meg a buli, hiszen jelentős százalék abból él hogy dobozos szetteket borít szét alkatrésznek és azt árulja
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Segal
veterán
lyuk
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Freddy76
addikt
Csakhogy a Lego.com oldalon ez nincs megkülönböztetve, egyféle alkatrész van az adott készlet alkatrészlistájában, történetesen a rossz, a 40687... Tehát nem tudom kiválasztani a 30157 "design number" elemet, mert nem ajánlja fel. És nem is tudom megvenni a Lego.com oldalon csak a rosszat.
És mivel nincs sehol "szabadszavas" felület, e-mail cím, ahol leírhatnám a problémámat (legalábbis én nem találtam), marad a telefon. Vagy hagyom a fenébe, a WV Camper készletben volt a jó elem, és ahogy néztem a Camper építési útmutatóját, ott mindegy, hogy melyiket használom.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Maximo88HUN
csendes tag
Maximoland. Nem kell nevetni, így is sokat gondolkodtam rajta.
A kedvezmény valóban eszembe jutott, rengeteg dolgot itt láttam, vagy olvastam először. Átolvastam az elmúlt másfél év hozzászólásait, kaptam egy átfogó képet, sokat tanultam az emberekről, akik bármilyen formában érdekeltek a LEGO-ban. Ezért hálás vagyok a közösségnek. Az pedig, hogy megosztjuk egymással, hogy mi-mikor-hol olcsó, vagy mi éri meg, nagyon hasznos a számomra. Ezért ki fogok találni valamit mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
Mozaart
aktív tag
-
goran78
tag
Köszönöm a választ. Lehet nem voltam egyértelmű. Szóval olyan könyvet keresek, melyet lehet is kapni, mert épp forgalomban van, s megtalálhatóak benne a régi szettek (mint pl. a minifigurás összefoglaló könyv). Az összerakási sejtettem, hogy nagy óhaj lesz részemről, igen, tudom vannak netes oldalakon ilyenek de nekem kézzelfogható, összegyűjtött változat kellene (sejtem ilyen nagyon nincs).
-
RapaNui1
aktív tag
Nem értitek a lényeget. Nem problémázom rajta, csak szerettem volna tudni pontosan milyen elem megy bele. Lehet hogy most vettem több százezer forintért legot, de ettől függetlenül még nem akarok feleslegesen elemeket vásárolni hogy aztán otthon álljanak, ahogy a papírt sem dobom a kommunális hulladék közé, úgy elemeket sem tartok feleslegesen otthon csak azért mert olcsó és hogy legyen. Lehet hogy úgy tűnk hogy szórom a pénzt, de egyáltalán nem szeretek feleslegesen kiadni.
-
Mauzes
addikt
Persze tudom, csak ilyenkor vagy az van, hogy az összes szettem inventory-ját végig kell nézni, hogy mi van bennük spare part-ként, vagy a hiányzó elemekt kell egyesével végignyálazni a BL-en, hogy milyen szettekben vannak benne spare partként és nekem megvan-e az a szett. Jó lenne valami kényelmesebb megoldás, de persze ez már némileg átmegy a lustaság kategóriájába. Nekem talán azért merült fel, mert több használt készletet vettem az utóbbi időben és 90%-ban van valami hiány (akkor is, ha nem szólnak róla).
-
Bjørgersson
félisten
Igen, ott is néztem, a német Amazonon pár ezerrel még olcsóbb lenne, de már a 35 ezres áron is gondolkodnom kellett... meg is lett az eredménye.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Mozaart
aktív tag
Kozben kicsit utana olvastam. A lego a 70es evek ota kombinalja a printet es stickert.
Csak sztem az utobbi evekben atbillent a merleg a matricakba.
Egy Lego Designert kerdeztek a matricarol es o is a raktarozasrol beszelt. Plusz igy tobb az egyedi szabadon hasznalhato elem.
De szerintem ez a tulzott matrica hasznalat mar mar beteges. Minek ennyi? Olvastam hogy a legtobb matricat hasznalo szettek tobb mint 100 at is tartalmaznak.
Szerintem matrica nelkul is gyonyoruek lennenek a szettek. Mivel annyira egyediek ma mar az elemek.Vagy akkor menne a rinya hogy miert nincs matrica. Fan service.
A Belga Az a baj dala mennyire aktualis allandoan.. :D
-
kbalage2
aktív tag
Költői kérdés lesz, de akkor hol marad a LEGO eredeti célja, a kreatív építés? Mindenki egyszer összerakja a gyári készletet útmutató alapján és viszhall?
@RapaNui1 - ez az "x forintért adjon már ezt meg azt is a LEGO" jól hangzik, de minden printelt elem külön tétel a gyárban, a raktárban, nem véletlen hogy limitálva van hogy mennyit használnak egyszerre. Több a háttérköltség, még drágább lenne vele a szett.
A LEGO szerintem kreatív játék, összerakom az eredeti valamit mondjuk a gyári matricával, aztán szétszedem, építek belőle mást. Ha klappol oda a matrica úgyhagyom, ha nem leszedem, úgy is megy a vegyesbe utána. Ha nagyon fáj x év múlva akkor veszek utángyártott matricát.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
sb
veterán
-
kbalage2
aktív tag
Pont azért mert más a színe és valahogy meg kell különböztetni számszakilag is
Arra egyébként nincs konkrét válasz hogy miért kék az education vonal és miért szürke a Technic, de amennyire rálátok az Education fejlesztők eléggé külön világban élnek. Szóval simán lehet hogy első körben nekik készültek ezek a motorok olyan színben ami passzol a szetthez, aztán rájöttek a másik csapatban hogy Technicbe is jó lenne de azért valami semlegesebb színben.
-
kbalage2
aktív tag
Azért nem csak ott lehet megtalálni https://www.lego.com/en-de/product/large-angular-motor-88017
88017 a "szett" szám, a másik pedig a part ID. A PU Large motor is kapható a 88013 "szettben", de egyébként más az ID-ja a különböző Control+ szettekben.
-
tocsek18
senior tag
-
Mauzes
addikt
Köszi, ez nagyon zseni funkció. Persze kérdés előbb kipróbálhattam volna, de még soha nem rendeltem semmit Bricklink-ről.
Küldök majd listát, köszi a felajánlást, csak előbb még az eladótól várok egy választ, aki megígérte, hogy kutakodik a listám alapján. Hátha talál párat. -
kbalage2
aktív tag
#43326-re válaszoltam, szerintem az alapján elég egyértelmű
Egyébként a Lugbulk pont egy nagyon rossz példa, a LEGO szerintem legszívesebben már régesrég beszántotta volna az egészet ha nem ez lenne sok LUG egyik fő mozgatórugója, egy nagy púp a hátukra. Nem véletlenül van kiszervezve a lebonyolítás egy külsős cégnek és nem véletlenül van ezer restrikció (időben, választékban, minimum- és maximum rendelésben stb.). Nekik az a legkényelmesebb ha évekre előre be van tervezve hogy x alkatrészből y darab szetthez z darabot kell legyártani és kész, plusz egy fix adag a népszerű cuccokból Pick a Brick / Bricks & Pieces célra. Ezen felül bármi egyedi igény kiszolgálása csak ront a hatékonyságon.
-
Mozaart
aktív tag
Mesélsz nekem pár szót erről a LugBulk-ról, nem ismertem. A Lego Group fröcssent nekem?
Mert akkor lehet a Lépegetőmhöz nem Bricklinkről vadászok.
Ha tudnak neked 400 üvegpanelt fröcscsenteni, akkor nálam sem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
A világ felének VW Golf is kaviár.
Nem sikerül szétválasztani a különböző síkokat pedig elég nehezen lehet egyben kezelni.
Lásd Dilikutya kérdését: tök mást adsz egy 3 évesnek és tök mást egy 35 éves hardcore rajongónak. Köze sincs a két szintnek egymáshoz. És az árazás is más kérdés. Persze relatíve is változik Legon belül, de alapvetően magas függetlenül a kapott szinttől. Mindkettőt lehet kritizálni, csak más miatt.A Lego önmagában túlárazott. Aztán lehet azon belül még rosszabbul kinéző szett mert nem kapod meg amit vársz. De szerintem el lehet választani, hogy miért nem kapod meg: mert sz*rul tervezték, mert nem fért bele 17000 elem a budgetbe vagy mert nem nekünk készült (hanem átlagusernek hc rajongó helyett. A Duplo Batman készleteken sem siránkozik egy Batman rajongó sem. )
Félreértés ne legyen, nekem is sok kritikám van, de általában téma szerint más jellegű és még készlet szinten is változik. De az általában látszik, hogy mi az oka. A tervezési problémákat főleg ki lehet szűrni szerintem a tudatos választások közül. Előbbi is van, nem vitás, de az utóbbin szerintem nagyobb a hangsúly, főleg felnőtt, nagyobb elvárással rendelkező készleteknél.
-
sb
veterán
Nem teljesen világos mibe is szeretnénk belekötni.
Létezik VW Golf meg Rolls Royce Phantom.
Tudjunk, hogy utóbbiból viszonylag kis piacot lehet építeni, míg a másikat elég sokan megveszik.
Azt is tudjuk, hogy a Rolls Royce-nál vevői kérést is teljesítenek. A Golfnál meg kevésbé... valahogy mégis sikerül enélkül és 3000 kvantumfizikus alkalmazását nélkülözve olyat kitalálni és gyártani ami sokaknak megfelel, kvázi "népautó".De ez lehetett volna zsemle vs kaviár is. A Lego nem kaviárt gyárt, ennyi a lényeg szerintem.
(És aztán ezen belül sem homogén a paletta. Van igényesebb és kevésbé minőségi termék/széria is. Plusz még adott szinten is vannak jobban és rosszabbul sikerült döntések, ahogy mindenhol...) -
sb
veterán
Ez baromi kényelmes lenne, igen. Csak a tutira menni. Én magam írtam fentebb pont ugyanezt a BL-es előrendelésekre.
De ez mégis milyen mennyiség szerinted egy rendőrautós készlethez képest? Vagy arra is össze kéne kalapozni pár nagyságrenddel több "szavazatot", esetleg 4 éves kor felett már valahogy megoldani... Vagy mégiscsak jó a mostani megoldás, hogy legyártják, megy a boltba és aki "betéved" megveszi? Sokszor annyi user?
Trendet formálni jó. Keresleti piacon még inkább... és úgy tudom nem szoktak bent ragadni a készletet tonnaszám. Innentől pedig te mire terveznél? Az X vagy a 100X méretű célcsoportra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest