Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Steady74

addikt

válasz Tamás9x #21626 üzenetére

néhány észrevétel, ha megengeded:
    - 24V-on nem kell 3 helyen táplálni (ráadásul ha középen adsz power injectiont, az 8A-t kér, ha a csak a két végén, akkor 4-4-et). Elég szerintem csak a másik végén adni plusz tápot ezen a hosszon.
    - az a ledszalag eszerint a táblázat szerint 100% fényerővel fehérrel világítva 27W/m-t fogyaszt, RGB fehérrel 65-öt, ráadásul utóbbi inkább csúnya. Az RGBW+W meg 85W, nem tudom akarsz-e olyat, azzal lesütöd a mennyezetről a festéket is :) Ha ügyesen programozod a vezérlést a fehérre figyelve, nem kell 40Wnál nagyobb teljesítményt számolnod 5 méteren. De láthatod a táblázat szerint, hogy ha effektezel, hogyan alakul a fogyasztás. A táp 80%-ig szabad elmenni.
    - biztos láttad, hogy itt 60led van méterenként és egy egység talán 6 led. Nem lesz annyira szép, ha effektezni akarod, jobb választás (lett volna) akkor már a COB verzió, a megjelenített színek a több apróbb led miatt szebb.
    - Nem kell dupláznod, sőt nem is szabad a tápot dupláznod, elég ha olyan led vezérlőt veszel, amivel tudsz power injection-t is adni. Egyébként sem javasolják a digitális ledeknél, hogy másik tápról adj betápot, a vezérlőről kell levenni.
    - Javaslom, hogy egy ilyen powerboard-dal együtt egy ilyen brainboard-ot állíts össze. Wled már installálva van rá, wifin és lanon is megy, ha nem használod a ledet, le tudod kapcsolni a tápot így. Alapban egy ilyen hosszú ledszalag, ha ki van kapcsolva fogyaszt kb 25 W-ot. Éves szinten az elég sok, vagy inkább felesleges. Vannak ilyen tápok (mean well rsp széria), amelyekkel együtt tud dolgozni ez a vezérlő és lekapcsolja a tápot úgy, hogy a brainboard áram alatt tud maradni és ha kell, akkor szinte késedelem nélkül tudja bekapcsolni a szalagot. Ekkor usb-n adsz tápot a vezérlőnek, ami azért elég vékonyan fogyaszt, talán 2W-ot, ha jól emlékszem (mértem). Vagy te kapcsolgatod le a tápot egy okos relével pl.
    Milyen vezérlőt akarsz egyébként moddolni? Ahogy írtam a betápot digitális ledeknél kizárólag a vezérlőn keresztül javasolják, ajánlják, erre figyelj, mert 10A-20A-t is simán kaphat a kontroller, ha nem figyelsz a színekkel (RGBW).

Új hozzászólás Aktív témák